krasi_blue написа:
Писнали са ми много неща, само че когато искаш промяна трябва да предложиш алтернатива. А алтернативите, които се спрягат мен ме плашат много повече отколкото ако Гонзо си остане треньор.
Алтернативите са:
1) Треньор със 7 (СЕДЕМ) поредни загуби
2) Треньор, който ТОТАЛНО се провали в Кипър
3) Треньор, който никога не е бил треньор.
И с какво тези алтернативи са по-добри от Гонзо?
Коментарът ти звучи хубаво от разказвателна гледна точка, но леко издиша от фактологическа такава.
От треньорите, които си изброил:
Номер 1 освен, че има 7 поредни загуби с Берое е и:
- треньора който от най-много време е на чело на отбора си (от всички треньори в БГ)
- треньора, който спечели купата на България без отбора му да допусне гол (едва втория отбор в БГ, който постига това)
- треньор, чиито отбор не игра с нищо по-зле от цуци срещу Рапид Виена (бях на мача на Герена)
- треньор, който въпреки 7 поредни загуби е молен от ръководството вече трети пореден път да не си трегва от отбора (сещаш ли се за друг такъв случай).
На номер 2 дължим 1/4 финал за УЕФА, рекорд за български отбор с най-дълго участие в ЕКТ по брой на мачове, единственото участие на БГ отбор в ШЛ.
Номер 3 няма никакъв треньорски опит, но от престоя му у нас знаем за него, че е:
- тактически грамотен футболист излязъл от школата на Лион
- абсолютен професионалист
- интелигентен човек, който не само видя нуждата да научи български за кратък период от време, но и го постигна
- възпитан човек, който въпреки, че бе изгонен два пъти от Левски не каза нито една лоша дума за отбора, благодари на ръководството и все още се опитва да помага действайки като нещатен скаут за нас във Франция.
Това не го прави опитен треньор, но при условие, че Батьо реши да пести кинти залагйки на неопитен (но с потенциал) треньор, въпросния човек би бил един от най-подходящите.
Какво знаем за Гонзо като треньор?
- Води отбора от Ноември 2009 до Май 2010 като старши треньор, което включваше и 3 мача в групите на ЛЕ, направи зимната селекция през сезона и класира отбора на 3-то място, за което приписваме негативите на Ратко.
- По времето на Ясен, за Гонзо знаем, че беше технически директор на отбора и прави селекцията му. Приписваме на Ясен негатива, че със селекция като тази не успя да стане шампион, а и падна унизително от цуци и отпадна от купата на страната от Латекс, но трябва да му дадем и позитивите от сезона (доброто участие в ЛЕ).
- В момента отбора не играе добър футбол. Абстрахирам се от факта, че още на 7-мия кръг сме вече с 6 точки зад свинете. Ако играехме добре това нямаше да ни прави чак такова впечатление. Като капак, отпаднахме от ЛЕ от отбор, който си беше съвсем от нашата черга и не ни превъзхождаше с абсолютно нищо освен с това, че имаше добър треньор.
Ако Гонзо е единственото нещо, което крепи отбора в А група, тогава нека да го каже и да спре да помага на мустакатия гей.
Предпочитам нулев сезон през, който всички необходими промени в ръководството и състава ще бъдат направени от колкото нулев сезон през, който ще сме жертвали участие в ЕКТ, но няма да сме променили нищо.