"Докато Станимир Стоилов е треньор, няма да дам футболист на Левски под наем. Той е отличен специалист, но с андрешковски манталитет. За негово добро е да изкорени селското в характера си. Може да убеди Батков да даде 1,5 милиона евро за някакви мароканци на местен клуб, а на българските държи сметка, че го товарели. Но все пак съм на мнение, че андрешковското, така добре описано от Йордан Йовков, при него е поправимо", заяви в скандално интервю пред Sportal.bg президентът на Беласица Костадин Хаджииванов. "Определил съм цена за Ду Бала и тя не е висока. Не могат да ми търсят сметка и да ми разправят "ама ти за колко си го купил". За колкото толкова. Левски като плаща на Домовчийски 3 000 лева заплата, защо му иска пет милиона. Убеден съм, че Ду Бала е по-добър от Домовчийски, а цената му е доста ниска дори за България", сподели босът на петричани по повод мераците на Левски да вземе бразилския нападател до петък, когато затваря трансферния прозорец. "Мисля, че няма да се разберем с Левски. Нищо лично. Просто бизнес. Всичко опира до финикийските знаци. Аз съм рискувал с този футболист. Беласица го адаптира към родното първенство и го изгради като отличен играч. После да идват някои и да си правят експерименти на гърба на нашия клуб и с наши играчи - няма да стане. Мъри съсипа Диану. Преди това Левски провали кариерата и на Вава. Разправя, този бил селски футболист, онзи не ставал. Значи играч като Диану не ставал, след като направи отличен мач срещу Спартак Москва, а някакъв Борко Стойчев от Хасково ставал. Пак ви казвам. Левски не може да намери по-добър треньор от Станимир Стоилов, той е работохолик, подрежда футболистите правилно, старае се, не е като други големи треньори, които правят разни номера, но флопито му тропа. Трбва да го пооправи. За негово добро е. Питам ви, защо искат наш футболист след като разполагат с централен нападател за 5 милиона, а друг купиха за 500 000 от Локо Пд. Собственикът на Левски Тодор Батков е коректен човек. Може би най-коректният от всички президенти в А група. Но прави голяма грешка. Трябва да следи по-изкъсо нещата. В България няма клуб, който да върви ако даде пълна свобода на треньора. Това го казвам от 11 годишен опит. Не да му редиш състава. А да го държиш изкъсо. Не да го гониш при първата загуба, но от време навреме да му набиваш каската. Иначе започват да правят глупости", бе съвсем откровен в разбиранията си за футбола президентът, който за последните две години е пласирал най-много футболисти в родните грандове Левски и лит(*кс-етрополе.
|