forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Сря Сеп 17, 2025 9:07 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Юни 08, 2011 9:05 pm 

и мартин димитров мисли като теб :bigok
http://sds.bg/bg/structure/national_executive_counsil

http://news.ibox.bg/news/id_1210544795

:smt027

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 08, 2011 9:51 pm 
Аватар

Абе нещо отпуснахме контрола тука и апаратчици от "Лидер" пак взеха да дават мнения :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 08, 2011 10:39 pm 
Аватар

От Пидер, по-точно :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 08, 2011 10:40 pm 

тва щото вече си тлъст и те мързи да пишеш :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 08, 2011 11:43 pm 

Tuchkata написа:
ultrafan_rs написа:
жорка, твоето значително мнение от форум0 ли се оформя :bigok
п.п. румен христов за президент, прошко за кмет :smt047

Лека корекция за президента обаче :bigok

Каква лека корекция бе, мощно шамар зад врата :smt027

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 08, 2011 11:45 pm 
Аватар

Малинов за президент :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 12:40 am 

Искам да задам един кратък и прост въпрос.След като Костов е направил толкова "добрини",защо от 70 % доверие през 1997-а година,сега едва-едва събира 4-5?И още един. Защо никой министър от правителството на Костов не направи добра политическа кариера след мандата на въпросното управление - Костов,Надежда Михайлова,Ал Бож,Петър Жотев,Венцеслав Върбанов,Муравей Радев.Къде са тия хора?Защо се оттеглиха от политиката?

Някъде в предните страници прочетох върхновната простотия,че Меглена Кунева била отговорна за затварянето на 3 и 4 реактор на АЕЦ "Козлодуй".България се води уж правова държава,в която едно от основните човешки права е правото да бъдеш информиран.Айде някой да провери какво е заложено в Меморандума за разбирателство от 29 ноември 1999 между Европейската комисия и България,подписан от Надежда Михайлова,и тогава пак ще си говорим кой е отговорен за затварянето на въпросните реактори и кой е предал българските интереси.

Мразя комунисти,но мразя още повече фалшиви демократи и антикомунисти!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 12:44 am 
Аватар

Абе Кико,ти няма кой да обичаш бе,те всичките са в една от двете ти посочени категории :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 12:51 am 

Прилагателното "фалшиви" се отнася за съществителните "демократи" и "антикомунисти".Поправи ме,ако греша. :)

Последна промяна Kiko на Чет Юни 09, 2011 12:57 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 12:53 am 

Kiko написа:
Искам да задам един кратък и прост въпрос.След като Костов е направил толкова "добрини",защо от 70 % доверие през 1997-а година,сега едва-едва събира 4-5?И още един. Защо никой министър от правителството на Костов не направи добра политическа кариера след мандата на въпросното управление - Костов,Надежда Михайлова,Ал Бож,Петър Жотев,Венцеслав Върбанов,Муравей Радев.Къде са тия хора?Защо се оттеглиха от политиката?

Някъде в предните страници прочетох върхновната простотия,че Меглена Кунева била отговорна за затварянето на 3 и 4 реактор на АЕЦ "Козлодуй".България се води уж правова държава,в която едно от основните човешки права е правото да бъдеш информиран.Айде някой да провери какво е заложено в Меморандума за разбирателство от 29 ноември 1999 между Европейската комисия и България,подписан от Надежда Михайлова,и тогава пак ще си говорим кой е отговорен за затварянето на въпросните реактори и кой е предал българските интереси.

Костов е лидер на парламентарно представена партия, Надежда е евродепутат, Ал Бож почина, Жотев е болен, носът му вече е троен /а и май не е добре, щото си говори сам по улицата/, Върбанов е депутат, само Муравей не знам къде е.
Това че дадена личност има одобрението на малък процент от населението не ме притеснява. За мен е важно да има одобрението на приятелите ми, което е факт. :smt006 За Реджеп от Рудозем, Леля Гинка и Гошо с Голфа от Радомир ми е през кура.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 12:55 am 
Аватар

От време на време съвсем сериозно си мисля за дясна партия, съставена от членове на форума в ярдото си и от обикновени граждани в тялото, ама все ме е срам да си призная мисълта :loser2 Представете си Гейпандата министър на кОлтурНата :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 12:56 am 
Аватар

