targovishte написа:
А кога се заговори за капитализация? Като от УЕФА надушиха схемата май....
И нищо не доказва той, защото всичко минава през офшорки, както виждаш.
И що да е загубил нещо бащицата? Най малко, един клуб с 50 милиона капитал, струва малко повече от такъв с 2 милиона капитал, да не говорим, че капитализацията ще се направи реално с откраднати пари и ще духат всички малки акционери, които са плащали реални пари.....аз не виждам нещо да губи бащицата....напротив излиза сух и доволен от цялата операция, която се провежда вече 6... 7 години, а може и повече.
Да не говорим за схемите с комисионни и прочие. Как ти се вижда на тебе, Левски с бюджет пряко сили 5...6....7 милиона и постъпления поне наполовина, от трансфери, от рекламодатели, продажба на билети, карти, артикули, права, участията и парите от Европа нарочно ги пропускам, да трупа всяка година загуби по 6...7....8 милиона, как стават тия работи?
Естествено, че се заговори за капитализация заради правилата на УЕФА. Нали това е идеята- в момента при фалит на Борат, кредиторите ще могат да си търсят вземанията от Левски. Затова идеята е тези пари да се капитализират.
А клуб с 2/ 5/ 50/ 500 млн капитал струва едно и също. Все едно аз в моята счетоводна къща с 5000лв капитал да направя увеличаване на капитала и да ти искам повече пари за същия бизнес. НИКАКВА логика

И стига с тези малки акционери- те са толкова малко, че то не си струва да ги преебаваш. Надали някой някога се е надявал на дивидент, при все, че акциите са им подарък.
Няма логика Борат да точи нещо, което е негово. Има източване по по- долните нива, но това не е тема на разховор.
АвстралиецО написа:
Никой не може да ме убеди, че всичко е чисто като сълза и собственика дава милиони години наред, само защото обича Левски. Някой си прави врътки и едва ли ще иска ние да го разбираме. Колкото по бързо влезе одит и има прозрачност, толкова по-добре. В това вярвам, че всички сме убедени.
Едит: Не са противоположни, а са различни.
Аз съм казал отдавна моята теория- благодарение на влиянието си като собственик на Левски, един обикновен адвокат е в топ 3 по заменки, спечели сделката с Кугарите и още сумати "малки" благинки. Впрочем, аз съм сигурен, че Борат обича Левски. Просто управленският му капацитет е пълна 0.
Suum cuique написа:
Ако бащицата даде 10 лв. за футболист и 5 лв. комисион на меринджей, общо стават 15 лв. След това взима футболист за 0 лв. и 6 лв. комисион на същия меринджей, общо за 2ма футбалери на 1 меринджей стават 21 лв. Меринджеят му връща после 10 лв. от комисиона и 1 лв. прибира за себе си. И излиза, че бащицата е дал официално 21 лв. и си прибира под масата 10 лв.
А прави ли ви впечатление, че сумите по трансферите много рядко ставаха публично достояние.

И какво постига с този невероятен ход, освен че официално губи 21 лв доход (обратното на прането)?
Boyo написа:
Е чуек, ти току що закри Economist

Статията си е ок, неслучайно спортните клубове са любими на мафиоти по цял свят – просто един данъчен като прави ревизия трудно може да докаже за 90% от приходите и разходите в книгите дали са реални или не...
Впрочем 25-30% за изпиране на пари си е ок, все пак ако това са чисти пари ти пак ще си им платил ДДС и данък, нали така?
Иначе аз не казвам, че в Левски се случва точно еди какво си - казвам само, че има много неща, които е напълно възможно да се случват, включително: пране на пари, източване на пари от батков, източване на пари от служители на по-ниско ниво, черно тото и т.н.. Фактите са ясни - разходите на клуба от 2008-ма насам изглеждат изключително надути. При все че 2008ма имахме и над 10 млн в кеш, да натрупаме 30 млн задължения за периода е нелогично. Липсата на всякакви публични документи за последните 3 години не помага за разсейване на съмненията. Уж е заради Пеевски, ама все пак някаква офшорка кой щеше да разбере , че е на Пеевски до преди 2-3 месеца?
Нека сменим думите "изпиране на пари" с "доказване на доход". Та за "доказване на доход" 25-30% са адски много, ако можеш да вземеш от някой толкова, свиркай, ще станем и двамата богати
Аз не твърдя, че в Левски няма адски много нередности, но твърдя, че няма никаква логика борат да пере пари или да източва клуба, който доскоро беше почти издяло негов. За наличието на източване на по- ниски нива, черно тото и т.н., няма кво да гадаем, факти предостатъчно.