tprodanov написа:
Аз мисля, че гафът е прекалено евтин и нелеп, за да се оправдава с екип

Правилото са уседналост не е ново, а той би трябвало най-добре да знае собственото си положение по темата.
По темата за парите, ще ти кажа нещо, което аз поне знам, въпреки, че е за отделна партия, а не за блока - положението в ДСБ на тема пари е критично. В партията всичко на всичко има точно 13 щатни служителя, които получават заплата. В другите партии са стотици. В партията всички клубове работят на абсолютно доброволни начала, като наемите се плащат от членовете във въпросното клубче, пари за материали се събират както ние тук събираме за Левски. Парите от членски внос стигат за организиране на някое мероприятие и до тук.
И като гледах отблизо подготовката за тази кампания, можеш да си сигурен, че положението в блока, ако не същото, то поне е много подобно. Пари няма. Ако Ердоган дава на някого, то те със сигурност не отиват в блока. Честно казано, не виждам и никаква логика Ердоган да дава пари на който и да е в РБ. Кампаниите се правят на абсолютно доброволен принцип, не се наемат външни хора, външните изпълнители работят под формата на дарение, доколкото изобщо има такива.
По темата за златото - далеч не съм убеден, че тези данни са публични в която и да е част от света. Най-общо казано, когато една компания счита, че някъде има някакви залежи, тя прави проучвания, като след това получава на база на тях от държавата правото на научно геоложко откритие, което дава някакви права на въпросната компания върху самото находище. Ако данните от проучването на тази компания излязат навън, не е особен проблем друга компания да регистрира въпросното откритие и първата компания да го издуха. Договорите по изследване на такива находища са строго конфиденциални в цял свят и това е нормално. Не секретни, конфиденциални.
Не искам да отправям обвинения към никого. Може би има съвсем легитимни причини които обясняват и дори извиняват случилото се с Алекс Алексиев. Аз съм по-навътре в кампанията му от някой страничен човек, но въпреки това съм аутсайдер. Моята комуникация е само с него, а не с екипа му.
Не знам, може би аз се изразявам много неясно, но нещата, които пиша трябва да се приемат буквално (без някакъв скрит смисъл или завоалирано значение).
Аз не коментирам финансовата ситуация в ДСБ. Не се и съмнявам, че това което казваш е истина.
Аз имам проблем с присъствието на Касим Дал в РБ по причините, които изтъкнах.
Значи виж, компанията ако прави проучването, тогава тя не е задължена да споделя с нас (държавата) дори и един факт от него.
Аз ти говоря за проучване инициирано и финансирано от българската държава, проведено или от нея или от някоя неутрална страна (например, частна геоложка или не знам там как се казва фирма, която изпълнява държавна поръчка).
Тези залежи (независимо от количеството и качеството) принадлежат на всички български граждани. Според Конституцията на Реп. България те са собственост на държавата и се стопанисват от нея от наше име. По какъв друг начин да разберем с какво разполагаме, ако не се направи такова проучване, което да бъде публично достояние? Проучването се прави точно за да няма скрито-покрито при концесиите и да не си пълнят джобовете някои хора. Така е в САЩ, така е в Канада. НЯмада се изненадам ако е така и в повечето западно европейски държави. Ако не се прави така в БГ, тази практика трябва веднага да се промени за да не се чудим защо на този или на онзи му излязъл прякора Мр. 10% и дали това е справедлив прякор.