Morning Glory написа:
Статията на Андриян е хубаво написана, обхванал е неща, които и аз не одобрих, когато се случиха. Като цяло, от мен няма костовистка Орина, може би това кой е автор ме възспира също. Само ще напиша това, което съм го писал винаги: не се "решава" един много важен проблем - кой е по-качественият политик с по-качествената формация, за когото мога да пусна гласа си? Негласуването не е моята игра. Както и единственото, с което не съм съгласен от статията - това, че те канят от време на време за интервюта, не е "благоприятна медийна среда". Иван Костов все още е "демонът на българската политика", справка за което спокойно може да се направи в страниците на всеки един вестник, без тези на Прокопиев и СЕДЕМ, в предаванията на "частните" национални медии, СКАТ, както и в предизборните кампании на БСП и изявленията на Гоце. Последното беше миналата седмица. Нека не забравяме, че името на Най-големия беше със сигурност поне 2 пъти повече пъти споменато в сравнението с името на Дянков, който уж беше причината за пресконференцията на президента (с извинение).
Боби, трябва просто да направиш сравнение и анализ на двете медийни ситуации - между падането на Костов от власт през 2001 г. до парламентарните избори през 2005 г., от една страна, а от друга - от 2005 г. до ден днешен. Това сравнение е съвсем показателно - в първия период имаш Кеворкян, Трифонов и Тошев и убийствено очерняне на Костов, разбира се, съвсем несправедливо и манипулативно. Споменавам само тези тримата, защото за периода те имаха най-голямо влияние върху публичността. Във втория период Кеворкян вече не е на екран, Трифонов е гледан само от "чалгаро-тинест" електорат, т.е. за какъв Костов изобщо може да става дума, а с Тошев протече затопляне на отношенията и Костов в тоя парцал е критикуван само от Дачков, когато публикува там, но той е външен за парцала. Та факт е, че все пак това е огромна промяна в медийното поле в полза на Костов, защото в първия период имаш тотално очерняне, а във втория имаш обичайни медийни "помиярщини", ама да кажеш, че Костов е някакъв специален обект на критика не е фактическото положение. А и медиите на Прокопиев са изключителния източник на информация за тези, които гласувахме през 2005 г. за Костов. И макар че в тях медийния комфорт за Костов е налице, и макар че избирателите на Костов са относително имунизирани срещу медийното му очерняне (щом гласуваха за него въпреки медийната ситуация между 2001 и 2005), Костов продължава да губи доверие постоянно. Е, като че ли това обстоятелство все пак не ще е само заради медийната ситуация.