forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Вто Авг 26, 2025 1:35 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2012 1:31 am 
Аватар

Когато демагогията и простотията тръгнат ръка за ръка от дискусията за Белене, през БВП на Русия в посока изток - винаги става мазало :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2012 9:53 am 
Аватар

В русия качественият материал се гони , репресира или унищожава вече сто години и резултат е трагичен.

Тука ми говорите за бвпта и ръст, ама ми пишете от американските или корейскипкомпютри, облечени в европейски дрехи, гледате английски футбол и пиете гнусна българска бира :bigok единственият стойностен руски експорт от десетилетия е калашников :bigok сметай за каква нация говорим. Даже петролът , който купуваме от тях е пълен боклук , а уранът е трета цедка :bigok

За 20 години "демокрация" кои са международните културни продукти на тази 150 млн държава? Тату брат - две въшливи тинейджърки дето ако не се целуваха в клиповете си даже и тех немаше да сме чували. Това е държавата, която до преди намесата на сталин лелин и ко е може би в топ 3 в света в култура и изкуство. Но приоритетите на комунягите са калашници, тротил и полоний. Как човек да ги уважава тези блядове? Тунгуска за тея

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2012 10:36 am 
Аватар

nazional написа:
Morning Glory написа:
nazional написа:
Тука някои хора са си тотални ботове по определени, особено ако стане дума за Русия и изтока като цяло. Умните хора на запад обаче не мислят така, кратък поглед в повечето икономически и бизнес магистратури в добрите университети показва ясна тенденция към обръщане на изток за нови идеи, енергия и възможности.

Само че умните хора знаят, че изходните позиции на Западния свят и България спрямо Русия са коренно различни. По-леко с определенията, бате. А по-заучена фраза от "обръщане на изток за нови идеи, енергия и възможности" отдавна не бях чел или чувал :loser2 Тва звучи като от стенограма от Априлския пленум :lol:

хахаха, тая фраза, която ти "звучи като от стенограма от Априлски пленум" е от курс по макроикономика на Harvard Business School :smt031

Изтокът е И Русия, но не само нея, а скачането на всеки, дръзнал да каже нещо извън комуняги, блядове и тн. по темата за БВП-то им е показателен. Все едно де, тука си е за ташак по тия теми, аз нямам никакви преки или косвени интереси да браня Русия и Изтока, просто ми било интересно в даден момент какво се случва по онези географски ширини и как го виждат те света.

П.С. Благодаря на Търговище за инфото и графиките на ексел :smt023

Uglyblue, разбирам те (макар че пак търсим вината навън), само блядките, ако обичаш, не ограничавай :bigok

Изтокът си е изток и аз под него разбирам люлките на Азия, не Русия. Не знам какви нови идеи и енергия можеш да черпиш от руските унтерменши. Сигурен ли си, че с Харвард си мислите за едно и също нещо? Виж, за възможности е твърдо така - Русия е голям пазар и за Западния свят е много важно да търгува с тях. А нашите търговски отношения с Москва са само и единствено на някакъв васален принцип.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2012 12:16 pm 
Аватар

Търговище еба мамата на темата с тия таблици :smt005 :smt005 :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2012 1:47 pm 
Аватар

trikilarakiq написа:
Знаеш как е ... написа:
Принципно съм напълно съгласен с теб, но при тия 2мата май е друг филма и не са знаели какво точно пренасят. То реално и на тебе мога да ти кажа карай тоя микробус с таблетки за не знам си кво, ама да не са били баш таблетки. В смисъл те, че са балъци и са ги наебали е ясно. Проблема обаче е дали са знаели и кога са разбрали ако са знаели. Един детектор ако минат може много неща да лъснат, особено при такива случеи. Щото 2 млади момчета от малък град като им кажат 2-3 бона и очите им стават като на Бойко при вида на пресен асфалт. Тъпо е да ги храниш така щото утре може да е твой близък така изклецан и ще има "Ама той не е такова момче"...примерно. Друг е въпроса тая смъртна присъда дали е адекватна точно за тва провинение.

