forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Съб Дек 27, 2025 9:56 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 2:38 pm 
Аватар

Аз си мисля, че хубавите неща в тази държава не стават благодарение на ББ, а на няколко човека около него. Морнинг-а ги изреди горе-долу :roll: Южняк, виж какво става в здравеопазването например, каква е какафония

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 2:38 pm 
Аватар

peccatum7 написа:
Доста малко държави могат да ги победят военно, т.е. с изкарване на двете армии една срещу друга е ясно, че турската е почти непобедима. Но има държави, най-вече нейни съседи (под съседи нямам предвид румънци, сърби или македонци) като Гърция, Иран, Ирак и най-вече Сирия, които много сериозно могат да ги "бутнат". Не говоря само за взривяване в центъра на Истанбул.
Според теб кюрдския проблем не е ли много сериозна заплаха за тяхната н. сигурност? Предполагам, че много добре знаеш кои страни от региона са свързани демографски, политически и идеологически с този проблем. А факта, че страната е тотално зависима от вносни енергийни ресурси? За проблемите с Гърция всеки е чувал. Това са само няколко примера, макар и доста сериозни, за меко казано сложните проблеми и отношения на Турция със съседите й. Единствено ние сме сигурни, не правим проблеми, външната ни политика е предсказуема и т.н.
В момента Турция е най-близкия ни съсед. Знам, че всички много ги мразим щото са ни мачкали и клали в миналото, но днес нещата стоят по този начин и ако не се съобразяваме с реалностите...горко ни :?

На Гил Галад ще кажа само:

Приятел, съгласен съм с теб като човек, много ме кефиш, обаче се радвам, че не заемаш сериозен дипломатически пост или още повече не си от хората, които изработват стратегическата ни визия, или казано по друг начин, Стратегията за национална сигурност. Ама не тая, дето всеки може да я чете и в нея няма нищо конкретно и можеш като смениш България с която и да е друга страна в текста да няма никакъв проблем.

П.П. Аз не казвам, че са ни най-добрите приятели. Нищо подобно. Казвам, че в момента те са най-малкия ни неприятел (враг) от съседите.

Нали ти е ясно, че този сценарий е абсолютно невъзможен, докато Турция е член на НАТО и то един от силните? Нападението над който и да било член се счита за нападение над целия Алианс, а САЩ ще подпикнат от кеф да си намерят повод да се разправят със Сирия и Иран, без никой да може да ги обвини в агресия и интереси. Гърците не ги броя въобще за заплаха, да не говорим, че и те са членове на НАТО и ЕС.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 2:39 pm 
Аватар

SouthSupporter написа:
Може да са малки нещата, но правят впечатление, по - добре откоркото де се плюе постоянно!

Милиционерите са си милиционери, но все пак, не е по-зле от предните. За улиците специално не знам. Факт е че позапълниха предизборно повечето дупки във вътрешните, в квартала, ама така ги запълниха - да си ебе майката :ohmygod Некъв филц със съвсем малко дзифт, който се рони и след 3 пороя пак ще се изрови. Дори и от подлизурство да е само, пак се опитват да правят малки ЕС-угодни неща, докато на комунистите не им дремеше за абсолютно нищо след като влезнахме и всички фондове бяха спрени. :smt006 Понавърта се някой и друг кадърен министър покрай Пожарникара все пак...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 2:39 pm 
Ами аз не съм уточнил, казах че има хубави неща, благодарение на Герб, не конкретно на Бойко :wink: И това беше по неговата публикация, че миналия и настоящия кабинет не се различавали по нищо, което е много далече от истината :wink:

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 2:40 pm 
Аватар

SouthSupporter написа:
Абе на някой хора все едно им плащат да говорят за Костов постоянно ! Какво е направил тоя циганин за България бе? Избройте ми 5 неща, ама читави и тогава може да се дискутира ! И как да няма нищо различно между миналото управление и това в момента? Защо си кривите душата? Не съм някой активен гербер, обаче няма как да не призная доста неща, които ми правят впечатление в положителна насока, едно от които е магистралата Люлин, колкото и да се смеете :wink: Около работата ми има улици, които повече от 30 години не са запълвани и поддържани, миналата седмица бяха циментирани и бяха поставени знаци :wink: Може да са малки нещата, но правят впечатление, по - добре откоркото де се плюе постоянно!

