Сори за дабъл-поста, обаче не мога, не, не мога

! Чичо Пенчо на "Ритнитопковец на годината":
Цитат:
„Не трябва да зачертаваме Бербатов. Той е под 30 години. Предстои му доста работа и труд. Има и трудни дни, и трудни мачове. Но той вече е извоювал своите права и качества. Смятам, че много може да помогне на нашия футбол. Това, което ежедневно се публикува – че ще бъде изваден от състава на Манчестър Юн, не може да се случи”, каза още по адрес на нападателя на „червените дяволи” Пенев-старши.
„За какъв съвет да са ме търсили? За уволнение?”, така Пената отговори на въпрос дали босовете на лит(*кс-етрополе са го потърсили за мнение при освобождаването на племенникът му Любослав Пенев. „Ще коментираме, когато дойде новият треньор след 1-2 дни. Знаете, че вече съм близък до ръководството, след като 10 месеца, бях отстрани. Помагам на лит(*кс-етрополе и на нашия футбол. Тези дни не съм близко до Любо и не мога да коментирам. Знаете колко е трудна тази професия – има си точки и отношения...”, добави в типичния си стил Стратега.
„Това което стана в лит(*кс-етрополе е добре, и недобре. Добре е защото има много футболисти и трябва да има обединение в отношенията между самите състезатели. Когато няма колектив, винаги има провали. Примери много – и в лит(*кс-етрополе, и в Левски. Ако върнем лентите, които сте записвали ще видим, кои състезатели не са играли в своя процент. Винаги съм казвал, че ако в Левски и лит(*кс-етрополе един футболист изиграе 5-6 мача, трябва сам да си подаде молба за напускане”, отбеляза по неподражаем начин треньор №1 на миналия век.
„Всички футболисти, които са в десетката могат да бъдат в тройката. Но да играеш 5-6 мача във водещите отбори и да искаш да си в тройката или четворката не е удобно и не е приятно. Не мисля, че сега ще има сърдити. Аз винаги съм бил за това анкетата да се раздели на такава за играещи в България, и за играещи в чужбина. Сега „сините” и „червените” правим сравнения отпреди 30-40 години, а сегашните футболисти не знаят с какви номера сме играли ние. Сега 77, 99, не знам...”, сподели Стратега.
„Ще говорим за лит(*кс-етрополе, като дойде новият треньор. Ще има нови неща, ще ги разберем. Навсякъде публикуват, че ще е Йешич, мисля че ще е той. Не мога да коментирам Любо. Той ми е колега и така си пречим. Дали е въпрос на пари? Кой българин не иска пари или не плаче за пари. Не мога да ви кажа. Като разговаряте с него или с ръководството ще ви кажат”, завърши Димитър Пенев.