Brannik написа:
Проданов, няма да ти отговарям повече по темата за АЕЦ Белене, защото пишеш откровени глупости. Който разбрал - разбрал, тва е. Няма как румънската и турските централи да са печеливши, а Белене да не е и то на фона на Македония, Албания, Гърция и Сърбия, които имат недостиг на енергия, както и на фона на затварянето на централи в България, както и на фона на затварянето на Козлодуй след до 30 години. Кур за Белене, дай да си плащаме 2-3 милиарда компенсации на русия и за кво са ни 16 милиарда инвестиции и радвижване на икономиката, за кво ни е високотехнологично производство - аре да ходим да си сАдим доматите и тва е. Евала.
Тая смешна графика дет си ми я дал ти казах какво показва и ти казах да намериш истинските доклади на МВФ и СБ, не някви гугъл графики и ти казах да погледнеш тези на региони, разивващи се с подобен темп като този на Балканите преди кризата и очаквания след кризата, а не Западна Европа и САЩ, които са вече развити пазари, защото тая графика дет си дал е за Западна Европа и Балканите в едно, а ако отделиш Балканите и Източна Европа от Западна картинката се променя драстично. Всъщност вече ти бях отговорил надълго и нашироко на всичко, но ти пропусна да ми отговориш и сега пак си приказваш същите глупости. Не си прави труда да ми отговаряш и сега, защото едно, че не ми се занимава и второ, че явно няма смисъл като те гледам кви ги пишеш (Белене и другите неща едно на ръка, а тва плюене на тъп и необразован селянин малко увисва във въздуха след като този човек дава добра работа и препитание на 350 човека, основал е фирма лидер в бранша си (имаща проекти във Виетнам, Турция, Ирак и Садутиска Арабия) и прави съвместни проекти със огромна компания като Сименс (което ти не знам защо го даваш като негативен пример)... добър, лош - тва са фактите, а ти кое от тези три неща си направил и мислиш ли че чак толкова тъп и прост селянин дори с всичките пари на света може да ги направи?).
В интерес на истината малко ме хваща яд, защото знам, че хората в този форум са над средното ниво на интелигентност (е, поне някои от тях) и при поставени факти на масата за и против един проект мислех, че няма мненията им да са толкова силно политически обременени, но явно съм се лъгал. И още нещо да не се забравя - тук говорим ако проектът е частен. Аз имам мнение, че ползите за България ще са много по-големи ако е държавен или с колкото се може по-голямо държавно участие, но тази теза дори не съм я засягал и защитавал още и не мисля и да го правя тъй като тук поради някаква неясна и необяснима за мен причина доста хора го отхвърлят този проект дори като частен?
Пич, ти все още продължаваш да говориш за частен проект, при положение че официално такъв заявен интерес няма. Освен това продължаваш да защитаваш проект на база на някакви данни, които имаш, но които не искаш да изнесеш. С данните, които са общодостъпни не си убедителен - по тях проекта е губещ.
Колкото до Манчев - ми той Илия Павлов даваше работа на 30 000 човека, пич ли беше? И не, Сименс не е негативен пример, а това, което дълго време държеше Риск Инженеринг на крака, щото без Сименс, Риск немаше да съществуват.
Колкото до примерите с Турция -
Цитат:
Турската страна няма да строи атомна централа до границата с България, стана ясно след разговор между българския евродепутат Евгени Кирилов от Групата на социалистите и демократите и турския външен министър Ахмет Давутоглу.
Явно и те имат други данни.