Първенството е решено, кръгла нула сме, смята изпълнителният директор на Левски
Изпълнителният директор на Левски Наско Сираков заяви, че в титулярния състав на шампионите ще бъдат направени много промени след днешната загуба с 0:1 от лит(*кс-етрополе, която на практика сложи край на амбициите на "сините" за трета поредна титла. Левски изостава на 11 точки от съперника, макар че има мач по-малко.
"За първи път нашия отбор не създаде нито едно положение. Главната вина за представянето на Левски е в самите футболисти. Дадохме достатъчно време на голяма част от тях да защитят името и реномето си. Явно, че има изчерпани хора като манталитет. Имаме млади, готови футболисти. Оттук нататък ще им дадем път", заяви Сираков.
"Някои хора си изгърмяха патроните. Дошъл е момента да се бръкне по-сериозно в раната и да се почисти. По никакъв начин не можем да говорим за несработване с новите попълнения. Всичко опита до манталитет, до желание за изява и до желание за победа.
Когато играеш срещу лит(*кс-етрополе само между 25-ата и 30-ата минута, не можеш да победиш такъв отбор. Когато лит(*кс-етрополе те превъзхожда в желание, в битка, в себераздаване на терена, нормално е да те победи. Нищо страшно не е станало, че сме загубили. Страшното е начинът, по който се представи нашия отбор. Затова казвам, че при всички положения ще има сериозни промени", допълни той.
Изпълнителният шеф на "сините" смята, че до голяма степен първенството е решено в полза на лит(*кс-етрополе. "До голяма степен с такава разлика първенството е решено. Още повече, че другата седмица имаме изключително тежък мач на "Овча Купел", който ако го изиграем по същия начин, нищо добро не ни чака", заяви той.
Левски през пролетта ще започне обиграване на обновен състав. "През пролетта ще виждате много повече нови имена в състава. По никакъв начин това няма да се отрази за целите и на желанието на отбора във всеки един мач да излиза победител. Това не значи, че определяме нулева година, в която отписваме всичко.
Напротив още от другата седмица тези, които влязат, а те ще бъдат със сигурност поне 4-5 човека нови, трябва да показват, че имат глад, желание, стръв за успехи", каза Сираков. Той не съжалява, че някои футболисти са получили допълнителни шансове, въпреки че не успяха да се възползват от тях.
"Не съжалявам, че днес дадохме последен шанс на някои играчи. Тези футболисти изписаха имената си със златни букви в нашата история, така че те трябва да излязат, ако излязат някои от тях, през главния вход. Не говоря, че на всяка цена трябва да ги махнем от отбора. Те ще тренират и ще се борят за място, но оттук-нататък ще им бъде много по-трудно да го завоюват", каза Сираков.
Той смята, че главният арбитър Антон Генов се е справил със срещата. "Не мисля, че Антон Генов по какъвто и да е начин повлия на развитието на срещата. До голяма степен и футболистите също му помогнаха. Съдията като цяло се справи с нещата. Нанков и Емил Велев са били отстранени, защото са напуснали ограничената зона, което е по правилата", заяви Сираков.
Той изрази съжаление, че с играта си отборът е разочаровал "великолепната" публика на Левски. "Нашата публика е великопелна. Показа го и днес. Жалко, че не успяхме да ги зарадваме, но искам да им кажа още от сега, че от пролетта ги очакват значително по-добри моменти, отколкото през тази есен", каза той. Сираков каза, че само собственика на клуба Тодор Батков може да реши дали на играчите на бъдат наложени глоби за представянето в този мач.
Самият Батков напусна стадиона малко преди края в лошо настроение. Той отказа да коментира мача с мотива, че бърза за пътуване в чужбина. "За глобите решава собственика. Аз по принцип не съм привърженик на тази мярка. Най-голямата глоба футболистите си я наложиха като загубиха от лит(*кс-етрополе", каза Сираков.
"Нормално е, че г-н Батков си е тръгнал малко преди края. На мен ми идваше да си тръгна още на полувремето, като гледах как играехме. Разбирам напълно собственика, защото той е човек, който направи и продължава да прави изключително много за Левски и нормално е като даваш толкова много и да искаш да видиш нещо на среща. Ние днес не можахме да му покажем нищо", допълни той.
Сираков специално похвали играта на мароканския защитник Юсеф Рабех, който беше един от най-добрите на терена. "Рабех беше един от най-добрите играчи в нашия състав. Щастлив съм, че имаме такъв футболист при нас", заяви изпълнителният директор на Левски.
РАЗГЕЛЕ!!! СЕТИХА СЕ!!!