Това е абсолютно вярно, но толкова ли са тъпи, да си помислят, че някой ще им даде 2-3 бона за да занесат виагра там :smt006

Говорим за гладни българи. На всичко ще повярват ако правилния човек ги филмира. Аз на прима виста се сещам за поне 10 човека(познати и приятели) дето ако им пусна офертата ще се навият.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2012 2:31 pm 
Аватар

И това е така. Глада е лош съветник, но никой не е виновен за глупостта. В случая нашата държава, няма какво да направи. Най-вероятно ще увиснат на въжето, колкото и да ни е неприятно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2012 2:49 pm 
Аватар

Тия 5 кила алфа с които са ги хванали шофьорите са нищожни предвид количеството с което бяха заловили Ивайло Кепов и другото момче, дето ги обезглавиха в Афганистан. Всичко от тия матряли знаем на кой е (Б.Б.) и той може да отиде и да преговаря, но преговаря само за хапчетата. Така беше в Афганистан, така ще е и там.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2012 3:39 pm 
Аватар

Знаеш как е ... написа:
trikilarakiq написа:
Знаеш как е ... написа:
Принципно съм напълно съгласен с теб, но при тия 2мата май е друг филма и не са знаели какво точно пренасят. То реално и на тебе мога да ти кажа карай тоя микробус с таблетки за не знам си кво, ама да не са били баш таблетки. В смисъл те, че са балъци и са ги наебали е ясно. Проблема обаче е дали са знаели и кога са разбрали ако са знаели. Един детектор ако минат може много неща да лъснат, особено при такива случеи. Щото 2 млади момчета от малък град като им кажат 2-3 бона и очите им стават като на Бойко при вида на пресен асфалт. Тъпо е да ги храниш така щото утре може да е твой близък така изклецан и ще има "Ама той не е такова момче"...примерно. Друг е въпроса тая смъртна присъда дали е адекватна точно за тва провинение.

Това е абсолютно вярно, но толкова ли са тъпи, да си помислят, че някой ще им даде 2-3 бона за да занесат виагра там :smt006

Говорим за гладни българи. На всичко ще повярват ако правилния човек ги филмира. Аз на прима виста се сещам за поне 10 човека(познати и приятели) дето ако им пусна офертата ще се навият.

И вместо да ги пренесат, ше вазират и ше ги издрусат :bigok :smt003 хахаха

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2012 3:52 pm 
Аватар

М/у другото като влизаш в Малайзия попълваш една бланка, на която пише, че си запознат, че ако внасяш наркотици и ще увиснеш на въжето :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2012 4:33 pm 
Аватар

http://www.politicalcompass.org/test

Интересен сайт, където под формата на тест даваш отговори върху всякакъв сорт въпроси и сверяваш политическите си виждания. Накрая ти дава графика колко си ляв/десен и авторитарен/либерален според отговорите ти. Ако ви стиска, споделете после графиката във форума. :bigok Може и да е поствано вече тук, но поне в последните 50-на страници не го видях.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2012 4:42 pm 
Аватар

Браннико, виждам че си спрел по темата, ма нищо.
Две неща обаче пречат наистина на спора - казваш, че имаш данни, които никой от нас няма. ОК. Приемам. Но, с данните, които изнасяш сметката не излиза. С данните, които съдържа доклада, които Добрев изнесе и които преди това Трайков изнесе, също не излиза сметката. Числата, които казваш пък не отговарят на тези от доклада. И понеже казваш 18млрд лева до ключ, това да речем, включва ли и въздушната охрана, щото към момента май имаме един летящ МИГ 29? Има ли сметка дали Чеира е достатъчен за два АЕЦа, или ще се наложи нов ПАВЕЦ?

Междувременно, продължаваш да говориш за частен инвеститор - както казах, аз съм ОК с такъв, ако нямаме ангажименти към него, но досега само от теб съм чувал за такъв.
Ще коментираш ли и таблицата с енергопотреблението, че не видях дали си казал нещо по въпроса?

Ако ситуацията е - имаш данни, но поради конфиденциалност не можеш да ги изнесеш и те са коренно различни от общоизвестните или общодостъпните, спираме до тук, и аз лично ти се доверявам.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2012 5:15 pm 
Аватар

Аз, че имам данни и са малко по-различни от обявените в тоя доклад - имам и са малко по-различни, но нормално нямам право да разпространявам нищо преди официално подписване на договор.
Само един въпрос - ти (или някой от останалите) чувал ли си да има някъде по света губеща АЕЦ и то при положение, че голямата част от тях са частни? Още повече, че сравнен с всички останали активни проекти за АЕЦ, Белене е най-евтин.

