Няма значение дали се казва Тодор Неделев или Тодор Батков - младши. (Междудругото откакто съм в Америка, вече 3 години не съм гледал нито един мач от А група и единствено съм чувал добри отзиви за таланта на Неделев и доколкото разбрах струвал 1.5 милиона евро). След това гледах и едно видео в Ютуб за него
http://www.youtube.com/watch?v=Ebgi5hN_y7g и останах с добри впечатление за неговия талант, а е само на 20 години все още, което значи че има голямо бъдеще в него. Таланта му много ми напомня за Краси Балъков, но пак казвам не съм гледал мач от А група от Сезон 2009 / 2010 и по това време Ботев дори не съществуваше!
Сега да се върна на темата, моето мнение, което изразих е, че Спортната Политика на ПФК Левски АД е тотално СБЪРКАНА.
С постоянни Селекции всеки един полу-сезон да се привличт по 5-6 чужденци и Българи на по 25 - 27 години от провинциални отбори, Левски никога няма да игради ОТБОР на средно-европейско ниво!
ОТБОР на Средно-Европейско ниво се гради по следната Стратегия -
1. Налагаш собствени Юноши 1 сезон, през който те трупат опит, но с голямо желание да се докажат, че МОГАТ, да те могат, и обичат Футбола но нямат опит все още! За разлика от Юношите, опитните Футболисти НИТО Обичат Футбола, НИТО имат желание да се доказват вече за къде, след като е ясно, че са постигнали тавана!
2. На 2-рия сезон добавяш към Юношите 3 нови СУПЕР-КЛАСНИ попълнения за 3 Милиона Евро (един Защитник, един Халф - ПЛЕЙМЕЙКЪР и един Нападател), но и те да са млади, с голям талант и перспектива.
Сега някой ще ревне какви 3 милиона евро.
Ами аз пък ще му кажа на който реве, че на всеки полусезон като се дават по 300 - 400 хиляди евро за по 5 - 6 чужденци, то след 3 години (6 полусезона) са се натрупали едни ИЗГУБЕНИ на боклука 3 милиона евро!
ИЗВОДА е: ПФК Левски АД има една от най-сбърканите Политики във Футбола и никога няма да игради отбор на средно-европейско ниво.
От къде знам това ли, ами по примера на Мъри и Наско от периода 2004 - 2007 - Никаква Селекция в продължение на 3 години, единствено се наложиха Юноши през лятото на 2004, а през Зимата на 2005 се направи единствената Селекция - Миро Иванов, Милан Коприваров, Христо Йовов, Игор Томашич и Седрик Бардон.
От там нататък никакви Селекции и разчитане само на Юношите.
Ефекта след 2 години е поразителен - Отбора играе като равен с равен срещу Оксер, Марсилия, Удинезе и Шалке и по безпроблемен начин нахлу в Шампионска Лига, а в същото това време си правеше пълна гавра с така наречената А-група, която служеше само за Контролни Срещи на резервите на ПФК Левски АД, докато титулярите мислеха предимно за Европейските Срещи, на година Левски играеше по 15 - 16 мача в Европа!