forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Сеп 04, 2025 11:16 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 12:19 am 

Бих блокирал Орлов мост за него :idea: :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 12:28 am 
Аватар

аз викам...Путин да праща ОМОН и да се свършва...и без това накрая ще се окаже, че са победили руските интереси.... :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 12:29 am 
Аватар

Ми вече бихме френски командоси в селата, не пречи да ебем руски :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 12:34 am 
Аватар

targovishte написа:
STALKER написа:
Може и да е официоз, но не виждам какъв интерес има руската страна да лъже, че ни продава скъпо. На всичко отгоре, тези цени са подвластни и на желязна логика, колкото по-нямаш алтернатива - по-скъпо.
Приемам, че цените на "Известия" не са потвърдени официално и все пак им прави чест, че изрично са посочили това, което е допълнителн знак за коректност. Да не би обаче полската табличка да е потвърдена официално?

Колкото до "Булгаргаз"
http://inews.bg/%D0%91%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81/-%D0%91%D1%83%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%B7-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B0-%D0%BE%D1%82-2008-%D0%B3-_l.a_c.382_i.241979.html

Естествено не са потвърдени, но са много по близки до реалните цени...

Твоята версия за "реалните цени" предполагам е почерпена лично от Леша Милер или в най-лошия случай от Саша Медведев :bii_chorbata

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 12:35 am 
Аватар

тия зная как да се крият.... :loser2

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 12:39 am 
Аватар

STALKER написа:
targovishte написа:
STALKER написа:
Може и да е официоз, но не виждам какъв интерес има руската страна да лъже, че ни продава скъпо. На всичко отгоре, тези цени са подвластни и на желязна логика, колкото по-нямаш алтернатива - по-скъпо.
Приемам, че цените на "Известия" не са потвърдени официално и все пак им прави чест, че изрично са посочили това, което е допълнителн знак за коректност. Да не би обаче полската табличка да е потвърдена официално?

Колкото до "Булгаргаз"
http://inews.bg/%D0%91%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81/-%D0%91%D1%83%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%B7-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B0-%D0%BE%D1%82-2008-%D0%B3-_l.a_c.382_i.241979.html

Естествено не са потвърдени, но са много по близки до реалните цени...

Твоята версия за "реалните цени" предполагам е почерпена лично от Леша Милер или в най-лошия случай от Саша Медведев :bii_chorbata

Естествено и Вовата Путин си забравил.... :bii_chorbata
Просто ти, като един истински комунист...заблуждаваш и манипулираш....четеш законите, като дявола...даваш "факти", които са факти само за тебе....
А аз просто работя с числа и логика.... :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 12:46 am 
Аватар

За какви факти ми говориш, след като 3 пъти повторихме, че Газпром на изнася официално цени. :smt006

Тва че ти представяш онова дето ти се ще за факти, си е твой проблем. Говориш ми, че едната таблица е по-достоверна от другата, понеже била по-близо до истинските цени, които обаче никой не ги знае, защото са тайна.
:ohmygod2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 12:48 am 
Аватар

Какви цени на газпром бе, газпром плаща :strkstrk цената ние я казваме :smt027

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 12:54 am 
Аватар

STALKER написа:
За какви факти ми говориш, след като 3 пъти повторихме, че Газпром на изнася официално цени. :smt006

Тва че ти представяш онова дето ти се ще за факти, си е твой проблем. Говориш ми, че едната таблица е по-достоверна от другата, понеже била по-близо до истинските цени, които обаче никой не ги знае, защото са тайна.
:ohmygod2

Ми просто оборих...сринах...погребах всичките ти теории с числа и цифри... :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 1:00 am 
Аватар

Аз никога не съм имал теории. Единствено казах, че зад цените на "Известия" има ясна пазарна логика. Повече не ми се спори. Приеми, че си ме разбил и погребал, ако това ще ти помогне да заспиш по-спокойно :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 1:05 am 
Аватар

Не се връзвай бе.... :bigok
Най лошото е...че и 200 и 300 и 400 долара да плащаме....ние крайните потребители го духаме....
А, като само се замисля, че себестойността за добива е само 20 долара...направо ми се.... :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 1:34 am 
Аватар

СЗ - можеше да спестиш дългия пост, тъй като цифрите в това, което пуснах , са точно PPP. Аз не казвам, че то е 100% достоверно, но поне има цифри, които можем да дискутираме. В твоите линкове няма, но пък има инфо относно другите ти точки, например това, че има 30-на много едри земеделци и всичко останало са дребни такива. Сега не е ли същото? Друг цитат от твоите линкове - със земеделие се занимават 80% от хората и носят две трети от БВП.

