forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Вто Авг 26, 2025 1:31 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 3631 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 122  Следваща

За кой ще гласувате на 12 май?
ГЕРБ 19%  19%  [ 72 ]
"Коалиция за България" 2%  2%  [ 6 ]
ДСБ-БДФ 39%  39%  [ 149 ]
СДС 1%  1%  [ 3 ]
Глас народен 2%  2%  [ 9 ]
ВМРО 10%  10%  [ 37 ]
Атака 10%  10%  [ 39 ]
България на гражданите 2%  2%  [ 8 ]
Друга 7%  7%  [ 28 ]
Няма да гласувам 8%  8%  [ 32 ]
Общо гласове : 383
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 6:19 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Енергопотребление:

http://www.google.com/publicdata/explor ... &ind=false

БВП:

Източник:
Световната Банка

Всяко обвързване на енергопотребление и развитие на икономиката е необосновано. Както желаното от нас развитие на страната ни няма да провокира допълнителни нужди, така и моментния спад не може да ни каже, че в бъдеще няма да имаме нужда от допълнителни мощности.

Проданов, ти си необоснован. Колко време си работил в енергийния сектор, че се изказваш така категорично и то за елементарни неща, които не са така както си мислиш? На тия графики ти бях отговорил и преди, но ти явно се беше направил на непрочел. Никъде не е казано, че е 1:1 растежът на БВП и потреблението на енергия, но зависимоста е ясна, дори от твоите графики. Само дет твоите графики включват Европа, която се състои основно от вече развили се икономики, а Балканският полуостров е съставен от тепърва развиващи се икономики и разликата е огромна. Съпоставими с нашия регион са графиките за Източна Азия, заповядай:
БВП

Енергопотреблнение

Адепта, признаха го и тези, които бяха против Белене, включително ГЕРБ и ДСБ. И на малките деца е ясно, че ще имаме нужда от нови ядрени мощности.

Изчисленията са правени от един от консултантите по проекта, но явно ти си запознат по-добре.

Иначе поживей и ще видиш колко ще излезне тоя седми реактор в Козлодуй и евентуално ще ти станат ясни някои неща.

Вярвай си и за природния газ, че с парите за терминали и съхранение и обработка, задръстването от кораби и цената за покупка и пренос е конкурентен на АЕЦ.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 6:35 pm 
Аватар

Всъщност, предишния път каза, че данните не са верни:
viewtopic.php?p=1171931#p1171931

Не разбрах обаче защо реши, че ние ще се развиваме по пътя на източна Азия, при положение, че напрактика всички регулации при тях са различни, а ние трябва да следваме тези на ЕС. В Китай увеличаването на БВП носи и повишаване на потреблението на ток, защото хората до вчера не са имали котлон например, а отскоро имат. Ние не сме в тази фаза и сравнението не ми се струва логично.

Затова, може би би било най-коректно, гледайки нашия район да вземем пример със страните от бившия СИВ.

Енергопотребление:

БВП:

Междудругото, в твоя пример са включени Австралия, Хонк-Конг, Япония, Нова Зеландия, Южна Корея - все страни, с които нямаме никакви допирни точки.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 6:46 pm 
Аватар

Допирните точки са, че са развиващи се икономики каквито се предполага, че трябва да са и балканските страни. Как да го обясня по-просто и като за малоумен? Има една огромна дупка между икономическото развитие на Западна и Източна Европа и последните трябва да догонят по развитие първите и последните ще се развиват с три пъти по-бързи темпове от първите. Връзката между икономическо развитие и енергопотребление е ясна за всеки в бранша, вижда се дори от последната ти графика, че има нарастване до преди кризата и ако смяташ, че това догонване и стесняване на дупката в икономическо отношение между Западна и Източна Европа ще стане чрез използването на свещи ок, няма какво да спорим повече, защото явно имаме фундаментални различия в разбирането за икономика и енергетика.

И със сигурност повишаването на потреблението на ток в Източна Азия е заради купуването на котлони, а не заради строежа на хиляди нови фабрики и заводи.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 7:59 pm 
Аватар

Brannik написа:
.....
Адепта, признаха го и тези, които бяха против Белене, включително ГЕРБ и ДСБ. И на малките деца е ясно, че ще имаме нужда от нови ядрени мощности.