От строежите на пътища Бойко и кликата взимат К О М И С И О Н Н И ? Какво е странното, че се грижи за джЕба си ?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 2:42 pm 
Аз не се интересувам от политика и не претендирам, че съм компетентен. Просто като нормален гражданин ми правят впечатление някои хубави неща, които няма как де не се отбележат :wink:

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 2:44 pm 
Аватар

SouthSupporter написа:
Аз не се интересувам от политика и не претендирам, че съм компетентен. Просто като нормален гражданин ми правят впечатление някои хубави неща, които няма как де не се отбележат :wink:

Ми ако те кефи Бойко и Мойко да правят пари от данъците ти, пусни им 2 гласчета на изборите :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 2:46 pm 

Костовистите ще го изядат с парцалите :bigok Въпросът е, че култът към личността в техния случай е култ към Костов, който също хич не е цвете за мирисане. Само дето никой не ще да го признае. :bigok Иначе Карето като цяло е прав за ББ. Само че простия народ иска прости приказки и такъв като ББ идеално лепва на днешното ни оркско положение. Докато народът се ръководи от чалга, плешивия трифонов и иван и андрей няма друга алтернатива.
Да не говорим, че за пореден път се убедих, че явно в тая държава не е важно за кого гласуваш, а през кого минават гласовете... Скоро писах в темата за изхвърлените бюлетини...

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 2:46 pm 
Аз например живея в Княжево, тук от години нямаше никаква подръжка на улиците, да не говорим за друго. Последната една година се оправиха 90% от улиците, сложиха се лампи, тоест бяха подменени повечето, даже някои главни улици се мият почти всеки ден :wink: Това никога не съм смятал, че е възможно да стане, точно тук :wink: Дали е дело на Фандъкова, на ГЕРБ на Бойко, дали взимат комисионни или не, не ме интересува, важното е , че има някъв резултат.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 2:47 pm 
Аватар

sin написа:
SouthSupporter написа:

Ми ако те кефи Бойко и Мойко да правят пари от данъците ти, пусни им 2 гласчета на изборите :)

Доста наивно гледаш на нещата. Смяташ ли че има някой някъде по планетата, който да не прави пари от данъците, както ти го наричаш? Въпроса е по колко взимат.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 2:50 pm 

Костов при Косьо Самоковеца

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 2:53 pm 
Аватар

Така е предизборно, оправят се много неща. Не вярвах, че някой се връзва на тези номерца. Ако ще Фандъкова да ми вика курви и да ми купува бело, пак няма да гласувам за нея. Да не говорим, че съм 100% убеден, че преди и гъза да си избърше, иска разрешение от Господаря Бойко. Дефакто ние нямаме кмет, а марионетка. Пожарникаря ходи да реже ленти и на всички общински проекти, сякаш са негови, а пионката Фандъкова чинно седи в сянката Му и се усмихва слабоумно.

П.П.

Инче, след като Костов за нищо не става, ГЕРБ са калпави, а ДПС са турци, да очакваме да гласуваш с червената бюлетинка? :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 2:56 pm 
Аватар

Седем:Едно написа:

Нали ти е ясно, че този сценарий е абсолютно невъзможен, докато Турция е член на НАТО и то един от силните? Нападението над който и да било член се счита за нападение над целия Алианс, а САЩ ще подпикнат от кеф да си намерят повод да се разправят със Сирия и Иран, без никой да може да ги обвини в агресия и интереси. Гърците не ги броя въобще за заплаха, да не говорим, че и те са членове на НАТО и ЕС.

