forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 4:23 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1557 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 52  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Май 08, 2008 10:58 pm 

Първата тренировка на Вили: Хаос и пакетно придвижване от тетрадката на татко Ваньо
08 май 2008 19:03 | Видяна: 4764
Автор: Георги Симеонов
Стилът на Вуцов е като на Пената и Стоичков

Георги Симеонов
дипломиран треньор по футбол

Дали поради предстоящото дерби с лит(*кс-етрополе или заради оставката на Мъри, но на първата тренировка на Велислав Вуцов дойдоха над двеста сини запалянковци. Едни, като култовия бай Петко, за да си кажат онова, което им е на душата, а други за да видят на живо дали Вили Вуцов ще стане новия син месия. Аз обаче отидох до Герена не за всичко това, а да се убедя на живо в онова, което се шушука вече няколко години из треньорската гилдия. А именно, че настолната книга в треньорската работа на Вили е тетрадката на татко Ваньо. Тази култова реплика не е моя, а на самия Велислав, който често обича да се хвали с този атрибут, подарен му за един рожден ден от Иван Вуцов.

Според запознати тази тетрадка с примерни тренировки габровецът ги е събирал от далечната 1975 година, като в нея имало "от пиле мляко". Като се започнело от Васил Спасов-Валяка, през Щефан Ковач, водил легендарния Аякс през 70-те години на миналия век, и се стигало до Васил Методиев – Шпайдела.

Тази тетрадка със сигурност е била много полезна, но за времето си. Сега тя буди смях, вицове и хаос в тренировките. Точно хаос и пакетно придвижване, с малко преса видях и аз на Герена на това първо занимание на Вили Вуцов.

Да си призная честно, аз не очаквах и друго.

Тук е момента да вметна и още една подробност. За разлика от доста сегашни колеги, пишещи за футбола, аз се интересувам от най-популярната игра доста професионално, имам и диплома за това. Ето защо ще се опитам да направя един може би малко субективен спортно-технически разрез на онова, което видях в това първо 60 минутно занимание на Велислав Вуцов.

1. Първото упражнение, след кратката разгрявка, с което Вуцов и Емо Велев започнаха, беше квадрат, или както някои колеги го наричат „сандър“. Между другото точно това упражнение е любимото, както на Димитър Пенев, така и на Ицо Стоичков.

Вили определено бе заел изчаквателна позиция, беше се отдръпнал малко встрани, далеч от феновете и предимно гледаше кой какво прави, като не се намесваше, така както съм чул, че обича да прави. По-младите играчи на Левски определено бяха доста стреснати от многото хора, дошли да гледат какво ще се случи на Герена, така че на няколко пъти се наложи Кокала да им подвиква, „да изплюят гипса“ и да не се притесняват от определено недружелюбното държание на някои от ултрасите.

2. Второто упражнение, което беше „пиян морков по тройки“ съвсем ме отчая, защото едва ли има има отбор по света, на който му предстои след два дни дерби-мач и да не заложи на строго моделираните занимания, в които да има само и единствено тактика!!!

Треньорът и неговият щаб вече трябва да е наясно как ще играят неговите подопечени, какви тактически задачи ще имат в този двубой и не на последно място кои са силните и слаби страни на противника и как ще им се противодейства. И всичко това с повече емоционалност и без излишно натоварване, тъй като сезонът е пред своя край!

За разпускане между упражненията, или не знам и аз защо Вили и Емо Велев пуснаха пак квадрат.

3. Третото упражнение в първата тренировка на Вили беше „удари във вратата със смяна на местата“, което окончателно ме убеди, че подобно тренировъчно занимание може би е добрo, но не за елитен тим, а за някоя подготвителна група.

4. Заниманието завърши естествено със двустранна игра, в която хаосът беше тотален - „бий, преса и айде центрирай“. Пресконференцията на Вили Вуцов окончателно затвърди впечатлението ми, че интересното от тук насетне на мачовете на Левски няма да е на терена, а пред треньорската скамейка.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 08, 2008 11:04 pm 
Аватар

Майтапа настрана, но съм тренирал по същата схема... в 7-8-ми клас.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 08, 2008 11:12 pm 
:cry:

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Чет Май 08, 2008 11:20 pm 

майтапа настрана,но нещата са трагикомични :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 08, 2008 11:29 pm 

То и за Мъри може да се напише статия относно грешките в тактическо отношение. 4-3-3 без изявен централен нападател, бавен футбол, не може да мотивира играчите. Обърка им позициите на Валери, Тасевски, Жоазиньо. Лятото ни трябваше централен нападател, а Мъри взе 2 централни защитника при положение, че имахме Топчо и Томашич... Плюсовете му са повече, но Мъри не е безгрешен... Нека дадем шанс и на Вили... Нека минат мачовете в Европа и тогава да го съдим. Притеснява ме само, че за него било по-важно да станем шампиони, а евротурнирите квото станало. То е ясно, че тате ще помогне за първенството, но ние искаме мачове в Европа през пролетта...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 08, 2008 11:33 pm 
Аватар

