Какво става с Левски!?Питаме се всички които обичаме този отбор.Кризата ни е заляла отвсякъде и макар и в някой мач играем добре и победим, примерно Литекс, то след това разочарованието отново ни залива.И защо този отбор с големите европретенции на неговите ръководители по такъв смешен начин отпада от отбори така нар. тип средняци и слабаци!?Според мене виновни за всичко това не са само ръководството на отбора и играчите а държавата.През 2004 година когато националният ни отбор се класира на европейското, след това и големият поход на Левски и Литекс в турнира за купата на УЕФА, както и влизането на Левски в групите на шампионската лига, до голяма степен ми даде едно спокойствие една овереност че българският футбол ще тръгне нагоре и още по-нагоре.че след като любимият ми отбор - Левски стигна до 1/4 финал в УЕФА и влезе в групите на шампионската лига у мене се създаде една нагласа, че отбора ще продължи да се гради и ще постигне все по-големи успехи.Тогава всичко изглеждаше така, но може би вината си е в мен защото обичам този отбор и заради тази голяма обич аз вярвах в отбора и че приказката ще продължи...Както всяко нещо в България, след големите успехи идва и големите разачарования.След като националният ни отбор стана през 1994 г. 4-ти в света то нещата бяха преовеличени до облаците, цялото общество беше променило и цялата тази каша след успеха ни през 1994 г. сама ни самоуби и мечтите на националния ни отбор приключиха бързо бързо. Мисля, че отбора на Левски е една институция която принадлежи само на феновете които го обичат и знаят как да обичат, нито да служи за реклама пред обществото, нито да служи на някои които глеадат как вземат пари от този отбор.И мисля че държавата най-после трябва да се намеси за доброто на спорта, защото и много от тези които ни управляват са същите като Батков гледат само пари да печелят а другото не е важно."Вкара ни Батков" в шампионската лига, по скоро вкараха ни Мури и Наско в шампионската лига и какво стана Батков си правеше там каквото си искаше ама не го интересува как ще играе отбора дали ще има успехи, Батков си гледаше в тези мачове да налага младоци като Домовчийски, Огнянов и т.н. а опитните в такива мачове примерно като Емил Ангелов търкаха пейката, само и само Батков да земе повечко пари от трансвер на млад играч в Европа.И всички тези негови действия, и другите глупости като в неподходящ момент уволни Стоилов и Сираков, всичко това се отразява негативно върхо представянето на отбора и затова Левски е на това положение и ако не се махне Тодор Батков от Левски,хубавите моменти за отбора няма да дойдат толкова скоро. И искам да кажа и още нещо, че времената явно са си и такива, времето е пари както казват някои. И явно футболисти които подражават на Гунди, примерно като Николай Димитров не спрат с това голямо самочуствие до облаците,че сме били на проби в Арсенал, то идеалът на Гунди никога няма да бъде постигнат.Гунди е играл за славата на България и за славата на Левски и за някакви си 100 лв. заплата но е играл и е бил голям футболист такива каквито са били всички от неговото поколение.Докато Николай Димитров и т.н. по важното им е как им е прическата и дискотеките и мацките.Е така не се става футболист. Явно на хората им е омръзнало вече българският футбол заради подобни изцепки.А когато през 90-те години следях българският футбол то той нямаше нищо общо със сега.Какво стана с вечното дерби Левски - лит(*кс-етрополе !?Ми това вообще дерби ли е...просто един мач без интрига, пред най-много 10 000 фенове и обикновенно завър6а с резултат 1:0 ,0:0, 0:1, това ли е вечно дерби!? През 90-те години Левски - лит(*кс-етрополе играеха пред 30-40-50 хиляди зрители, а мачовете се играеха на кръв и още не съм забравил мачовете Левски- лит(*кс-етрополе 7:1, 4:1 . обратоте от 0:2 за лит(*кс-етрополе и т.н. ,а един мач тогава завършил 0:0 или 1:0 сега тези цифри говорят че това е било един слаб мач, то тогава за тва 0:0 или 1:0 фарчеше кръв, даже на един мач през 2000 година имаше наистина кръв за 1:0 за Левски с гол на Гонзо. Ако искаме не само футболът да ни върви на горе, но и държавата, образованието и т.н. то просто нетрябва взаимно да се самоубиваме ние които живеем в тая държава.А в този случай това как ще върви любимият ти отбор не зависи само от теб, от един единствен човек, а зависи от хора които ни управляват, хора като Батков или хора като Николай Димитров.Това което може да направи сам за себе си фена на Левски е да уважава отбора както трябва, а той ще го уважава ако го и обича и знае как да го обича.И преди всичко да знае да не се самоубива, като 95% от хората в българското общество.
|