forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Сря Сеп 17, 2025 10:42 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 3:35 pm 
Аватар

Аз се чудя тва ВМРО какво го защитавате толкова и в частност гил галд?Не говорим за организацията преди години а за момента.С какво тя заслужава подкрепата на националистите в момента?С какво е успяла последните години да ги обедини?Защото в България за да има силна дясна партия,преди това трябва да има ясно изразена националистическата такава ,която да минава 10% а това не виждам как може да стане с образи като Каракачанов.А за политици като Костов един ден ще се молиме ама ще е късно... :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 4:34 pm 
Аватар

Anarion написа:
Това ми мнение може да коментирате, отричате, псувате - както ви хареса.

Да се ползвам от така щедро даденото позволение и да те попЦувам :bigok

Ебавам се - само две, но сериозни забележки:

1/ тесния кръг на антикомунистите, който си очертал... не съм най-съгласен, че трябва да се ограничи дотам, просто защото въпроса е най-вече морален, а именно: дали човек да застане директно срещу идващия влак, оставайки тотално безполезен на каузата си, но запазил честта си ИЛИ да влезе във влака и да опита да даде своя принос за промяна на курса, доколкото му позволяват силите, но рискувайки да неостане чист. В едното жертваш повече и безсмислено от гледна точка на голямата картинка, а в другото жертваш съвестта си, но поне имаш мисия - да променяш.

2/ Костов е преподавател по политикономия, което е соц-името на сериозна икономическа дисциплина.

Колкото до лустрацията - от човек близък до Костов, който няма причина да го обича кой-знае колко, знам, че е бил изправен пред тежък избор: да разкрие всичко (което комунягите не са унищожили) или да не го прави. Проблемът е бил в досието на един доста важен за онова време човек - президента Стоянов, който е имал сериозно досие и е скрил този факт, когато са го кандидатирали. Костов е избрал да не прави харакири на СДС и да не го набива на Пешо по тоя начин. Основна грешка.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 4:58 pm 

Уж сте големи фенове на правителството на Костов, а не виждам една добра дума за Владо Кисьов. ДСБ и Ангелов да издигне пак ще го подкрепите :bigok
Електоратът на ДПС пасти да яде :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 4:59 pm 
Аватар

Ангелов ще е перфектен.Трябва да имам пионка в управлението,който да е подвластен на форОна :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 5:12 pm 

:bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 6:16 pm 
Аватар

Козарец, :smt023
Иначе ако човек не е антикомунист по скромната ми дефиниция, аз не го окачествявам автоматично като комунист и престъпник.
В оная партия членуваха 1 млн. души. Според мен обаче много малко от тях са си поставяли за цел да променят нещо отвътре. Кой влязъл "щото така трябва", кой защото имал някога някакви убеждения, кой защото искал да се реализира...Не бих ги очернил, ама и за антикомунисти няма как да минат. Дори и тези, дето са искали да променят нещо чрез присъединяването си към партията и режима - те не са си поставяли за цел рухването на самия режим и системата, възстановяването на частната собственост и някаква що - годе многопартийна и демократична система. Те не са намирали за нередно пълното ни подчинение на чужда страна, отнемането на земята, репресиите над инакомислещи, ограничаването на основни права заради произход или убеждения. В най - добрият случай са целяли нещо като "социализъм с човешко лице" - дайте да махнем най - кървавите мирчоспасовци, да не затваряме хората само заради вицове, да има повече западни филми и стоки и чат - пат да можем да бием СССР на футбол. Иначе си оставяме и Партията, и член Първи, и ТКЗС - тата, и държавният монопол, и ДС - ама в малко по - мек вариант. Сори, ама това не е антикомунизъм. И то в най - добрия случай. А в най - лошият цялото им желание за промяна е било да застанат те самите на мястото на властниците и техните любимци.
Само да уточня обаче - що се касае до досиетата, само Костов да беше сбъркал с мед да го намажем.
Хайде оставяме настрани станишевци, виденовци, лукановци - от тях подобно нещо не сме и очаквали.
Обаче...Ф.Д.? "Царят"? Сегашният ни бащица? Същата работа. Айде от врене на време вадеха по някое досие по чисто конюнктурни, конкретни причини...ама това не е което ни трябваше.
Та това имам предвид, че всичките са си на практика комунисти щом прикриват доносниците на комунистическата власт. Точно както този, който укрива информация за дадено престъпление е съучастник на престъпниците - и следователно сам става престъпник.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 9:07 pm 
Аватар

