http://sportal.bg/article/?ID=55373
Стоилов: В Левски има футболисти, които могат да заместят всеки
08 юли 2007 | 17:08
Старши-треньорът на Левски Станимир Стоилов не се притеснява, че някой от основните футболисти от състава може да бъде продаден през лятото. Както е известно вчера собственикът на шампионите адвокат Тодор Батков намекна, че в най-скоро време предстои трансфер на играч на "сините" в голям отбор зад граница. "Това, че някой щял да бъде продаден - няма проблем. Левски има футболисти, които могат да заместят всеки. Даже имам
прекалено голям брой играчи. Не е страшно. Другите трябва да се притесняват от нас, ние няма от какво да се притесняваме", заяви Стоилов на летището преди заминаването на отбора за втория подготвителен лагер в Австрия. Специалистът все още не е решил дали Левски да покани на
проби френския нападател Сирил Шапюи. "Вчера погледах малко играта на Шапюи, но все още не съм взел някакво решение за него", заяви Стоилов.
Наставникът на Левски се надява в Австрия отборът да натрупа така необходимия игрови опит. "Надявам се да сме свършили работа на първия лагер. Сега по-важното е отборът да започне да изчиства игровите връзки и да играем добър футбол. На този етап няма да има промени в съперниците. Можеше и по-добре, можеше и по-зле. Нормални противници. Всяка година играем срещу такива отбора. Засега ни носи успех. Това са отбора на нашето ниво", заяви той. "Съперниците са средноевропейски отбори, каквото очаквам да бъде нивото на Тампере и евентуално на съперника в третия квалификационен кръг. Полските и чешките са сериозни отбори",
допълни Стоилов.
Той се надява след лагера в Австрия да избистри стартовия състав. "Имам отбор с доста равностойни играчи. Това е факт и това видях. Ще ми бъде изключитeлно трудно при определянето на стартовия състав. В тези мачове ще потърсим различни варианти и чак за мачовете с Тампере и за началото на шампионата ще се опитаме да изчистим основния състав", коментира Стоилов. "В първенството ще трябва да използвам по-често ротации, защото, особено в началото на сезона се събират доста мачове. Доволен съм от всички футболисти. Твърде е рано да кажа кой ще започва мачовете. След като свърши лагера в Австрия, ще имаме яснота кой е в най-добро състояние, за да стартира в титулярния
състав", допълни той.
От другата седмица пък щабът на Левски започва със същинското разузнаване на Тампере Юнайтед, който се очаква да бъде съперникът на "сините" във втория квалификационен кръг на Шампионската лига.
Към състава във вторник ще се присъединят юношите Атанас Курдов, Лъчезар Балтанов, Мариян Огнянов, Тодор Стоев, Александър Киров и Стефан Станчев. Шестимата ще пътуват за Австрия по-късно, тъй като в понеделник ще вземат участие във финалния двубой на държавното първенство срещу лит(*кс-етрополе при родените 1988 година. Мачът е на националният стадион "Васил Левски" 19,30 часа. "Чакам юношите в Австрия във вторник сутринта. Там на лагера те ще имат няколко дни, в които да отдъхнат и ако се наложи, ще играят в някои от срещите. Важното сега е да дойдат и да се готвят с нас. Като се върнат, ще им дадем още малко почивка, за да може да вземат малко въздух преди началото на новия шампионат", обясни Стоилов.