forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пет Сеп 12, 2025 11:05 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 4:49 pm 
Аватар

Почти повсеместно сред костовистите битува мнението, че Костов губи подкрепа, защото българите масово са прости и податливи на червено-комунистическа манипулация хора, имат къса памет и забравиха бързо постиженията на правителството на ОДС и Иван Костов.

Маха се частта след последната запетайка, защото излишно усложнява изречението и самия текст. И се получава:

Почти повсеместно сред костовистите битува мнението, че Костов губи подкрепа, защото българите масово са прости и податливи на червено-комунистическа манипулация хора. Че българите масово са прости, податливи на нездрави медийни внушения и с къса памет е съвършено коректно наблюдение – това е съвсем очебиен факт.

Пуан финал.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 5:06 pm 
Аватар

Цитат:
Обаче като бивш избирател на ДСБ мога да кажа, че този аргумент „издиша“, тъй като първите избори на ДСБ бяха през 2005 г., когато Костов вече беше преминал през демонизацията от страна на политически опоненти, медии и конкретни медийни люде, т.е. всички прости и поддали се на манипулации негови бивши избиратели от парламентарните избори през 1997 г. и 2001 г. вече се бяха отказали да гласуват за него и през 2005 г. гласувахме за него точно 234 788 души. Разбира се, сред 234 788 българи вероятността поне 100 хиляди да са прости и заблудени хора е много-много голяма. И на изборите през 2009 г. и тези 100 хиляди се отказаха да гласуват за Костов, защото „Синята коалиция“ взе 285 418 гласа, което значи, че надали повече от 140 хиляди е приносът на Костов и ДСБ. Изобщо тенденцията е след всеки национален избор Костов и ДСБ да губят хиляди гласове, при това в значително подобрена медийна среда спрямо Костов и вече няколкогодишно отчетливо затишие на опитите да бъде демонизиран. Точно обратното – Костов се радва на небивал медиен комфорт от няколко години и доста често „гастролира“ във всякакви политически предавания в радио и телевизионния ефир, както и във вестниците. Е, щом при нормална и дори благоприятна медийна среда Костов продължава да губи доверие, то аргументът за тъпите и изманипулирани български граждани губи легитимност.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 5:17 pm 
Аватар

Основният аргумент тук е, че Костов верно го били демонизирали в началото, ама сега го канели в "Панорама"... и въпреки всичко хората не гласуват за него :lol:

Какво значи "подобрена медийна среда" ? Това е точно като "подобрената медийна среда" за Сергей Антонов примерно. Ебаха му майката в началото, после му се извиняваха и му подобряваха средата, ама си остава ония дето поръча папата. Като демонизираш някого, но после го поканиш в "Панорама"... това не значи, че почва начисто ;-)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 5:24 pm 
Аватар

За втори път си заподозрян, че не четеш :lol:

Цитат:
първите избори на ДСБ бяха през 2005 г., когато Костов вече беше преминал през демонизацията от страна на политически опоненти, медии и конкретни медийни люде, т.е. всички прости и поддали се на манипулации негови бивши избиратели от парламентарните избори през 1997 г. и 2001 г. вече се бяха отказали да гласуват за него и през 2005 г. гласувахме за него точно 234 788 души. Разбира се, сред 234 788 българи вероятността поне 100 хиляди да са прости и заблудени хора е много-много голяма. И на изборите през 2009 г. и тези 100 хиляди се отказаха да гласуват за Костов, защото „Синята коалиция“ взе 285 418 гласа, което значи, че надали повече от 140 хиляди е приносът на Костов и ДСБ. Изобщо тенденцията е след всеки национален избор Костов и ДСБ да губят хиляди гласове, при това в значително подобрена медийна среда спрямо Костов и вече няколкогодишно отчетливо затишие на опитите да бъде демонизиран.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 5:37 pm 
Аватар

И за втори път ти казвам, че излишно ме подозираш ;-)

Естествено, че демонизирането е изиграло роля и за загубата на следващите 100 хиляди гласа. Хора, които са имали едно наум колко е "окрал държавата", но не са били чак толкова прости, за да гласуват за царя/комунистите... все пак са се оказали достатъчно прости, за да гласуват за ББ. (Другият вариант е да са не са били прости, но пък да са "рептилясали", ама го броим за сравнително частен случай) :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 5:43 pm 
Аватар

Змей, ние зелени може и да не станем, но ти ще бъдеш облят с топла костовистка урина :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 5:47 pm 
Аватар

BLUES(Finland) написа:
И за втори път ти казвам, че излишно ме подозираш ;-)

