Бе тая история за Артур по Канал 3 истина ли е? Ако е истина, то Батков е... неописуем тюрк.
Цитат:
Артур Оганесян: Батков каза на Чорни да залага на черно тото
Съб, 2009-10-03 14:23
Кой се обади в четвъртък вечер на Сашо Диков, за да получи трибуна срещу Тодор Батков? Истинският Артур Оганесян или ловък актьор? В подкрепа и на двете тези има много примери от скандалното телефоннно интервю на Канал 3 с Гласа от Москва, представил се за арменецът Артур Оганесян. По-рано през деня Тодор Батков го бе посочил като един от виновниците за аферата „Рубин". Публикуваме дословно телефонният разговор, като представилият се за Оганесян човек говореше лошо руски език и с подчертан акцент.
Господин Оганесян, Сашо Диков ми даде този номер, обаждаме се от Канал 3...
- От Канал 3? Много ми е приятно!
Разкажете какво се случи с трансферите на Левски в ....
- Знаете ли какво, аз сам поисках да кажа..., между другото, аз се казвам Артур. Вие как се казвате?
Пламен Иванов...
- Пламен?
Да, моят директор Сашо Диков ми каза да говоря с вас...
- Аз и на вас ще кажа това - отидох там (б.а. - в България), защото се познавам с Батков от 93-та година. Аз дойдох, за да му предложа футболисти, и той започна да ме...Моля ви се...И той ми каза „На мен футболисти не ми трябват, защото искам да продам Левски. Имам големи дългове. Ти нямаш ли някоя кантора за тотализатор за ставка?". Аз му отговорих, че с такива неща не се занимавам, не съм в този бизнес, с нито една ставка... Той обаче ми казва „Ще ти дам пари, ти можеш ли да намериш къде да ги заложа? Така загубих у дома от Дебрецен и големи пари заработих" - това каза.
Това го казва Тодор Батков?!
- Това (б.а. го казва) Тодор Батков. Поканиха ме недалеч от „Шератон" в кантората му на 4-ия или 5-ия играч. Аз не исках да се съглася, но после дойдоха неговите телохранители, или каквито са там тези, които го охраняват с пистолети, с оръжия. Те мен... Батков после ми каза: „Аз тебе - ти не си първият, който ние в България можем да го убием, тук в България ние сме господари навсякъде". Но да се върна към случая (с тотото - б.а.) „Какво искате", казвам аз бързо. Той ми дава 200 хиляди евро. Неговият счетоводител ми даде част от парите, а нея добре я знам. И бележка за тях имам, почерка е трудно да се фалшифицира, това може да се докаже.Тя може лесно да се намери и да се разбере какво е донесла тя. (Другите - б.а) 100 хиляди ги донесе Батков от кабинета си - ние разговаряхме в съседната стая. Каза ми „Ти се знаеш с лит(*кс-етрополе, ето ти номера на футболисти, дай им тези 200 хиляди евро". Аз отказвах. „Не мога да направя такова нещо", казах. Той обаче продължава „Искам да победите точно с 2:0, за този резултат съм заложил много пари в Америка, в Китай, в Европа." После ми посочи охраната си и каза „Ако не направиш това, което искаме, ето този човек ще те убие". Аз съм нормален човек. Какво ми оставяше да направя? Казах „Да, добре" и избягах от София. Това не е хубав човек. С него нямам никакви отношения. Той сам прати 4-та футболисти (в Русия - б.а), а после мен обвинява. Та аз с него нямам никакви отношения, не съм му приятел. Знам го само, че работи като президент в Левски. Казва ми „Аз имам повече от 50 милиона евро (б.а. - дългове?). Левски сега може да изпадне, но на мен ми трябва да загубя 5 мача и да спечеля пари. Така за загубата от Литекс спечелих много пари - 4,5 милиона заработих." Той ме заплаши „Ако на някого нешщо кажеш...", но аз всичко записвах. Имам познати, които са близки с Мишел Платини. Много добър приятел съм с моя родственик (сънародник? - б.а.) Юри Джоркаеф. Юри ще позвъни н Платини и аз ще отида при Платини, да му дам касетата. Както и конверта (б.а. - разписката), която ми даде неговият счетоводител (на Батков - б.а.). Имам всичко това. Да се разправя (Платини- б.а.) с него (с Батков- б.а.). Защото сега той (Батков б.а.)на мен всичко приписва. Той е глупак някакъв, толкова ли не разбира, само глупак няма, че на 30-ти август вече е затворил трансферния прозорец, а на 20-то число следващия месец да изпраща футболисти (за трансфер - б.а.). Той е прост глупак, загубил си е ума. Той трябва да бъде пратен в болница, да се лекува. Той заработва пари. Пари! Казвал ми е „от тотализатора ще изкарам добри пари и после ще продам отбора". Как може да ме кара да говоря с футболисти - отидете в лит(*кс-етрополе, в Литекс - питайте ги дали познават мениджър на име Артур. Те ще ви отговорят с „не". А те ме карат да взимам пари и да им ги давам. Аз не искам, а един (от охраната - б.а.) ме удари с пистолет два-три пъти по главата. Веднъж и в крака ме удариха. От носа ми потече кръв. Той (Батков - б.а.) после ми казва „Нищо, нищо" и нещо друго на български, което не разбирам. Но той ги накара да ме ударят, неговата охрана (накара - б.а.).
