forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Вто Сеп 16, 2025 9:40 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 15225 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352 ... 508  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 5:08 pm 
Аватар

acrimonious написа:

Е то за какво ти е футболен клуб тогава- то по тая схема можеш да използваш всяка една фирма, при това неподлежаща на одит...?!

Бойо, моля те, прати ми статията, че нямам регистрация...

Така е, но какво ти пречи да я правиш врътката в няколко фирми. А ФК-то има доста по-голям оборот от повечето ЕООД-та. Не е задължително и това да е основната цел. Може да се прави между другото. Пита за врътката, да реших да споделя :bigok А, 100 годишен клуб би следвало да има по-добра репутация и да не се набива на очи от Цура ЕООД с 1 лев капитал.

За мен тия 40 милиона "кредити" на Батков са натрупани точно по тия схеми плюс комисиони за футболисти, строежи на общежития и покупки на трактори. Класическо източване!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 5:10 pm 
Аватар

Тая работа с прането е доста неясна. От една страна, аз понеже съм водил тоя спор с Акримуньо, той има блестящи аргументи защо това е невъзможно и аз не мога да не се съглася с тях, поне от нивото на собствените ми познания. От друга страна, и в трите ми изкарани курса на тема пране на пари се наблягаше, футболните клубове на загуба винаги са сочени във възможно най-рисковата група за тази дейност.
Реално в статията от Дневник има основно общи приказки и твърде малко от тях се отнасят до пране на пари.

ПП Тая работа с репутацията няма никакво значение :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 5:13 pm 
Аватар

Boyo написа:
acrimonious написа:

Бойо, моля те, прати ми статията, че нямам регистрация...

Цитат:
Как да изперем парите? Чрез футбола

Брат, статията е безумна.. Единственото реално пране на пари е това с билетите, като там трябва да платиш 20% ДДС и 10% корпоративен. Ако на някой му кажеш, че за да изпере 100лв трябва да плати данъци в размер на 33.33лв (ДДС 22.22лв и корпоративен данък 11.11лв) ще ти се изсмее. Всъщност грешка- трябва да платиш и 5% данък дивидент... :smt047 Има много по- елегантни начини струващи много по- малко. Аз не съм видял някой клуб в България да е отчет някакви значителни приходи от билети :smt017 И как точно играта с билетите ще донесе приходи за черната каса, като финтираш данъчните? Щото това значи да скриеш и не обложиш прихода, което е точно обратното на прането на пари...?!?!

Това с плащането на нерално високи пари за играч за да преебеш малките акционери като не разпределяш печалба е факт, но тук ние дори не можем да стигнем до този момент...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 5:18 pm 
Аватар

АвстралиецО написа:
Така е, но какво ти пречи да я правиш врътката в няколко фирми. А ФК-то има доста по-голям оборот от повечето ЕООД-та. Не е задължително и това да е основната цел. Може да се прави между другото. Пита за врътката, да реших да споделя :bigok А, 100 годишен клуб би следвало да има по-добра репутация и да не се набива на очи от Цура ЕООД с 1 лев капитал.

Оборотът на ПФК-то за 2010 (последния отчет) е около 10млн лева, при все, че там имаше и евротурнири. Репутацията никой не я гледа, повярвай ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 5:21 pm 
Аватар

Акримуньо....този спор вече го водихме....в нашия случай става въпрос за класическо източване....Клубът "плаща" фиктивни завишени цени, като почнеш от комисионни, вземеш строежи на общежития, да дори и текущи разходи, които пари, под формата на заеми, чрез фирми на бащицата се превръщат в дълг за клуба и пари за него, какво тука не ти е ясно?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 5:22 pm 
Аватар

targovishte написа:
Акримуньо....този спор вече го водихме....в нашия случай става въпрос за класическо източване....Клубът "плаща" фиктивни завишени цени, като почнеш от комисионни, вземеш строежи на общежития, да дори и текущи разходи, които пари, под формата на заеми, чрез фирми на бащицата се превръщат в дълг за клуба и пари за него, какво тука не ти е ясно?

