forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Нед Юли 20, 2025 4:12 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 7275 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 243  Следваща

Следите ли ги тези турнири, като Левски не участва?
Да 58%  58%  [ 208 ]
Не 23%  23%  [ 81 ]
Само ШЛ 18%  18%  [ 65 ]
Само УЕФА 1%  1%  [ 2 ]
Общо гласове : 356
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 1:12 am 
Аватар

"Трябва на всяка цена да се класираме за Шампионската лига. Не искаме да опрем до Купата на УЕФА и да играем срещу отбори от България или Словакия" - заяви халфът на Милан Дженаро Гатузо.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 1:18 am 

Black Jack написа:
"Трябва на всяка цена да се класираме за Шампионската лига. Не искаме да опрем до Купата на УЕФА и да играем срещу отбори от България или Словакия" - заяви халфът на Милан Дженаро Гатузо.

Тоя пък крив смешник, кога се научи да говори, кога почна да му знае устата...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 2:20 am 
Аватар

Black Jack написа:

Много обидна за нас реплика, но това показва колко е огромна разликата между отборите от нашата черга и отборите от световна класа. Докато ние се радваме на 1/4 финал за УЕФА, големите отбори считат участието си в този турнир за пълен провал. Казал го е грубо, но от позицията на отбора, в който играе (макар на мен Милан да са ми адски противни не мога да отрека, че са много голям отбор) може да си позволи да каже какво мисли без да се самоцензурира от хорска срама. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 4:16 am 
Аватар

Ние по същият начин говориме за отбори като Тампере .. били скиори и т.н. Не виждам разлика в случая ...

"It was like a church in there as only the truly lost sit in bars on Tuesday mornings at 8:00 a.m."

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 10:31 am 
Аватар

Една статия която показва каква огромна роля играе ШЛ в съвременния футбол, и колко важно е да използваш "момента". Същият този "момент", който аз и още няколко от тук го обяснявахме надълго и широко миналото лято, как като завъртиш един път колелото, после никой не може да те спре, ако ти самият не се издъниш.

Цитат:
Континентът на немощните гиганти

Шампионската лига ражда тимове като Олимпиакос - неудържими на домашната сцена, отчайващо слаби в Европа

Мартин Самюъл
"Таймс"

