forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Вто Авг 26, 2025 10:52 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 507, 508, 509, 510, 511, 512, 513 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 12:41 pm 

Освен това живея на 100 метра оттам, но въпросът е принципен :bigok

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 12:43 pm 
Аватар

като става въпрос за паркиране, оня ден видях една лада паркирана на черковна на тротоара цялата между дърво и стълб за осветление, като беше опряла в стълба със задницата си, а отпред имаше 10-тина санта до дървото. Как беше навряна тая лада там не знам :shock:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 1:53 pm 
Аватар

Знаеш как е ... написа:
Добре де аз пак те питам колко хора познаваш лично, които ще заменят колата с някой от вариантите дето предлагаш? Метрото и да искаме нема да е като в Лондон, вело алеите нема да са като у немция, градския транспорт нема да е като хората и т.н. Хората от които зависи тия неща да се подобрят и да са по-ефективни не ползват и няма да ползват градски транспорт. Отделно София има прекалено сериозен проблем с пътищата и тяхното качество, което предполага първо да се оправи пътната мрежа и чак след това да се мисли за намаляване на хората в колите. Даже горе някой добре го каза, че потен на работа не му се ходи, да върти 5км педали до работа в жегата лятото. Отделно зимата колелото не е вариант и пак се опира до градски транспорт или кола. Ние в България имаме 4 сезона и не сме като некой държави дето сняг не са виждали или обратното(слънце). Тук имаме гадна зима и гадно лято, което мисля, че трябва да е първото условие при обсъждането на каквито и да е проектни за ефективност. :bigok

Е братле, в Немция колко сезона имат?
В офиса сме 12 човека. Двама идват с колело, като единия независимо от сезона, трима ходим пеша, 3 са с градски транспорт, и 4 с коли. Двама от колите да слязат и ще е сериозна промяна.

incheto_1914 написа:
tprodanov написа:
Ама едно от най-противните явления в света е немец извън немция.

Ти колко немци извън немция си виждал, освен по Черноморието ни? Любопитно ми е просто, щото тва си е бая генерализация. Не че не се отнася за някои от тях, разбира се, ама ако ще се сравняваме по оркщина и манталитет...
И един въпрос с елементарен пример. Десният тротоар на "Арх. Миланов" в Лозенец, откъм гората, в долната си част е ЦЕЛИЯ в коли и е абсолютно невъзможно да мине човек. Защо на мен като шофьор никога дори не ми е хрумвало да спра на тротоар или така, че да преча на движението и това не е заради евентуална наказуемост (защото очевидно там "може", тъй като никой не ги вдига), обаче за Гошо това е абсолютно нормално? Ето, викаш, че държавата уж не си върши работата, ок. Що тогава има толкова хора, които не искат да са орки, въпреки че им е "позволено"? Това не е ли баш манталитет?

Инче, ако ще обясняваме всичко с манталитета, направо да се закриваме. Верно, че определението ми за немците е генерализация, но пък явлението далеч не е изолирано. Пиян немец с превишена скорост по нашите пътища съм виждал редовно, немец с поведение на свиня из курортите ни - също. Може би такива да са немците, които аз познавам, ма не виждам логика да привличам пияниците :bigok
Я са кажи, ако въпросния тротоар редовно бива проверяван от столичния инспекторат и паркиралите - редовно глобявани, за колко време ще се изчисти?
Давам пример - в бизнес парка почти никой не паркира неправилно. Отвъд оградата му са накачулени по тротоари, градинки и пързалки. Нещо манталитета ли е различен?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 1:54 pm 
Аватар

incheto_1914 написа:
tprodanov написа:
Ама едно от най-противните явления в света е немец извън немция.

Ти колко немци извън немция си виждал, освен по Черноморието ни? Любопитно ми е просто, щото тва си е бая генерализация. Не че не се отнася за някои от тях, разбира се, ама ако ще се сравняваме по оркщина и манталитет...
И един въпрос с елементарен пример. Десният тротоар на "Арх. Миланов" в Лозенец, откъм гората, в долната си част е ЦЕЛИЯ в коли и е абсолютно невъзможно да мине човек. Защо на мен като шофьор никога дори не ми е хрумвало да спра на тротоар или така, че да преча на движението и това не е заради евентуална наказуемост (защото очевидно там "може", тъй като никой не ги вдига), обаче за Гошо това е абсолютно нормално? Ето, викаш, че държавата уж не си върши работата, ок. Що тогава има толкова хора, които не искат да са орки, въпреки че им е "позволено"? Това не е ли баш манталитет?

