forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Сря Авг 27, 2025 10:24 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Окт 09, 2012 6:40 pm 
Аватар

Определено имаш нужда да си стоиш в България по-продължително. Май си забравил че не сме супер сила със супер врагове и нямаме некви (разработени) ценни суровини.
Нещо не зацепвам дали се ебаваш, да приемем че не се. Ти сериозно ли си въобразяваш че има вариант за "Балканска Война" или за война в олд-скул смисъла в Европа изобщо?
В пъти повече ме е страх от тероризъм (боНба в метрото примерно - Sand niggers are crazy :loser2 дет се вика.) от колкото от т'ва да ни нападне Малякия или Резакия :smt005 Турците ако треа да нападат некой от съседите си по-скоро ше погледнат на изток(петрол).
А хипотетично Гърците к'ва работа имат тука с танкове/самолети и к'во, освен ембарго, ще си навлекат?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 09, 2012 7:32 pm 
Аватар

Трябва да се приема чуждото мнение, но понякога не ми се верва, че във време, в което можеш лесно да се информираш за всичко има хора дето живеят в 19 век, нападат и прегазват Турция и завладяват Балканите наново. :lol: :smt027

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 09, 2012 9:07 pm 

ДипломатО написа:
Определено имаш нужда да си стоиш в България по-продължително. Май си забравил че не сме супер сила със супер врагове и нямаме некви (разработени) ценни суровини.
Нещо не зацепвам дали се ебаваш, да приемем че не се. Ти сериозно ли си въобразяваш че има вариант за "Балканска Война" или за война в олд-скул смисъла в Европа изобщо?
В пъти повече ме е страх от тероризъм (боНба в метрото примерно - Sand niggers are crazy :loser2 дет се вика.) от колкото от т'ва да ни нападне Малякия или Резакия :smt005 Турците ако треа да нападат некой от съседите си по-скоро ше погледнат на изток(петрол).
А хипотетично Гърците к'ва работа имат тука с танкове/самолети и к'во, освен ембарго, ще си навлекат?

Не. Къде и кога съм казвал подобно нещо?

Днешните "войни" се водят на принципа на културната, икономическата, банковата и дипломатическо-политическата инвазия (има и изключения, разбира се и то не едно и две).

Дали пък притежаването (само) на ракети не дава на една държава стратегическо предимство, пред потенциалните и съперници? Как мислиш? Защо има сума ти държави със сума ти ракети (примерно), които не употребяват? Защо сa им тези ракети?

Не реагирай първосигнално.
Прочети дискусията, помисли върху смисъла на нещата, които казвам пък тогава ако искаш и въпроси задавай.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 09, 2012 11:01 pm 
Аватар

SZ_FEN написа:

1. Единствения източник за който аз знам са емисиите на Радио "Свободна Европа" от онова време.

2. Пиши до Кастро. Може да се окаже, че си ги е купил от "съветския магазин за ракети".

3. Ракетите бяха българска собственост много след разпада на Варшавския Пакт. България беше държана под отговорност за тях, а не Русия.

4. Такъв въпрос не се задава на федерален служител, живеещ във Вашингтон, Ди Си:
- превеждах на делегацията на СДС (1998 г.) при преговорите ни за влизане в НАТО с председателя (тогава) на сенатския комитет по въоръжаването, сенатора от Небраска Чък Хейгъл
- по покана на шефа на българското обкръжение в американския конгрес (от страната на републиканците) нар. представител Джо Уилсън, присъствах на самото гласуване в САЩ в "The House of Representatives" за приемането ни в НАТО.

5. "Финансов Келепир" за държавата ни няма и аз никъде не съм казвал, че има. Има обаче за отделни хора свързани с управляващите (именно това ти написах вчера). Тъста ми е преподавател във Военна Академия. От него знам много "интересни" истории на тази тема. Ако много настояваш мога да споделя 1-2 с теб.

6. "По всички модерни западни критерии бг армията в момента е ТВЪРДЕ ГОЛЯМА и трябва да се намали". Ей това ми обясни какво означава. Защо едни и същи критерии трябва да се отнасят за държави с различно геополитическо положение, демографски и икономически показатели? Изхождайки от твоята логика в момента България има армия да се противопостави на Турция и Гърция (примерно). Аз пък с моите наведени критерии ще ти кажа, че в момента Косово може да ни разгъзи при малко по-добро снаряжение, камо ли Турция.

7. Когато БВП-то ти е относително ниско и най-скромната сума инвестирана за закупуването на модерно снаряжение и поддържане на армия ще възлезе на относително голям дял от него. Аз нали за това вчера ти дадох примера с Мадагаскар за да не пишеш такива мъдрости?!?!?!

8. Никъде не съм ти казвал да следваме фискалната политика на Гърция. Казах ти, че ние уж трябва да се разоръжаваме, а пък съседите ни правят точно обратното. Защо е така? Нали имаше там някакви вездесъщи стандарти за размер на армията?

9. Къде съм израрил личното си мнение относно взаимоотношенията ни със САЩ?

10. Турция не прави безпрекословно това което САЩ казва, особено откакто Ердоган е на власт.
Ние правим безпрекословно това което САЩ казва, така че не виждам смисъл в този ти коментар.

