forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Сеп 11, 2025 9:44 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 583, 584, 585, 586, 587, 588, 589 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 11:07 am 
Аватар

Brannik написа:
Тука много хора се присмиват на червените бабички, но не осъзнават как те самите са се превърнали в сини такива :wink:

Тъпо е, че този важен въпрос го принизихте до политиканстване от сорта на "за и против комунистите и комунизма". Е ми аз ше гласувам с да, а съм адски далече от комунизма и при всички положения не съм комунист, а българин, мислещ при тва. Един нормален аргумент все още не съм чул срещу довършването на проекта, един нормален отговор на въпрос не съм получил. Виждам само някакви хора как се доверяват сляпо на някакви малоумни тези на хора, които очевидно си защитават лични интереси. Но здраве да е, така или иначе нищо не зависи от тоя референдум.

Като не четеш а само си повтаряш милярдите дето били не 12 а 6, няма как да разбереш :lol:

Sent from my PAP4040_DUO using Tapatalk 2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 11:08 am 
Аватар

Мустафа Шарков написа:
tprodanov написа:
Какво печели Костов като ни лъже, че Белене е неизгоден?

Опитва се чуека да изплува на политическата сцена :bigok

Добре бе, пич, ти дълги години беше апологет на Волен Сидеров, не те ли е малко срам въобще да отваряш тая тема? :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 11:36 am 
Аватар

tprodanov написа:

Какво печели Костов не знам, но знам, че когато неговото правителство подписа за затваряне на 1-4 блок на АЕЦ Козлодуй, защитаваха френско-канадски интереси и България загуби, защото във Франция и до сега работят блокове ВВР 440 по стари от нашите. Ще ви кажа и една случка, когато през 90 та година Едвин Сугарев дойде в Козлодуй с петнайстина автобуса не червени, но софийски бабички и направиха жива верига в 7 часа сутринта, за да не може смяната да влезе на работа, без да се съобразяват с непрекъснатия цикъл, с това, че оперативния персонал носи отговорност за действията си само 2 часа след изтичане на смяната и че хората работили нощна смяна са изтощени, а те не пускат да влезе дневната. Кой плащаше за това? Нормално ли е и рискът от авария, не беше ли многократно завишен благодарение на малоумщина, партийни пристрастия и непознаването на процеса на работа на АЕЦ.
Давам го само за пример, как понякога партийните интереси стоят над всичко...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 12:00 pm 

angeloff написа:

И ние, гадните студенти-провинциалисти, как можем да гласуваме по местоживеене?

В университета със студентска книжка май, или така беше при нас. :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 12:19 pm 
Аватар

Изчетох спора за мажоритарната и партийната система и ще си кажа моето мнение. Мисля, че мажоритарната система дава много по-малко гаранции за политическа отговорност, отколкото партийната. На практика от години в България се гласува мажоритарно, и изобщо начинът на мислене, на възприемане на политиката е повече мажоритарен - гласува се за Царя, а не за НДСВ, за Бойко, а не за ГЕРБ.

Като казах отговорност, имах следното предвид. Една партия може да носи неизмеримо по-голяма политическа отговорност, отколкото една личност. Личността идва на власт, в повечето случаи благодарение на харизма /бойко, царя, първанов/ или лъжи /станишев, овчаров, първанов/, може да стои тук 1, 2 или 5 години, може да направи две далавери, с които да си оправи живота и след това в ЮАР. Личността не може да носи политическа отговорност, защото отговорностт й се крепи едиствено върху това дали тя е морална, честна и т.н. Но това дали въпросната личност е такава трудно може да се разбере от хората, които в повечето случаи не я познават и я виждат само по тивито. Същото важи и за политикатата, която следва личността. Ужасно смешно ми е когато някой депутат заяви, че е НЕЗАВИСИМ, все едно това е някаква манна небесна. Аз обаче се питам - независим си от какво? От това, че можеш да правиш каквото искаш? От това, че действията ти в парламента могат да бъдат абсолютно безотговорни и никой не може да те пипне с пръст? От това, че спокойно променяш вота на избирателите, които са гласували ЗА определена политика, а не за твоята божествена личност, а ти не следваш вече тази политика?