А малко по-надолу, преди колелото има импровизиран паркинг на самата улица :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 2:21 pm 

tprodanov написа:
Я са кажи, ако въпросния тротоар редовно бива проверяван от столичния инспекторат и паркиралите - редовно глобявани, за колко време ще се изчисти?

Попитах те нещо конкретно - защо много хора НЕ СА орки дори там, където няма наказуемост и контрол и съответно могат да правят каквото си искат (както в този случай)? Това не е ли манталитет и възпитание?

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 2:25 pm 
Аватар

айде бе :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 2:26 pm 

Е никъде не говоря за всички все пак :roll: Говорим за съвсем елементарни правила, а и посочих конкретен пример.
П.П. Проданов - да бе, съгласна съм, че ако редовно го проверяват и сложат колчета и т.н. ще се оправят нещата, но ако трябва още повече да си конкретизирам въпроса - защо трябва да спазваш правилата, само защото някой ти ходи след гъза? Най-малкото точно там има градинка и сума ти майки с деца - трудно ли е да ти дойде на акъла да не си качваш колата на тротоара, защото пречиш...

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 2:30 pm 
Аватар

а аз пък ще ти дам пример с Бяло море и чаталджа. Преди там се спираше кой както намери за добре. От СО я направиха синя, а сега и зелена зона, и взеха част от тротоара като го направиха за паркиране, сега всички паркират коректно няма бутаница и простотии както преди :wink:

Последна промяна antonatan на Вто Ное 13, 2012 2:40 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 2:34 pm 

Не бе, съгласна съм с всички мерки. Също така трябва да се следи за спазването на правилата, абсолютно 100% съм за. Но Проданов хвърля абсолютно всичко върху държавата и едва ли не отрича момента с оркщината :wink:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 2:50 pm 
Аватар

Цитат:
Всъщност метро си има, прекрасно развито и.. празно.

Градският транспорт е за бедняци там :bigok А особено в тази невероятна дупка ЛА, и аз бих странил от метро и автобуси.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 3:05 pm 
Аватар

Е то затова трябва да има контрол, защото иначе орките ще си оркуват, а нормалните хора ще се дразнят и ще почват и те да стават орки.

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 3:07 pm 

Ми всъщност трябва и малко самосъзнание, няма как да е виновна само държавата :wink:
http://www.sofia.bg/virtdelovodstvo.asp
Някой ми даде жокер до кой от всичките да адресирам писмото си във връзка със споменатия по-горе тротоар :bigok Половината споменати ми се струват свързани с това :lol:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 3:19 pm 
Аватар

Пробвай на тел. 9875555 - Столичен инспекторат. Ако не са те, може поне да те насочат.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 3:33 pm 
Аватар

SZ_FEN написа:

Америка е президентска република. При нея президента е това което е премиера при нас така че меко казано въобще не е едно и също кой е президент. И Рейгън и Буш-старши и Буш-младши имаха периоди по времето на техните мандати в които имаха пълен контрол върхи сената и камарата на народните представители, но резултатът беше това което ти казах.

Все имаше причини за извинение. На Рейгън му пречеха руснаците, на Буш-старши прехода към пост-индустриалното общество, на Буш-младши 9/11 и т.н. В същото време Клинтън успя да прекара почти всичко с което се беше захванал през втория си мандат въпреки, че в края му републиканците контролираха и сената и долната камара.

Под Феда, какво точно имаш вредвид - Борда на Губернаторите на Федералния Резерв, 12-те регионални банки или и двете (т.е. цялата система)?

От кого са взети тези пари назаем? Мисля, че се досещам за какво говориш, но не си го обяснил по много ясен (за мен) начин.