Кой сценарий имаш предвид? Не е необходимо Сирия или Иран да ги нападат военно, че да им е*ават майката на сигурността.. Не знам дали си спомняш за отношението на Турция спрямо войната с Ирак, за отказа им да дадат коридор на американците, за намерението им да нахлуят с военни части в северната част на страната въпреки американците, за да решат проблема си с иракските кюрди...Абе голямата политика е мръсна работа, няма морал, няма справедливост, няма правила...има само интереси :bigok

На антикостовиста мога спокойно да му изброя не 5, ами 50 хубави неща, направени за времето от 97 до 2001 г., но едва ли ще го направя по-добре от Морнинг Глори. За мен най-големия успех във външната политика (с изключение на НАТО) на Костов беше, че той не допусна албанските бежанци ВЪПРЕКИ силния натиск от страна на САЩ. Ако това беше станало, майка ни жална...А много от нас не са наясно и никога няма да разберат за какъв натиск става дума.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 3:01 pm 
Аватар

какво сте се занападали с Турция па вие бе? :smt005
Едниствената, ама единствената причина Турция да има такава голяма войска са кюрдите, които почти са се отделили в техна си кочина. Това техен екскурзовод ми го беше разправял. На практика е почти държава в държавата и некви полудиваци се разхождат с калашници от 10 годишни (не без помощта на услужливите американци, разбира се, които се борят за демократичните им права :bigok )

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 3:05 pm 
Аватар

SouthSupporter написа:
Абе на някой хора все едно им плащат да говорят за Костов постоянно ! Какво е направил тоя циганин за България бе? Избройте ми 5 неща, ама читави и тогава може да се дискутира ! И как да няма нищо различно между миналото управление и това в момента? Защо си кривите душата? Не съм някой активен гербер, обаче няма как да не призная доста неща, които ми правят впечатление в положителна насока, едно от които е магистралата Люлин, колкото и да се смеете :wink: Около работата ми има улици, които повече от 30 години не са запълвани и поддържани, миналата седмица бяха циментирани и бяха поставени знаци :wink: Може да са малки нещата, но правят впечатление, по - добре откоркото де се плюе постоянно!

Знаеш ли кой и кога започна строежа на АМ "Люлин". Кой изготви проекта? С какви пари се изпълни? Знаеш ли кой запълва дупките в кварталните улички, щото със сигурност не е правителството? И що в моя квартал не запълват? Аз пък ти казвам, че не пипат инфраструктурата, ти кво ще отговориш? И това довод ли е въобще?

Най-голямата гордост на герберите е "повишената усвояемост на парите от еврофондовете". Я някой безделник да извади процента на усвояемост, та да се посмеем заедно. С финансовите ресурсите, с които разполагаха това правителство и предното, не знам как не ги е срам да говорят за "изпълнени проекти". А вие пък не знам какви хора сте, за да се връзвате на това, което казват вечер БТВ или Нова Бойковизия.

На мен изявления от рода на: "Ето, днес ви давам Ломско шосе", не са ми особено смешни, като знам, че орките цъкат с език, ахкат и с въодушевление благодарят на Тато за добрината да им ремонтира една улица с техните пари или пък с пари на ЕС. Без да се знае какви комисионни са изтекли там за "негови хора", на какви цени са се извършвали строително-монтажните работи и т.н. Нали подготвям документи за такива обществени поръчки, много добре знам как стават нещата и дали се бутат "наши фирми" и при това управление.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 3:10 pm 

E факт е, че в сравнение с комунягите са отличници. Комунягите бяха усвоили 1-2 %, тези са усвоили около 10 засега.
Но все пак до 100 % има още 90, а има само година и половина до 2013, когато приключва този програмен период. :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 3:18 pm 
Аватар

А я някой да ми обясни какво точно означава УСВОЯВАНЕ на тея фондове, че ми е малко мъгла :smt017 Смисъл 10% са усвоили, другите 90% какво е станало с тях :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 3:20 pm 

не са ги усвоили :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 3:24 pm 
Аватар

И тук говорим само за морал и икономика. Дори още не сме споменали за тоталната милиционерщина, която дори и БСП и Румен Петков не са си позволявали. Тези си действат като милицията на НР България, все пак така са научени като кадровици на Партията и строя.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 3:26 pm 

и контролът върху медиите :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 5:40 pm 
Аватар

Много,много трябва да сме внимателни,защото аз повече няма да имам време да живея в нова диктатура!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 5:49 pm 
Аватар

Ivan63 написа:
Много,много трябва да сме внимателни,защото аз повече няма да имам време да живея в нова диктатура!

