forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Пет Авг 15, 2025 6:13 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1706 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 57  Следваща

Оптимисти ли сте за промените в Левски?
Да. 64%  64%  [ 164 ]
Не. 34%  34%  [ 88 ]
Да се запази статуквото. 2%  2%  [ 4 ]
Има друг вариант (да се посочи в темата). 1%  1%  [ 2 ]
Общо гласове : 258
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 8:58 pm 
Аватар

Как пък разбра, че съм се образовал по този начин, не ми е ясно. Всъщност, аз смея да твърдя, че всеки ден научавам неща, колкото и дребни и незначителни да са те, за България и Левски. Истина е, че турците са измъчвили нашите предци, както е истина и ,че Апостола е помилвал турските чеда по главата и ги е съжалявал за участта им. Истина е, и че тези турци са обесили великия българин, неслучаен патрон на любимия отбор. Незнам защо бе нужно да навлизаш толкова навътре с тези разсъждения и с какво те предизвиках. Просто изразих коректното мнение, че на никой не му е приятно, че болницата е турска ,но за клуба това е положителен договор.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:00 pm 
Аватар

Mr. Smith написа:
Козарец ти чувал ли си, че човек може да има мнение различно от твоето и да е прав за себе си :smt006 Твърде много енергия хабиш да обясняваш колко са непросветени несъгласните с теб :smt006 Ти сигурен ли си, че турците са читава болница, може да имат техника от друго измерение, но дали имат подходящите специалисти :?:, а като гледам подписват на кило с фактори в световния футбол като нас, доко пловдив и свинете :bigok Както и да е, спорове не ми се водят :wink:
Не, Смите, но просто полудех от четенето на гениални умозаключения как сме се е преебали, понеже... тия немали специалисти :smt005 От 16 частни болници... :ohmygod2 Все мисля, че някой е преценил преди да подпише. Но понеже са турци, треа да се донесе вода от 10 кладенеца, че да сме в тон със стадото :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:02 pm 

Andy Frain написа:
А къде беше "принципната" позиция на НКП по отношение на агент Тара и агент Николай?Агент Тара не беше ли един от онези, които си позволиха да преименуват името ни, кръщавайки ни Витоша?Най-малкото заради това си действие този трябваше да бъде изметен от Левски(дори оставам настрана факта, че е комунист, а не трябва).Защо НКП(както и София-Запад и НФК преди това) мълчаха и не защитиха идентичността на Левски през всички тези години докато този беше президент на Левски?Защо са тези двойни стандарти?Комунисти можем да преглътнем, но не и турци.Плюя на такава "принципност".

Точно!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:04 pm 
Аватар

Прекалено много енергия отделяте за една болница. Напълно нормален спонсорски контракт. Дано стават все повече фирмите, които искат да дават пари за Левски.
И най-вече тези пари да се управляват добре.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:06 pm 
Аватар

natural написа:
Как пък разбра, че съм се образовал по този начин, не ми е ясно. Всъщност, аз смея да твърдя, че всеки ден научавам неща, колкото и дребни и незначителни да са те, за България и Левски. Истина е, че турците са измъчвили нашите предци, както е истина и ,че Апостола е помилвал турските чеда по главата и ги е съжалявал за участта им. Истина е, и че тези турци са обесили великия българин, неслучаен патрон на любимия отбор. Незнам защо бе нужно да навлизаш толкова навътре с тези разсъждения и с какво те предизвиках. Просто изразих коректното мнение, че на никой не му е приятно, че болницата е турска ,но за клуба това е положителен договор.

Нито казах, че ти се образоваш така, нито си ме предизвикал. Мисля, че тая истерия е някаква патология и не ми харесва някой да прави изявления от името на привържениците на Левски, защото 1000 човека ме знаят като такъв и не ми харесва да ме мислят за комплексар и глупак, който няма нищо по-добро в живота си от това да мрази турските келеши.
И затова (Найдене) както винаги съм правил, хабя енергия да споря, защото един човек да се замисли и да започне да променя мнението си - пак е полезно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:07 pm 
Аватар

Andy Frain написа:
А къде беше "принципната" позиция на НКП по отношение на агент Тара и агент Николай?Агент Тара не беше ли един от онези, които си позволиха да преименуват името ни, кръщавайки ни Витоша?Най-малкото заради това си действие този трябваше да бъде изметен от Левски(дори оставам настрана факта, че е комунист, а не трябва).Защо НКП(както и София-Запад и НФК преди това) мълчаха и не защитиха идентичността на Левски през всички тези години докато този беше президент на Левски?Защо са тези двойни стандарти?Комунисти можем да преглътнем, но не и турци.Плюя на такава "принципност".