Змея е прав, че не съм внимавал в часовете по история. Рано-рано осъзнах, че българската история, която се преподава в училище е тотална измишльотина, пропита от идеологии. В 6-ти клас учителката беше кандидатка за депутат от Отечествения фронт, как да й вярвам? Има един много хубав филм , български, който се казва "Чия е тази песен" , гледай го и ще разбереш какво имам предвид. Ако ще водим разговор по темата ще го водим чрез статистика и икономика, но виждам (не само от тази тема) , че имаш много романтична и идеалистична представа за велика Царска България и всъщност по-добре да не си я нарушаваш :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 1:39 am 
Аватар

https://www.facebook.com/photo.php?v=3852750617809

:lsclapp

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 1:41 am 
Аватар

Естествено, че до ВСВ сме били една изостанала аграрна държава...това на фона на Европа....само вижте, колко е било населението на София...всички сме били едни селяни...но на село хората са ебяли и размножавали....Към 1939 г. населението на България е било близо 7 млн....кажи речи...почти, колкото днес..почти 90 години след това... :ohmygod
Народът тогава не е искал царство...това съм го чувал от дядо ми.... :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 1:44 am 
Аватар

Знаете как е по интерент анкетите. :strkstrk :bigok http://xn---2013-9ve5bhc3dwa.bg/categor ... %B8%D0%B8/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 1:53 am 
Аватар

targovishte написа:

Прабаба ми пък(лека и пръст), родена 1914, винаги говореше с умиление за Царска България и НВ Борис Трети.
Накратко бих казал, че предпочитам да съм гражданин, а не поданик :bigok Koeто не променя факта, че Борис III си остава последния, към този момент, а ѝ за още много дълго време, голям български политик.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 2:12 am 
Аватар

Дядо ми...също лека му пръст...роден в 1911 година...участвал в окупацията на Македония по времето на Н.В. Цар Борис 3, в състава на 2-ра Българска армия, отказал да пали македонските села...по негови думи....още участник в процесите срещу румънските окупатори в Добруджа до 1940 г....лежал в румънски затвор...последният от едно добруджанско село, който е влязъл в ТКЗС-то...след като комунистите вземат властта...ми човека си говореше искрено и мъдро.... :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 2:48 am 
Аватар

Искам само да кажа, че тоя Форум е съставен от богове :bigok Все пак, да питам нещо:
targovishte написа:
Изображение

Тия що не заобиколат бе, мама им деба?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 4:36 am 

Boyo написа:
СЗ - можеше да спестиш дългия пост, тъй като цифрите в това, което пуснах , са точно PPP. Аз не казвам, че то е 100% достоверно, но поне има цифри, които можем да дискутираме. В твоите линкове няма, но пък има инфо относно другите ти точки, например това, че има 30-на много едри земеделци и всичко останало са дребни такива. Сега не е ли същото? Друг цитат от твоите линкове - със земеделие се занимават 80% от хората и носят две трети от БВП.

Змея е прав, че не съм внимавал в часовете по история. Рано-рано осъзнах, че българската история, която се преподава в училище е тотална измишльотина, пропита от идеологии. В 6-ти клас учителката беше кандидатка за депутат от Отечествения фронт, как да й вярвам? Има един много хубав филм , български, който се казва "Чия е тази песен" , гледай го и ще разбереш какво имам предвид. Ако ще водим разговор по темата ще го водим чрез статистика и икономика, но виждам (не само от тази тема) , че имаш много романтична и идеалистична представа за велика Царска България и всъщност по-добре да не си я нарушаваш :wink:

Уважавам факта, че не харесваш монархията.
От коментара ти наистина става ясно, че нито познаваш историята на България за 1878-1944, нито имаш някакви аргументи, че страната ни е била изостанала икономически по онова време.

Предложението ми към теб остава. Купи си "Корона от тръни" от мое име, а аз ще ти дам парите.

1. Цитираш ми един (само) показател, който направих на задник (и то не защото съм много голям икономист, а защото той е полуадекватен).
Дори и да беше солиден такъв, наистина ли мислиш, че можеш да си съставиш преценка за икономическото състояние на една страна от един показател :ohmygod2 ?

2. Ако показателя беше Purchasing Power Parity, до него обикновено има обозначение PPP. На твоя пише просто GDP Per Capita, което би трябвало да показва просто доларизираното БВП на България.

3. Използваш никому неизвестен източник, който по някаква причина трябва е еквивалентен на данни от Световната Банка, МВФ и т.н. Не всичко написано на английски е достоверно :wink: .

4. Моят източник не само, че е достоверен (държавен вестник, както и други подобни), но предоставя нещо, което ти не предоставяш - контекст. Именно поради тази причина списание "Икономиист" не публикува само таблици, а предимно статии. Същото важи и за професионалните журнали по икономика.

5. Казваш селското стопанство на България от едно време е като сега.
Ами едно време и едри и дребни земевладелци са се изхранвали със земеделие. Близо 80% от населението на България по онова време е живеело на село. Повечето от тези хора са били точно фермери.

Какъв е процента на българите, които се изхранват със земeделие в днешно време? Бих искал да те окуража да ми цитираш конкретна цифра и достоверен източник. Това би трябвало да по-лесно. В нешно време има всякакви данни. България земeделска страна ли е в момента? Как да се знаимаваме със земеделие като повече от 70% от съвременните българи живеят в градове? Можеш ли да ми го обясниш този момент?

Смятам да преместя тази дискусия в темата "Икономика за масите". Който иска нека се включи. Бих искал да чуя мненията и на други хора.