Колкото и да е сбъркана системата у нас, партнията си остава, макар и не перфектно, но по-добро решение за носене на отговорност. Защото партията, особено тези с история, ще остане на политическата сцена и утре. Тя ИСКА да я харесват, иска да глясуват за нея и на следващи избори. Точно заради това тя ще избере хора, на които има доверие. Ще ги проучи, ще се среща с тях и ще ги предложи. И след това ще държи тези хора да следват политиката, за която хората са глясували. Ще държи тези избраници да не вършат золуми. Ако някой от тези политици краде и замине за ЮАР, партията ще пострада. За това тя има интерес това да не се случва често. Така поне системата дава възможност и спомага да се носи някаква отговорност. Мажоритарна система се опира единствено на личните достойнства или на тяхната липса.

С една дума - съгласен съм с Проданов напълно. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 12:45 pm 
Аватар

hixxtam написа:
tprodanov написа:

Какво печели Костов не знам, но знам, че когато неговото правителство подписа за затваряне на 1-4 блок на АЕЦ Козлодуй, защитаваха френско-канадски интереси и България загуби, защото във Франция и до сега работят блокове ВВР 440 по стари от нашите. Ще ви кажа и една случка, когато през 90 та година Едвин Сугарев дойде в Козлодуй с петнайстина автобуса не червени, но софийски бабички и направиха жива верига в 7 часа сутринта, за да не може смяната да влезе на работа, без да се съобразяват с непрекъснатия цикъл, с това, че оперативния персонал носи отговорност за действията си само 2 часа след изтичане на смяната и че хората работили нощна смяна са изтощени, а те не пускат да влезе дневната. Кой плащаше за това? Нормално ли е и рискът от авария, не беше ли многократно завишен благодарение на малоумщина, партийни пристрастия и непознаването на процеса на работа на АЕЦ.
Давам го само за пример, как понякога партийните интереси стоят над всичко...

Само че Франция е от тия, които определят разни правила, а ние сме от другите, които ги следват. На който не му харесва, да прекратява преговорите с ЕС и така. Вероятно тук има противници на ЕС, даже мога да ги изброя поименно, така че няма отварям темата за ползите от членството. Точно няколко страници по-напред има едно писмо на министър-председателя Иван Костов до Брюксел с аргументирана позиция по отношение на затварянето на тия блокове. Тук е като със селекцията на Левски - едно е да искаш, друго е да можеш.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 1:03 pm 
Аватар

Това е твое мнение. При мажоритарния вот влиза само определена личност, а не цял вагон полушковци от листата с нея(а това е основен проблем), които не мислят за интересите на държавата а на партийката и козируват. Кое му е мажоритарното? Ако е мажоритарно, ще се мисли не за партии. Съвсем по друг начин ще си простираш ктраката като знаеш че няма никой да ти пази гърба и отговорността е лично твоя, а не партийна. Ясно е че всеки мисли първо за себе си, но вероятността твоите лични интереси да съвпаднат с държавните е много по голяма от колкото партийните. Самият факт че толкова години няма почти никаква подмяна на вечните депутати, говори точно и ясно че тази система за е фалшива.
Колкото до партийната отговорност, виждаме я. Коя партия до сега прие някаква вина за целия този преход? Нима всичко върви без грешки или измами и лъжи? Коя, кажи ми? Има ли осъдени за корупция и нанесени щети на държавата? А нима няма нанесени щети? Това е следствие на общата партийна отговорност. Мислете си колкото искате че съм изкукуригал дъртак, може и така да е, но не никога не мога да кажа на черното бяло. Не съм го казвал при соца, няма да го кажа и сега. Тъпата партийна и бюрократична номенклатура от могъщио социализъм и нейните наследници ръководят всички партийки. Затова според мен трябва да се забранят всички партии. Защо трябва да се финансират с държавни средства? Имат си членска маса, като не им стигат парите, да си увеличават членския внос. Защо трябва да се плащат толкова пари за НС? С какво те са по различни от всички нас? Защо трябва да се дават пари на парламентарните групи? В сял свят говорят за икономии, всеки свива джобовете си, само в парламента няма криза и се разхищава държавна пара за щяло и нещяло комисийки за всяко пърдене на този или онзи.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 1:06 pm 

