Първо честита победа на всички левскари!
Точно това, за което говорех преди 2 дни, че не достигна на Литекс се видя нагледно колко е важно - опитът в европейските турнири, и ако щете самочувствието, което без съмнение набра Левски в последните години в Европа. Каквото и да си говорим този мач го взехме изцяло благодарение на опита и късмета - критиците на Гонзо ще имат предостатъчно материал да го критикуват след този мач, въпреки обрата. Но това е част от играта, и както прекрасно се вижда - много важна част от играта! Ето затова Левски не е Литекс - в нашата ситуация ловчанлий щяха да са посрали гащите, но нашите не се предадоха и накрая направиха пълен обрат и ни доставиха поредна безсънна нощ и радостни мигове.
Колкото до второто полувреме - и то беше напълно равностойно, и отново ситуациите на Спартак бяха по-чисти от нашите. Дузпата им беше 50 на 50, както и несвирената такава срещу Иван Цветков. Нито едната, нито другата за мен са скандално отсъдена/неотсъдена - просто за мен и двете са преценка на съдията. Като цяло смените на Гонзо поне според мен бяха леко закъснели и дори тази на Йовов ми се видя странна, защото в такава ситуация точно опитът е важен, а той беше най-опитният на терена, а и второто полувреме си подобри играта. В общи линии, добре че ни върза здраво от нищото да вкараме 2 гола, защото иначе и Гонзо и отбора щяха да бъдат унищожени от критики, и Спартак макар да се оказаха корав отбор щяха да бъдат моментално обявени за посредствени, с цел да се изкара загубата евентуално провал.
В заключение - равностоен мач, равностойни отбори, отворен реванш, поредни приятни емоции с отбора, ПОРЕДЕН обрат в евротурнирите - какво повече да иска човек? Може би класиране напред, но и за това има време - другата седмица.
Играч на мача за мен е един измежду Гаджев и Цветков, но гласувам за Цветков, понеже направи много добри неща, докато Гаджев освен гола не можа да направи нещо кой знае какво. Също и Пламен Илиев игра много силно, както и Грийн и Арш второто полувреме ми харесаха. От останалите имаше какво да се желае, може би добри думи заслужава и Рисп.
П.С.> Преди мача прогнозирах победа с 2:1 с драма, и най-накрая познах в прогнозата си.
П.С.2> За днес ако не стане нещо извънредно спирам с гонгаджийско-анализаторските коментари.