Моля? Признали са кое - че трябва да удължим живота на реакторите в Козлодуй. А ти казваш "като излезнем кризата". Откъде знаеш кога ще излезнем? Ако е 2050-та :roll:
Ето ти мега експерт, който е и руснак:
Цитат:
„Не виждаме консуматори, които да потребяват тази електроенергия”, заяви специалистът. Цената, която ще бъде достигната, е до 14 евроцента за следващите 20 години. Тази цена прави електроенергията от „Белене” непродаваема. „Минималното ниво на лихвите е 4 процента. Става дума за сложна лихва в рамките на период от 15-20 години, отново се стига до суми 1,5-2 милиарда евро, които допълнително се натрупват към тези 10 милиарда евро”, каза още Булат Нигматулин във връзка с цената на проекта АЕЦ „Белене”.

„В турската електроцентрала се строят четири енергоблока. Там е заложена възвращаемостта на инвестицията. Предвижда се цена на електроенергията на ниво 12 американски цента. Там се предвижда и горно ниво на цената, което е 15 американски цента. Ситуацията е симетрична с проекта „Белене”, но за разлика от България, там има недостиг на енергия”, добави Булат Нигматулин.

Brannik написа:
Изчисленията са правени от един от консултантите по проекта, но явно ти си запознат по-добре.

Хехе, консултант. Дай цифрата и консултанта. Ето, аз съм дал горе сумата според Нигматулин.
Иначе, ако си говорим глупости, "дългия инкасатор" (който преди време заяви че е най-големио експерт в България) каза, че този АЕЦ ще направи 200 милиарда евро печалба за 60 години :lol:
Brannik написа:
Иначе поживей и ще видиш колко ще излезне тоя седми реактор в Козлодуй и евентуално ще ти станат ясни някои неща.

Аз ти опонирам тук за изказването, че други щели да крадат и вменяваш евентуално американците което е способ за внушение - всички са маскари.
Brannik написа:
Вярвай си и за природния газ, че с парите за терминали и съхранение и обработка, задръстването от кораби и цената за покупка и пренос е конкурентен на АЕЦ.

Терминал няма да се строи само заради централа, нито ако се строи ще е в проблемна локация, но газова централа е конкурентна на АЕЦ най-вече заради ниската инвестиция в началото. Освен това има куп технологични предимства. Да не говорим, че газта по един или друг начин ще стигне до България на по-ниска цена, което предполага част от мощностите да минат на газ. Десетки хиляди домове примерно.
Освен това, забравяш ниската ни енергийна ефективност, по този показател сме на последно място в ЕС. Повишаването и е свързано с намалена консумация на ток на единица производство :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 8:17 pm 
Аватар

Е щом ми даде и пропадналия пияница руснак като мега експерт няма какво да говорим повече. Запитвал ли си се как този се озова в България, на чий разноски и срещу каква сума? :wink: Още по-малко има пък да говорим като казваш, че газова централа била конкурентна, това е безумно. Ако заявим интерес за такава централа руснаците направо сами ще дойдат да ни я построят и после ще ни продават газта, а ние ще сме най-големите балъци на света. А лично Костов каза, че е за 7-ми реактор на Козлодуй, както и ГЕРБ го казаха същото.

Но както и да е, не ми се разисква темата, тук явно всички са експерти.. прекрасно информирани от медиите. А ти специално си дървен философ и го даваш компетентен по всякакви теми, но си далеч от истината.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 8:25 pm 
Аватар

Еx-Запознат написа:
Ами ОК, значи си постигат целта!
Лично познавам Ели и съм убеден в качествата й. Нали това е идеята на изборите. Знам, че тя представлява интересите ми, вижданията ми, сигурен съм че е честен човек.
Преди над десетилетие с един мой приятел изградихме една от най-дейните организации на ССД в София - тази в Младост. Аз се включих по негова идея само и само да му помагам, защото сме израснали заедно.....Приятелят ми го избраха за общински съветник, изкара един мандат. Нищо не съм му искал в замяна, никаква услуга. Приятели сме и до ден днешен. Вярвам в тези неща - ако ще в тема за политика и избори думите ми да звучат дебилно, нереално или балъшки - ОК, нека съм балък, изкуфял, всякакъв....
Но пак повтарям, аз ако не вярвах в определени ценности от момента на осъзнаването ми като човек до ден днешен.....книгата ми щеше да се казва "Ние бяхме (в) Сектор Г" :!:

Аз също познавам Ели, редовно си пишем и във фейсбук. Много свестен човек и истински патриот, но моето мнение съвпада изцяло с това на Козарски. Обидно е да я сложат на абсолютно неизбираемо място само и само да дръпнат гласове заради нейната популярност и с тези гласове евентуално да вкарат някой помияр, който няма нищо общо с нея, нито с качествата, които тя притежава. Или си мислиш, че имат шанс да вкарат 9 души от този район, та и тя да влезе? Това значи, че ще спечелят изборите, ебаси. Ти си решаваш, нямам намерение да те разубеждавам, но си помисли колко долно постъпват ВМРО в случая. За пореден път се разочаровам от тях зверски.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 8:28 pm 
Аватар

Те хубаво я използват, ама тя защо се е навила тогава ?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 8:42 pm 
Аватар

Brannik написа:
Е щом ми даде и пропадналия пияница руснак като мега експерт няма какво да говорим повече. Запитвал ли си се как този се озова в България, на чий разноски и срещу каква сума? :wink: Още по-малко има пък да говорим като казваш, че газова централа била конкурентна, това е безумно. Ако заявим интерес за такава централа руснаците направо сами ще дойдат да ни я построят и после ще ни продават газта, а ние ще сме най-големите балъци на света. А лично Костов каза, че е за 7-ми реактор на Козлодуй, както и ГЕРБ го казаха същото.

Но както и да е, не ми се разисква темата, тук явно всички са експерти.. прекрасно информирани от медиите. А ти специално си дървен философ и го даваш компетентен по всякакви теми, но си далеч от истината.

Айде дай го кой е тоя експерт консултант, каква цена е предположил, само филосостваш кой разбира и кой не. Руснака пияница бил (сигурно си пил с него :lol: ), кой му бил платил разноските (вменяваш подкуп) и некомпетентност. Все едно чета сайта на Атака.
А защо реши, че газова централа трябва да е с руската очеизвадно скъпа газ, след като аз ти пиша за LNG - това само ти си знаеш :ohmygod2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 9:13 pm 
Аватар

Консултантите по проекта бяха Риск Инженеринг и HSBC. Със сигурност много по-запознати от руснака пияница и да, вменявам подкуп и театър или ти вярваш, че случайно попадна точно тогава в България и просто на път за почивка примерно е решил да се изказва? И на слепите е ясно, че това беше театър.

Това с лнг е прекалено скъпо и трудно изпълнимо откъм технологична гледна точка. Нищо не може да бие по икономическа ефективност атомната енергия, даже и по "зеленост" няма кой да я бие.

Голям експерт си и то по всички теми, признавам ти го и нямам време и желание да се занимавам повече с теб. Отговарях на Омраз, не на теб, но нали си на всяка манджа мерудия..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 10:02 pm 
Аватар

Риск инженеринг ли даваш за експертиза, тоя е с най-голема далавера от АЕЦ, по-добре да беше дал Р.Овч. :lol:
HBSC дава 10,35. Естествено удобно си забравил забавянията с години, които доста често се случват при такива проекти.
Газовите централи в Щатите бият и въглищните. Това му викат ниска себестойност. А дори и там вкарват LNG по спотови цени. Да си знаеш :roll:
Не знаех, че това е чат, само за вас двамката с Омраз :bii_chorbata

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 10:18 pm 
Аватар

Риск Инженеринг каквато им е далаверата от Белене, такава им е и от Козлодуй. Естествено, че тях давам за пример, защото имат достъп до пълната информация и всичко свързано с проекта, но явно ти и руският ияница сте по-големи експерти и имате достъп до повече инфо. И нищо не съм забравял удобно, просто документите и нещата по проекта са стотици страници и не намирам за необходимо и смислено да ги пиша тук. Щатите имат собствено производство и достатъчно развити технологии в абсолютно всички области на икономиката, да си знаеш.

И един въпрос - ти малоумен ли си? Не се ли усещаш малко, че си един от най-дразнещите тъпаци в тоя форум? Може ли по абсолютно всяка тема да го даваш компетентен, а в същото време да си толкова далеч от истината? Вземи се поспри малко и повече чети преди да пишеш. Ебах ти дразнещия тип, бих те предложил за бан.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 10:27 pm 

Еx-Запознат написа:
В анкетата така или иначе бях гласувал за ВМРО, след днешната новина за включването на Ели Ваташка в листата (въпреки, че не е в моя МИР) вече съм на 99% убеден, че именно за ВМРО ще гласувам :!:

Май и при мен ще се развият така нещата точно поради същата причина като теб :smt023 .

