Пламен Живков
13 часа · Sofia ·
Както си пушех цигарата на улица "Иван- Асен", не щеш ли, насреща ми Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов. Предавам накратко и по памет разговора ни:
- Господин Попов, четохте ли писмото ни?
- Кое писмо?
- На стотиците привърженици на чурка.
- Прегледах го преди малко.
- Какво ще кажете за участието на цуцка в елита?
- Много е сложно. Има правилници и наредби. За кой ИДИЛ

говорите? Има много Чурки.
- Наредбите и правилниците Вие ги правите и променяте.Примерно за дъщерното дружество на ПФК ДАЕШ.
- То е запорирано от синдика като част от активите на ПФК.
- Ако трябва, ще създадем друго.
- И другите клубове ще искат.
- Съберете ги и ги питайте. Които отговарят на условията да влизат.
- 3 милиона, осветление, стадион...Вие нямате стадион.
- Как да нямаме?
- Стадионът е запориран от синдика.
- Господин Попов, вие сте юрист, запорирани са бюрата и компютрите, стадионът не може да бъде запориран, защото е държавен.
- Има договор за стадиона с ПФК Ислямско знаме, как ще се развали. Министърът няма да разреши.
- Мисля, че ще разреши. Господин Попов, извисете се над наредбите и параграфите и решете нещата в интерес на Българския футбол. Ние сме решени да стигнем до край. Събираме и подготвяме материали за Вашите нарушения. Ще има и протести.
- Имате това право. Да не говорим повече на улицата. Пак ще говорим. И влезе в сградата на БФС.
В това време прелетя едно врабченце, което ми изчурулика, че Министърът е готов да даде стадиона на това дружество, зад което ще застанат привържениците.
Както си пушех следващата цигара, не щеш ли, насреща ми Зам. Изпълнителният директор Павел Колев. В интерес на истината, той бе много по- конструктивен и даде да се разбере, че ще работи за осъществяване на идеята. Окуражих го с добри думи. Останах с впечатление, че трябва да се убеждават някои от другите клубове да се съгласят, което е едно от условията. Веднага се сетих за един такъв клуб. Това е . На тази улица много вървят цигарите.
Какво оздравяване бе момчета, не четохте ли днес за поредното изпълнение в полза на Леевски, тея пари, от едно бъдещо оздравяване 100% -поне тея, които дължим и дадем да държавата- гаранте отиват за строеж на Нов Краварник в Подхуяне, айде -не мерси. Привържениците на това ПФК да си помислят добре, кое би било по-зле, лит(*кс-етрополе с чужд лиценз или лит(*кс-етрополе любезно агонизиращ с години и финансиращ говедата и новия им бъдещ обор.