И какво излиза? Купуваш си шалче на Левски (а някои дори и това не правят, щото кинтата може да иде и за друго), някой те закарва на мач и ставаш "пълноправен левскар" и автоматично получаваш пълен пакет за активиране "Левскарски ценности".
Половината от Сектор Б
НЕ МОГАТ да вържат повече от 3 изречения за това кой е Васил Левски и какво е делото, мисията, идеите, идеалите, заветът и волята му! Огромна част от тях ежедневно вършат това, което Той най-много и най-силно е мразил и презирал. Кълнят се в името му, докато издевателстват с идеите му! Всъщност в по-голямата част от живота си вършат именно това, да мразят... Мразим мангалите, мразим турците, мразим черните, мразим жълтите, мразим всичко и всички, мразим 24/7, не спираме да мразим, да драскаме, да рушим, да тъпчем. И от много мразене не ни стига времето да се погледнем ние на какво приличаме и докъде ни е докарало перманентното тъпкане на едно място. И в един момент, левскарю, знаеш ли какво се получава? Получава се така, че има турци, които са 200 пъти по-свестни от някои от нашите ценностно-закърмени левскари. И това е самата тъжна истина И това е най-големия срам на българина и левскаря. Това трябва да му тежи на врата, но той никога няма да го признае. Щото все още много хора живеят в някакъв свят, в който представите им за себе си са като за върховна степен хора, надчовеци, арийци.
Аз самият съм минал през период, в който мразех, колих и убивах виртуално по цял ден турците и мангалите. Бях сигурен, че ако ги няма, ще живея в приказна страна и ще се къпя в пари и охолство. Уви, захванах се с четене и излизане навън, извън пределите на ограниченията, извън пределите на страната, запознах се с много хора и стигнах сам до извода, че ми се драйфа от това какви българи срещнах. Какви левскари... Най-ужасните ми ранни ученически спомени и стрес бяха свързани с наркотици и хора, занимаващи се с наркотици. Може би затова оттогава изпитвам вътрешна ненавист към подобни хора. Странно, че ги срещнах и сред "моите". Странно и че в университета срещнах турчин, който знаеше за Стамболов повече отколкото аз. Който знаеше за Шипка и българската история повече отколкото аз. Това ми беше най-големия срам в живота. Никога не мога да допусна турчин за приятел, вътрешна спирачка ми играе, няма как да стане, но сляпата омраза просто не води до нищо...
Та проблем ли е някаква шибана турска болница? Да фалира дано, все ми е тая... По-добре да не се бяха появявали. Но не. Проблемът сме ние! Наистина проблемът сме ние... И е хубаво някои хора да се замислят навреме.
Левски не е шалчето на стената
Левски не е плаката на вратата,
Левски не е клетвата в устата,
Левски не е фланелката с нечие име на гърба
Не е венеца на паметника или снимката във фейсбук
Левски е в душата!!! И или го имаш, или го нямаш...
Огромната част от Сектор Б е левскарски пуст! Там място за левскарски ценности няма и никога не е имало.
И го доказваме всеки божи ден!
Нека храненето и заплахите започнат сега...