Kryten написа:
Имаме нов кандидат за 'песимист на форума'

Ами гледам, че нещо е станало много спокойно като за началото на лятото - къде отиде обичайното дръгнене кой е по-по-най селекционер/треньор/президент

Нещо не ги виждам и другите мрънкала - hidden, boyo, змей и т.н.
Сега, за твърдението, че Гонзо е "довел най-добрите играчи за нищо пари" много може да се поспори. Освен Дембеле, който далеч не дойде за без пари (с този %, който сега ще платим цената му отива на 500 000 евро) не се сещам за някакво негово брилянтно попадение.
Майкъл Тевия - помните ли го тоя?
Иво Иванов - просто без коментар, отдавна не съм виждал такова потресаващо дърво.
Дани Младенов - има качества, но за добро или лошо решиха да не го пускат в игра, така че каква полза?
Марко Видович - Мъри сигурно доста се е радвал, след като му го пробута.
Кирчо Акалски - вратар, който от всяка ситуация може да получи гол (иначе Пламен изглежда класен, но още е рано да го коментираме - във всеки случай е много-много млад и мисля, че товарът в Европа ще му дойде в повече).
Даниел Димов - поредният играч, взет просто за пълнеж.
Карвальо - да споменавам ли, че с онова му падане на рамото всъщност извадихме зверски късмет, иначе сега щеше да ни се смее цяла България?
Да погледнем каква я свършиха и мениджърите на Батков, защото тяхната ефективност е същата работа - Грийн, Мулдер, Слори и Матондо. От тях само Грийн е футболист, който наистина вдига много нивото на тима, Мулдер става, но със сигурност не привнася класа и стабилност, особено ако Дока е наблизо, останалите са без коментар.
Извод: за 2 години сме взели само двама читави играчи и вие смятате, че входящите ни трансфери са добре?! Не мисля, че ще издържим дълго така, още повече, че школата съвсем я отсвириха и вече от там не се вадят играчи като Домо, Ричард, Миланов, които да ти компенсират празния джоб, липсата на скаути и неспособността да преценяваш дошлите на проби достатъчно бързо и ефикасно. Реалността е, че гръбнакът на отбора в последните 2 години се състоеше от стари кадри като Минев, Гаджев, Тасевски, Йовов, Жо и донякъде Милиев. Махнахме един от тях и видяхте какво се случи, сега махаме втори и пак виждам, че вземаме някакви комични алтернативи.
Старокин - следващият Щърков... Иван Цветков - 32 г. старомоден атакуващ халф, чийто връх в кариерата е Левски. Гледах го в Пирин - свикнал е топката да се лющи към него от защитниците и той да тръгва през разредената защита, като няма ясна позиция - накъдето му я хвърлят натам отива... при нас такъв стил няма да има... Башлиев и Райков са абсолютно неясни поне за мен, да ги определяме като сериозни попълнения си е изхвърляне... това е все едно да вземеш двама юнаци от школата, които обаче почти не си гледал и които са тренирали по коренно различна схема и да кажеш - ето, има селекция. Единственото по-интересно име е Тодор Христов, гледах го в доста мачове и им беше най-силният играч на беройци, а и Илиян Илиев със сигурност го е понаучил. Съгласете се обаче, че това е твърде малка искра в твърде черен тунел