Естествено, че демонизирането е изиграло роля и за загубата на следващите 100 хиляди гласа. Хора, които са имали едно наум колко е "окрал държавата", но не са били чак толкова прости, за да гласуват за царя/комунистите... все пак са се оказали достатъчно прости, за да гласуват за ББ. (Другият вариант е да са не са били прости, но пък да са "рептилясали", ама го броим за сравнително частен случай) :)

Само дето 2005, освен царя и комунистите си се яви отделно и СДС, а за ДСБ гласувахме хората "без едно на ум", казвам ти го като един от тях :smt002 А за ББ никога не съм гласувал и нямам такова намерение, всъщност доста от "достатъчно простите" оттеглиха доверието си от Костов именно заради обрата му в отношението към Бойко.
Не знам защо ги лепна тези 100 хил. директно на ББ след като е далеч по-вероятно просто да са се присъединили към негласуващите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 5:58 pm 
Аватар

свине умрете 27ми 69 написа:
Змей, ние зелени може и да не станем, но ти ще бъдеш облят с топла костовистка урина :bigok

А номер 69, какво беше...Пиле в сладко-кисел сос :smt005 или ориз с бамбук и гъби :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 6:10 pm 
Аватар

Е, айде сега... при тая избирателна активност и антикоми надъханост... надали точно те са го играли аполитични ;-) 2-3 гласа към зеленкото, защото сте се издразнили от обрата в отношенията с Бойко, ама другите къде да отидат? Сега търся точната графика, за да не съм голословен :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 6:23 pm 
Аватар

Значи присъствал съм на предучередителните "граждански събрания" в УАСГ през пролетта на 2004. Включително и на историческото костово "Възвание" :lol: (за който факт, предполагам ми завиждате, хохохо) и смея да твърдя, че риториката анти-Бойко беше изключтелно радушно приветствана от аудиторията, да не кажа еуфорично :lol: Та малко ми е трудно да си представя, че тези хора са се прелели към ГЕРБ...
А ти продължавай да тирсиш "точната графика", аз пък знам как се правят и поради тази причина много не им вярвам :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 6:38 pm 
Аватар

Не съм написал, че промяната на тая риторика е вкарала в луд възторг правоверните. Надали е спечелил и един глас така; смятай някой да си е казал: "Абе, БоК Костов не ме кефи принципно, ама сега като е по-толерантен към Бойко... обезателно ще го подкрепя".

Факт е, че правоверните го подкрепихме въпреки, а не заради това. Въпросът ми всъщност беше - мислиш ли, че е възможно активността да се е вдигнала с 5%, народът да се е дигнал (пак) да изритва комунистите и междувременно тия 100 000 да не са гласували!?

*Тъпо ми стана, защото 15 минути ми отне издирването на точната графика, но щом си толкова предубреден спрямо нея - няма да я прилагам.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 6:52 pm 

Змей, за мене ти си типичния дървен философ :lol: Твай :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 7:25 pm 
Аватар

BLUES(Finland) написа:
Въпросът ми всъщност беше - мислиш ли, че е възможно активността да се е вдигнала с 5%, народът да се е дигнал (пак) да изритва комунистите и междувременно тия 100 000 да не са гласували!?

Да, напълно възможно е и веднага се аргументирам. Така нареченото "изриване на комунисти" си беше чиста проба поредната популистка вълна. 2001 пък изриваха и комунисти и костовисти едновременно, ако си спомняш. В същността си тези хора са аполитични, те нямат някакви ясноустановени политически принципи, а гласувавт наказателно (измитат омразните управляващите) чрез най-популярания опозиционен политически субект. тва се случи на 3 пъти - 1997, 2001, 2009.
А 100 хил. отказали се от Костов, очевидно хора с достатъчна резистентност към популистко излъчване (все пак са го подкрепили 2001 г. че и 2005 г. със самостоятелния му политичеки проект) и определено не са от гласуващите стадно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 7:54 pm 
Аватар

Статията на Андриян е хубаво написана, обхванал е неща, които и аз не одобрих, когато се случиха. Като цяло, от мен няма костовистка Орина, може би това кой е автор ме възспира също. Само ще напиша това, което съм го писал винаги: не се "решава" един много важен проблем - кой е по-качественият политик с по-качествената формация, за когото мога да пусна гласа си? Негласуването не е моята игра. Както и единственото, с което не съм съгласен от статията - това, че те канят от време на време за интервюта, не е "благоприятна медийна среда". Иван Костов все още е "демонът на българската политика", справка за което спокойно може да се направи в страниците на всеки един вестник, без тези на Прокопиев и СЕДЕМ, в предаванията на "частните" национални медии, СКАТ, както и в предизборните кампании на БСП и изявленията на Гоце. Последното беше миналата седмица. Нека не забравяме, че името на Най-големия беше със сигурност поне 2 пъти повече пъти споменато в сравнението с името на Дянков, който уж беше причината за пресконференцията на президента (с извинение).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 8:58 pm 

