А, аз пък все повече отивам на идеята, че Гошо Тодоров трябва да остане още един сезон (макар че, очевидно не е възможно). Имам няколко аргумента, но основният е, че ми се струва, че най-накрая след толкова години гонене на вятъра, май направихме отбор (иронията е, че стана до голяма степен случайно). Замислете се - откога за два поредни мача правим 6 точки при голова разлика 8:2! След мача с Ч.М. за първи път от не помня колко години вече погледнах класирането. Да добавим, че е срещу криви за нас в последните години отбори. Разбира се, оставащите три мача ще покажат дали това е тренд, но аз няма да съм учуден ако излезем от тях с три победи. Но дори и да не, вече съвсем ясно се очертава едно ядро по оста Миланов, Горанов, Юруков, Иванов, Костов, които трябва да останат на всяка цена. Към тях ако добавим Паулиньо, Тиам и Холмар (ако остане) нещата започват да добиват вид. Оттук насетне трябва да се търси дълбочина и играчи за още няколко поста - плеймейкър, централен и вратар. Ако на тези постове вдигнем нивото, отборът е готов. От наличните, би ми се искало да остане Реиш (прави добри мачове). За вратар, единствената опция която виждам е Луков, в противен случай, Ники трябва да остане (между двамата, предпочитам първия). Мартин Райнов не му намирам място изобщо (признавам си, че не го харесвам), а наличието на Еркебулан си остава все така необяснимо за мен. Не виждам място за Мартин Минчев (не че се е затичал към нас, де), освен ако не продадем Паулиньо. Ако го продадем обаче става задължителен. Имам усещането обаче, че ще объркаме нещата и обърквацията може да стане по две линии. Първата е назначението на Хубчев. Нямам представа какви са идеите му за футбола, но струва ми се (съдя по мненията тук) не е добре приет от левскарството (макар че не знам защо). Като прибавим към това и храктерът му, е очевдидно, че тук факторът време ще е решаващ. Хубчев би имал нужда от бързи успехи, за да обърне негативния тренд, защото доверие в аванс никой няма да му даде (както беше при чичо Гошо). Втората е Бекали. Аз съм много, ама много против присъствието на тия чокои (неизвестно на каква позиция). Привличането на "млади румънски таланти" или "голови машини" тип Алибец може да изядат главата на Хубчев (след което пак да се върнем на вариант Гошо Тодоров). Само да вметна - четох някъде че за 16 мача, тоя последния имал 4 гола и 6 асистенции (нещо такова беше). За сравнение - Станислав има половината, ама за два мача. От двете линии, втората ми се струва по-опасната (въобще, за нея дълго мога да говоря и все лошо). Струва ми се обаче, че ситуацията е по-сложна. Но е малко дълго да го обяснявам сега.
|