Както вървят нещата, на синО ти скоро може от местното ОФ да му подстрижат косата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 5:52 pm 
Аватар

Леле,тия колко са събрали,това разни местни лайнари ако им дадат власта да си играят на ОФ и народен съд,ще ни свалят кожичка по кожичка.Не спете спокойно деца,комунизма лекичко се връща

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 6:06 pm 

peccatum7 написа:
SZ_FEN написа:
Не турците са ни врагове, а турското правителство. Иначе самите турци са единствените наши съседи, които ни мислят за нормални хора. За разлика от България, Турция няма нито демографски, нито сериозни икономически проблеми (въпреки кризата) и е съвсем нормално турските политици да искат да увеличат влиянието на Турция за сметка на страни като нашата.

Не мога да се съглася с подчертаното (другото е напълно вярно). В момента, а и през последните години, точно Турция е най-близкия ни съюзник от всичките ни съседи. Не казвам, че няма опити за прокарване на влияние и т.н., но предвид мащаба на Турция спряма нас тези неща са очаквани. Но в сравнение със Сърбия, Румъния, Гърция и Македония тази страна най-малко може да бъде обвинявана в противобългарска дейност. В същото време ние сме единствения съсед на Турция, който не застрашава тяхната национална сигурност и е в техен интерес да поддържаме добри взаимоотношения.

Peccatum7, уважавам мнението ти, но ми се струва, че в главата ти е абсолютна каша що се отнася до Турция. Приеми казаното от мен като още едно мнение по въпроса, a не като опит да ти натрапвам моя начин на мислене.

Последните няколко хиляди години човешка история ни показват, че в дипломацията и взаимоотношенията между страните няма приятели, а има само интереси. Една държава може да е приятелски настроена към друга защото нейните интереси съвпадат с интересите на другата държава или защото въпросната държава е под нейно културно или икономическо влияние (често пъти когато едното е на лице и другото също присъства).

Нека се вгледаме в "приятелството" на Турция към България:

- На Турция и е пределно известна ситуацията с "изборния туризъм" у нас. Защо тогава не опита да спре туристите или най-малкото да не им предоставя автобуси до България? Нима няма достатъчно избирателни секции в Турция където българските турци да гласуват?
- Защо Турция не се противопоставя на насилственото турцизиране на всички мюсюлмани в България?
- Защо Турция прави такъв голям "аферим" на ченгето от ДС и участник в "уж така омразния на нея възродителен процес" Ахмед Доган, за когото също така е известно, че прокарва интересите на ислямистки фондации от Иран и Саудитска Арабия. Нали Турция е секуларна държава с аспирации да влиза в ЕС?
- Защо Турция използва щатите през 2002 г. за да ни окаже натиск да разкараме ракетите насочени срещу нея? Нали е наша приятелка? От какво има да се страхува?

Турските политици си гледат и защитават националните интереси на Турция и не можем да им се сърдим за това. Можем само да се сърдим на българските политици, които не им отвръщат по подобаващ начин (а начини дал Бог, но за това ще говорим в друга тема).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 6:58 pm 
Аватар

Не знам каква каша си видял в мисленето ми, при положение, че твоето мнение по никакъв начин не отрича моето.
Първо, ти пишеш за дипломацията и международните отношения. Това са области, с които се занимавам от достатъчно дълго време и в достатъчна дълбочина, за да ми е ясно как функционира международната система. Но това в случая няма значение, защото мисленето ни по въпроса е подобно и ако прочетеш какво съм писал малко по-надолу, ще видиш, че споделяме една и съща позиция.

Тезата на твоето мнение е, че Турция ни "рита" под масата, т.е. има определени цели и интереси, които нарушават нашата национална сигурност. Това е така, и аз никъде не съм го отричал. Всяка държава си преследва интересите, които много често са в ущърб на други. Ние също го правим, макар и все още доста "срамежливо". Това, което аз казах е ,че Турция е най-малкия ни неприятел на Балканите. Защото това е точно така за момента. Това не е моето мнение само. Доколкото знам ти си преподавател и съм сигурен, че ще оцениш мнението на хора, които се занимават професионално с тази проблематика. Ако смяташ, че мисленето ми е каша, допитай се до неанонимни експерти в областта, които с името си са спечелили влияние и авторитет.