:smt023

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:08 pm 
Аватар

Andy Frain написа:

А нещо по повод онова ВИС-2, което стоеше на фланелките? Ние бяхме рекламно лице на най-мракобесното изчадие на прехода и не сме казали дума по темата!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:10 pm 
Аватар

Абе вие добре ли сте?Какви са тия чудовищни малоумщини?Защо не се коментирало как ВТБ,Бойко,Мойко,кур щели да ни превземат :ohmygod Може би,защото днес обявиха официално за турската болница,тя също не се коментираше досега.Като обявят официално генералния спонсор,тогава ще обсъждаме него.И защо това,че евентуално имаме по-голям проблем да означава,че изцяло трябва да пренебрегваме по-малкия?
kozarets1914 написа:
Понеже цял живот чета история на България на ниво за СУ и смея да твърдя, че и Левски не е мразил турците.
Останалото е комплексарщина на комплексирани хора, които упорито ни вменяват тежък национален комплекс за малоценност от турците. Аз такъв комплекс нямам.

"Комплекс за малоценност от турците" :smt005 :lol: Не,просто искам България и всичко българско,особено Левски София да има колкото се може по-малко общо с всичко турско и ислямско изобщо.Ти като си толерантен-хубаво.Нямаш нищо против да имаме турски спонсор,да се чува маймунска реч на пресконференциите ни,може би не би имал против да имаме турски собственик,играчи,главен спонсор,имена,екипи и т.н.,стига да е професионално и да сме имали изгода.Извинявай,ако не съм прав.Мен лично ме е гнус,ама много,това е моето мнение.Ти си изказвай твоето,но айде няма нужда да се наричаме един друг "комплексари" и т.н.,щото ставаме жалки и смешни.И аз не съм съгласен с твоето мнение,смятам го за много тъпо и дразнещо,но не го пиша през два поста.А що се отнася до Апостола,естествено,че не е мразел турците,но какво общо има това в случая?Аз не съм против спонсора,заради името или идеите на отбора ми,нито заради турското робство и е вярно,че това са глупави аргументи.Мен просто ме е гнус и срам.Мен,не привържениците на Левски изобщо.Но и мен ме е срам от мнения като твоето по тая логика.

Последна промяна [az] на Вто Фев 28, 2012 9:11 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:10 pm 
И какво излиза? Купуваш си шалче на Левски (а някои дори и това не правят, щото кинтата може да иде и за друго), някой те закарва на мач и ставаш "пълноправен левскар" и автоматично получаваш пълен пакет за активиране "Левскарски ценности".
Половината от Сектор Б НЕ МОГАТ да вържат повече от 3 изречения за това кой е Васил Левски и какво е делото, мисията, идеите, идеалите, заветът и волята му! Огромна част от тях ежедневно вършат това, което Той най-много и най-силно е мразил и презирал. Кълнят се в името му, докато издевателстват с идеите му! Всъщност в по-голямата част от живота си вършат именно това, да мразят... Мразим мангалите, мразим турците, мразим черните, мразим жълтите, мразим всичко и всички, мразим 24/7, не спираме да мразим, да драскаме, да рушим, да тъпчем. И от много мразене не ни стига времето да се погледнем ние на какво приличаме и докъде ни е докарало перманентното тъпкане на едно място. И в един момент, левскарю, знаеш ли какво се получава? Получава се така, че има турци, които са 200 пъти по-свестни от някои от нашите ценностно-закърмени левскари. И това е самата тъжна истина И това е най-големия срам на българина и левскаря. Това трябва да му тежи на врата, но той никога няма да го признае. Щото все още много хора живеят в някакъв свят, в който представите им за себе си са като за върховна степен хора, надчовеци, арийци.
Аз самият съм минал през период, в който мразех, колих и убивах виртуално по цял ден турците и мангалите. Бях сигурен, че ако ги няма, ще живея в приказна страна и ще се къпя в пари и охолство. Уви, захванах се с четене и излизане навън, извън пределите на ограниченията, извън пределите на страната, запознах се с много хора и стигнах сам до извода, че ми се драйфа от това какви българи срещнах. Какви левскари... Най-ужасните ми ранни ученически спомени и стрес бяха свързани с наркотици и хора, занимаващи се с наркотици. Може би затова оттогава изпитвам вътрешна ненавист към подобни хора. Странно, че ги срещнах и сред "моите". Странно и че в университета срещнах турчин, който знаеше за Стамболов повече отколкото аз. Който знаеше за Шипка и българската история повече отколкото аз. Това ми беше най-големия срам в живота. Никога не мога да допусна турчин за приятел, вътрешна спирачка ми играе, няма как да стане, но сляпата омраза просто не води до нищо...
Та проблем ли е някаква шибана турска болница? Да фалира дано, все ми е тая... По-добре да не се бяха появявали. Но не. Проблемът сме ние! Наистина проблемът сме ние... И е хубаво някои хора да се замислят навреме.