Ти мани, ама точно същите тренировки съм имал в 6 - 7 клас :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 08, 2008 11:34 pm 

qiao zhi написа:
То и за Мъри може да се напише статия относно грешките в тактическо отношение. 4-3-3 без изявен централен нападател, бавен футбол, не може да мотивира играчите. Обърка им позициите на Валери, Тасевски, Жоазиньо. Лятото ни трябваше централен нападател, а Мъри взе 2 централни защитника при положение, че имахме Топчо и Томашич... Плюсовете му са повече, но Мъри не е безгрешен... Нека дадем шанс и на Вили... Нека минат мачовете в Европа и тогава да го съдим. Притеснява ме само, че за него било по-важно да станем шампиони, а евротурнирите квото станало. То е ясно, че тате ще помогне за първенството, но ние искаме мачове в Европа през пролетта...

Ти прочете ли това , което 2 часа си играх да пиша днес следобяд? Ако беше прочел щеше да си наясно, че голяма част от нещата, които написа са глупости. Футбола зависи от футболистите които имаш

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 08, 2008 11:35 pm 
Аватар

добрее.. падаме надолу.. кой пръв ще каже, че е имал същите тренировки в първи клас? :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 08, 2008 11:37 pm 

Аз па като бех тренер у щатско ги карах да тичат с вързана автомобилна гума отзад и после като са най-капнали да тренират отигравания с топка, спиране, финтове и далечни удари. Колко съм бил назад... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 08, 2008 11:41 pm 
Аватар

hidden767 написа:
Аз па като бех тренер у щатско ги карах да тичат с вързана автомобилна гума отзад и после като са най-капнали да тренират отигравания с топка, спиране, финтове и далечни удари. Колко съм бил назад... :lol:

Много странна комбинация според мен. Поне аз като съм тренирал винаги тренировките за физическа подготовка и тези с топка са били отделно. И има логика, защото нямаш ли въздух, нищо не ти се получава с топката, даже и елементарните пасове можеш да объркаш. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 08, 2008 11:45 pm 

Тва беше следствие на един мач където се умориха и почнаха да бъркат всеки пас и аз им приложих контратерапия. :mrgreen: Гарантирам ти че си повишиха и КПД-то и ФПто, но не съм издевателствал, все пак бяхме аматьори и всичко имаше пожелателен характер. Който не искаше не тичаше.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 08, 2008 11:57 pm 
Аватар

hidden767 написа:
Тва беше следствие на един мач където се умориха и почнаха да бъркат всеки пас и аз им приложих контратерапия. :mrgreen: Гарантирам ти че си повишиха и КПД-то и ФПто, но не съм издевателствал, все пак бяхме аматьори и всичко имаше пожелателен характер. Който не искаше не тичаше.

Дано не си имал чернокожи в отбора, че веднага ще пропищят, че са дискриминирани и ще те обвинят в расизъм. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 08, 2008 11:57 pm 
Аватар

ЕЙ, ЧОРБАРИ, МАЙКА ВИ Ш'ЕБА!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 12:01 am 
Аватар

Trooper написа:
ЕЙ, ЧОРБАРИ, МАЙКА ВИ Ш'ЕБА!

мамин убавец :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 12:25 am 

air_J написа:
hidden767 написа:

Дано не си имал чернокожи в отбора, че веднага ще пропищят, че са дискриминирани и ще те обвинят в расизъм. :lol:

Имах! Централния нападател беше и тежеше 100 кила, тоест почти колкото мен :lol: :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 12:33 am 

Hidden, мога да поспоря малко с теб. Ти казваш, че всичко зависи от футболистите, които имаш и си прав - Мъри нямаше футболисти за 4-3-3, но го налагаше. Това е тъпо, като кон с капаци. Решил си е да играе 4-3-3 и те това е! Валери при юношите е играл плеймекър или втори нападател, но Мъри, за да си наложи 4-3-3то го преквалифицира. И пак ти казвам, че лятото вместо да поиска централен нападател, той настоя за Рабех и Бензукан. Той си подбра футболистите, той си носи кръста...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 12:37 am 
Аватар

Иде дерби.....да забравим всичко друго и да набием мощен кур в анала на чорбата по традиция!
САМО ЛЕВСКИ!
СМЪРТ ЗА цС*ка!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 12:40 am 

