Нападателят на Висла Краков - Цветан Генков, даде интервю пред лъжеспорт.bg, в което призна, че се надява да облече "синия" екип през лятото. Вижте какво каза нападателят на Висла относно евентуалното си преминаване на "Герена".
Цветане, кога ще стане ясно къде ще играеш?
- Вчера беше последният мач в полското първенство, вече съм в почивка, надявам се в следващите дни да има раздвижване. Имам договор за още една година с Висла, така че, за да се стигне до трансфер някой трябва да плати сумата, която ръководството иска за мен. Възможно е да има и сделка за наем. Ако това не стане, съществува възможност да си остана във Висла.
А искаш ли да останеш?
- Искам да играя, а това не се случва често през този сезон. Минах през много контузии и трудности, които малко или много оказаха влияние. И въпреки това гарантирам, че във всяка една тренировка и всеки момент, в който съм бил на терена, не съм се пестял и съм се изразходвал докрай. Независимо дали съм бил готов за игра на 100 % или обратното.
Медиите в Полша обаче твърдят, че най-демонстративно отказваш да играеш, не се влагаш в тренировките, симулираш контузии. Доколко е вярна тази информация?
- Добре е, че ме попита този въпрос, защото никой не ми се обади, за да чуе моята страна. Истината е, че всичко тръгна от това, че отказах да дам интервю за един местен журналист, който на няколко пъти искаше да проведем разговор. Аз обаче не го харесвам, просто защото е арогантен, гледаше по-скоро да прави интриги. Затова и не пожелах да говоря с него. След това той започна да пише във изданието, където работи срещу мен и си съчиняваше всякакви глупости, които не отговарят на истината. Използваше всеки момент, за да петни името ми и си измисли "информацията", че се скатавам по време на тренировките. А само ще ви кажа, че няма човек, служител във Висла, с когото да не съм в добри отношения.
В такъв случай защо искаш да напускаш?
- Защото искам да играя. Чувам освен това, че Висла ще има нов треньор, който аз не познавам, който може да не иска да разчита на мен. И какво ще стане в такъв случай?! Ще седя още една година без да играя...
С Левски докъде стигнаха нещата?
- Левски е най-големият клуб в България. За всеки български футболист е добре да мине оттам в един момент от развитието си, а и е нормално да искаш да играеш там, където си желан, нали така?
На "Герена" обаче едва ли могат да си позволят да ти плащат парите, които получаваш във Висла...
- Това не ме притеснява, парите не са най-важното, а и вече казах, че за мен най-важното е да играя.
_________________ "В момента сме ранен лъв и ни хапят от всякъде. Ще се възстановим и всички ще разберат какво е ЛЕВСКИ"
|