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 10:30 pm 
Аватар

trikilarakiq написа:

Ами защото е всеотдаен и честен човек, вярва в идеите им и иска да им помогне. За мен най-голямата глупост беше, че я уволни мръсния Мустак :rip

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 11:38 pm 

Седем:Едно написа:
trikilarakiq написа:

Ами защото е всеотдаен и честен човек, вярва в идеите им и иска да им помогне. За мен най-голямата глупост беше, че я уволни мръсния Мустак :rip

Стига бе, защо го наричаш така. Може просто да е гей човека.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 11:46 pm 
Аватар

Brannik написа:
...Ебах ти дразнещия тип, бих те предложил за бан.

Ебах ти дразнещия философ, само ти си правия, естествено без да сметнеш за необходимо да подкрепиш твърденията си с нещо смислено.
Естествено, че ще ме предложиш за бан, така ти отърва :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 12, 2013 11:55 pm 
Аватар

Комшията втори в листите на бсп при нас...влиза 100%...смЕтайте, какви комшии имам... :bigok
казах му, че няма да гласувам за него... :bii_chorbata

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Апр 13, 2013 12:12 am 
Аватар

Brannik написа:
Риск Инженеринг каквато им е далаверата от Белене, такава им е и от Козлодуй. Естествено, че тях давам за пример, защото имат достъп до пълната информация и всичко свързано с проекта, но явно ти и руският ияница сте по-големи експерти и имате достъп до повече инфо. И нищо не съм забравял удобно, просто документите и нещата по проекта са стотици страници и не намирам за необходимо и смислено да ги пиша тук. Щатите имат собствено производство и достатъчно развити технологии в абсолютно всички области на икономиката, да си знаеш.

И един въпрос - ти малоумен ли си? Не се ли усещаш малко, че си един от най-дразнещите тъпаци в тоя форум? Може ли по абсолютно всяка тема да го даваш компетентен, а в същото време да си толкова далеч от истината? Вземи се поспри малко и повече чети преди да пишеш. Ебах ти дразнещия тип, бих те предложил за бан.

Е тва подчертаното не е вярно. :strkstrk

Brannik написа:
Как да го обясня по-просто и като за малоумен? Има една

Ми може би точно там е проблемът. Точно така го обясняваш, и затова не виждам някой във форума да е на твоето мнение. Не, че има значение. Не разбрах обаче, защо считаш, че България няма да се развива по пътя на Чехия, Полша, Словакия, Унгария? Не сме ли много по-близко до тях, и защо считаш, че пътят на България минава през зверската индустриализация на Китай? Защо в графиката, с която ще сравняваш бъдещето на България слагаш Япония и Южна Корея? Наистина ли мислиш, че имаме нещо общо като бъдеще, минало и настояще?

И що вкарваш тая агресия по тази тема? Определението малоумник можеш да не го повтаряш, написа го вече..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Апр 14, 2013 5:36 pm 
Аватар

незнам друго но доста бих се изкефил ако изборните резултати на форОма се сбъднат...

АКО ФОРУМА ИЗБИРАШЕ :8) :

Прикачени файлове:
forumaizbira.jpg
forumaizbira.jpg [ 27.87 KiB | Прегледано 3751 пъти ]

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Апр 14, 2013 6:10 pm 
Аватар

Коалиция ДСБ-ГЕРБ :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Апр 14, 2013 6:12 pm 
Аватар

коалиция ДСБ-Вмро и Герб опозиция...БСП и ДПС се разтварят във въздуха като пръдни...
едно добро начало :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 15, 2013 10:38 am 

targovishte написа:
Комшията втори в листите на бсп при нас...влиза 100%...смЕтайте, какви комшии имам... :bigok
казах му, че няма да гласувам за него... :bii_chorbata

Не смятам че 2-рия в Търговище да е избираем...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 15, 2013 11:16 pm 
Аватар

А сега обвинете и ЦИК,че са намесили любимият отбор,като бюлетината е номер 2:7 :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 15, 2013 11:38 pm 
Аватар

Добре бе, поредна гадория и милиционерщина от страна на ГЕРБ и продължават да си държат 20%. Пичове, сериозно, what the fuck :ohmygod2 Тия ми станаха по-гнусни дори от чорбаро-комунягите, а Цецо мозъка е подигравка за всеки мислещ човек.