Влизам да видя отговор на въпроса си и първото, което виждам, е аватара на Карето. По-красноречия отговор на въпроса не знам дали ще има. :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 1:10 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Само че Франция е от тия, които определят разни правила, а ние сме от другите, които ги следват. На който не му харесва, да прекратява преговорите с ЕС и така. Вероятно тук има противници на ЕС, даже мога да ги изброя поименно, така че няма отварям темата за ползите от членството. Точно няколко страници по-напред има едно писмо на министър-председателя Иван Костов до Брюксел с аргументирана позиция по отношение на затварянето на тия блокове. Тук е като със селекцията на Левски - едно е да искаш, друго е да можеш.

Едно е да си даваш гъза, друго е да отстояваш интересите си. Ако правиш второто, те уважават. В тези отношения е като в свалките, пич. Когато бягаш те гонят, като започнеш да гониш, бягат.
Борбата за пазари на големите трябва да се използва в полза на държавата и всяко обслужване на чужди интереси е пагубно за нея. Трябваше да се отвори път за Черна вода... Е, отворихме го. Някои получиха комисионните си за помощта, а ние с теб тук обсъждаме туй дет го нема...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 1:23 pm 

Изображение

Цитат:
Моето твърдо НЕ

В неделя ни се дава възможност да участваме в една от най-големите глупости за последните двайсет и три години - референдума. Един сбъркан референдум, със сбъркан въпрос и нулев ефект. Едно скъпо допитване до народа, което няма да доведе до нищо - само едни милиони ще хвръкнат на вятъра, а политиците ще си премерят мускулите.

Предварително бях решил да не участвам в тая постановка на Станишевци, Каракачановци и Сидеровци. Които, като казват "Белене", разбират "Россатом". Оня мирен руски атом, дето го помним от Чернобил. Макар и не от чернобилски тип, "новият" руски реактор (от 1992 г.!) на нашата територия ще ни върже още по-здраво за Големия брат. Това е и главната цел на инициаторите на референдума.

Всички го знаем и въпреки това аз мислех да не участвам. Не се чувствам достатъчно подготвен - не мога така просто - с "да" и "не" да отговоря на сложен въпрос за развитието на ядрената енергетика. Въпрос за експерти, над който цял свят си блъска главата и не може да намери еднозначен отговор - едни държави казват "да", други "не".

Не съм подготвен по въпроса за атома, но си познавам народа - не сме "нация техническа", колкото и да се фукахме по времето на социализма. Не сме японци, германци, швейцарци... Правилата не важат за нас - или не ги спазваме, или ги заобикаляме. Като гледам какво става по шосетата, се плаша какво става в АЕЦ "Козлодуй"!

Какво е там по Йорданов или Ивановден - дали персоналът не реже мезета по пулта за управление на централата и не обикалят ли шишета от ръка на ръка?

Не беше ли точно това - безоотговорността и причината за Чернобил?

Вероятно и повечето хора ще постъпят като мен - няма да отидат да гласуват и референдумът ще се провали. Законно.

Но и кандидати за участие има. От тия, дето най мразят да мислят. Те вярват - в заклинанията на Станишев или на Румен Овчаров или пък в образите на Стефан Стамболов и Пенчо Славейков. Бабите се хващат на въдицата за евтин ток, сякаш ще са живи след десет - петнайсет години, за да го ползват. Ромите се хващат за банкнотата - тяхното "да" е колкото две шишета ракия и две кутии цигари.