Е да де, ама Буш младши от 8 години чак в последните месеци завъртя печатницата , а Обама вече направи 3-4 такива мащабни акции. Разликата е огромна. Иначе това решение доколкото знам се взима от Фед, където президента назначава (Ромни каза, че ще смени Бернанке например, докато Обама, че ще го остави), а двете камари макар да не взимат решението имат някакви механизми да оказват натиск.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 3:35 pm 

немлад написа:
Пробвай на тел. 9875555 - Столичен инспекторат. Ако не са те, може поне да те насочат.

Звъннах и дежурния беше ужасяващо не в час :lol: Но със задружни усилия стигнаха до извода направо на кмета да пиша, пък той (в случая - тя) ще го насочи към когото трябва :bigok

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 3:40 pm 
Аватар

:ohmygod :ohmygod

нЕма оправия...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 3:41 pm 
Аватар

Знаеш как е ... написа:
Добре де аз пак те питам колко хора познаваш лично, които ще заменят колата с някой от вариантите дето предлагаш?

Двете линии на метрото са пълни до дупка - това са точно тези хора, за които питаш - които като им се предостави добра алтернатива ще я ползват. Ако останалият градски транспорт стане с ефективността и честотата на метрото и него ще ползват. Ташакът е, че тук имаме обособени трамвайни трасета из целия град. Трябва само ремонт на релсите и нови модерни мотриси - с парите за тая безумна естакада при Вапцаров например купуваш 10 нови трамвая , оправяш една от линиите , слагаш автоматика за зелена вълна и имаш перфектен , редовен, уютен и модерен транспорт по тази линия, която ще е от полза на много повече хора отколкото тази тъпа естакада, която накрая пак те задънва на тесен светофар. Направи го на още 5 линии и заедно с метрото покриваш почти целия град.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 3:44 pm 
Аватар

Тая естакада глутна парите за ключа към благоденствието на града. Бимо Мамата. :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 4:03 pm 
Аватар

incheto_1914 написа:
Не бе, съгласна съм с всички мерки. Също така трябва да се следи за спазването на правилата, абсолютно 100% съм за. Но Проданов хвърля абсолютно всичко върху държавата и едва ли не отрича момента с оркщината :wink:

Не го отричам, но не приемам идеята да я изплозваме за оправдание и да не се прави нищо. Като има орки, държавата и общините са тия, дето да вземат съответните мерки. В отношението държава - граждани, държавата е водещата и тя трябва да дава насоките къде со кротце, къде со кютек. Ако чакаш просто хората да израстнат и ги оставиш в хаоса ефекта ще е нулев. И не на последно място, хората имат различно поведение в различна среда, а средата се формира от държавата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 4:07 pm 
Аватар

На Канарските острови (Фуерта Вентура) имаше доста немци, предимно над 70 години. Всеки ден почваха да пият от сутринта край басейна, а на обед вече пееха бойни маршове, строени в редица. След 20:00 бяха умрели и си лягаха, тъй че може да ги наречем кротки :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 4:16 pm 

Проданов, за последно, щото ти едно си знаеш и едно си баеш - сега майка ми се прибра от пазар и каза, че пред очите й замалко да стане зверска катастрофа. Кола завива от "Арх. Миланов" по ул. "Вишнева", където отскоро (3 месеца примерно) има знак и е забранено влизането, тоест той е в нарушение. Тръва да излиза нагоре по бул. "Христо Смирненски", за към Семинарията, когато срещу него в посока надолу (улицата е еднопосочна), с бясна скорост профучава друга кола, очевидно също в нарушение. Знаци си има. Обясни ми в този случай държавата ли пак е виновна за всичко или просто говорим за двама изключителни орки? И какво, да сложат камери на всеки 2 метра ли? Или ченгета?
Няма нужда да ми отговаряш де, знам че пак ще донесеш от 9 кладенеца вода :)

Отговорността за правилата е взаимна (и на хора, и на държава), не може да се търси винаги под вола теле и не може винаги някой да ти ходи по гъза и да следи дали се държиш като нормален човек.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 4:25 pm 
Аватар

Инче, а мислиш ли, че държавата не е виновна за чувството за безнаказаност в шофьорите? Тия същите двама, дали ще имат подобно поведение във въпросната Немция?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 4:28 pm 

Пак ти казвам, че не отричам огромната роля на държавата, но съгласи се, че манталитетът и възпитанието също са не по-малко важни. Бе аз и ти що не ги правим тия неща, е тва е въпросът, а знаем, че можем :)

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 4:43 pm 
Аватар

Важни са бе Инче, никой не го отрича. Но роля на държавата е да ги промени. Днес ще го налага със сила, а на следващото поколение нещата ще са му вродени и няма да стават със сила.