Вие па с тоя Костов цял живот братче :lol:

Току-що чух, че окончателно са приели здравната реформа на чичо ви Барак Обама. Застрахователите ще го хапнат, както и по-богатите донякъде, а по-бедните ще видят що е то здравно осигуряване :lol:
Приемам залози кога ще го гръмнат :smt003

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 22, 2010 11:30 pm 
Аватар

Веднъж костовист, завинаги костовист :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 23, 2010 12:17 am 

Morning Glory написа:
Статията на Андриян е хубаво написана, обхванал е неща, които и аз не одобрих, когато се случиха. Като цяло, от мен няма костовистка Орина, може би това кой е автор ме възспира също. Само ще напиша това, което съм го писал винаги: не се "решава" един много важен проблем - кой е по-качественият политик с по-качествената формация, за когото мога да пусна гласа си? Негласуването не е моята игра. Както и единственото, с което не съм съгласен от статията - това, че те канят от време на време за интервюта, не е "благоприятна медийна среда". Иван Костов все още е "демонът на българската политика", справка за което спокойно може да се направи в страниците на всеки един вестник, без тези на Прокопиев и СЕДЕМ, в предаванията на "частните" национални медии, СКАТ, както и в предизборните кампании на БСП и изявленията на Гоце. Последното беше миналата седмица. Нека не забравяме, че името на Най-големия беше със сигурност поне 2 пъти повече пъти споменато в сравнението с името на Дянков, който уж беше причината за пресконференцията на президента (с извинение).

Боби, трябва просто да направиш сравнение и анализ на двете медийни ситуации - между падането на Костов от власт през 2001 г. до парламентарните избори през 2005 г., от една страна, а от друга - от 2005 г. до ден днешен. Това сравнение е съвсем показателно - в първия период имаш Кеворкян, Трифонов и Тошев и убийствено очерняне на Костов, разбира се, съвсем несправедливо и манипулативно. Споменавам само тези тримата, защото за периода те имаха най-голямо влияние върху публичността. Във втория период Кеворкян вече не е на екран, Трифонов е гледан само от "чалгаро-тинест" електорат, т.е. за какъв Костов изобщо може да става дума, а с Тошев протече затопляне на отношенията и Костов в тоя парцал е критикуван само от Дачков, когато публикува там, но той е външен за парцала. Та факт е, че все пак това е огромна промяна в медийното поле в полза на Костов, защото в първия период имаш тотално очерняне, а във втория имаш обичайни медийни "помиярщини", ама да кажеш, че Костов е някакъв специален обект на критика не е фактическото положение. А и медиите на Прокопиев са изключителния източник на информация за тези, които гласувахме през 2005 г. за Костов. И макар че в тях медийния комфорт за Костов е налице, и макар че избирателите на Костов са относително имунизирани срещу медийното му очерняне (щом гласуваха за него въпреки медийната ситуация между 2001 и 2005), Костов продължава да губи доверие постоянно. Е, като че ли това обстоятелство все пак не ще е само заради медийната ситуация.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 23, 2010 2:05 am 

Сори че Илия Минев,светла му памет,не е жив ,само той явно е достоен за някои хора....няма по-сектантско от това да си бил за Командира и след това да решиш че и той е маскара-ФАКТ :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 23, 2010 12:46 pm 
Аватар

Е какво като се е променила медийната ситуация? Тези 5-6 години, в които Костов беше обвиняван във всичко не могат да бъдат изринати и е нелепо да се очаква, че сега дори и по телевизиите всяка сутрин свирки да му правят ще се промени нещо. Основно житейско правило е, че като смесиш две кофи лайна с две кофи мармалад се получават 4 кофи лайна, та не виждам какво общо има хипопетичното медийно подобряване...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 23, 2010 1:31 pm 
Аватар

фактите са, че Костов вече толкова избори го "погребват" , пък той пак си съществува
От моментът , в който се разбра , че СК влизат в парламента на последните избори, зелено-червени аналитици като Змея почнаха да обясняват как немало на следващите да влезне... Благодарение на Бойко Борисов ще можете няколко години по-рано от предвиденото да разберете в каква грешка сте :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 23, 2010 1:52 pm 
Аватар

Boyo написа:

впрочем Костов има уникален шанс да позвърне рейтинг и да покаже кои са истинските десни като заеме категорична позиция срещу политиката на герб през последните седмици

Мартин Димитров вече го прави по Хоризонт, особено за плоския данък.