Как бащицата като дава пари на клуба под формата на заеми се превръщат в "пари за него", при положение, че тези 40 млн никога, ама никога няма да си ги върне, а ще ги капитализира? :smt017

Ти като ми дадеш заем аз ли доказвам доход или ти?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 5:25 pm 
Аватар

Че се източва клуба, източва се, ама не от Тати :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 5:39 pm 
Аватар

acrimonious написа:
targovishte написа:

Как бащицата като дава пари на клуба под формата на заеми се превръщат в "пари за него", при положение, че тези 40 млн никога, ама никога няма да си ги върне, а ще ги капитализира? :smt017

Ти като ми дадеш заем аз ли доказвам доход или ти?

А кога се заговори за капитализация? Като от УЕФА надушиха схемата май.... :smt017
И нищо не доказва той, защото всичко минава през офшорки, както виждаш.
И що да е загубил нещо бащицата? Най малко, един клуб с 50 милиона капитал, струва малко повече от такъв с 2 милиона капитал, да не говорим, че капитализацията ще се направи реално с откраднати пари и ще духат всички малки акционери, които са плащали реални пари.....аз не виждам нещо да губи бащицата....напротив излиза сух и доволен от цялата операция, която се провежда вече 6... 7 години, а може и повече. :wink:
Да не говорим за схемите с комисионни и прочие. Как ти се вижда на тебе, Левски с бюджет пряко сили 5...6....7 милиона и постъпления поне наполовина, от трансфери, от рекламодатели, продажба на билети, карти, артикули, права, участията и парите от Европа нарочно ги пропускам, да трупа всяка година загуби по 6...7....8 милиона, как стават тия работи?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 5:41 pm 
Аватар

Е източва ли се или се пере? Двете неща не са ли едва ли не противоположни?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 5:42 pm 
Аватар

Никой не може да ме убеди, че всичко е чисто като сълза и собственика дава милиони години наред, само защото обича Левски. Някой си прави врътки и едва ли ще иска ние да го разбираме. Колкото по бързо влезе одит и има прозрачност, толкова по-добре. В това вярвам, че всички сме убедени.

Едит: Не са противоположни, а са различни.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 5:47 pm 
Аватар

Ами аз го питах преди време къде е логиката да налива непрекъснато пари, и че за мен има два варианта - некадърен мениджмънт или пране на пари и той ми отговори - аз нямам мръсни пари за пране :bigok

Че са различни е факт, но са си противоположни отсекъде като логика. Или да кажем - взаимно изключващи се.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 5:49 pm 
Аватар

Търговище, кои са тези малки акционери в Левски :?:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 5:52 pm 
Аватар

Според мен не съвсем, но едва ли би ги правил в едно и също дружество по едно и също време. Прането на пари е вкарване на средства от незаконна дейност в оборота на дружеството, след което те излизат "чисти", т.е. с доказан произход.

Източването си е кражба от активите на дружеството, най-често чрез обявяване на сделки със завишени цени.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 5:56 pm 
Аватар

Гонзо треньор и директор........................този филм :lsclapp никога :lsclapp не сме го гледали :lsclapp

И винаги е с хепиенд :lsclapp

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 5:59 pm 
Аватар

Mr. Smith написа:
Търговище, кои са тези малки акционери в Левски :?:

Как ги искаш...поименно или в цялост? :bii_chorbata

Ето ти.... :bigok

http://www.omda.bg/page.php?tittle=%D0% ... rticle=570

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 6:15 pm 
Аватар

Наско Петров Сираков - 100 броя :strkstrk
Тодор Костадинов Батков - 350 050 броя
М и В Инн АД - 95000 броя - общо почти 90% в ръцете на г-н Батков :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 6:33 pm 
Аватар

Ако бащицата даде 10 лв. за футболист и 5 лв. комисион на меринджей, общо стават 15 лв. След това взима футболист за 0 лв. и 6 лв. комисион на същия меринджей, общо за 2ма футбалери на 1 меринджей стават 21 лв. Меринджеят му връща после 10 лв. от комисиона и 1 лв. прибира за себе си. И излиза, че бащицата е дал официално 21 лв. и си прибира под масата 10 лв.