И какво излиза - пешо коня върл агент, а костов го спасява и така ебава майката на държавата! И Козареца е прав, ама друг път, излиза, че и Васил Левски не е бил от полза задето е тръгнал пряко срещу турците! А истината е съвсем проста или си герой, или не! ТОЛКОВА!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 10, 2011 5:42 pm 
Аватар

Цитат:
Военната полиция вече ще може да прави проверки и да арестува цивилни граждани. Това гласуваха днес депутатите на второ четене на Закона за военната полиция, предаде БНР.

Освен това военна полиция съвместно с МВР и ДАНС може да участва в задържане на извършители на престъпления и освобождаване на заложници в антитерористични операции.

За неизпълнение на писмено разпореждане на орган на служба „Военна полиция" ще се налага глоба от 100 до 300 лв.

Противозаконно възпрепятстване на орган на „Военна полиция" да изпълнява правомощията си, ще се санкционира от 100 до 500 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание, записаха депутатите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 10, 2011 6:55 pm 
Аватар

Мили Бате Бойко,искаме и вечерен час.Огромна опасност са тия,а все още хората си ги обичат и продължават да се радват на "народняшкия"му стил

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 10, 2011 7:24 pm 
Аватар

Искам и митничарите да могат да ме спират за провека с колата ... :smt031

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 10, 2011 7:49 pm 
Аватар

А пък Румъния съкращава 10000 ушаци :smt006 Сигурно са си решили пробламите с престъпноста :smt031
В тази държава ще останат само политици, ушаци и мангали :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 10, 2011 8:02 pm 
Аватар

Mr. Smith написа:
А пък Румъния съкращава 10000 ушаци :smt006 Сигурно са си решили пробламите с престъпноста :smt031
Но пък тука се правят опити една "нежна"диктатурка да ни се спретне:запушени журналистически усти,показни акции по домовете ,военна милиция :ohmygod ,политически вождизъм,блокиране на дребен и среден бизнес,изключително увеличаване на милиционерщината,тотален популизъм с цел да те харесват и слушкат,безкруполна смяна на кадри без никакви обяснение и още много дребни и не толкова дребни примерчета,та даже и не случайните добри думи за "строителя" тодор живков...лудница

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 10, 2011 8:12 pm 

нали си дърт столичен рентиер
кво ти дреме :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 10, 2011 8:14 pm 
Аватар

Така след като баннахте младия столичен рентиер, остана само дъртия :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 10, 2011 8:19 pm 

http://www.facebook.com/profile.php?id= ... &ref=nf_fr

тоя верно бил от наще :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 10, 2011 8:21 pm 
Аватар

Mr. Smith написа:

Тия румънци от Силистра не излизат.Чернеят града и не миришат много приятно :smt005 Почват да се преселват тука после да ми разправят,че Румъния ни задминала по всичко. :ohmygod2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 10, 2011 8:44 pm 
Аватар

ultrafan_rs написа:
http://www.facebook.com/profile.php?id=1097332753&ref=nf_fr

тоя верно бил от наще :bigok

Oтдавна го казах :ls-cup Неделя мощно отиваме! :lsclapp :lsfc4

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 10, 2011 8:57 pm 

и да ходиш и да не ходиш - прошко ше спечели :bigok
нали се разбраха преди сума време - сдс - президент; дсб - кмет

всичко друго е предизборна пушилка, която могат да си позволят поради простата сметка
285 хиляди гласа по 13лв. и 60ст. на глас = :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 10, 2011 8:59 pm 
Аватар

Цитат:
Но пък тука се правят опити една "нежна"диктатурка да ни се спретне:запушени журналистически усти,показни акции по домовете ,военна милиция ,политически вождизъм,блокиране на дребен и среден бизнес,изключително увеличаване на милиционерщината,тотален популизъм с цел да те харесват и слушкат,безкруполна смяна на кадри без никакви обяснение и още много дребни и не толкова дребни примерчета,та даже и не случайните добри думи за "строителя" тодор живков...лудница