Наистина ли човек, който претендира да е десен вярва, че България е била изостанала бедна балканска страна по времето на Третото Българско Царство :shock: ?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 11:00 am 
Аватар

СЗ, често оставяш емоциите и патриотизмът да надделяват над научното в теб :)
Ето го авторът на онова изследване - http://en.wikipedia.org/wiki/Angus_Maddison , чак пък никому неизвестен източник... това е най-мащабното подобно изследване правено някога. Първото нещо, което правя, още преди да прочета каквато и да е статистика/изследване е да видя кой е източника, къде е публикувано и т.н.

Ето тук пише и повече за методологията на Maddison http://www.cepr.org/meets/wkcn/1/1699/papers/Broadberry_Klein.pdf , ти поне със сигурност знаеш как да анализираш research paper. 100% имаш достъп до jstor и подобни , така че със сигурност можеш да си извадиш и оригиналната статия.

Изхранвали е много точно казано - отглеждали са колкото да имат храна, за доходи въобще не е ставало дума. За това наблегнах и на другото - 80% са се занимавали , но са произвеждали само 66% от парите (извади и тези 30-на едри земеделци и става още по-зле). Тотална неефективност. В момента съотношението е обърнато - земеделието е по-ефективен сектор спрямо общата ефективност на икономиката. Тоест, хората в сектора носят по-голямо БВП от средното за страната.

"изостанала бедна балканска страна" не съм казал. Зависи от контекста - били сме по-добре от повечето страни в региона (да не говорим за други континенти), но много по-зле от тези в западна Европа. Точно както е и сега.

EDIT: може би наистина модератор да премести тази и твойта последна публикация в темата за икономика, тъй като много задълбахме

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 11:36 am 
Аватар

targovishte написа:
Естествено, че до ВСВ сме били една изостанала аграрна държава...това на фона на Европа....само вижте, колко е било населението на София...всички сме били едни селяни...но на село хората са ебяли и размножавали....Към 1939 г. населението на България е било близо 7 млн....кажи речи...почти, колкото днес..почти 90 години след това... :ohmygod

Обаче смяташ като търговец, майна :bigok 2013-1939=90 :bii_chorbata Дано така да продаваш тировете на блядовете и да куприльонееш остро :loser2 :bigok :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 12:15 pm 

Цитат:
Главният прокурор да се самосезира с цел да бъде възпрепятстван Симеон Дянков да напуска държавата, докато не се види финансовото й състояние към момента. Това е едно от исканията на БСП в списъка от стъпки, необходими за излизането на България от създалата се политическа криза.

Популизъм за масите. Дръжте мръсника Дянков, фзатвора, даже по-добре въже на площада. :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 12:19 pm 
Аватар

Тия малоумници в последните седмици искат да изгонят и последните останали идеалистчета от страната :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 1:01 pm 
Аватар

Тая атака срещу Дянков леко синхронизирана ми идва и от БСП и от Герб някак си.. Накрая да не се окаже, че некои данни са фалшиви и Дянков ше обира пешкира...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 1:27 pm 

Пешкир0 се пере не се обира :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 1:29 pm 
Аватар

Комунистите са крадци и обират, не оПират :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 2:04 pm 
Аватар

ultrafan_rs написа:
Пешкир0 се пере не се обира :bigok

Внимавайте кво правите с Кошлука, да нема "Люба Кулезич" за вас, ветропоказателят ТВ7 пак сменя посоката :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 2:14 pm 
Аватар

Ще ги вземат в Нова да разцъкват със Зуека и Рачков :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 2:25 pm 

Ами, то там караницата е за пари и е отдавна

Тия версии са за пред хората :bigok

А току що научих, че любимото ви ВМРО май коалиция с Кабаиванов :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 26, 2013 2:30 pm 
Аватар

:arrow: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/02/ ... promeni_i/

Цитат:
"Забележете – от Правата на човека – се променя на Правата на Човека и Природата!!!", възхищава се Дилян Тарашоев

:smt030

Цитат:
"Знаете ли дали хора са влезли в контакт с някои исландци? Убеден съм, че от инициативните комитети са го направили вече, но като видях хаоса днес по новините - не знам! А точно те биха ни помогнали много с ноу-хау-то си", разсъждава Иван Керековски.

:smt115

Цитат:
"ВНИМАНИЕ!!! За да се реализира КОНТРОЛ над вземането на държавни анти народни решения в полза на монополите и други грабителски структури е необходимо: 1. Конституиране НА РАЗПОЗНАВАЕМА ЗА НАРОДА "ПАРТИЯ НА НАРОДНИЯ ГНЯВ" с участие в изборите. 2. Припознаване на ЛИДЕР с висок морал и необходимата ЮРИДИЧЕСКА И РИТОРИЧЕСКА ГРАМОТНОСТ от типа на Николай Колев-Босия.", настоява Христина Пипова.

:bigok

Цитат:
"Само така ще се оправят нещата: референдум + велико народно събрание с една основна цел: безусловно и незабавно отменяне на гравитацията, плюс 95% гражданска квота за реене из въздуха!", алтернативна е идеята на Стефан.

:loser2

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]