Казах две категории,защото демократа няма как да не е антикомунист,а другите са си комунягите,белята е че така като ги раздели или оеднакви,те не останаха други възможности :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 1:43 am 

Omraz написа:
Kiko написа:

Костов е лидер на парламентарно представена партия, Надежда е евродепутат, Ал Бож почина, Жотев е болен, носът му вече е троен /а и май не е добре, щото си говори сам по улицата/, Върбанов е депутат, само Муравей не знам къде е.
Това че дадена личност има одобрението на малък процент от населението не ме притеснява. За мен е важно да има одобрението на приятелите ми, което е факт. :smt006 За Реджеп от Рудозем, Леля Гинка и Гошо с Голфа от Радомир ми е през к.р.

Не ща да влизам в дребнави спорове и заяждания,но да си евродепутат не е кой знае какво,имайки предвид какви олигофрени има в европарламента (не говоря само за българските представители).А да не говорим,че европарламента доскоро нямаше почти никаква тежест в ЕС,сега е малко по-различно,но като цяло все още в България му отдаваме прекалено голямо значение.Да си депутат в България...припомям случая с МанЯка и дотам.Факт е,че след 2001 Костов не е бил в нито едно коалиционно правителство (в 2 от трите възможности,броя и това правителство за коалиционно),никой от неговото правителство не е бил канен на някаква отговорна длъжност,която да има някаква тежест.ДСБ,макар и парламентарно представена партия,не е такъв фактор,какъвто примерно са ДПС.

Бай Иване,пиша рядко,но следя форума и имам прекалено голямо уважение към теб,за да ти обяснявам като на дете или да ти отвръщам на заяжданията. Разбра какво имах предвид.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 1:54 am 
Аватар

Kiko написа:
Искам да задам един кратък и прост въпрос.След като Костов е направил толкова "добрини",защо от 70 % доверие през 1997-а година,сега едва-едва събира 4-5?

10 години леене на помия от червените вестничета (най-вече жълти) и 10 години леене на помия от червени подлоги като шоуто на слави (по едно време го гледаха почти 2 милиона души) водят до наслагване и промиване на мозъка на масовото българско население на принципа за лъжата и стоте повтаряния. Подминава се с лека ръка и друг факт, а именно, че ако не беше перфектният ход на ДС с царя то Костов щеше да има със сигурност втори мандат и то след 4-те най-тежки години на реформи. Добрините са факт и се оценяват на запад - поставя България на пътя към евро-аталнтическата интеграция, изкарва страната много бързо от кризата, приватизира успешно обявени за фалит големи предприятия, поставя основите за последвалите години на голям икономически растеж, започва борбата с мафията и корупцията. Отделно два много силни хода във външната политика - пускането на самолетите на НАТО да бомбардират Сърбия и затварянето на границите за албанските бежанци - първото не се харесва на Русия, второто не се харесва на САЩ, но е изцяло в интересите на България. И още нещо - дори с тези мижави проценти на подкрепа в момента пак е основна тема на разговор за комунистите, особено преди изборите, което говори достатъчно. И интересно как в реномираната западна преса и до ден днешен се сипят хвалби по негов адрес и се определя като истинският и единствен реформатор в нашия преход, а малоумните статии са само по жълтата преса, която за жалост има огромно влияние над хората в България плюс шоуто на дългия селянин. Тва, че българският народ е лесен за манипулиране и е с крайно къса памет в крайна сметка не е мой проблем и тази мижава подкрепа за него само показва колко сме зле като цяло, защото е класи над всички останали и с истинска визия как трябва да се развиваме правилно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 7:01 am 
Аватар

За жалост обаче за масата от населението "той направи 10 000 лв, което навремето беше половин апартамент, 10 лв, той разсипа балкан, той съсипа кремиковци" и тем подобни глупости, а не се сещат за Жан Виденов примерно... както и да е, далече съм от мисълта да защитавам която и да е позиция, щото съм крайно апатичен на тема политика, щот съм твърде бос в тая сфера, а и винаги ми е била противна... кат има избори гласувам по мое усмотрение, не съм фен на Костов, ама другите са ми още по-гадни... за жалост Костов го свързвам с много кофти период за моето семейство и не мога да се пречупя да разбера любовта ви към тоя човек... да, на последните изпбори гласувах за него, немам намерение да гласувам на президентските, щот тва значи да пропътувам половин Америка за нещо, дето първо нема да стане мойто, второ не виждам адекватен вариант засега... Ако имам възможност за 3 часа път в едната посока да гласувам, бих го направил стига да не ми излезе 100-200$ тва удоволствие. Кур за политиката! Казах!