Въпреки тях разумните българи сигурно са повече. Но дали ще надделеят?

Цитат:
С изненада научих, че инициаторите на референдума търсели вратичка в закона - ако надделеят гласовете "за", въпреки недостатъчното участие, можело въпросът отново да бъде вкаран в парламента. И пак да слушаме речите на Овчаровци и Курумбашевци.

Е, докога?

Това "докога" ме мотивира.

Понеже не съм овца, та да ме пасат Овчаров и Курумбашев, ще отида да гласувам. С твърдо "не"... Или, ако трябва, и с "нет" - за сведение на "Россатом".

А пък вие, както искате...

М. Вешим

http://www.starshel.bg/?pos=8&artid=1341

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 1:41 pm 
Аватар

hixxtam написа:
Morning Glory написа:

Едно е да си даваш гъза, друго е да отстояваш интересите си. Ако правиш второто, те уважават. В тези отношения е като в свалките, пич. Когато бягаш те гонят, като започнеш да гониш, бягат.
Борбата за пазари на големите трябва да се използва в полза на държавата и всяко обслужване на чужди интереси е пагубно за нея. Трябваше да се отвори път за Черна вода... Е, отворихме го. Някои получиха комисионните си за помощта, а ние с теб тук обсъждаме туй дет го нема...

Не съм убеден колко е като свалките, така че това пък си е твое мнение :strkstrk

Иначе - дори враговете на Командира признават, че в доста случаи защити българския интерес. Припомня се обаче само това, което е удобно :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 2:36 pm 
Аватар

Както казах и преди "аргументите" за и против са от дебилни, по-дебилни :wink: нито ще има втори Чернобил, нито втора Фукушима, нито пък централата щяла да се изплаща от печалбата си :lol:
За мен като цяло идеята за референдума е дебилна и за това съм взел решение за себе си :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 2:40 pm 
Аватар

Казвайте какво да се прави пред тази урна.За един кур не ми се разкарва. :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 2:44 pm 
Аватар

Гласувай с не!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 2:44 pm 
Аватар

hixxtam написа:
Това е твое мнение. При мажоритарния вот влиза само определена личност, а не цял вагон полушковци от листата с нея(а това е основен проблем), които не мислят за интересите на държавата а на партийката и козируват. Кое му е мажоритарното? Ако е мажоритарно, ще се мисли не за партии. Съвсем по друг начин ще си простираш ктраката като знаеш че няма никой да ти пази гърба и отговорността е лично твоя, а не партийна. Ясно е че всеки мисли първо за себе си, но вероятността твоите лични интереси да съвпаднат с държавните е много по голяма от колкото партийните. Самият факт че толкова години няма почти никаква подмяна на вечните депутати, говори точно и ясно че тази система за е фалшива.
Колкото до партийната отговорност, виждаме я. Коя партия до сега прие някаква вина за целия този преход? Нима всичко върви без грешки или измами и лъжи? Коя, кажи ми? Има ли осъдени за корупция и нанесени щети на държавата? А нима няма нанесени щети? Това е следствие на общата партийна отговорност. Мислете си колкото искате че съм изкукуригал дъртак, може и така да е, но не никога не мога да кажа на черното бяло. Не съм го казвал при соца, няма да го кажа и сега. Тъпата партийна и бюрократична номенклатура от могъщио социализъм и нейните наследници ръководят всички партийки. Затова според мен трябва да се забранят всички партии. Защо трябва да се финансират с държавни средства? Имат си членска маса, като не им стигат парите, да си увеличават членския внос. Защо трябва да се плащат толкова пари за НС? С какво те са по различни от всички нас? Защо трябва да се дават пари на парламентарните групи? В сял свят говорят за икономии, всеки свива джобовете си, само в парламента няма криза и се разхищава държавна пара за щяло и нещяло комисийки за всяко пърдене на този или онзи.

