Знаеш как е ... написа:
Добре де аз пак те питам колко хора познаваш лично, които ще заменят колата с някой от вариантите дето предлагаш? Метрото и да искаме нема да е като в Лондон, вело алеите нема да са като у немция, градския транспорт нема да е като хората и т.н. Хората от които зависи тия неща да се подобрят и да са по-ефективни не ползват и няма да ползват градски транспорт. Отделно София има прекалено сериозен проблем с пътищата и тяхното качество, което предполага първо да се оправи пътната мрежа и чак след това да се мисли за намаляване на хората в колите. Даже горе някой добре го каза, че потен на работа не му се ходи, да върти 5км педали до работа в жегата лятото. Отделно зимата колелото не е вариант и пак се опира до градски транспорт или кола. Ние в България имаме 4 сезона и не сме като некой държави дето сняг не са виждали или обратното(слънце). Тук имаме гадна зима и гадно лято, което мисля, че трябва да е първото условие при обсъждането на каквито и да е проектни за ефективност.

Е братле, в Немция колко сезона имат?
В офиса сме 12 човека. Двама идват с колело, като единия независимо от сезона, трима ходим пеша, 3 са с градски транспорт, и 4 с коли. Двама от колите да слязат и ще е сериозна промяна.
incheto_1914 написа:
tprodanov написа:
Ама едно от най-противните явления в света е немец извън немция.
Ти колко немци извън немция си виждал, освен по Черноморието ни? Любопитно ми е просто, щото тва си е бая генерализация. Не че не се отнася за някои от тях, разбира се, ама ако ще се сравняваме по оркщина и манталитет...
И един въпрос с елементарен пример. Десният тротоар на "Арх. Миланов" в Лозенец, откъм гората, в долната си част е ЦЕЛИЯ в коли и е абсолютно невъзможно да мине човек. Защо на мен като шофьор никога дори не ми е хрумвало да спра на тротоар или така, че да преча на движението и това не е заради евентуална наказуемост (защото очевидно там "може", тъй като никой не ги вдига), обаче за Гошо това е абсолютно нормално? Ето, викаш, че държавата уж не си върши работата, ок. Що тогава има толкова хора, които не искат да са орки, въпреки че им е "позволено"? Това не е ли баш манталитет?
Инче, ако ще обясняваме всичко с манталитета, направо да се закриваме. Верно, че определението ми за немците е генерализация, но пък явлението далеч не е изолирано. Пиян немец с превишена скорост по нашите пътища съм виждал редовно, немец с поведение на свиня из курортите ни - също. Може би такива да са немците, които аз познавам, ма не виждам логика да привличам пияниците
Я са кажи, ако въпросния тротоар редовно бива проверяван от столичния инспекторат и паркиралите - редовно глобявани, за колко време ще се изчисти?
Давам пример - в бизнес парка почти никой не паркира неправилно. Отвъд оградата му са накачулени по тротоари, градинки и пързалки. Нещо манталитета ли е различен?