Ти защо дойде в България, Батков ли те покани?
- Той ми казва „Трябват ми футболисти да купувам през зимата". И аз идвам. И той ми дава 200 хиляди евро „Ние с лит(*кс-етрополе играем, иди ги дай на футболистите". Аз казвам, че няма да се занимавам, такива мръсни неща не върша. „Ще правиш каквото ти казвам, тебе ще те заведем в Бургас, в Черно море ще те удавим." Това каза. И аз го имам на запис - оригиналът ще дам на УЕФА, и на вашата телевизия копие ще дам."
Кога ще ни дадете запис.
- Така лесно запис не се дава. Той (Батков - б.а.) не трябва да разбира за записа. На него не му звънете, не говорете с него. Позвънете на този номер и аз по самолет ще ви пратя записа.
Кажи за 4-та футболисти...
- Аз с това нямам общо, пред очите ми обаче Батков прати двама в Америка, двама в Китай, двама в Израел при някакъв Чорни или къквто там беше. Обади се на Чорни в Израел и му каза „Отивай в тотализатора и залагай". Звъня в Македония, в Сърбия, в Китай, Румъния. Пред очите ми даде на охраната си 1 милион евро (да заложи - б.а.) - половината в Сърбия и 500 хиляди в Румъния. Аз на моите футболисти съм казал да загубят с 0:2. Ето това той, един ненормален, болен човек, разберете...
Казал е на футболистите си да паднат с 0:2?
- Той на мен ми каза, че футболистите ще загубят с 0:2. Това той каза, аз с такива мръсни работи не се занимавам. Той е негодяй, той ме е заплашвал. Казвал ми е „На мен приятели са ми президентът и премиера, ние сме полицейски отбор. Аз тебе ще убия". В стаята му имаше 8 негови телохранители. Аз какво трябваше да направя? Заплаши ме, че ще се случи като онова с Березовски, че бил олигарх, че познавал всички бандити в Русия. Ще платя тебе в Русия да те убият".
Каква е била печалбата на Батков от загубата с лит(*кс-етрополе?
- Неговите пари са в мен - 200 хиляди евро.
На кои футболисти от лит(*кс-етрополе трябваше да ги дадете?
- Той казва „Ето ти 200 хиляде евро, дай ги на играчите на лит(*кс-етрополе", а аз казвам „На кого да ги дам? Там аз никого не познавам." Казва ми „Звънни им по телефона". Казах „Добре, добре". Защото ме заплашваше „Аз имам пари, а ти нямаш. Ще те убия".
Благодаря ти, Артур...
- Дълго търсих вашия телефон. Феновете на Левски трябва да знаят какъв човек е той (б.а. Батков). И Президентът (на Републиката - б.а.) трябва да знае какъв голям бандит му е приятел. Мой човек ще се срещне с вас и ще ви даде касетата. Какви работи ще чуете. Ще познаете гласа му, експертиза може да се направи. Идвайте в Москва. Ще дам ивнтервю, ще разберете откъде знам, че той (Батков - б.а.) има такива големи проблеми. Той е президент на велик клуб като Левски, а не на някаква свинеферма. Дори отбор от втора лига на Андора ще знае, че няма трансфери извън трансферния прозорец. А това за 5-те милиона евро в банки, дето го казва, трябва да каже в кои банки. Аз имам 200 хиляди евро негови пари. Нямам 5 милиона евро. За Рубин прехвърли проблемите от болната на здравата глава. Той, непорядъчен, нехубав човек, голям бандит. По всяко време ми звънете, идвайте в Москва, аз в Европа ще дойда, ще дам интервю. Довиждане!