Хипо, грешиш. Първо, подмяна на депутатите има и то огромна. Депутатите, участвали във 7мото Великото народно събрание, и в 36тото почти нямат нищо общо с депутатите сега. И това не е добре, а напротив - адски е зле. Голямото текучество винаги е проблем и колкото по-отговорна е длъжноста, толкова по-голям е проблема.
Дали има осъдени или не далеч не е въпрос на мажоритарна или миноритарна избирателна система.
Но я ми кажи - гласуваме за личности, нямаме партии. ОК - коя е личноста, която може да състави сам кабинет, и която личност има достатъчно знания, без да се нуждае от експертите във всяка една област, с които разполага една партия?

ПП Ти, като работил в Козлодуй, не би следвало да слагаш под общ знаменател блок 1 и 2, и блок 3 и 4. Или бъркам? :smt002

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 2:48 pm 
Аватар

Що задаваш само едни и същи въпроси?Ти си мислиш, че като гласуваш за личности и край, те няма да имат никакви допирни точки.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 2:59 pm 
Аватар

Допирните точки не са достатъчни. Нужен е екип от хора със сходни идеи.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 3:09 pm 
Аватар

Еми ще си намерят сходни идеи, в крайна сметка едната сходна идея е благото на държавата, оттук може да надграждат. А и не знам, защо упорито твърдиш, че партии и мажоритарна система не може да съществуват заедно?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 3:13 pm 
Аватар

Ми екип със сходни идеи се нарича партия бе човек :bigok

Колкото до съвместното съществуване на партии и мажоритарна система аз нищо не твърдя. Ти си тоя, който казва, че не иска партии, не аз.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 3:23 pm 
Аватар

tprodanov написа:

Хипо, грешиш. Първо, подмяна на депутатите има и то огромна. Депутатите, участвали във 7мото Великото народно събрание, и в 36тото почти нямат нищо общо с депутатите сега. И това не е добре, а напротив - адски е зле. Голямото текучество винаги е проблем и колкото по-отговорна е длъжноста, толкова по-голям е проблема.
Дали има осъдени или не далеч не е въпрос на мажоритарна или миноритарна избирателна система.
Но я ми кажи - гласуваме за личности, нямаме партии. ОК - коя е личноста, която може да състави сам кабинет, и която личност има достатъчно знания, без да се нуждае от експертите във всяка една област, с които разполага една партия?

ПП Ти, като работил в Козлодуй, не би следвало да слагаш под общ знаменател блок 1 и 2, и блок 3 и 4. Или бъркам? :smt002

Първо ще ти отговоря за Козлодуй - ВВР 440 е френско руска разработка. 0т 1 до 4 блок са от този тип. Дори в момента има 8 такива блока работещи във Франция. От 1 ви блок непосредствено преди затварянето, беше взет материал от дъното на реактора за изследване на кристализацията на метала и резултатите бяха че е годен да работи още години. В последствие се оказа че тази проба е взета за да се види какви са измененията и да се удължи живота на френските блокове, чието дъно лежи върху бетонен постамент и е невъзможен достъпът до него. В нашите блокове под дъното е помещение за да има достъп. При една подмяна на електрониката(това се направи с 5 и 6 ти блок) тези реактори и до сега можеха да работят.
Сега на въпроса ти за НС. Подмяна на деПУТатите има благодарение на вътрешно партийните борби за власт и отлюспвания, но ако погледнеш реално новите май са само тези които довлече(щото май никой не е гласувал за тях, пък те се намъкнаха) Бойко 'мажоритарно на предните избори. Ето я на лице твоята мажоритарна система.
Викаш за кабинета - елементарно е, кабинета според мен не трябва да изпълнява партийни поръчения а трябва да работи за държавата. Това може да е кабинет от специалисти(без значение на техните партийни пристрастия), слава Богу, такива се намират все още. Виж, нямам нищо против партийната система ако работи, но тя до този момент не показва подобни признаци.Водачите и агитките около тях са номенклатура която няма за цел да промени нещо, а само да се облагодетелства. Не виждам как може да се изчисти това с времето, защото е заразно, а и младите имат пример за подражание пред очите си.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 3:27 pm 
Аватар

Ти 100% си гласувал мажоритарно и за Мадридския мошеник Шимон Кохари, нали? И за хубавите млади и работливи момченца, които доведе :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 3:35 pm 
Аватар

24051914 написа:
Еми ще си намерят сходни идеи, в крайна сметка едната сходна идея е благото на държавата, оттук може да надграждат. А и не знам, защо упорито твърдиш, че партии и мажоритарна система не може да съществуват заедно?