Други пък твърдят, че атомната енергия е отживелица и развитите страни се отказвали постепенно - в момента най-развиващата се страна в това отношение е така неразвитата Великобритания, която ще строи 18 000мв нови мощности атомна енергия проз следващите години просто защото е най-изгодно икономически и в крайна сметка зелено (дали е най-зелено е дълга тема и затова няма да го пиша, защото не ми се влиза в излишни дискусии).

И последно - защо за седми блок в Козлозуй не се задават същите въпроси? Би трябвало да се задават същите? Това е положението и това е изборът - Белене или седми блок, само дет на седми стартовата му позиция е минус минимум 5 милиарда.

Courage написа:
http://www.politicalcompass.org/test

Интересен сайт, където под формата на тест даваш отговори върху всякакъв сорт въпроси и сверяваш политическите си виждания. Накрая ти дава графика колко си ляв/десен и авторитарен/либерален според отговорите ти. Ако ви стиска, споделете после графиката във форума. :bigok Може и да е поствано вече тук, но поне в последните 50-на страници не го видях.

Изображение

:hitl2 :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2012 5:35 pm 
Аватар

Бранник, не съм чувал за губещ АЕЦ, но не бях чувал и за губещо нефтопреработвателно предприятие, а такова имахме.
Данните, които имаш показват ли различни прогнози за енергопотреблението и друга логика, според която то ще расте?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2012 5:43 pm 
Аватар

:bigok

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2012 5:53 pm 
Аватар

Близо съм до Махатма... :smt059

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2012 6:10 pm 

Изображение

В лилавото квадратче няма много лидери... :smt085

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 05, 2012 9:17 pm 

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 06, 2012 12:21 am 
Аватар

http://www.mma-bulgaria.com/intervyuta/ ... omunistite

Кобрата е от наще и мощно срути гусните комуняги! :lsfc3 :bii_chorbata :losers

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 06, 2012 12:56 am 
Аватар

Бъдещият Нелсън Мандела и Далай Лама е тук :bigok

Прикачени файлове:
pcgraphpng.php.png
pcgraphpng.php.png [ 2.73 KiB | Прегледано 3418 пъти ]

МнениеПубликувано на: Вто Ное 06, 2012 1:01 am 
Аватар

http://society.actualno.com/Hiljadi-pre ... 05960.html

Очаквам коментари за тая статия и най-вече за следното...:

"...Честит ден на будителите" и бяха показани снимки на Иван Костов, Златко Баретата, Бойко Борисов, Джордж Сорос, Симеон Сакскобургготски и др."

:smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 06, 2012 2:31 am 
Аватар

tprodanov написа:
Бранник, не съм чувал за губещ АЕЦ, но не бях чувал и за губещо нефтопреработвателно предприятие, а такова имахме.
Данните, които имаш показват ли различни прогнози за енергопотреблението и друга логика, според която то ще расте?

Не е коректно да сравняваш нови мощности атомна енергия със старо, строено и управлявано от комунистите предприятие.
Енергопотреблението в целия регион ще расте и то много - след 10-15 години ще има глад за енергия, а това може да го види всеки в сайта на Световната банка ако се разтърси повече. Аз съм го чел докладa разпечатан, но предполагам е взет от там и е обществено достъпен. И като се замислиш е логично - като излезнеме от кризата нашият регион (като по-изостанал) трябва да се развива поне с двойно или тройно по-бързи темпове от Западна Европа, а евроинтеграцията на Западните Балкани тепърва предстои - това развитие изисква енергия и съответно потреблението ще расте.
Иначе и в момента Гърция, Албания и Македония изпитват трудности в това отношение.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 06, 2012 9:36 am 
Аватар

:rip General Maximus died ... :cry:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 06, 2012 9:56 am 
Аватар

Агент Максим - валат. :rip

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 06, 2012 10:47 am 
Аватар

Nakuro Bradata написа:
Агент Максим - валат. :rip

А уж с валат не се излиза :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 06, 2012 11:16 am 
Аватар

Brannik написа:
tprodanov написа:

Не е коректно да сравняваш нови мощности атомна енергия със старо, строено и управлявано от комунистите предприятие.
Енергопотреблението в целия регион ще расте и то много - след 10-15 години ще има глад за енергия, а това може да го види всеки в сайта на Световната банка ако се разтърси повече. Аз съм го чел докладa разпечатан, но предполагам е взет от там и е обществено достъпен. И като се замислиш е логично - като излезнеме от кризата нашият регион (като по-изостанал) трябва да се развива поне с двойно или тройно по-бързи темпове от Западна Европа, а евроинтеграцията на Западните Балкани тепърва предстои - това развитие изисква енергия и съответно потреблението ще расте.
Иначе и в момента Гърция, Албания и Македония изпитват трудности в това отношение.