А прави ли ви впечатление, че сумите по трансферите много рядко ставаха публично достояние. :smt002

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 7:31 pm 
Аватар

Mr. Smith написа:
Наско Петров Сираков - 100 броя :strkstrk
Тодор Костадинов Батков - 350 050 броя
М и В Инн АД - 95000 броя - общо почти 90% в ръцете на г-н Батков :strkstrk

Сирака не е Петров :ohmygod2
баща му е Петко..значи е Петков :bigok
Както и оная ковра илиана...Незнам защо навсякъде е раева а тя всъщност е Райчева Сиракова по паспорт :bigok :smt003

Левски - това е моя идеал.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 7:40 pm 
Аватар

acrimonious написа:
Брат, статията е безумна.. Единственото реално пране на пари е това с билетите, като там трябва да платиш 20% ДДС и 10% корпоративен. Ако на някой му кажеш, че за да изпере 100лв трябва да плати данъци в размер на 33.33лв (ДДС 22.22лв и корпоративен данък 11.11лв) ще ти се изсмее. Всъщност грешка- трябва да платиш и 5% данък дивидент... :smt047 Има много по- елегантни начини струващи много по- малко. Аз не съм видял някой клуб в България да е отчет някакви значителни приходи от билети :smt017 И как точно играта с билетите ще донесе приходи за черната каса, като финтираш данъчните? Щото това значи да скриеш и не обложиш прихода, което е точно обратното на прането на пари...?!?!

Това с плащането на нерално високи пари за играч за да преебеш малките акционери като не разпределяш печалба е факт, но тук ние дори не можем да стигнем до този момент...

Е чуек, ти току що закри Economist :) Статията си е ок, неслучайно спортните клубове са любими на мафиоти по цял свят – просто един данъчен като прави ревизия трудно може да докаже за 90% от приходите и разходите в книгите дали са реални или не...

Впрочем 25-30% за изпиране на пари си е ок, все пак ако това са чисти пари ти пак ще си им платил ДДС и данък, нали така?

Иначе аз не казвам, че в Левски се случва точно еди какво си - казвам само, че има много неща, които е напълно възможно да се случват, включително: пране на пари, източване на пари от батков, източване на пари от служители на по-ниско ниво, черно тото и т.н.. Фактите са ясни - разходите на клуба от 2008-ма насам изглеждат изключително надути. При все че 2008ма имахме и над 10 млн в кеш, да натрупаме 30 млн задължения за периода е нелогично. Липсата на всякакви публични документи за последните 3 години не помага за разсейване на съмненията. Уж е заради Пеевски, ама все пак някаква офшорка кой щеше да разбере , че е на Пеевски до преди 2-3 месеца?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 8:58 pm 
Аватар

Тая история с финансовия феърплей и контрола от УЕФА е голяма измислица. Нещата са доста сериозни :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 9:05 pm 
Аватар

comandosa1 написа:
Точно, за мен по-големия проблем е липсата на организация и школа, това че нашите футболисти на 18-20 са рахитични сумалийци а тези на Партизан са с физика на 28 годишни и всяка година изкарват боеспособен отбор за турнирите с юноши. Не е проблема смяната на Мурсия или честите смени на треньорите в псоледните години(то некадърника се познава от далеч) това е най-малкия проблем. То ако всичко е наред и треньор да е някой, като Стойчо Стоев- абсолютен селтак и мухльо пак ще сме шампиони ама там е работата, че не е наред нищо. Проблема е също, че ако попаднем на някой, като Гара и Жо или Гари то той е продаден след 6 месеца или 1 година макс...т.е. дори да имаме точния треньор и да доведе точните хора- до кога ще са в Левски? Кой ще гарантира, че ще стоят въпреки оферти от 1 или 2 милиона, както беше на времето с Гонзо и Кривия, и Иванков? Проблема е на съвсем друго място от Гонзо, а той е виновен просто, че обича Левски, колкото нас и за разлика от нас има макар и малка възможност да се опита да промени нещо.