Да, но има много различни представи как да бъде постигнато това благо. Точно затова се формират различни групи от хора, екипи, които имат различно виждане за това как да се постигне "благото". Някои смятат, че пътят трябва да е чрез вдигане на данъците и по-голяма социална роля на държавата, други са за ниски данъци и т.н и т.н. Тези партии се борят за доверието на гласоподавателите. Ако гласуваме мажоритарно, аз ще трябва да проуча всеки един кандидат какви виждания има, да проверя морален ли е, честен ли е, има ли нужния опит, какво му е сивито и т.н., за да гласувам за него. При партийната система партиите вършат тази работа и гарантират, че хората са читави. Как гарантират ли? Ами чрез изборите - ако ме разочароват, на следващите избори ще избера друга партия просто. Въпросът е, че партията може да упражнява контрол върху избранниците си. Контрол върху това да си вършат работата и най-вече да следват пътя, който е избран от партията за достигане на благото. Независимите никой не ги контролира политически.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 3:36 pm 
Аватар

Не четеш всичко което пиша. За последен път гласувах миналия век - 97 година. Познай от първия път за кого.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 3:39 pm 
Аватар

Хипо - както виждаш, и мажоритарната система не работи. Мажоритарно избраните от последния парламент се оказаха може би най-големите боклуци в парламента. И двете системи не работят не заради типа им, а заради нас като избиратели основно. Не мога да си простя, че ние като нация гласуваме емоционално, а не с разум. И всеки път наказваме некого с наказателен вот. Заслужаваме си всичко това - политиците са само част от нас, наше отражение.

Експертен кабинет не може да свърши нищо добро в дългосрочен план - той има смисъл само в кратък срок, при решаване на някаква конкретна криза. Решенията на едно правителство трябва да бъдат политически, а как тази политика ще се раздроби на работещи парчета е вече въпрос на експертите - те трябва да са зам министри, но никога на по-високо ниво. Най-тъпото нещо за един здравен министър например е, той да бъде лекар.

Колкото до затварянето на блоковете, нека си припомним, че то е договорено още 93та година, а лошия Костов всъщност удължи живота им, след което изтъргува част от него срещу влизането ни в ЕС.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 3:41 pm 
Аватар

Гледам другаря Проданов пак мачка като валяк през кукуруз с разни учебникарски постановки за партиите и партийната ситема, без да вземе и за момент под въпрос българската им форма :lol:
"партия - група хора със сходни идеи за управлението" - да, нещо такова пишеше в политологическия речник на Блекуел, ОБАЧЕ това важи за България точно толкова, колкото, че ГЕРБ е член на ЕНП, следователно е десно-центристка партия като всички други в Европа, или - ДПС са лЕберали, понеже са членове на лЕбералния интернационал...или - Станишев е политик от европейски калибър, понеже е шеф на ПЕС :strkstrk
Ние разбира се знаем, че нищо от това не вярно :bigok
Повечето теоритични постановки за политиката, в България са само формален параван за реализиране на икономически интереси или с други думи - диво краденЙе.

А тва, че с Козлодуй ни набутаха съвсем целенасочено в кур-капан още от началото на 90-те, сметам вече требва да е станало ясно и на най-отявлените зомбита :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 3:41 pm 
Аватар

peccatum7 написа:

Независимите никой не ги контролира политически.