Бай Иван че ги е надушил нещата, не се учудвам изобщо.
Проблемът е кога и дали повечето честни и що - годе разумни хора в страната ще прогледнат по подобен начин.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 10, 2011 9:48 pm 
Аватар

Гледам, че Прошко е турил лопатата. Ще трябва да го превъзпитаме малко, а превъзпитанието, а и изобщо възпитанието, най-добре се изгражда с бой :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 10, 2011 11:35 pm 
Аватар

Anarion написа:
Цитат:
Но пък тука се правят опити една "нежна"диктатурка да ни се спретне:запушени журналистически усти,показни акции по домовете ,военна милиция ,политически вождизъм,блокиране на дребен и среден бизнес,изключително увеличаване на милиционерщината,тотален популизъм с цел да те харесват и слушкат,безкруполна смяна на кадри без никакви обяснение и още много дребни и не толкова дребни примерчета,та даже и не случайните добри думи за "строителя" тодор живков...лудница

Бай Иван че ги е надушил нещата, не се учудвам изобщо.
Проблемът е кога и дали повечето честни и що - годе разумни хора в страната ще прогледнат по подобен начин.

Какво говориш,виж резултатите в тая анкета,колкото и нищо да не значи,но тоя форум си мисля че е място в което контактуват млади хора с акъл и с настройката да се чувстват свободни,е сети се какво е мнението на останалите хора,а след като живеем тука трябва да приемем избора им,но това пък не може да ме накара да приема и управляващите де :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 10, 2011 11:52 pm 
Аватар

гил галад написа:
И какво излиза - пешо коня върл агент, а костов го спасява и така ебава майката на държавата! И Козареца е прав, ама друг път, излиза, че и Васил Левски не е бил от полза задето е тръгнал пряко срещу турците! А истината е съвсем проста или си герой, или не! ТОЛКОВА!

Аз такива крайни мнения не уважавам. Първо, защото не винаги водят до крайната цел, даже по-често до фиаско. И второ, защото много лесно се декларират, но трудно се защитават, когато съдбата реши да изпита този, който ги проповядва. "Practice what you preach" ми е любимата поговорка, именно защото е най-рядко срещана сред хората.

А за "прякото" тръгване на Дякона срещу турците, пък съвсем не съм съгласен. Пряко са тръгнали Хаджи Димитър, Ботев, но не и Левски. Той е бил по-умен и затова по-близо до успеха.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 11, 2011 2:14 am 
Аватар

BSG написа:
nazional написа:
Brannik написа:
приватизира успешно обявени за фалит големи предприятия...

Това вече е е по-култово и от изкарването му виновен за всички мизерии :bigok

Е зависи кво значи ГОЛЯМО предприятие за браникъ :loser2 Което е имало логика да го има си беше купено ОК май - фармация, лека промишленост... Разни химко, плама, соди, моди са си загубена кауза отсекъде... и винаги са били... да не говорим за кремиковци... При всичко положения по-добра приватизация от таа на ндсв... особено бтк, което си беше престъпление отсекъде :cry:

Аххаха, иначе тея сдс/дсб нема ли да извадят некой нормален президент бе, тоя Малинов е една идея по-малко зле от Беронов... Ебаси ташака... Да дигнат КомандирО, веднага ще гласувам... Ама некви безлични послушковци кариеристи... не мерси :smt006

