forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 9:56 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 1:56 pm 
Аватар

Да се върнем пак на Пайнер :bigok
Цитат:
Продуцентската компания ще получи 1 918 233 лв. като бенефициент по оперативната програма. 1 630 498 лв. е финансирането на проекта от ЕС, а 287 735 лева е националното финансиране.

Тва подчертаното кво ще рече? Аз го разбирам, че тази сума се дава от бюджета. Ако е така, аз съм абсолютно против част от моите пари да отиват в Митьо Пайнера. Не ме ебе дали ще вземе европейско финансиране, но не съм съгласен дори 1 ст. от моите данъци да отиде за чалагата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 2:00 pm 
Аватар

На Карето колко му беше сипано, не е истина просто :smt005

иначе Semper_Fidelis доста добре е описал нещата, все едно пише и чете в пан.бг :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 2:41 pm 
Аватар

Semper_Fidelis написа:
И ако мислиш, че новите ни хеликоптери Кугър са по-боеспособни от тези, които извадиха от въоръжение, грешиш. И то пак заради далавери и простотия - да дадеш толкова пари за машините и да не дадеш за оръжие, броня и системи за управление. Все едно да си купя БМВ базов модел и да не дам пари за климатроник :bigok (защото не е сериен при някои модели :bigok )

Несъветизираните ни белгийски 30-годишни фрегати уж имат установки за ракети Екзосе, обаче тази модификация на ракетите е стара и не се произвежда вече... трябва модернизация, ама няма. За какво са ни тия корита, да стрелят с оръдието :loser2

Ако ще се купуват някакви бракми, нови осакатени или стари 30-годишни - какъв е смисълът от това? Или розови БМВта за щерката абитуриентка? Корупцията е проблемът на армията, а не дали има руски ракети и танкове. Сега ще видим със самолетите какво ще решат, аз съм за европейски, вместо 30-годишни Ф-16, но както вече изтъкнах, решението изобщо не зависи от това кой вариант е по-добър за армията :bigok

Е, екстра бе, Саше, аз знам, че нема кой да те бутне на военната тема, ама за какво ми разказваш за тия Ф-16 и Кугъри, нещо да съм написал за тях или да съм ги купил? :strkstrk

С твоя Junker на ръката и с местоработата ти нема как да си русофил, ама с тия СС-23 остави Змея да се прави на клоун :D

STALKER написа:
Бате, сори, че така, ама само се излагаш :? Кво значи, "ама то 80-те"...Ами то огромен процент от конвенционалното въоражение, дето се използва към момента по света е от 70-те и 80-те. Четвъртото поколение започна да навлиза преди десетина години. Руснаците си бракуваха тените СС-23 след споразувамнието между Горби и Рейгън за ликвидация на ракетите със среден обсег (500 - 800 км.) Нашите обаче бяха съобразени с това и имаха далекобойност 480 км. поради което и останаха чак до 2002 г. а не ги унищожиха още началото на 90-те.
А тоя триъгълник, дето си го надраскал с пейнта е тоталното дъно, честно :ohmygod По-добре отдели време да си изясниш собствеите позиции на самия себе си, защото изглежда е една голяма либерална каша в главата ти. Понеже комунистите били консерватори :ohmygod

Бе не знам ква либерална каша е, но получих 3 лични съобщения, 15 SMS-а и едно съобщение в популярна чат програма от хора, които са припаднали от смях на графиката. Даже ми беше малко съвестно, след като я пуснах, щото винаги много съм се радвал на начетеността ти, обаче сега май съм ОК :lol: И гледам, че продължаваш да прилагаш факти, за да подкрепяш мои думи. Ми да, за нас последно поколение на военната техника, нали се мерим с първенците от НАТО, например с турците.

