Semper_Fidelis написа:
И ако мислиш, че новите ни хеликоптери Кугър са по-боеспособни от тези, които извадиха от въоръжение, грешиш. И то пак заради далавери и простотия - да дадеш толкова пари за машините и да не дадеш за оръжие, броня и системи за управление. Все едно да си купя БМВ базов модел и да не дам пари за климатроник

(защото не е сериен при някои модели

)
Несъветизираните ни белгийски 30-годишни фрегати уж имат установки за ракети Екзосе, обаче тази модификация на ракетите е стара и не се произвежда вече... трябва модернизация, ама няма. За какво са ни тия корита, да стрелят с оръдието
Ако ще се купуват някакви бракми, нови осакатени или стари 30-годишни - какъв е смисълът от това? Или розови БМВта за щерката абитуриентка? Корупцията е проблемът на армията, а не дали има руски ракети и танкове. Сега ще видим със самолетите какво ще решат, аз съм за европейски, вместо 30-годишни Ф-16, но както вече изтъкнах, решението изобщо не зависи от това кой вариант е по-добър за армията

Е, екстра бе, Саше, аз знам, че нема кой да те бутне на военната тема, ама за какво ми разказваш за тия Ф-16 и Кугъри, нещо да съм написал за тях или да съм ги купил?

С твоя Junker на ръката и с местоработата ти нема как да си русофил, ама с тия СС-23 остави Змея да се прави на клоун

STALKER написа:
Бате, сори, че така, ама само се излагаш

Кво значи, "ама то 80-те"...Ами то огромен процент от конвенционалното въоражение, дето се използва към момента по света е от 70-те и 80-те. Четвъртото поколение започна да навлиза преди десетина години. Руснаците си бракуваха тените СС-23 след споразувамнието между Горби и Рейгън за ликвидация на ракетите със среден обсег (500 - 800 км.) Нашите обаче бяха съобразени с това и имаха далекобойност 480 км. поради което и останаха чак до 2002 г. а не ги унищожиха още началото на 90-те.
А тоя триъгълник, дето си го надраскал с пейнта е тоталното дъно, честно

По-добре отдели време да си изясниш собствеите позиции на самия себе си, защото изглежда е една голяма либерална каша в главата ти. Понеже комунистите били консерватори

Бе не знам ква либерална каша е, но получих 3 лични съобщения, 15 SMS-а и едно съобщение в популярна чат програма от хора, които са припаднали от смях на графиката. Даже ми беше малко съвестно, след като я пуснах, щото винаги много съм се радвал на начетеността ти, обаче сега май съм ОК

И гледам, че продължаваш да прилагаш факти, за да подкрепяш мои думи. Ми да, за нас последно поколение на военната техника, нали се мерим с първенците от НАТО, например с турците.
Тия блянове са христоматиен пример за "на гол тумбак чифте пищови". Всека една дискусия за нарязаните ракети рано или късно (обикновено рано-рано) влиза в стил "след петата ракия в селската кръчма". Дано не се налага да научаваме дали са щели да ни бъдат нужни съветските ракети... България едно село след наводнение не може да възстанови (да почиват в мир загиналите), но иначе войни ще води

antonatan написа:
На Карето колко му беше сипано, не е истина просто

иначе Semper_Fidelis доста добре е описал нещата, все едно пише и чете в пан.бг

Не съм усетил, но щом казваш.