Левски не е шалчето на стената
Левски не е плаката на вратата,
Левски не е клетвата в устата,
Левски не е фланелката с нечие име на гърба
Не е венеца на паметника или снимката във фейсбук
Левски е в душата!!! И или го имаш, или го нямаш...
Огромната част от Сектор Б е левскарски пуст! Там място за левскарски ценности няма и никога не е имало.
И го доказваме всеки божи ден!

Нека храненето и заплахите започнат сега... :idea:

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:12 pm 
Аватар

Някои хора тук живеят още в средните векове. Самият Апостол е казвал че българи и турци трябва да живеят миролюбиво и с уважение едни към други, защото е правил разликата между политиката и обикновените хора. Правете я и вие. Това че турците са ни владяли 5 века не е по тяхна, а по наша собствена вина, само си спомнете уроците по история колко български царства е имало по време на турското нашествие, без да се обединят при положение че тези 50 години се опитват да сложат ръка на земите ни, ми явно сме си овчи от тогава. В момента нищо като манталитет не се е променило, освен предимно при тези които са живяли в чужбина. Дайте да мразим всички, а, после що на българите им се носило лошо име из Европа, ми нормално...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:15 pm 
Аватар

Vincenzo написа:
Прекалено много енергия отделяте за една болница. Напълно нормален спонсорски контракт. Дано стават все повече фирмите, които искат да дават пари за Левски.

щом се дават пари всичко е наред и за теб няма значение от къде са и какво целят :smt017 "левскар"

Левскар дори и след смъртта !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:20 pm 
Наистина ли си мислиш, че знаеш откъде идват парите, които офицално не са турски? На Батков парите откъде идват и какви са по народност точно?
Едно е да имаме собственик турци, тва смятам е ясно, че за НИКОГО не е вариант и не би се приело!!! Това е абсолютно различно от това някаква болница, която да превързва безплатно краченцата на балерините ни.

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:21 pm 
Аватар

[az] написа:
Абе вие добре ли сте?Какви са тия чудовищни малоумщини?Защо не се коментирало как ВТБ,Бойко,Мойко,кур щели да ни превземат :ohmygod Може би,защото днес обявиха официално за турската болница,тя също не се коментираше досега.Като обявят официално генералния спонсор,тогава ще обсъждаме него.И защо това,че евентуално имаме по-голям проблем да означава,че изцяло трябва да пренебрегваме по-малкия?
kozarets1914 написа:
Понеже цял живот чета история на България на ниво за СУ и смея да твърдя, че и Левски не е мразил турците.
Останалото е комплексарщина на комплексирани хора, които упорито ни вменяват тежък национален комплекс за малоценност от турците. Аз такъв комплекс нямам.

"Комплекс за малоценност от турците" :smt005 :lol: Не,просто искам България и всичко българско,особено Левски София да има колкото се може по-малко общо с всичко турско и ислямско изобщо.Ти като си толерантен-хубаво.Нямаш нищо против да имаме турски спонсор,да се чува маймунска реч на пресконференциите ни,може би не би имал против да имаме турски собственик,играчи,главен спонсор,имена,екипи и т.н.,стига да е професионално и да сме имали изгода.Извинявай,ако не съм прав.Мен лично ме е гнус,ама много,това е моето мнение.Ти си изказвай твоето,но айде няма нужда да се наричаме един друг "комплексари" и т.н.,щото ставаме жалки и смешни.И аз не съм съгласен с твоето мнение,смятам го за много тъпо и дразнещо,но не го пиша през два поста.А що се отнася до Апостола,естествено,че не е мразел турците,но какво общо има това в случая?Аз не съм против спонсора,заради името или идеите на отбора ми,нито заради турското робство и е вярно,че това са глупави аргументи.Мен просто ме е гнус и срам.Мен,не привържениците на Левски изобщо.Но и мен ме е срам от мнения като твоето по тая логика.