Тук мисля, че бъркаш. Контрола на избирателите е по добър от партийния както и да го погледнеш. Какво значи независими? Всеки е зависим от нещо. Отговорността е важна, а тя с партиите се размива.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 3:45 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Хипо - както виждаш, и мажоритарната система не работи. Мажоритарно избраните от последния парламент се оказаха може би най-големите боклуци в парламента. И двете системи не работят не заради типа им, а заради нас като избиратели основно. Не мога да си простя, че ние като нация гласуваме емоционално, а не с разум. И всеки път наказваме некого с наказателен вот. Заслужаваме си всичко това - политиците са само част от нас, наше отражение.

Експертен кабинет не може да свърши нищо добро в дългосрочен план - той има смисъл само в кратък срок, при решаване на някаква конкретна криза. Решенията на едно правителство трябва да бъдат политически, а как тази политика ще се раздроби на работещи парчета е вече въпрос на експертите - те трябва да са зам министри, но никога на по-високо ниво. Най-тъпото нещо за един здравен министър например е, той да бъде лекар.

Колкото до затварянето на блоковете, нека си припомним, че то е договорено още 93та година, а лошия Костов всъщност удължи живота им, след което изтъргува част от него срещу влизането ни в ЕС.

Не можеш да кажеш за нещо че не работи след като го няма. Толкова ли е трудно да разбереш. Ние нямаме мажоритарна система. Това че партийни водачи събират гласове с името си не е мажоритарна система. Опитвахме някакъв хибриден боклук, който като всеки хибрид ни е рак ни е риба. Ще ти кажа една много стара поговорка, а ти си направи сам изводите:
Орела може само да лети, но лети много нависоко. Патката и лети и плува и ходи, но нищо не прави както трябва. Това последното, е нашата избирателна система.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 3:48 pm 
Аватар

hixxtam написа:
peccatum7 написа:

Независимите никой не ги контролира политически.

Тук мисля, че бъркаш. Контрола на избирателите е по добър от партийния както и да го погледнеш. Какво значи независими? Всеки е зависим от нещо. Отговорността е важна, а тя с партиите се размива.

Ами точно това казвам и аз - контролът на избирателите, упражнен на избори. Кой е по-вероятно да отиде на следващи избори - една партия или една личност? Личността, която като се нагуши с пари не й трябва да стои в политиката повече или партията, която това да стои в политиката е основна функция? Как по-точно избирателите ще контролират една личност в политиката, след като тя, личността, е само за един мандат?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 3:49 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Ми екип със сходни идеи се нарича партия бе човек :bigok

Колкото до съвместното съществуване на партии и мажоритарна система аз нищо не твърдя. Ти си тоя, който казва, че не иска партии, не аз.

Не, аз казвам,че искам мажоритарни избори с партии, но където хората да си подреждат листите а не любимия лидер на партията. Притова положение пак ще си гласуване за сдс, но в никъв начин хубавото наде и други като нея ще са в парламент. Отделно депутатите трябва да могат да се отзовават от тези които са ги избрали,не да се чака партията да реши или лидера.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 26, 2013 3:53 pm 
Аватар

peccatum7 написа:

Ами точно това казвам и аз - контролът на избирателите, упражнен на избори. Кой е по-вероятно да отиде на следващи избори - една партия или една личност? Личността, която като се нагуши с пари не й трябва да стои в политиката повече или партията, която това да стои в политиката е основна функция? Как по-точно избирателите ще контролират една личност в политиката, която е само за един мандат?

Кой е по вероятно да се избере отново въпреки белите които е направил - партията или личността?
Стига с това гушене, те партиите и лидерите им до сега не се гушат толкова години, че и продължават. Пак казвам, отговорността не се размива и най важното, ако е личност, възможността да му се търси отговорност е много по голяма отколкото размитата партийна такава.
Едно е да си сам, друго е да стои зад гърба ти партийната солидарност на всички нива във властта и дупедавщината на подлизурковците.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 583, 584, 585, 586, 587, 588, 589 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]