:smt023 :smt023

Като каза юношите на Паркизан се сетих...изгледах само едно полувреме от Германия -србе на врбе на европейското до 19 години, малките сърбежи бяха на милиарди години пред нашата формация, пресираха добре в центъра, изпуснаха и доста положения..и не спечелиха само заради балканскиО манталитет...или може би тоя на немчетата..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 9:07 pm 
Аватар

Boyo написа:
ICF написа:
А и доколкото съм запознат мурсия е бил две година начело на б отбора на атлетика и печели секунда! бг спец няма да го вземат и конусите да им реди.

Три думи за теб: Кюрд Селта Примера :smt006

Кога кюрда и балъка са били две години начело и са печелили нещо? А и атлетика не са селта или кайзер! Мурсия имаше какво да даде на този отбор във футболно отношение, за разлика от всеки следващ тренер който и да е той! Жалко, че го махнахме без време! Ама кой кво сам си направи и Господ не може да му го направи и това важи със пълна сила за Левски! Жалко много жалко!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 9:21 pm 
Аватар

Имаше какво да даде, верно. Пасове до полуда и импотентост до дупка...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 9:33 pm 
Аватар

targovishte написа:

А кога се заговори за капитализация? Като от УЕФА надушиха схемата май.... :smt017
И нищо не доказва той, защото всичко минава през офшорки, както виждаш.
И що да е загубил нещо бащицата? Най малко, един клуб с 50 милиона капитал, струва малко повече от такъв с 2 милиона капитал, да не говорим, че капитализацията ще се направи реално с откраднати пари и ще духат всички малки акционери, които са плащали реални пари.....аз не виждам нещо да губи бащицата....напротив излиза сух и доволен от цялата операция, която се провежда вече 6... 7 години, а може и повече. :wink:
Да не говорим за схемите с комисионни и прочие. Как ти се вижда на тебе, Левски с бюджет пряко сили 5...6....7 милиона и постъпления поне наполовина, от трансфери, от рекламодатели, продажба на билети, карти, артикули, права, участията и парите от Европа нарочно ги пропускам, да трупа всяка година загуби по 6...7....8 милиона, как стават тия работи?

Естествено, че се заговори за капитализация заради правилата на УЕФА. Нали това е идеята- в момента при фалит на Борат, кредиторите ще могат да си търсят вземанията от Левски. Затова идеята е тези пари да се капитализират.

А клуб с 2/ 5/ 50/ 500 млн капитал струва едно и също. Все едно аз в моята счетоводна къща с 5000лв капитал да направя увеличаване на капитала и да ти искам повече пари за същия бизнес. НИКАКВА логика ;)

И стига с тези малки акционери- те са толкова малко, че то не си струва да ги преебаваш. Надали някой някога се е надявал на дивидент, при все, че акциите са им подарък.

Няма логика Борат да точи нещо, което е негово. Има източване по по- долните нива, но това не е тема на разховор.

АвстралиецО написа:
Никой не може да ме убеди, че всичко е чисто като сълза и собственика дава милиони години наред, само защото обича Левски. Някой си прави врътки и едва ли ще иска ние да го разбираме. Колкото по бързо влезе одит и има прозрачност, толкова по-добре. В това вярвам, че всички сме убедени.

Едит: Не са противоположни, а са различни.