Съжалявам, че оставям впечатление, че искам да обидя никого. Извинявам се!
Нека го кажа така: МОЕТО МНЕНИЕ - смятам, че омразата към турците е безсмислена и ни поставя в много унизителна позиция пред тях. Така разбират, че ги имаме за нещо специално, опасно и толкова отвратително, че чак страшно. Това за мен е израз на комплекс на малката нация.
Аз предпочитам да гледам на Балканите като на България при Асен, а на турците като на неизбежно присъствие, което е колкото негативно (не съм им фен), толкова и позитивно (не ги и мразя). Ако може да извлечем ползи от тях е по-добре, отколкото да се изолираме. В случая клубът прави именно това.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:22 pm 
Аватар

1914Левски1914 написа:
Vincenzo написа:

щом се дават пари всичко е наред и за теб няма значение от къде са и какво целят :smt017 "левскар"

Много силно второ мнение, 14ти!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:23 pm 
Аватар

Това е ЛЕВСКИ ! Никакви турци не са вариант !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:23 pm 

1914Левски1914 написа:
Vincenzo написа:

Какво "левскар"? Прав е.Това че са турци нищо не значи.. като се започне с тия патриотични глупости направо...били турци били не знам кви си... и кво ? Ако е в + за клуба няма значение.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:27 pm 

Подобни теми поне дават прекрасна възможност да разбереш кои потребители в този форум са с интелектуално ниво на амеба.
Козарец, Македония - не ви разбирам. Лично аз отдавна съм спрял да споря и да хабя енергия да убеждавам в каквото и да е хора, за чието мнение реално ми е през кура. :smt006

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:28 pm 
Турците ме отвръщават, не ги харесвам, но и не ги мразя и нямам комплекс от тях, защото не ги имам за нищо специално.. :)

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:29 pm 
Аватар

Някои от хората на другото мнение не са с интелектуалното ниво на амеба :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  

Omraz написа:
Подобни теми поне дават прекрасна възможност да разбереш кои потребители в този форум са с интелектуално ниво на амеба.
Козарец, Македония - не ви разбирам. Лично аз отдавна съм спрял да споря и да хабя енергия да убеждавам в каквото и да е хора, за чието мнение реално ми е през к.р. :smt006

И как го разбираш ще обясниш ли ? Че на някой хора не им дреме че са турци ли ? Страшен си!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Аватар

detective написа:
Какво "левскар"? Прав е.Това че са турци нищо не значи.. като се започне с тия патриотични глупости направо...били турци били не знам кви си... и кво ? Ако е в + за клуба няма значение.

АБЕ ВИЕ НЕНОРМАЛНИ ЛИ СТЕ ?!?!?!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Аватар

kozarets1914 написа:
Съжалявам, че оставям впечатление, че искам да обидя никого. Извинявам се!
Нека го кажа така: МОЕТО МНЕНИЕ - смятам, че омразата към турците е безсмислена и ни поставя в много унизителна позиция пред тях. Така разбират, че ги имаме за нещо специално, опасно и толкова отвратително, че чак страшно. Това за мен е израз на комплекс на малката нация.
Аз предпочитам да гледам на Балканите като на България при Асен, а на турците като на неизбежно присъствие, което е колкото негативно (не съм им фен), толкова и позитивно (не ги и мразя). Ако може да извлечем ползи от тях е по-добре, отколкото да се изолираме. В случая клубът прави именно това.

Точно казано!
Такива комплекси имат македонците към нас (нищо лично към Македония) Без да ги е*аваме за нещо скачат за щяло и нещяло. Точно по същия начин изглеждаме в турските очи.
Историята като цяло е доста субективна наука и фактите може да се преиначават по мнението на разказвача (още повече, когато е страна в някой от историческите процеси).
Читателите лесно се палят § манипулират!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  

Главата ми е мармалад, скапан съм от умора, като чета постовете ви ми става още по- зле! Единственото нещо което има общо с Левски който Боркиша основа в момента е ФОНД СЕКТОР Б! Сами си отговорете защо!