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 15, 2013 11:53 pm 
Аватар

Знаеш ли, един и същи сбирщок от хора гласуваха първо за ОДС 97ма, надявайки се, че ще ги оправят. ОДС показа, че може да създаде условия, но не и да оправи, съответно сбирщока се разочарова и избра този, който му обеща, че ще го оправи. То и той не го оправи, и дойде ред на бат Серго. И тук немаше оправяне, та се появи пореден спасител. Обаче критичната маса от спасители е достигната. Това стадо, дето се литка към всеки следващ на подсъзнателно ниво си поставя въпроса - деба, аз балък ли съм, след тия още ли спасители ще има? И затова, като собствено оправдание, огромна част от гербавите игнорират тотално новините, събитията, действията и каквото и да е. Ако утре пред тях Боко убие човек, или ще се обвини Станишев, Костов или който и да е там за това, или ще са посочи, че и те са го правили, или убития ще бъде виновен, че е минал на червено преди 10 години на светофара в Горно Стърчипишково.

Политиката се сведе напълно до степен на футболна запалянковщина от най-ниско ниво, че точно както ние с прасетата можем да си вадим факти, но това няма да промени нищо. Важна е фенщината, аргументите и действията нямат значение, а разговор за различни видове политики и идеи е напълно невъзможен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 12:33 am 
Аватар

В България винаги ще си има един определен процент хора, които ще гласуват за водач, бащаица, 'оправяч' и тн. Това може би е някъде дълбоко вложено в българщината и българското, като при некои е доста по-силно изразено. Българинът от една страна е краен индивидуалист що касае частните дела, свикнал е сам да се оправя, между хората няма особено развито чувство за взаимопомощ и солидарност, както е при германците. И може би тъкно поради това, ще касе общите дела, не е склонен да се захване рамо до рамо с комшията и да ги решава, а чака Крали Марко, Бърдоква, Индже - героя, надарен с от всичко по много (ум, сила, доброта), който да се появи и да реши общите проблеми - да скъса трите синджиара роби,да ни отмъсти, да ни освободи, да ни обедини, да ни оправи и тн.
По-лошото е друго, че има едно мнозинство негласуващи, на които не се предлага нищо наистина смислено и достойно. По този начин винаги ще живеем в плен на онези, дето чакат Месията.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 12:43 am 
Аватар

Ми тия, дето чакат некой да им предложи нещо, ще имат още бая да чакат :smt007 :ohmygod
Иначе взаимопомощта я има, но с условност - колкото по-малко населено място, толкова по-голяма е тя. Причината за липсата на инициативност е скъсването на връзката между човек и собственост. По селата това скъсване не е чак толкова силно, колкото по градовете, затова хората по селата (които си живеят там) са по задружни.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 12:47 am 
Аватар

Поне 10-15% се взимат от всички дето сега са на държавна лукма и се страхуват , че ако дойде друга партия ще има чистка, така че няма как след управление да паднеш директно на 5%.

Но днес Герб вече загубиха изборите според мен, тъпотията на цв цв успя да ги срине най-накрая и до една седмица ще загубят доста проценти. Което пък означава , че наесен пак ще има избори

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 12:50 am 

Boyo написа:
Поне 10-15% се взимат от всички дето сега са на държавна лукма и се страхуват , че ако дойде друга партия ще има чистка, така че няма как след управление да паднеш директно на 5%.

Но днес Герб вече загубиха изборите според мен, тъпотията на цв цв успя да ги срине най-накрая и до една седмица ще загубят доста проценти. Което пък означава , че наесен пак ще има избори

Това е добра новина. А кой ги спечели?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 12:53 am 
Аватар

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 16, 2013 12:55 am 
Аватар

Ами не мисля, че е свързано с чувството за собственост. Общото не е ничия собсвеност, то е на всички. Мръсната градинка пред блока и дупката в бюджета на НОИ са проблем на всички ни, но има едни хора, които си казват - "да се оправят!" или "няма ли кой да го оправи тва?!". Моята теория е, че докато не се научим заедно да стопанисваме и пазим градинките между блоковете, няма как да се справяме с по-трудните задачи, които пак трябва да решаваме заедно.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 3631 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 122  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]