Аз съм казал отдавна моята теория- благодарение на влиянието си като собственик на Левски, един обикновен адвокат е в топ 3 по заменки, спечели сделката с Кугарите и още сумати "малки" благинки. Впрочем, аз съм сигурен, че Борат обича Левски. Просто управленският му капацитет е пълна 0.

Suum cuique написа:
Ако бащицата даде 10 лв. за футболист и 5 лв. комисион на меринджей, общо стават 15 лв. След това взима футболист за 0 лв. и 6 лв. комисион на същия меринджей, общо за 2ма футбалери на 1 меринджей стават 21 лв. Меринджеят му връща после 10 лв. от комисиона и 1 лв. прибира за себе си. И излиза, че бащицата е дал официално 21 лв. и си прибира под масата 10 лв.

А прави ли ви впечатление, че сумите по трансферите много рядко ставаха публично достояние. :smt002

И какво постига с този невероятен ход, освен че официално губи 21 лв доход (обратното на прането)?

Boyo написа:

Е чуек, ти току що закри Economist :) Статията си е ок, неслучайно спортните клубове са любими на мафиоти по цял свят – просто един данъчен като прави ревизия трудно може да докаже за 90% от приходите и разходите в книгите дали са реални или не...

Впрочем 25-30% за изпиране на пари си е ок, все пак ако това са чисти пари ти пак ще си им платил ДДС и данък, нали така?

Иначе аз не казвам, че в Левски се случва точно еди какво си - казвам само, че има много неща, които е напълно възможно да се случват, включително: пране на пари, източване на пари от батков, източване на пари от служители на по-ниско ниво, черно тото и т.н.. Фактите са ясни - разходите на клуба от 2008-ма насам изглеждат изключително надути. При все че 2008ма имахме и над 10 млн в кеш, да натрупаме 30 млн задължения за периода е нелогично. Липсата на всякакви публични документи за последните 3 години не помага за разсейване на съмненията. Уж е заради Пеевски, ама все пак някаква офшорка кой щеше да разбере , че е на Пеевски до преди 2-3 месеца?

Нека сменим думите "изпиране на пари" с "доказване на доход". Та за "доказване на доход" 25-30% са адски много, ако можеш да вземеш от някой толкова, свиркай, ще станем и двамата богати :smt003

Аз не твърдя, че в Левски няма адски много нередности, но твърдя, че няма никаква логика борат да пере пари или да източва клуба, който доскоро беше почти издяло негов. За наличието на източване на по- ниски нива, черно тото и т.н., няма кво да гадаем, факти предостатъчно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 9:35 pm 
Аватар

Точно пепе е виновен за импотентноста ше знаеш! Що се отнася до пасовете така се играе срещу 11 наредени отзад. Но вие дето гоните мурсия си заслужават футбола от миналия сезон, два паса тъч, два паса балон в наказателното.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 9:39 pm 
Аватар

:smt005 :smt005 ИЦФ, явно разбираш повече тая игра от мен...ама играта ни отново е два паса - тъч, и 10 балона в наказателното...разликата е точно 0...или гледаме различен отбор :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 9:39 pm 

tprodanov написа:

Ч.Море демонстрира страхотен футбол ?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 9:40 pm 
Аватар

Левски футбол не е показвал от есента на 2010-та с Гара-та,вие незнам кво обсъждате. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 9:41 pm 

Факт. То просто схемата беше лесна, Дарко подава на Дембеле и гол :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 04, 2014 9:43 pm 
Аватар

jdt написа:
tprodanov написа:

Ч.Море демонстрира страхотен футбол ?

Ряците демоснтрираха една идея над вечното им резане през кръста от първата до последната минута, ебаха каузата на KLETA MAJKA BALGARIQ с 4:1 във Варна...и май взеха нещо и в Разград миналата година :smt006 А Каузата беха на доста по-добро ниво от това с днешна дата :strkstrk

Последна промяна Лабрадор на Пон Авг 04, 2014 9:45 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 15225 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352 ... 508  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]