Тия блянове са христоматиен пример за "на гол тумбак чифте пищови". Всека една дискусия за нарязаните ракети рано или късно (обикновено рано-рано) влиза в стил "след петата ракия в селската кръчма". Дано не се налага да научаваме дали са щели да ни бъдат нужни съветските ракети... България едно село след наводнение не може да възстанови (да почиват в мир загиналите), но иначе войни ще води :strkstrk

antonatan написа:
На Карето колко му беше сипано, не е истина просто :smt005

иначе Semper_Fidelis доста добре е описал нещата, все едно пише и чете в пан.бг :bigok

Не съм усетил, но щом казваш.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 3:17 pm 
Аватар

Седем:Едно написа:
Цитат:
Продуцентската компания ще получи 1 918 233 лв. като бенефициент по оперативната програма. 1 630 498 лв. е финансирането на проекта от ЕС, а 287 735 лева е националното финансиране.

Тва подчертаното кво ще рече? Аз го разбирам, че тази сума се дава от бюджета. Ако е така, аз съм абсолютно против част от моите пари да отиват в Митьо Пайнера. Не ме ебе дали ще вземе европейско финансиране, но не съм съгласен дори 1 ст. от моите данъци да отиде за чалагата.

Винаги има и национално и собствено финансиране. Едното е гаранция, че държавата ще осъществява контрол, а другото е гаранцията на самия участник, че ще извърши добре проекта. Ако този проект увеличи печалбата на Пайнер, и доведе до повече от тези 300 000 национално финансиране, то немаме право да се сърдим.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 3:27 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Не съм усетил, но щом казваш.

Ти гледай да не го ядосаш много Змея, че знаем какво може да стане :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 3:52 pm 

Аре давайте следващата тема за диспут, че ми писна да работя :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 3:54 pm 
Аватар

1. Вериги - малки магазинчета.
2. София - провинция.
3. БоК Костов - останалата сган.
4. Пайнер.
5. Скъсяването на майчинството.

За момента е тва :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 3:56 pm 
Аватар

АЕЦ-а пропусна

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 3:57 pm 
Аватар

Тютюнопушенето на закрито :strkstrk

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 3:59 pm 

Morning Glory написа:
Semper_Fidelis написа:
Обаче Змея обля Карето за точността на ракетите :strkstrk

Цитат:
The Oka had inertial and active radar terminal guidance, with a CEP of 30 - 150 m. Such accuracy is sufficient to engage moving targets

Цитат:
Circular Error Probable (CEP)
A measure of missile accuracy. A missile's CEP is the radius of a circle around the target in which 50% of the warheads aimed at that target will land.

Значи да разбирам, че и ти си държиш на съветизираната БНА и нейното "модерно" въоръжение?

По какъв начин притежанието на стари съветски ръкети съветизира цялата българска армия?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 4:01 pm 

Предлагам тема:
"Колцентровете и съсипват ли те таланта на младите български специалисти?"
Ще се включа малко по-късно, че дойде шефът :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 4:06 pm 
Аватар

Не, напротив. При все, че тая длъжност е една от най-противните, се оказа, че помогна доста.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 4:12 pm 
Аватар

ДипломатО написа:
Mr. Smith написа:
Wildkid написа:
Всъщност работата с ВМЗ Сопот е отървана доста преди сегашното правителство (не ги защитавам, просто отбелязвам). Това е завод, създаден в съвсем друго време и при съвсем други реалности. Още преди 15 години беше ясно, че не може да продължи да фуункционира в тои си вид - една огромна структура с адски много служители и работници, при намаляващи поръчки и тотално различни изисквания. В тоя смисъл държавата трябваше да предприеме стъпки за преструктуриране на предприятието още когато стана ясно, че влизаме в НАТО и нещата се променят безвъзвратно. Няма как заводът да оцелее в тоя си вид, с над 3000 работника, при положение, че за производството им трябват 400.... Просто отдавна трябваше да се почнат поетапни съкращения, намаляване на материалната база (която половината не се ползва) и преориентиране към такова производство, от което има смисъл (примерно - боеприпаси за НАТО). Естествено - и яко лобиране от държавата да ни се дават поръчки за такива неща. Само че всички досега - царе, станиши, боковци - предпочетоха да си кютат, докато предприятието затъва, макар и да се крепи някак си.... И логично се стигна до сегашното положение, в което вече няма накъде и ще трябва да се реже дълбоко.....а това хич не е лесно.