1. И до днес никъде да не излезе и американците да не се усетят?
5. Това че някой намазал с некви далаверки не ме вълнува защото цялостното решение за политическият курс на страната не е било взето заради тези далаверки
6. Значи че на Х население и Х бвп можеш да издържаш Х души армия ако искаш тази армия да е качествена. За БГ според военни експерти говорим за около 20 к , а те са над 30 в момента.
7. Това важи за всички други публични услуги, така че няма логика като имаш ниско бвп разходите за едно перо процентно да се вдигат. Всички се движат пропорционално. Нима армията е по-важна от болниците или училищата?
8. Съмнявам се Гърция да има ракети, които могат да носят ядрен заряд. Приеми , че нови ядрени сили вероятно няма да има оттук нататък, още по-малко някои дребен като нас
10 не съм чул военните бази на сащ да имат проблем с ердоган

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 09, 2012 11:11 pm 
Аватар

А да, добре. Значи маляките ше ни заплашат че ше свитнат Шумен(примерно) с некоя ракета за да ни стреснат и да гласуваме "за" да им се преведат още неколко евро милярда. :smt005
Иначе армията е по-важна от всичко..................................... в Северна Корея :loser2 Мноо готин тумор е. Само яде и нищо не прави по цел ден освен да го играе коз в репченето пред Щатите :bigok Въпросното репчене сигурно наистина придава смисъл на живота за обикновения човек там, докъто копа(или каквото там се прави с) ориза като в 16-ти век.

Странно ми е в общо взето икономически дясно ориентирано общество като нашето да се говори за раздуване на безмислен държавен щат от хрантутници и наливане на пари в нищото.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 09, 2012 11:17 pm 

За да не губя повече времето на тези, които четат коментарите ми, а и моето собствено време, бих желал да направя няколко ключови пояснения.

Понеже "войните" в днешно време рядко се водят по военен път, понятието национална сигурност включва, но и същевременно се простира отвъд понятието военна отбрана.

Поради това, една страна може да се отбранява не само чрез военни средства и размера на въоръжените и сили не винаги е добър индикатор за отбранителния и потенциал.

Дискусията (поне тази в която аз участвах, за другите не мога да гарантирам), която проведох не беше на тема отбранителната стратегия на България или вероятността България да бъде нападната военно от Турция.

Това което споменах и то само по между другото, бе че може би не беше чак толкова добра идея да разкарваме въпросните ракети (дори и да не са насочени към "една страна близо до нас") защото те представляват нещо като психологическа спирачка за добре въоръжените ни (въпреки членството си в НАТО) съседи.
Нямам нищо против хората да не са съгласни с мен. Това е нещо съвсем нормално.

Направи ми малко непрятно впечатление, че някои хора се изказваха като програмирани на написаното от мен. До колкото ми е известно, дискусиите се водят с факти и аргументи базирани на логиката, като обидите, квалификациите, определенията и писането без да се чете не са сред тях.

Извинявам се, че предизвиках тази глупава и излишна дискусия. Признавам си, че не очаквах някой да дъвче една седмица един от многото мои коментари.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 09, 2012 11:23 pm 
Аватар

ОК, аз се извинявам ако си ме разбрал погрешно и че не съм изчел 10ината страници назад.
И без да го правя ми се вижда безмислено, чак смешно, да сравняваме военната стратегия на Турция с нашата.
А Гърците пък, отказвам да ги коментирам като пример за каквото и да било.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 1:00 am 

ДипломатО написа:
ОК, аз се извинявам ако си ме разбрал погрешно и че не съм изчел 10ината страници назад.
И без да го правя ми се вижда безмислено, чак смешно, да сравняваме военната стратегия на Турция с нашата.
А Гърците пък, отказвам да ги коментирам като пример за каквото и да било.

Така е. Като се замисля и аз, не си струва усилията.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 11:50 am 
Аватар

Boyo написа:
Mr. Smith написа:
Всъщност сме под средните нива на бюджет, ама това е друга тема :wink:

Всъщност сме на 6-то място в ЕС и над средното ниво :wink:

Да де ама ти гледаш ЕС, а не гледаш НАТО, все пак едното е основно икономически съюз, другото е военно-политически :wink: Както и да е ние сме бедна държава и е нормално да имаме малка и боса армия :wink:, най-малкото щото един самолет струва колкото една болница, което като приоритет е несравнимо, до момента когато наистина ще се наложи да се купи самолет, а пари няма :wink: Проблемът идва от това, че се намираме на Балканите, а не в Западна Европа и малко или много сме обградени от съседи, които в исторически план а и сега са агресивно настроени спрямо нас, така че освен колективните механизми на защита от НАТО е добре да имаме и собствени, но няма как да стане с 6-7000 тюфлека в МО и още два пъти по толкова в МВР :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 1:26 pm 
Аватар

http://www.facebook.com/haktan.muwahhid Вижте го тоя терорист бе :ohmygod2 В България , радикален ислям нямало.... :boisw

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 1:40 pm 
Аватар

trikilarakiq написа:
http://www.facebook.com/haktan.muwahhid Вижте го тоя терорист бе :ohmygod2 В България , радикален ислям нямало.... :boisw

Айде да видим колко човека от нас могат да го репортнат тоя на www.cybercrime.bg ...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 2:42 pm 
Аватар

Докладвах, въпреки че ако е терорист едва ли така видно ще афишира животинщината си в интернет. По-скоро е фалшив, но нека докладваме. Ушев да вземе да свърши малко истинска работа.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 5:20 pm 

Нека пренасочим темата на разговора от отбранителна политика към фискална политика на правителството.

