blue_master написа:
Ама, защо във футбола, нещо, трябва да е нормално или логично ? Да, не е нормално, но това не означава, че мачът е даден.
Не ме разбирай погрешно, нямам никакво намерение да оправдавам скандалната слава на нашият футбол, но за да се даде мач, трябва да има някакъв интерес от това, нали така ? А, просто не виждам, как е възможно Чорбое да предпочетат да загубят този 1/2 при положение, че хипотетично ги очаква финал с Монтана, който би трябвало да бъде спечелен и това на връх юбилейната им годишнина...
И по-скандални и нелогични мачове съм гледал от този. И то мачове между отбори, които са на световно ниво. Може да е малко нелеп примерът ми, но преди 1 седмица гледах Реал Сосиедад и Барселона и доколкото си спомням, Бараселона нямаше нито едно чисто положение. Е, не е логично, не е нормално, но се случи и те загубиха. В началото на сезона пък Атлетико Билбао ги победи 4-0 за Суперкупата, а малко по-късно, Селта ги победи 4-0 или 4-1. Всички тези резултати не са нормални за възприемани с оглед на това, че Барселона, може би е най-добрият отбор в света ( въпреки отпадането им от Атлетико М ) .
Абсолютно и аз съм на това мнение. Имам и още по-добър пример - най-добрият Левски през този век, който стигнал 1/4-финал за УЕФА и после участва в групите на ШЛ, за два мача не успя да създаде положение срещу аматьорския Тампере. И там ли мача беше уреден/имаше хванати играчи?
И не знам защо толкова повтаряте, че не били създали положение през последните 20 минути. Аз освен тях гледах и първите 20 минути, в които Иса сигурно 5 пъти излизаше сам срещу вратаря - какво, сценарият е бил в началото да създават положения и да ги изпускат, а накрая вече да не създават, така ли? Не мисля, че е чак толкова ненормално по-добрият отбор да подцени зверски по-слабия, мачът да тръгне криво, по-слабите да вкарат и фаворитът да сдуха като установи, че ония няма да се бият сами. Според мен точно това се случи - Берое си мислят, че излизат срещу аматьори и ще ги качат на резултат без напрежение, а чорбата са всичко друго, но не и аматьорски отбор. Да, нямат футболисти за първата половина на "А" група, но нивото им определено е по-близо до "А" отколкото до "В"- да кажем имат състав за челото на "Б" група, или дори за дъното на "А". Като се съчетае подценяването със слабата форма на Берое (в предишните 5 мача, в рамките на месец и половина, бяха вкарали само един гол) и лошото развитие на мача, не виждам защо да е изключено това, което се случи. Ако на мястото на чорбата беше Монтана примерно, а дори и Поморие, едва ли щяхте да говорите че мачът е бил уреден. В тоя ред на мисли нашият мач с Поморие уреден ли беше?