По всеобщо мнение Олимпиакос е най-слабият отбор, класирал се някога за 1/8 финалите на Шампионската лига. Да, никой не можеше да предположи, че шеговитите прогнози Барнзли да затрудни Челси повече от гръцкия тим, ще се окажат реалност. При все това унизителното отпадане на лондончани срещу втородивизионния отбор на "Оукуел" в събота подчерта недостатъците на един съперник, който е неудържим в собственото си първенство, но в същото време беше срамно слаб на "Стамфорд Бридж".
Управниците на европейския футбол би трябвало да са притеснени от факта, че Олимпиакос стана 10 пъти шампион на Гърция в последните 11 сезона. В момента червено-белите са само на точка от Панатинайкос, така че спокойно могат отново да спечелят титлата, след като отпадна допълнителният им ангажимент в Европа. В Англия си мислим, че съотношението на силите в нашата Висша лига е твърде неравностойно, защото само четири отбора имат потенциала да станат шампиони. Но в действителност ние се отърваваме леко.
Вследствие на влиянието на лъскавия турнир на УЕФА икономическата ситуация на Стария континент започва все повече да наподобява избори в СССР по времето на Сталин. В много европейски страни, където квотите за участие в Шампионската лига са само за един или два тима, богатството на турнира е създало суперклубове монополисти
Въпросните отбори са толкова мощни, че с участието си обезсмислят вътрешните си първенства.
Нещо повече, ситуацията е напът да се влоши. Скоро президентът на УЕФА Мишел Платини ще въведе своите реформи, които ще осигурят пет допълнителни места на отбори от 40-те най-слабо представящи се страни в евротурнирите. На пръв поглед изглежда, че това е благородна, егалитарна идея, защото така съкровищата на Шампионската лига би трябвало да се разпределят по-равномерно из Стария континент, което би намалило крещящата неравнопоставеност във футболното общество. В действителност обаче ходът на Платини може да се окаже най-разрушителният взрив в историята на вътрешните първенства на някои страни.
В гръцкия футбол е нормално един отбор да спечели титлата два или три пъти поред. От 1953 г. до днес титлата е била защитена 28 пъти, а за същия период в Англия само 11 пъти шампионът е успявал да повтори успеха си година по-късно (пет от случаите са след създаването на Висшата лига през 1992 г). Така че по принцип не е нещо ново един гръцки тим да наложи надмощие за определен период от време. Промяната обаче е свързана с дълготрайността на въпросното явление. АЕК (Атина) става шампион три пъти между 1992 и 1994 г., Олимпиакос печели 4 поредни титли от 1980 до 1983. Панатинайкос става шампион пет пъти за 6 години между 1960 и 1965. Настоящата серия на Олимпиакос обаче е без прецедент. От 1997 до 2003 червено-белите стават шампиони 7 пъти поред, след което добавят още три последователни титли от 2005 до 2007. Мъртвата хватка на клуба от Пирея съвпада във времето с момента, в който Шампионската лига се превърна в най-важния фактор в европейския футбол. Олимпиакос без съмнение бе напът да изживее един от характерните за Гърция периоди на превъзходство, когато удари неестествено големия джакпот. Така клубът получи непреодолимо предимство. Единственият начин Олимпиакос да загуби надмощието си е изключително слабо управление или лошо решение на клубното ръководство (например да бъде уволнен треньорът по средата на сезона, което шефовете на клуба направиха в понеделник). По същия начин само изключително слабо представяне на Манчестър Юнайтед, Арсенал, Челси или Ливърпул би могло да извади един от големите английски тимове извън челната четворка на Висшата лига.
А представете си, ако приходите от Шампионската лига се разделят не между четири, а между два тима или направо влизат в касата на един единствен клуб. В такъв случай надпреварата на вътрешната сцена просто приключва. Точно до това ще доведе новата схема на Платини.
Французинът притежава огромна власт, но не я упражнява достатъчно отговорно
Учените, започнали да експериментират с делението на атома, вероятно също са се надявали, че ще създадат сила, която да служи за доброто на човечеството.
Нека представим нещата по следния начин. Ако в едно първенство всички клубове разполагат с 5 милиона паунда, а някои - с 10 милиона паунда, това не е сериозен проблем. Но ако никой не получава нищо с изключение на един клуб, чиито приходи са 5 млн. паунда, това може да бъде пагубно. Именно това рискува да направи Платини с въвеждането на огромни бонуси от лигата за бедните европейски първенства. Неговият проект е еквивалент на лотария, която може да облагодетелства само един клуб в дадена страна. Така съответните първенства не стават по-богати, а се създават суперклубове без конкуренция.
Тенденцията вече се забелязва в някои европейски страни. В Холандия например ПСВ Айндховен е напът да стане шампион за четвърта поредна година. Така тимът би изравнил рекорда си от периода 1986-1989, когато бе воден от Гуус Хидинк. Но ПСВ на Хидинк бе сред най-добрите европейски тимове и спечели КЕШ през 1988 г. Този сезон ПСВ не успя да излезе от групите на Шампионската лига, но постъпленията от участията в турнира правят отбора твърде силен за съперниците му в Холандия.
Това, което парите от Шампионската лига причиняват на европейския футбол, е сходно с влиянието на интересите на Запада върху ситуацията в Ирак. Страната рядко е имала късмета да бъде управлявана добре, но хората винаги са намирали начин да се отърват от лошото управление, поне преди на власт да дойде бруталният Садам Хюсеин. Подкрепата на Запада направи Хюсеин толкова мощен, че иракчаните се оказаха безпомощни. Плановете на Платини да предостави богатство на определени клубове в малките първенства на Европа следват същия шаблон.
Подобно на покровителя си Сеп Блатер Платини е политик в сърцето си и не предлага мерки, които действително биха могли да решат проблемите в европейския футбол. Причината е, че в такъв случай водещите клубове ще се разбунтуват и може да застрашат поста на Платини. Французинът търси компромиси, но освен ако не насочи усилия към по-равномерно разпределение на приходите в границите на всяка страна поотделно
вместо да замерва с торба пари един единствен облагодателстван клуб, действията му ще донесат повече вреда, отколкото полза.
Представете си македонският Работнички внезапно да получи 20 милиона паунда. Платини смята, че парите ще достигнат до останалите тимове в страната посредством трансферния пазар. Може би точно така ще стане, но това само ще направи облагодетелствания клуб по-силен. Парите на Челси и Манчестър Юнайтед също стигат до други отбори във Висшата лига, но каква е ползата, щом така малките тимове губят най-добрите си футболисти?
Така или иначе представянето на Олимпиакос при загубата 0:3 на "Стамфорд Бридж" би трябвало да е сериозно предупреждение за това колко е опасно един тим дълго време да се радва на привилегии и как в крайна сметка процесът поражда посредственост.
Платини е напът да създаде цял континент от отбори като Олимпиакос. Немощни яки момчета. Големи, силни слабаци. Ако се разровим под повърхността, ще се окаже, че всичките са по-зле от Барнзли.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 12:23 pm 

