Smirnoff написа:
Предварително се извинявам за острите епитети.
Изключително неприятна е новината за напускането на Николай Костов. Харесах го от първия ден тук, защото беше очевидно, че разбира от футбол, че може да помогне да излезем от калта. Но и тогава изразих опасения, че няма да успее да се справи с тази джунгла тук. Тук сякаш няма място за добри треньори като него - не и когато отборът ти е пълен с разни Гаджевци, Дарковци и всякакви долни и некадърни курви, чиито имена дори не искам да споменавам, защото са твърде малки човечета. Казвам ви честно, ако аз бях президент, щях да изгоня целия отбор от боклуци (тва са поне 7-8 човека) и да задържа треньора, да го оставя той да си подбира внимателно следващите и да си носи отговорността, ако не може да се справи и с тях. Защото тая пасмина, която се подвизава със сини фланелки в момента не може да се нагоди към никого - все са недоволни, все са неразбрани, а може би пък толкова си могат? Каквато и да е причината, тия 7-8 тумора трябва да се изчистят още лятото и да се гради нов отбор със сериозна бройка юноши. В този смисъл продължавам да подкрепям назначаването на Стоилов и Сираков, защото те са единствените хора в България, които са успявали да реализират подобен модел. И така набързо се справиха с т.нар. "тартори". Знам, че за дуото могат да се изброят много кусури, но е смешно изобщо то да се сравнява с други варианти от България. И понеже някой ще каже - ами какво да правим с Гонзо и Тонев? Отговорът е ясен - ако бяха поне малко достойни, те щяха да си заминат с Костов. Първият, защото вече три години стои в ръководството и освен с простотии мандатът му няма да се запомни с нищо друго. А вторият защото сам заяви, че носи отговорността за всичко на Герена и следователно е време да я поеме вместо да си мие ръцете с Костов.
Отзад напред - Гонзо натвори страшни простотии. Такива, че за пръв път селекцията ни е на ниво, а и носи прилични суми в бюджета. Страшна простотия беше да заменим Живко за Мулдер, ГХ14 за Гарра, Хичо за Калво, Сърмов за Грийн, че и да сме на плюс от 2млн на година. Изключителна простотия.
Натам, само да ми обясниш, какво те доведе на мисълта, че Костов е добър треньор и точно заради това не може да вирее тук? Какво добро футболно направи той, че да има такова мислене... Неговото идване тук ми напомня малко на един друг случай - политически. Когато пуснаха ония кон Румяна Желева да се срами пред европарламента, изведнъж от втора линия се появи Кристалина и всички я обявиха за некъв ебем ти кадъра, без дори да са я чували, та това държи и до днес. Същата работа - идея нямам откъде видяхте такива неща за Костов, при положение, че аз от него не видях нищо - ни добро, ни лошо. Аз не мога да дам мнение за неговите виждания във футбола и неговите умения, просто щото той не показа нищо от тях. Може и да ги има, божа работа.