celeronhater написа:
Сезонът беше тотален и жалък провал, а Купата нямаше да промени нищо. Такива мнения, обаче, са два пъти по-жалки, защото в последните месеци заиграхме добре и ако това се пренесе и в новия сезон, ще гледаме един доста различен отбор. Наско Сираков сам трябва да знае, че се изисква доста време един треньор да изпипа нещата и да ги докара до своите виждания за играта, но явно и Сираков е решил за всеки случай да каже, че е трябвало да бъде уволнен, за да може като го махнат да каже: "Аз бях прав, видяхте ли ?".
Сезонът е провал откъм резултати, и аз, впрочем, не виждам някой да твърди обратното, така че не знам Раев що се прави на тъп. Също така не е вярно, че вземането на купата "нямало нищо да промени, кво като е тъпата купа" - когато не си печелил нищо 10 години, един трофей (все пак говорим за Купата на България, не за Плейстейшън къп....) при всички случаи е напредък и резултат и то важен. Че това нямаше да ни реши проблемите е ясно, но не знам що някой си мисли, че ние сме толкова тъпи и бихме се заблудили от една купа.
Сезонът, обаче, беше изключително важен, за да видим някакви наченки на стабилизиране в тоя клуб. Първо, привлякохме някакъв нормален треньор и някои добри играчи и за първи път явно няма да ни се налага да правим изцяло нов отбор (след последните два пъти минялото лято и зимата). Второ - колкото и да твърдят противното сума народ, играта на отбора се промени и в последните месеци в мачовете за първи път от доста време не се чудехме кога ще ни вкарат гол и дали изобщо да излизаме, а играехме силно, дори в мачове, в които не бихме (финала, примерно, и загубата от тирето за шампионата 3:2) - всъщност притесненията ни по тая линия се оказаха повечето безплодни и резултат от мъките в предишни сезони. Мисля, че само сравнението как играхме на баража с еклерите срещу миналата година с Верея е достатъчно, но можем спокойно да добавим и гости на Чорбое, и обрата срещу папагалите, и двата полуфинала....
Така че е малко тъпо всички "легендички" да се правят на идиоти - този сезон за Левски беше (или поне се надявам да е бил) преход между пълния хаос и правенето на едни и същи простотии и изграждането на свестен отбор, който отново да излиза във всеки мач готов да победи, а противника в повечето случаи да се надява на опълчение и да устиска 0:0 (както бяха и ЧМ в реванща, например). Просто след тоталното сриване на всичко и засирането в продължение на години, е пълна утопия да се мисли, че някой ще дойде и с магическа пръчка ще оправи нещата за 1 сезон, без да има подобен преход. Всички се правят, че не виждат това (или някой наистина не го вижда, което означава, че живее в някаква своя реалност, без връзка с истинския живот и ситуацията в Левски) и именно това е адски дразнещо и пали хората, които все пак го разбират.
Ясно е, че сме далеч от решаването на всички проблеми, но изглежда поне почваме да работим в правилната посока. Следващия сезон ще покаже дали е така - ако имаме очевиден прогрес (и като резултати, и като игра), значи нещата се получават. Ако пак сме на 15-20 точки назад, не можем да печелим дербита, губим точки с малоумни отбори, профукаме купата и т.н., то значи развитие вече няма и ще има промени. И само като добавка за великите разбирачи/легенди - ако не бяха дори само вратарските грешки от безумен тип на всичките ни вратари (т.е. без да включваме мачовете, в които изпуснахме положения, дузпи и т.н.), щяхме да имаме поне 12 точки повече (а и някои конкуренти - по 4-6 по-малко), т.е. разликата щеше да е доста по-различна да не кажем нещо повече.....(всъщност и обратното е почти вярно - ако забравим вратарските грешки и броим само тъпо загубените точки на Герена от пропуски, резултата ще е сходен). А вратарските грешки май не са на гърба на ръководството и на треньора (макар че в крайна сметка отговорността за всичко е тяхна).