Аз нямам никакви отношения с произволен орк и нямам никакво право да изисквам от него да прави каквото и да било - да си изхвърля боклука на определеното място например. Държавата обаче има отношения и с мен и с него, и затова се явява посредник - аз имам право да искам от нея да е чисто, а тя има право да наложи волята си на орка да си изхвърли боклука където трябва. Освен право, държавата има и ресурса за това.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 4:51 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Важни са бе Инче, никой не го отрича. Но роля на държавата е да ги промени. Днес ще го налага със сила, а на следващото поколение нещата ще са му вродени и няма да стават със сила.

Аз нямам никакви отношения с произволен орк и нямам никакво право да изисквам от него да прави каквото и да било - да си изхвърля боклука на определеното място например. Държавата обаче има отношения и с мен и с него, и затова се явява посредник - аз имам право да искам от нея да е чисто, а тя има право да наложи волята си на орка да си изхвърли боклука където трябва. Освен право, държавата има и ресурса за това.

Тия неща са верни, но дори държавата НЕ МОЖЕ да наложи на орките правилно поведение, ако в обществото не се изгради една нетърпимост към тия неща. А у нас не само няма нетърпимост, ами има дори някакво изродено възхищение, водещо дори до опит за подражание и стремеж към оркщина. Защото примерно в Германия също няма чак такъв проблем да си изхвърлиш боклука в грешната кофа, или да минеш през затворена улица в 3 на обяд за 100 метра. Няма да те глобят (освен ако случайно няма ушеф точно там, но в повечето случаи няма да има) - да, ама всичко живо, което те види да го правиш, ще те изгледа възмутено, най-малкото, ще те обяви за адския селяк и при първа възможност ще те наклепа. А у нас орките си викат "баси гъзара, глей го кво праи, искам и аз". Докато масовото схващане е подобно, няма как държавата да се справи. Същото е с градския транспорт - ако те хванат в немско без билет, ще те чукат, ама освен това - ако кажеш 1 дума на контролата, целия автобус ще скочи да помага на контрольора, а не на теб, за разлика от тук, където всеки или си трае, или подкрепя нарушителя.....

С ЛЕВСКИ И ЩЕ УМРА

www.bgblood.org
facebook: БОДК / BOVBD

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 5:11 pm 
Аватар

tprodanov написа:

Проданов, не се сърди, ама с тази роля на държавата да е отговорна за всичко и всеки ми мязаш на скрит комуняга :wink:
Никоя държава,освен милиционерската, не може да промени манталитета на орка!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 5:18 pm 
Аватар

Е нема как изискването към държавата да ме прави комуняга - задължения възникват там, където има някакви отношения, плащания и тн. Аз на орка нито му плащам нещо, нито имам някакви права над него. Мога да изразявам възмущение и да викна полиция, както wilkid казва, но до тук. Натам единствено мога да изисквам държавата да ми е посредник на проблема с него. Както е в нормалните общества - не си решаваш сам проблема, а използваш съответните институции. Това няма как да е комунизъм. Комунизъм би било, ако очаквам държавата да прави и да развива бизнеса, а това определено не го искам.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 5:21 pm 

Условията в една държава и нейния оркски народ са две взаимносвързани неща. Когато има хубави пътища и градски транспорт,на хората ще им влезе акъла в главата да си плащат данъците и всичко да върви напред, и обратно - когато започнат да се плащат данъци, ще има благинки. Така че не знам кво спорите, като и двете страни сте прави.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 5:21 pm 
Аватар

Но пък от известно време държавата се опитва да прави и контролира бизнеса,без да допуска излишно развитие

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 13, 2012 5:25 pm 
Аватар

:lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 507, 508, 509, 510, 511, 512, 513 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]