Уважавам мнението ти, защото различните гледни точки и перспективи са полезни в определянето на една толкова сложна област като нац. сигурност. Мнението ти се базира обаче на обща информация, събрана от медии и други публични източници.

Желая ти здраве и успех на Левски! :wink:

Последна промяна peccatum7 на Вто Юли 12, 2011 7:31 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 7:15 pm 

Цитат:
"Какво лошо има в това ако ни трябват 10 хил. медици, ние да произведем 20 хил. и те да работят навън?
Там те вземат по-добри заплати, рекламират държавата и се връщат тук с по-високи специализации. Затова трябва да започнем да произвеждаме специалисти и да ги изнасяме".

По думите на премиера "дори трябва да стимулираме младите български лекари да работят в чужбина, защото по този начин ще рекламират страната ни".

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 7:20 pm 
Аватар

:smt005 Иначе си е откровен,тука трябва да останат само пълни дебили,хем ще си го обичкат и слушкат,хем няма кой да нарани и неговата нежна душичка,криеща се зад сурова външност,хем ако случайно е останал някой мазохист с нещо в главата,лесно ще го разчекнеме.Арееее,всеки който може поне да пише,да го трансферират в чужбина :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 7:22 pm 

боко и ии5
наранените души на деня :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 7:57 pm 
Аватар

http://www.bivol.bg/wlbatkov.html

Интересно за Бащицата :smt026

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2011 8:09 pm 

Седем:Едно написа:
Така е предизборно, оправят се много неща. Не вярвах, че някой се връзва на тези номерца. Ако ще Фандъкова да ми вика курви и да ми купува бело, пак няма да гласувам за нея. Да не говорим, че съм 100% убеден, че преди и гъза да си избърше, иска разрешение от Господаря Бойко. Дефакто ние нямаме кмет, а марионетка. Пожарникаря ходи да реже ленти и на всички общински проекти, сякаш са негови, а пионката Фандъкова чинно седи в сянката Му и се усмихва слабоумно.

П.П.

Инче, след като Костов за нищо не става, ГЕРБ са калпави, а ДПС са турци, да очакваме да гласуваш с червената бюлетинка? :bigok

Естествено бе, как :bigok
Иначе не съм казала абсолютно никъде, че Костов за нищо не става :wink: Мисълта ми беше да не бъде издиган в култ, защото и той има кирливи ризи за вадене. :wink: Дори ако щеш тая, че сяда на маса с Гоце и компания да се договарят за някои неща (и не говоря за 90-та год.) :wink:
Както и да е, не ми се почва тая тема. :) Незабавна смърт за медиите. Тва да си вадиш хляба цял живот нагъзен и да печелиш от нещастието на хората е най-голямата гадост на света. А грешката на костовото управление беше именно липсата на стабилен контрол над медиите. Аз наистина друго такова лизане на задници не съм виждала (ББ имам предвид). Нито си спомням някой преди да е ставал министър-председател само благодарение на телевизията...

Каре, не се пали толкова (и аз кво казах :bigok ). Идеята нa SouthSupporter не мисля, че беше с цел да защитава ГЕРБ като цяло. Всички виждаме НЯКОИ положителни неща от Фандъкова в бойковата сянка. И Седем:едно е прав, че е предизборно. Но и отпреди това имаше някои леки подобрения тип пооправени улици, околомръсното, кръговото на Черни връх и околомръсното, метрото, чувам от разни хора, че и някои градинки били позатегнати от Столична община, определено наблюдавам повече да се чисти на местата, на които аз ходя (включително кварталите, където са баби, дядовци и т.н.). Което не значи, че управлението е супер, просто мисля, че SouthSupporter имаше предвид тези леки подобрения. :wink:
Иначе кметът на София трябва да направи следните неща: 1. връща софийското жителство 2. събаря всички грозотии :bigok и 3. събаря чалготеките :bigok

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]