Аз съм за Висшата лига....Там се играе истинси , няма уговорки няма сряда, няма събота хората играят :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 2:15 pm 

Да, да, хич няма :smt047

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 3:15 pm 
Аватар

Liverpool - Arsenal
Тук съм за Арсенал, но Ливърпул ще продължат

Manchester Utd. - Roma
Тук съм за Рома, и те ще продължат

Chelsea - Fenerbahce
Тук съм за турците, но Челси ще продължат

Schalke - Barcelona
Тук съм за Шалке, и те ще продължат

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 3:23 pm 
Аватар

Глазгоу продължиха :8) :8)
Иначе аз залагам на полуфинали
Ливърпул - Челси и Барса - Ман Ю
Финала е
Ливърпул - Ман Ю
Ливърпул са ми изключително противни, но за съжаление са на финал :? :?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 3:27 pm 

Ще е интересно маню и арсенал да се срещнат и в шампионската-ще им е за супурнайсти път тая година-сигурно ще се избият накрая :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 3:36 pm 
Аватар

Ебем ти и Шампиоснката лига.

Писна ми всяка година Ливърпул и Челси на полуфинал !

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 3:52 pm 

Финалът е Лузърпул-Юнайтед

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 3:55 pm 
Аватар

Финалът е Шалке-Рома. Хващам бас, на квото искате!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 3:59 pm 
Аватар

Black Jack написа:

Moже да играят на полуфинал , ама на финала не :!: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 4:00 pm 
Аватар

Black Jack написа:

Съгласен съм. На колко искаш - 500,600,700 лв.. да ипотекирам ли апартаментО ? :lol:

"It was like a church in there as only the truly lost sit in bars on Tuesday mornings at 8:00 a.m."

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 4:01 pm 
Аватар

Значи няма бас :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 4:01 pm 

Предричам финал Ливърпул - Барса като лично предпочитанията са ми за Ливърпул.
England - Premier League is Tне Best

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 4:08 pm 
Аватар

:lol: :lol: :lol: :lol: Миналата година Манчестър и Рома беха на четвъртфинал, сега пак. Гледам може и да има и тази година полуфинал Челси и Ливърпул :lol: :lol: Ако Манчестър и Ливърпул отидат на финала може и да погледам някой мач тая година от ШЛ :lol: :lol:

ПП. бе само аз ли не хващам ташака с тошито и ивооо

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 4:12 pm 
Аватар

Black Jack написа:
Liverpool - Arsenal
Тук съм за Арсенал, но Ливърпул ще продължат

Manchester Utd. - Roma
Тук съм за Рома, и те ще продължат

Chelsea - Fenerbahce
Тук съм за турците, но Челси ще продължат

Schalke - Barcelona
Тук съм за Шалке, и те ще продължат

.........
Полуфинали:
Рома-Шалке
Тук съм за Шалке, и те ще продължат.