В моя любим отбор няма място за ВИС, комсомол, ДС, турци, болшевики, мафиоти, цековци и техните началници!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:30 pm 

Синя Варна написа:
detective написа:

АБЕ ВИЕ НЕНОРМАЛНИ ЛИ СТЕ ?!?!?!

Ми не не съм просто не ме засяга че са турци..:) Нищо лошо няма в това да са ни спонсори.. комплексари.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:37 pm 

Andy Frain написа:

Кой си ти,какво направи за Левски и за публиката че плюеш.пуууумиар

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:37 pm 
Аватар

Македония написа:
Наистина ли си мислиш, че знаеш откъде идват парите, които офицално не са турски? На Батков парите откъде идват и какви са по народност точно?
Едно е да имаме собственик турци, тва смятам е ясно, че за НИКОГО не е вариант и не би се приело!!! Това е абсолютно различно от това някаква болница, която да превързва безплатно краченцата на балерините ни.

Аз съм тъп и прост човек.Моля те най-нормално да ми обясниш какъв тогава ще ни е проблемът да имаме турци за собственици?
Няма ли да важи същият критерии "щом дават пари..." :smt005

Omraz написа:
Козарец, Македония - не ви разбирам. Лично аз отдавна съм спрял да споря и да хабя енергия да убеждавам в каквото и да е хора, за чието мнение реално ми е през к.р. :smt006
:bigok То и на мен ми е през кура честно казано за мнението на почти всички от тук :bigok

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:38 pm 

Божичко :lol: Наистина дори в тоя форум човек никога не може да е видял всичко :lol:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:39 pm 
Аватар

Боже, боже, опитах се да се сетя за по- беден спор от този откакто съм в този форум- ей богу, не успях :ohmygod2 Толко глупости изчетох на последните 2-3 страници, че ме мързи да ги цитирам. Но най- великата беше тази, че щом турците сключват договор с нас, значи изгодата е тяхна :smt005 :smt005 :smt005 Чак сега разбрах, че изгодата от един договор винаги е едностранна и цяла нощ няма да спя, защото имам доста клиенти, които са ме помолили да сключим договор за счетоводно обслужване, и чак сега- благодарение на този форум, разбирам колко преебан съм...

Отделно се чудя как точно собственици ни стават ГЕРБ и ДПС едновременно, май съм пропуснал някоя друга статия на ГА в която е обяснил връзката Герб-Тонев-Гонзо-Батков-Трактора- Станишев-Борис Велчев-дядо- Цола Драгойчева- Цветан Василев- КТБ- ВТБ- БНБ- ТВ7- ДПС...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:40 pm 
Glavan написа:
Единственото нещо което има общо с Левски който Боркиша основа в момента е ФОНД СЕКТОР Б! Сами си отговорете защо!

Абсолютно точно :smt023

Сините_В_Атака - турски собственик означава да придобие Левски, да наложи неговата си политика, име, да вкара неговите си хора, да изпише името си на фланелките ни. Когато се споменава Левски да се споменава паралелно собствениците му Сикишемазнъ. :smt006 Това наистина означава край на Левски, начало на Сикишемазнъ. Както е в момента. Сега се споменава по-малко Левски, отколкото Батков, собственика на Левски :smt002

А някаква болница, отговаряща за медицинските ни прегледи? Сигурен съм, че отсега до някоя по-тежка контузия, няма да чуеш изобщо тия, нито името им, нито болниците им :smt006

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2012 9:46 pm 
Аватар

Много е глупаво да хвърчат някакви определния като комплексари и помиари. Влизат някакви хора, казват си позицията и кур за всички други. Ами Пешо (и двамата) и Козарец - аз не ги искам тея за спонсори. Познаваме се, знаете че не съм някой филмиран националист, който тръгва да беси и коли турците където ги хване :bigok Не ми е готино обаче да слушам турска реч на фона на емблемата на Левски, но не мисля че това ме прави комплексар. Иначе те нещата в Левски са си крайно сбъркани от край време. Комунисти, ченгета, турци, пожарникари. Майката сме си ебали, но няма и да се оправим именно поради факта че всеки си казва мнението и точка. Той е прав, а другите са орки :smt023 Това важи и в пълна сила за България междудругото.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1706 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 57  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]