Цялата мебелна промишленост в България е жива благодарение на Костов... ИКЕА произвежда мебели в Стара Загора ако не бъркам, може и Търново да е, не съм сигурен, около Казанлък има 2 завода, които изхранват 80% от населението там и то с нелоши пари за хора без образование и за такива със, завод Кремона е жив благодарение на Костов, а завода за ПДЧ, ПДВ, шперплат и вита слоеста дървесина в Троян също е жив благодарение на Костов, както и малкото цехче (заводче се води) пак там за дъна на щайги, които изнасяме доста успешно в Турция, Гърция, Италия, Франция, Англия и близкия изток. Освен тва оръжейния завод Арсенал бачка също благодарение на него... май вече всъщност им забраниха производство на оръжия и се занимават с оръжия нелегално и с метални конструкции и вити метали, но за Арсенал не съм сигурен... Както и да е, заводите в Търново за ПДЧ, ПДВ, Шперплат и вита слоеста дървесина. Всичките тия заводи изнасят около 98-9% от продукцията си на добра цена за България и относително ниска за Европа... обаче както е тръгнало в последно време, турция ше ни измести в шперплата, дъната на щайги и витата слоеста дървесина, въпреки че тяхното КПД по отношение на качеството е на 1/3 от нашето, произвеждат около 7-8 пъти повече, което ше рече че вадят аналогично на нашето качество в двоен размер поне, но на много по-ниска цена. Радващото е, че сега те работят без гаранции и ОТК-та, докато нашите бачкат по стандартите и стандартните процедури. Както и да е... Тва е в мойта сфера, което знам като плюс от Костов, живи са и заводите в Руси, Пловдив и Софето благодарение на него, доколкото съм запознат, но за тях нямам сериозна информация. Сигурно има и много минуси в тая сфера, щото тва са около 1/3 от заводите, които сме имали и до голяма степен са скопени, но това се дължи на прекъсването на връзката с коми асср 1-2 години след падането на стената, спират ни суровините просто и се налага да се борят нашите с тва... сега тая индустрия лека полека почва да умира, щото цара унищожи горските стопанства и вмомента ние не полагаме реална грижа за гората ни и си сереме на главите сами и след 20-тина години по мои прогнози ше се чудиме от къде ни е дошло ако не се вземат мерки...

И не ме разбирайте погрешно, че съм костовис, просто казвам квото знам като плюсове, щото за некои неща, които са така, а се отричат, е тъпо да си трая...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 11, 2011 3:01 pm 
Аватар

Anarion написа:
Аз тука много - много не пиша, но да си кажа какво мисля.
Първо - у нас "десни" и "леви" в общоприетия смисъл на думата няма. Ако властта се държи от комунистите това изобщо не означава, че имаме ляво управление. СерГей се въведе т. нар. "плосък данък", с което действое би се фукало всяко дясно управление и което действие би накарало кой да е правоверен левичар да се върти в гроба си до самозапалване от триене.
Обратното - как да взема Костов за десен, след като в качеството си на опозиция той не се е разделял с популистка левичарска риторика?
Второ - абсолютно фалшиво е разделението "комунисти - антикомунисти". Антикомунисти могат да се нарекат оцелелите по чудо и до днес някогашни горяни, личности от някогашните опозиционни партии изтезавани по лагерите и пр. Т. е. - хора, които с оръжие и слово са се противопоставяли на еднопартийната тоталитарна просъветска диктатура, установена у нас. Антикомунисти не могат да бъдат нито бившият член на БКП банкянската тиква, нито някогашният преподавател по икономика на марксизма Иван Костов, нито сключилият съюз с комунистите "цар", нито "агент Сава".
В заключение - България продължава без прекъсване да се управлява от комунисти независимо дали се пишат тъмносини, центристи, герберасти и пр. Зад техните марионетни правителства седят хората с истинска власт - назначените още от Луканов "бизнесмени" и наследилите ги в хода на кървавото преразпределение на капитала. В този смисъл един Валентин Златев държи и упражнява много по - голяма и реална власт, отколкото Б. Б. или някой друг изкуствено създаден месия.
Изходът от всичко това може да дойде и ще дойде (ако изобщо се случи подобно избавление) само и единствено по пътя на преврат, някаква форма на военна диктатура и масова чистка не толкова сред редовете на партийци и политици, колкото именно сред днешните ни крупни бизнесмени като Ковачки и сие. Разбира се, едно силово управление на тяхно място ще постави свои хора и не може да се очаква някаква илюзорна всеобща справедливост. Но хората, издигнати от нищото от една силна власт и отговорни денонощно и пряко пред нея поне няма да се разпасват като башибозуци и току - виж съблюдавали едни що - годе нормални правила за правене на бизнес и управление на държавата.
Знам, че сега мнозина ще ме погнат с аргумента че в това няма никаква демокрация. Хора, демокрация не сме имали и ден след 10.11.1989 г. така или иначе. Това, което имаме като свобода на словото няма почти никаква стойност, ако не води и до свобода на инициативата, свобода в медиите и създаване на отговорна управляваща класа. Сами виждате - ако ще утре да излезе не флашка, ами живо предаване в което се вижда как примерно Б. Б. лично застрелва някого две трети от народонаселението вместо възмущение и погнуса ще изпитат умилителна радост от типа "Ама па как го гръмна бате Бойко, те това е мъж на място".
В заключение - поради гореизложеното не виждам смисъл да гласувам изобщо, доколкото никой кандидат и никоя партия не са се доказали с нещо, че се различават от досегашните и че могат и искат да разбият този монопол във властта. Задайте си само въпроса - що не отваряме досиетата вече толкова години? Ами защото хората, от които зависи това до един са бивши доносници, слуги на антинародната власт и омазани в какви ли не лайна докато са и слугували. И аз да взема да ги кача на власт? Мерси, без мен.
Това ми мнение може да коментирате, отричате, псувате - както ви хареса. Ще се помъча да отговоря на всяка реплика. Така ил иначе, нямам претенции да съм безгрешен.