Челси-Ливърпул
Тук съм за Челси, и те ще продължат.

Финал
Челси-Шалке
Тук съм за Шалке, и те ще спечелят

:8)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 4:14 pm 
Аватар

Четвъртфинали:

(1) Байер Леверкузен - Зенит

(2) Рейнджърс - Спортинг

(3) Байерн Мюнхен - Хетафе

(4) Фиорентина - ПСВ Айндховен

Полуфинали:

/1/ Победител (3) - Победител (1)

/2/ Победител (2) - Победител (4)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 4:15 pm 
Аватар

Кажете довиждане на баварския колос :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 4:23 pm 

Ти смяташ че Хетафе може да направи изненада :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 4:24 pm 
Аватар

Финала за Шампионската лига ще бъде повторение на финала отпреди 2 години - Арсенал-Барселона. Очевидно става тенденция финалите в ШЛ през 2-3 години да се повтарят. А след жребия за УЕФА и бонуса, който се падна на Байерн, а и като им гледам потенциалните съперници на полуфинала, не мога да не отбележа, че са сигурен финалист, заедно с ПСВ Айндховен, като на финала логично ще ликуват баварците. :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 4:33 pm 
Аватар

Тази година ми беше много трудно да си избера отбор от четвъртфиналистите в ШЛ. В крайна сметака ще стискам палци за Шалке и Рома, въпреки че не са ми от симпатичните отбори в Калчото. Но по-добре Италия от колкото гнусната Англия :smt078

В УЕФА нещата са свъсме различни. Абсолютно всички четвъртфиналисти ги харесвам. В по-малка степен Глазгоу, особено след като отстраниха любимците ми Вердер. Байерн винаги съм ги уважавал адски много, но този път не съм за тях. Искам някой не чак толкова голям отбор да спечели турнира, и затова залагам на другото "немско" - Леверкузен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 4:34 pm 
Аватар

Зенит вече ги виждам на полуфинал :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 4:35 pm 

Полуфинали:

Барселона - Юнайтед
Арсенал - Челси

Финал:

Юнайтед - Арсенал
Шампион: Манчестър Юнайтед

Хващам бас за последното :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 4:37 pm 
Аватар

aquadark написа:
Шампион: Манчестър Юнайтед

Хващам бас за последното :)

На по абонаментана карта за новия сезон?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 4:38 pm 
Аватар

Юнайтед играят прекрасен футбол, но все си мисля, че като се оправи Меси и като изгубят всякакви шансове за титла в Испания, Барселона ще направи и невъзможното, за да спечели Лигата. Иначе за УЕФА и на мен ми се иска да я спечели някой малък отбор от калибъра на Хетафе или Зенит, но това при наличието на Байерн в турнира ми се вижда изключено. :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 4:40 pm 
Аватар

Добре, а какви аргументи имаш в полза на шалке? На мен ми се струва, че нямат достатъчно класа да се борят с анличаните и испанците. Най-много да ги порежат стабилно съдиите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 14, 2008 4:44 pm 
Аватар

Kryten написа:
Добре, а какви аргументи имаш в полза на шалке? На мен ми се струва, че нямат достатъчно класа да се борят с анличаните и испанците. Най-много да ги порежат стабилно съдиите.

Никви аргументи нямам. Това което написах, е това което искам да стане. Но реално няма как. Шалке заедно с Фенерите са най-слаби от всички.
Прав си, че нямат класа. Единственият немски тим в момента (под "момент" разбирай последните 15-20 години насам) който може да се бори срещу англичани и испанци е Байерн.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 7275 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 243  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]