Vincenzo написа:
Силно се надявам Боримиров да е верния човек в Левски. Да внедри това, което е научил в Германия. Доказал е, че обича Левски. Доказал е, че разбира от футбол. Батков и Баждеков не е задължително да разбират от футбол, а да си вършат работата. Осигуряване на финанси, маркетингова политика и превръщането на отбора в самоиздържаща се компания. Направят ли това, тогава ще станем апетитни и за големите играчи и инвеститори. В България се въртят доста пари, милиарди се изливат в безсмислени молове и комплекси на морето, а в същото време подскачаме от радост, когато някоя фирма по милост хвърлила 200 000 лв за цяла година в отбора. Това е тяхната работа. Безсмисленото наливане на пари в неоправдани трансфери няма да ни доведе до никъде.
Не е задължително отбора да се управлява от една каруца лапачи в УС. Трябват 3-4ма, които да си вършат работата. Президент, спортен-директор и финансов директор.
Дори в Реал М 2-3ма колят и бесят, в Челси е така, в Милан е така, в Ман Юн е така и тн.
Първо, не можеш да водиш някаква фирма и да не отбираш грам от дейноста й. Все едно утре да направя фирма за заваряване - та аз не знам нищо за заваряване, освен че трябва уред наричащ се оксижен, дали ще направя добра фирма?
Второ, няма голяма фирма дето се управлява от един единствен човек. Грешка, има една единствена - Apple. Тея отбори дето ги изброяваш - навсякъде има управителни съвети, много хора, които заедно взимат решенията, защото така се минимизират глупостите. Само в Реал президентът има повече права, но пък на всеки две години феновете си избират нов, което отново минимизира глупостите, или поне ги спира навреме.
Black Jack написа:
И всички тук ми говорите за пореден път за морал, дух, воля и куп подобни простотии. Абе хора, кога най-накрая ще разберете, че играта футбол се играе със спортно-технически качества? Спиране, подаване, центриране, удар, отскок, спринт, издържливост, шпагат..... Колкото повече такива качества притежаваш, и колкото повече въпросните ти качества са по-добри, толкова повече пари струваш. Тоест стигаме до форумлата, която е открита мноооого отдавна - колкото повече пари за селекция, толкова по-добър отбор
Въобще не ме интересува тия на терена, кое "Л" обичат, коя емблема искат, колко плачт след загуба.....единственото, което искам от тях е спиране, подаване, центриране, удар, отскок, спринт, издържливост, шпагат.....
Да де, ама първо добрият футболист от друга държава за чии хуй ще дойде в бг кочината, вместо да отиде в нормална държава? Трудно ще го излъжеме. Второ тея неща дето си ги изброил горе - половината са резултат от мотивацията и амбицията, а не от вроден талант или нещо такова.