Индустриалната експанзия от 80те до днес е разразстнала индустрията с пъти, но това не се е отразило на енергопотреблението. Няма логика да очакваме и в бъдеще да се отрази, напротив. Особенно нашата индустрия е безкрайно неефективна и като резултат - скъпа и неконкурентно способна. За да можем да се развиваме, трябва да можем да произвеждаме много повече с много по-малко ток.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 06, 2012 2:46 pm 
Аватар

Не знам откъде си взимаш данните, но според всички икономически закони съществува правопропроционална връзка между растежа на БВП и енергопотребелнието :wink: И пак ти казвам - не говорим само за България, а за целия регион, в който и в момента има недостиг на електроенергия :wink: Пък и хайде Световната банка да е достатъчно надежден източник?

И пак се връщаме на фундаменталния въпрос, какво предпочиташ - Белене или седми блок?

И това "трябва" и "можем" са две различни неща и докато почнем да можем все пак трябва да имаме електроенергия - с липсата и едва ли ще проможем по-бързо.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 06, 2012 4:02 pm 
Аватар

Е тъй де - и аз викам, че Световната банка е надежден източник.
Ей ги данните им - http://www.google.com/publicdata/explor ... &ind=false

Не виждам нито икономически, нито статистически аргумент за нови мощности.

И да те питам - към тия 18 млрд цена на централата, включват ли се и ония 400 мегавата ВЕИ, които ще се задължим да строим автоматично?

На фундаменталния въпрос - питаш ме дали предпочитам чорбата или латекса. Ми... нямам отговор. Но да си кажа, че 7ми блока е обвит в мъгла, и докато за Белене има някаква данни, за него нямат никакви. Като ги има - тогава бих казал. За момента позицията ми е, че нямаме нужда от никакви нови мощности.

Относно трябването и моженето, ще си редактирам изречението - не можем да развиваме никаква индустрия, нито пък икономика в сегашния й неефективен вид.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 07, 2012 8:06 am 
Аватар

Нигърът Омак Барама спечели втори мандат в Белия дом, след като победи в Охайо, съобщи Би Би Си.
Около 6,30 ч. българско време резултатът стана ясен, след като Обама достигна 275 гласа в избирателната колегия от необходими 270. Днес е един тъжен ден за световната демокрация... :cry: :cry: :cry:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 07, 2012 9:23 am 
Аватар

Да бе да. Тъжен щеше да стане за целия свят ако бяха избрали оня галфон Ромни. Ама се видя, че дори в селската аНерика дето живеят сигурно най-големите идеоти на света, младите и образованите хора са взели нещата в свои ръце и с мощна избирателна активност са предотвратили катастрофата за тяхната държава, избирайки по-малкото зло. Ясно си личи от данните, че за мормона-олигофрен са гласували селяците, старците и олигофрените.
Да не пропуснем и продажните им социолози, които брутално и доста съмнително 'сгрешиха' прогнозите. Абе, цирк голем.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 07, 2012 10:07 am 
Аватар

Хаха абе кратун , този го избраха негрите, мексиканците, хората с ниски доходи и безработните. Във всички тези групи води с десетки проценти разлика :loser2 Избраха го защото трупа по 1 трилион дълг годишно , с други думи вместо да им намали помощите на тези хора с 1 трилион , той печата пари и емитира дълг. Те и гърците така правиха... Жан Виденов също...

След 4 години щатите ще имат над 130% дълг, ще започнат проблемите с обслужването му и оттам спираловидно ще им се ебе мамата. Реформа няма да има , Обама твърдо каза, че няма да пипа Бернанке и ще продължат в същия дух. За нас няма толкова проблем като цяло де - не зависим от долара толкова много. Най-доволна трябва да е Меркел :bigok

Другият ташак е, че американците си мислят, че като гласуват за обама предотвратяват война с иран, само че израел дали са на това мнение :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]