Честно ми кажи, вярваш ли на това което си написал :wink: На теория би трябвало да си прав, но на практика...., това не е завод за котлони, това е завод за снаряди :wink: Един снаряд за гаубица струва 1000 лева, един котлон - 30, колко котлона трябва да се произведат и продадат за да достигнат тия 1000 лева. Тия снаряди се продават само в размирните райони и в арабския свят :smt006 мислиш ли, че германците или французите ще купят нашите бомби, първо отрязаха пазара в Африка, сега и пазара в Сирия, някои хора не можаха да преживеят факта, че арабите се бият с наши бомби, а не с техни /и това не е задължително да са американци :wink: /, явно идеята е да се закрие и окраде завода, щото вече снаряди няма да правим :wink:

Не баце, ше ни оставят да си праиме боНби и да ги шиткаме на бабалюгите :bii_chorbata Сериозно ли си мислиш че такъв тип предприятие е нормално за държава като нашата?

Да, щом чехите и хърватите го правят и то доста успешно, значи можем и ние :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 4:20 pm 
Аватар

Всичко е въпрос на това за какво ще се пребориш и спазариш. На чехите и останалите да не мислиш, че от небето са им ги подарили тия договори.... Всичко е въпрос на лобиране и пазарене. Ние просто не го правим. Същото е като със закриването на блоковете на Козлодуй - вместо това да се изтъргува максимално, ние просто се съгласихме....еми не става така.

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 4:22 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Седем:Едно написа:
Цитат:

Винаги има и национално и собствено финансиране. Едното е гаранция, че държавата ще осъществява контрол, а другото е гаранцията на самия участник, че ще извърши добре проекта. Ако този проект увеличи печалбата на Пайнер, и доведе до повече от тези 300 000 национално финансиране, то немаме право да се сърдим.

Пак не съм съгласен

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 4:25 pm 
Аватар

Е що, ако мярката води до увеличаване на бюджето кво лошо има?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 4:28 pm 
Аватар

Wildkid написа:
Всичко е въпрос на това за какво ще се пребориш и спазариш. На чехите и останалите да не мислиш, че от небето са им ги подарили тия договори.... Всичко е въпрос на лобиране и пазарене. Ние просто не го правим. Същото е като със закриването на блоковете на Козлодуй - вместо това да се изтъргува максимално, ние просто се съгласихме....еми не става така.

И затова трябва да страдат хората :?: , защото те са единствените потърпевши, нито на Бойко, нито на Дянков, нито на Тотю им дреме за тях и никой не желае да разнищи защо този завод има такива дългове, как се е стигнало до това, кой е причинил това :smt006 Не може да се сравняваме с Германия и Англия, явно и с Чехия не можем, остава ни само с Бурунди и Буркина Фасо :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 4:30 pm 
Аватар

Еми, чуйек, да - хората страдат, това е положението. Хората, които са избрали Боко, Монката, Станишката - те страдат. Но покрай тях и тия, които не са ги избрали - също. Няма как, това е положението.....

А тоя завод има тонове дългове, защото няма как да издържаш предприятие с 3000 работника с поръчки, които са за предприятие с 500.... Просто заводът е държан с раздут щат, излишна база и т.н. 10 че и повече години и вместо да се направи нещо, всички са гледали в другата посока, щото така е по-лесно....

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 4:32 pm 
Аватар

Не искам да го приема просто като даденост :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 4:32 pm 
Аватар

Тия дето избираха Костов и Царя цъфнаха и вързаха... :smt005 :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 4:35 pm 

немлад написа:
Тия дето избираха Костов цъфнаха и вързаха... :smt005 :smt005

Тия дето избират Костов са в разцвет, защото са елита на нацията и е най-малко вероятно да не могат оправят. :bigok

Пускам кукичка, дано някой захапе :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 4:35 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Е що, ако мярката води до увеличаване на бюджето кво лошо има?