Никой,ама никой не го интересува ! Нито кво сте тренирали в 5 клас,нито къде сте ходили на зелено училище в 4 клас,нито били ли сте в Щатите или Южна Осетия,камо ли дали сте тренирали чернокожи,цигани или с две думи събирателното отрепки.Не ни интересува още и колко килограма са американските дебили и е ли е американската икономика в рецесия,с две думи - тва е тема за мача с боклуците,предвождани от стожерът на комунистическия червен строй Митко Маркса и всичко,което ни интересува започва и свършва с Ей,чорбари,майка ви шеебем в събота!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 12:41 am 

qiao zhi написа:
Hidden, мога да поспоря малко с теб. Ти казваш, че всичко зависи от футболистите, които имаш и си прав - Мъри нямаше футболисти за 4-3-3, но го налагаше. Това е тъпо, като кон с капаци. Решил си е да играе 4-3-3 и те това е! Валери при юношите е играл плеймекър или втори нападател, но Мъри, за да си наложи 4-3-3то го преквалифицира. И пак ти казвам, че лятото вместо да поиска централен нападател, той настоя за Рабех и Бензукан. Той си подбра футболистите, той си носи кръста...

Ако си прочел каквото написах щеше да знаеш че лятото Мъри поиска трима мароканци, двамата които са при нас + още един, нападател национал на страната си :smt006 От тук нататъка няма какво да те коментирам повече.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 12:43 am 

Аз пък не мисля че тоя мач е най-важното в момента. Къде по-важно е че разбиват Левски отвътре. Че се подиграха с един честен човек. И че се връщаме към селския футбол ... ебал съм ти свинете нещастни :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 1:01 am 
Аватар

Момчета не ме разбирайте погрешно и аз исках Мъри да остане в Левски, но не е правилно да псуваме вуцата.
Да, Мъри и Наско трябваше да останат в Левски и всички го искаме. Да, батков е тъпак! Да, псувайте батков защото го заслужава и не му е мястото в нашия клуб, но защо нападате вуцата? Предложили са му - приел е... защо да не приеме. Нека му дадем шанс поне за двата мача до края на сезона пък да видим...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 1:42 am 

Верно Ли запад ще правят знаме 40 х 2 ? :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 2:19 am 
Аватар

Да ама 200х100 :smt005 :smt005 :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 8:03 am 

Ей чорбари .... :twisted: Утре .. само да дойде утре майка ви свинска. :smt006

Никво значения няма нито кой е първи или дали сме 879 точки зад тях , нито нищо ... просто отиваме на кочината , пеем цял мач , правим си кефа , чупим няколко реда седалки и се прибираме . Честит им последен юбилей . МОЩНО :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 8:43 am 
Аватар

Цитат:
Билети за сектор "Б" на стадион "Българска армия" за мача лит(*кс-етрополе - Левски не се продават. Това установи прорекра на репортер на Агенция "Фокус". Според служителка на централните каси пропуските за "сините" фенове ще бъдат пуснати в деня на мача на каса до сектор "Б". Председателят на Националния фенклуб на Левски Златин Тепсиев пък съобщи за "Фокус" вчера, че лит(*кс-етрополе ще отпусне 3000 бройки на "сините", 1400 от които ще бъдат пуснати вероятно утре (т.е. днес - петък) на касите на стадион "Георги Аспарухов" или в централния офис на клуба на ул. "Леге" 15. Останалата бройка ще се продава в деня на мача. Все още официална информация от страна на ПФК Левски няма. Цената на билет за сектор "Б" е 5 лв.

Това е единствената информация засега :roll: Това, което не мога да разбера е защо още няма никъде официална информация - да речем на сайта за 50000000000 евро :x

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 8:48 am 

Миналата седмица се притеснявах, че на тройчо му върви срещу Мъри, сега вече от нищо не се притеснявам :lol:
Не ми харесва обаче начина по който прасетата започнаха със застраховките. Голям кеф ще бъде да ги обърнем и да започнат отново с конспиративните теории за уговорки, залози и тем подобни. Безценно....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 9:08 am 
Аватар

Все пак днес май ще има билети :lol: Ако не на Леге, по фенклубовете трябва да има :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 9:39 am 
Аватар

Моята информация е, че днес ще има 1400 билета по фен клубовете. Утре 1600 на каса, за която до последно се водеха преговори къде да е, но най-вероятно ще е на кочината от към Б.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 10:31 am 
Аватар

Пичове, малко тъп оффтопик въпрос, ма бяха казали, че коефициентът на букмейкърите за нас е 4.60.. Тази сутрин бях първа писта в еврофутбола да сложа парички за СИНИЯ ОТБОР, а коефициента.. 3.20..? Някой знае ли има ли го тва 4.60 нейде или е глупост на журналята?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 10:32 am 
Аватар

На ултра блу при НДК ще има ли днес и къде е най-сигурно да търсим?

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1557 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 52  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]