Днес прочетох, че наистина ще се въведе данък върху лихвите на депозитите.

Това не е ли данък върху данъка?

Парите във въпросните сметки са дошли най-вероятно от 3 основни източника: заплати, печалба от бизнес, продажби.
При първия случай се плаща ДОД, при втория корпоративен данък, а при третия ДДС.

Нека някой експерт по данъчна политика да ме светне ако греша.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 5:21 pm 
Аватар

Дянков като пълен мишок въвежда в последния момент данък върху лихвите. :ohmygod2

http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... _shte_ima/

ГЕРБ явно си имат атентатор-самоубиец в това правителство, в което няма лошо, може доста народ да прогледне за "дясната" ГЕРБ.

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 6:20 pm 
Аватар

Споко бе, няма да го въведат, това е типично за плъха Дянков, пусне някаква новина, след това лично той я опровергае :wink:, но рано или късно ще падне в лапите на Сър Стенли Ройс и целия, целия, целия, вътрИ, вътрИ, сух,сух,сух :smt027 :bigok
На тоя синчето му още ли тренира на Герена :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 6:31 pm 

Колкото премести митниците, толкова ще въведе и този данък. :lol: Поне не преди изборите.
Да се говори публично без да се мисли не е хубаво. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 6:37 pm 
Аватар

Що го мразиш бе, нали до скоро беше гербрер под прикритие :blass :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 6:41 pm 

Трудно ми е да си представя какъв човек трябва да си, за да си "гербер". :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 6:45 pm 
Аватар

Само как звучи тва...гербер. Да им сера на путките на све :smt026

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 6:46 pm 

Да се бяха кръстили карамфил, още по-соц звучи :bigok И още по-траурно :lol:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 6:47 pm 
Аватар

Или направо педерасти :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 6:47 pm 
Аватар

Маргаритки да се кръстят. Като тва дето ще им пръснем :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 7:00 pm 
Аватар

Дянков сега каза, че депозити имали само богатите и затова се слага този данък. От него нямало да има голяма полза за бюджета, но така щяло да е справедливо за бедните :lol:
Според мен сега ще чакат реакцията на хората и ако има голямо мрънкане баш Бащицата ще се изтъпанчи и ще каже, че няма да има такъв данък. Ако пък повечето кажат "а така, хак да им е на мръсните богаташи с депозити" баш Бащицата ще обясни как е взел от тези, които имат повече от необходимото и ще може да вдигне пенсиите със събраните пари. При всички положения Бащицата печели, ситуацията е уин-уин или както би казал един известен доктор от Пловдивския университете - люн-люн :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 7:04 pm 

Седем:Едно написа:
Ако пък повечето кажат "а така, хак да им е на мръсните богаташи с депозити" баш Бащицата ще обясни как е взел от тези, които имат повече от необходимото и ще може да вдигне пенсиите със събраните пари.

На бас, че това ще е масовата реакция. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 7:04 pm 
Аватар

Е то според зависи как се поднесе новината. Българина ако правилно му го обясниш, ще повярва, че лайното е вкусно и трябв да се яде :bigok

едит: доволна част от тия с дебелите сметки са и хора като боко, та надали ще остане тва :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 7:07 pm 
Аватар

Добре де, след като Бай Ганьо е нарицателно за определена категория хора, не може ли да ползваме и Тодор Живков, като нарицателно за ограничени хора, дето се мислят за големи тарикати и популисти. Както Бащицата е Бай Ганьо, така другият Бащища (Краля Слънце) да е Тодор Живков...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 7:10 pm 
Аватар

Всъщност българина отдавна е разбрал, че лайното е вкусно и го хапва с кеф, даже иска допълнително :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 7:11 pm 
Аватар

Знаеш как е ... написа:
Е то според зависи как се поднесе новината. Българина ако правилно му го обясниш, ще повярва, че лайното е вкусно и трябв да се яде :bigok

едит: доволна част от тия с дебелите сметки са и хора като боко, та надали ще остане тва :bigok

Е, нали ти написах кво каза Дянков по тв? Този данък щял да засегне само мръсните богаташи с депозитите. Излизало, че хората с високи доходи плащали много по-малко данък отколкото другите :shock: :lol: И това го казва финансов министър. Демек:
Имаш доходи от 100 000 лв на година, плащаш 10% данък или 10 000 лв. Това според Дянков е по-малко от този, който има 10 000 лв доход годишно и плаща 1000 лв. данък :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 7:34 pm 
Аватар

Ерата математика :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2012 7:54 pm 
Аватар

Екстра е :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]