А ако не доведе? Ще върне ли парите? Откъде накъде всички ще му поемаме риска в бизнеса?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 4:36 pm 
Аватар

Лисицата:
-Гарго, ще гласуваш ли с ДА на референдума? Много е важно, от това зависи бъдещето на децата ти!
..гаргата мълчи и стиска сиренцето в клюна.
-Гарго, много е важно България да е независима и да не купува ток. Ще гласуваш ли с ДА?
Гаргата:
-Да!
Сиренцето пада, лисицата го грабва и офейква. Гаргата, замислено:
-Аз и НЕ да бях казала, все тая..

:roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 4:37 pm 
Аватар

Е тоя въпрос всъщност може да се зададе за всеки проект. Но нали принципно сме решили, че ще имаме еврофондове, нема как наливането на 3млн да не доведе до печалби.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 4:39 pm 
Аватар

SZ_FEN написа:
По какъв начин притежанието на стари съветски ръкети съветизира цялата българска армия?

По това, че ракетите са съветски, но тази тема вече беше закрита. Сега сме на Костов.

Чешките военни заводи не са ли частни?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 4:44 pm 

Morning Glory написа:
SZ_FEN написа:

По това, че ракетите са съветски, но тази тема вече беше закрита. Сега сме на Костов.

Чешките военни заводи не са ли частни?

Значи според теб българската армия (персонал и снаряжение) се e състояла само от един комплект стари съветски ракети.
Ясно. Това за мен е официален край на дискусията по тази тема.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 4:58 pm 
Аватар

Не. Не ми вкарвай думи в устата, моето мнение имаше за цел да ти покаже, че темата приключи, а не да продължаваме с кръчмарските дървени философии. Съветизацията на българската армия е в много измерения и за мен лично е равносилна на унищожение и прекъсване на родствената връзка с войската на Третото българско царство, с която всички некомунисти толкова много се гордеем. Ако не разбираш какво имам предвид и/или считаш БНА за велика сила и гордост, значи изначално не е имало за какво да си говорим, без да подчертавам текста, който току-що написах.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 5:18 pm 
Аватар

Мисля, че поне с ВВС-а и хората, които са били в него в БНА можем да се гордеем, за останалото е ясно, особено от кадрови състав, особено ако човек направи сравнение с офицерите от Царска България и тези в БНА...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 5:37 pm 

Morning Glory написа:
Не. Не ми вкарвай думи в устата, моето мнение имаше за цел да ти покаже, че темата приключи, а не да продължаваме с кръчмарските дървени философии. Съветизацията на българската армия е в много измерения и за мен лично е равносилна на унищожение и прекъсване на родствената връзка с войската на Третото българско царство, с която всички некомунисти толкова много се гордеем. Ако не разбираш какво имам предвид и/или считаш БНА за велика сила и гордост, значи изначално не е имало за какво да си говорим, без да подчертавам текста, който току-що написах.

Виждаш ли нагледно разликата между моя и твоя начин на мислене?

Аз говоря за нещо конкретно и прагматично от което всички българи можеха да имат полза.

Ти ми отговаряш не по темата.

Като ти е толкова мило Третото Българско Царство нека ти припомня, че човека с каската на твоя аватар и баща му са водили армия, която е имала военния потенциал да се справи сама с недружелюбните си съседи и е била иноватор във военното дело ставайки втората в света да използва самолети за военни цели и първата, която използва матово оцветени униформи предшественици на днешните камофлажни такива(за разлика от ярко оцветените униформи на армиите на великите военни сили по онова време).

Комунистите бяха първите, които започнаха разсипването на българската армия, правейки я пряко зависима за сигурността си от Варшавския договор. Криптокомунистите (така наречените "десни", "леви", "националисти", "центристи", "борци за права и свободи" и други антибългари) са тези, които успешно продължиха делото им и завършиха този процес.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 18, 2013 5:47 pm 
Аватар

Идеално казано, що треа да ми задаваш тъпи въпросчета тогава?

Да видим прагматичното - ненарязаните ракети СС-23 нямаше да направят българина по-работлив, по-квалифициран и по-богат. Това, че щяха да имат поредния несъстоятелен повод за гордост (нужни ли са примери?), не е полза.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]