С първата част за лявото и дясното съм напълно съгласен. При нас политическият живот е толкова размит, че "ляво" и "дясно" са нищо не значещи думи. Всъщност, ако се заровите в политологията, че ще видите, че глобално погледнато е доста сложно да се определи кое е ляво и кое е дясно в политиката въобще. Щото в различните страни има съвсем различни тълкувания и схващания за определените политики.

Общо взето за себе си мога да кажа, че съм някъде там, в центъра. От към икономика леко бия в ляво, защото смятам, че държавата трябва да не изпуска частни предприятия да стават хегемони с неограничени възможности, както е в Щатите. От към социална политика пък съм по-скоро десен - вярвам в абсолютните права на човека и липсата на всякаква намеса от страна на държавата. Като и тези по-горни твърдения също доста подлежат на анализ.

Тъй или иначе в съвременния свят имаме определени ценности, приети за ултимат. Без значение дали управляващите са леви или десни, те винаги ще се стремят по някакъв начин да са близо в действията си до тези ценности. Затова много по-важно за мен е да се приеме приципът на прагматизма при политиката и разни посоки и цветове да се оставят на заден план.

Всяко негласуване в момента се явява не протест, а най-обикновено подпомагане на ДПС и комунистите да се възползват от твърдия си електорат, който под строй гласува. Всеки наш глас е удар по тях.

--------------
Относно военни режими, преврати и прочее - това, много странно за мен, е заложено някак си в мисленето на българина. "Здрава ръка ни трябва" и някакви ей такива. Че още повече ми е странно, че го чувам и от хора на моята възраст. Военната диктатура (и каквато и да е диктатура въобще) не води никога и по никакъв начин до нищо добро за хората. Власт, взета със сила, пред никого и пред нищо не се спира и пред никого и пред нищо не дава отчет.

За мен светлината в тунела ще дойде само и единствено тогава, когато излезем от чалгията. Когато разберем, че Е важно да изразяваме позиция, когато разберем, че трябва да сме на протеста, а не да го гледаме по Канал 3, когато разберем, че да не построят автомивка пред съседния блок е толкова важно, колкото да не я построят и пред нашия.

За съжаление - не виждам как ще стане.

ПОЗДРАВИ

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 11, 2011 3:03 pm 
Къде трябва да ида утре да гласувам и как :smt017 Искам да гласувам за Светослав Малинов, щото от край време ме кефи, то от Варна предполагам и само за него ще мога де. За кмЬет на София ни мъ ибе :bigok

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Съб Юни 11, 2011 3:24 pm 
Аватар

Отиваш в офиса на местното СДС /ДСБ/ и там гласуваш :smt006 Айде отивайте утре да гласувате за Светльо Малинов, че политилогзеро е обещал да пее рап :bigok :bigok :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 11, 2011 3:28 pm 
Аватар

http://dsb.bg/bg/blogs/article/2754 е тука може да видиш къде си.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 11, 2011 3:28 pm 
Аватар

Май и в училища са направили пунктове за гласуване

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 11, 2011 4:31 pm 
Аватар

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 11, 2011 8:20 pm 
Аватар

Всеки жив пенсионер,враг на бюджета :smt005 Цяла седмица вдигаха шум как ще вдигат пенсии и мин.заплати,сега не било така,еми да ги свалят тогава и да не се мъчат хората,бае направо с ДДТ
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3878831

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]