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 23, 2010 1:56 pm 

ГЕРБ няма да пипат плоския данък, това не стана ли ясно вече :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 23, 2010 1:57 pm 
Аватар

Boyo написа:
впрочем Костов има уникален шанс да позвърне рейтинг и да покаже кои са истинските десни като заеме категорична позиция срещу политиката на герб през последните седмици

http://www.dnes.bg/politika/2010/03/23/ ... dira.88215 :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 23, 2010 2:10 pm 
Аватар

четох го това, но е слабо, не смее да каже нещо персонално, като например, че Тотю Младенов е изперкал!

а Мартин Димитров е умно момче, обаче изгуби шансове за сериозна политическа кариера, според мен, защото си призна , че е чорбар (и в по-малка степен защото се държеше малко махленски покрай изборите)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 23, 2010 2:14 pm 

Не знам дали забелязвате как тоя Тотю се опитва да говори и изглежда като ББ. Докарва същата интонация, прави същите физиономии, цирк майна :smt005 :smt005

Доказателство:
http://vbox7.com/play:a1c6c585 След 2,55 :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 23, 2010 5:25 pm 
Аватар

STALKER написа:

"Моят отговор на въпроса за причините за залеза на Иван Костов като политик се състои от два момента. Първо, оценката ми за управлението на Костов и ко. в периода 1997 – 2001 г. е, че то беше полуреформаторско, доста авторитарно и съвсем „беззъбо“ към комунистите и техните престъпления. Например, Костовото управление и по-конкретно лицето Димо Гяуров възпрепятства съвсем съзнателно да бъде разследвано убийството на Георги Марков. Авторитаризмът на Костов и ко., макар и мек, допринесоха и в онези времена България да не бъде земя на свободата. Помни ли някой вече онзи луд скандал в БНР, продуциран от Костов и ко.? Тогава един „парашутист“ на име Иван Бориславов беше „спуснат“ за шеф на държавното радио в разрез с всякакви норми за свобода на словото. Носи се сред костовистите легендата, че Костов бил заврял комунистите в миша дупка по време на неговото управление. Какво, някой от старите номенклатурчици от комунизма, или пък някой комунист от управлението в периода 1995 – 1997 г. да не би да влезе в затвора? Какво, да не би Георги Марков да беше издигнат в ранг на светиня на българската демокрация? Да не би Илия Минев да стана име на важен софийски булевард? Да не би паметникът на съветската армия окупаторка насред София да беше сринат? Пак добре, че поне мавзолея бутнаха. Полуреформаторско го нарекох управлението на Костов, защото, първо, с ноу-хау от МВФ и Световната банка се водеше икономическата и финансовата политика, и, второ, защото такива „циреи“ като „Кремиковци“, да речем, беше задължително да бъдат ликвидирани, ама буквално – с булдозери и камиони, изнасящи събореното. Запазването на тоя може би най-голям „изрод“ на комунизма най-точно описва полуреформаторството на Костов и ко. "
Ей, този пасаж го одобрявам напълно!Това беше фатално за родината ни, а не разни други глупости, които непрекъснато се ширят из пространството!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 23, 2010 5:28 pm 
Аватар

Точно пък това с Кремиковци ми е много интересно да видя кой ще посмее да го направи и какви позитиви ще донесе...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 23, 2010 6:25 pm 
incheto_1914 написа:
Току-що чух, че окончателно са приели здравната реформа на чичо ви Барак Обама. Застрахователите ще го хапнат, както и по-богатите донякъде, а по-бедните ще видят що е то здравно осигуряване :lol:
Приемам залози кога ще го гръмнат :smt003

В момента скандалът е дали разходите ще намелят рязко или ще се вдигнат безумно много. Засега са предвидили 1 трилион за следващите 10 години....или най-накрая са си оправили здравното осигуряване (доживяхме) или са си сложили въжето...

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Вто Мар 23, 2010 9:58 pm 

Веднъж критикувах Змея, че като пише статии не разграничава обиск и претърсване, сега като гледах новините установих, че и Цецко Цветанов не ги разграничава :sm_horse

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 23, 2010 10:03 pm 
Аватар

Обещавам никога да не ставам вътрешен министър :s_police

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]