ПП. Костов не го обичат много-много, щото нямаше достатъчно време и възможност да извади "завършен продукт" като цяло... да не говориме, че го предадоха и негови по памет... И все пак той е мангал със сини венци, който има неприятен глас и отвратителен говор... и р-то му ме дразни. Таааа... Казах ли Кур за Бойко и Сергей?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 7:27 am 
Аватар

Kiko написа:
Искам да задам един кратък и прост въпрос.След като Костов е направил толкова "добрини",защо от 70 % доверие през 1997-а година,сега едва-едва събира 4-5?

Фактът че комунистите ги избират от време на време след като почти всеки път ебават майката на държавата тотално трябва да ти отговори ясно на тоя въпрос. 91-92 Луканов, мизерия, опашки за хлеб и мляко и т.н. което естествено не пречи да ги изберат пак 94 :smt031 96-97 се надявам да помниш к'во беше.
Накратко, народът е тъп като магаре. Не може сам да си извади никакви логични изводи и се води по медийното облъчване.
Както вече се каза Костов направи от 10 0000 = 10 лв. , закри Балкан и Кремиковци :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 9:37 am 
Аватар

По отношение на Кракачанов, аз доколкото знам, агент не е бил, а направо човек, отговарящ за Македония! Затова разкриването му официално е гаф, защото всички хора работили с него от Македония изведнъж стават съвсем явно на прицел, като работещи за България!
Много крайно се изказах за костов, но аз преди да съм демократ, съм българин и смятам, че не може да е обединителна фигура човек, който казва, че бил погребал българския национализъм!
Моят основен упрек към него е,че не отвори досиетата! Като е такъв антикомунист - едно отваряне и край с тези идиоти! Също така не виждам как може някакви анонимници като беронов и сега този малинов да са обединяващи фигури!
ВМРО е единствената национално отговорна организация в България! Ако се говори за антикомунизъм, коя организация е най-засегната от червените лумпени в исторически план!
Специално за Каракачанов - грешки има много и той, но след изхвърлянето на славчовите майни, мисля, че се тръгна по прав път! На мен ми е достатъчно, че той може да докаже пряката си връзка с Иван Михайлов, на негова страна е например Вида Боева, при изгонванета на пишман войводата славчо, Райна Дрангова също беше зад Кракачанов! Така че всички нека си гледат по телевизията как се реабилитират родоотстъпници и алкохолици като членовете на живковата кривешка фамилия, как останалите организацийки се опитват да присламчат към себес някоя личност от миналото, я Стамболов, я някой друг! Днешното ВМРО няма такъв проблем чрез Иван Михайлов и наследниците на българските герои, които са членове на ВМРО, съвсем ясно се доказва, кой, кой е! Това, че масата обича само да приказва и да плюе е друг въпрос! В България има две ясно очертани позиции - едната е на бсп, които имат пряката връзка с националните родоотстъпници георги димитров и останалата банда, и ВМРО с цялата плеяда герои паднали за родината, като се започне от Раковски и се стигне до Иван Михайлов! Това, че нашата действителност произвежда индивиди като жельо, петър стоянов, костов и сидеров е проблем на целият народ!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 9:59 am 
Аватар

Brannik написа:
приватизира успешно обявени за фалит големи предприятия...

Това вече е е по-култово и от изкарването му виновен за всички мизерии :bigok

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 10:01 am 
Аватар

Борисов: Президентският пост не е нужен на ГЕРБ

Явно трябва да има добрите срещу ло6ите :smt027

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 10:07 am 

nazional написа:
Brannik написа:

Е зависи кво значи ГОЛЯМО предприятие за браникъ :loser2 Което е имало логика да го има си беше купено ОК май - фармация, лека промишленост... Разни химко, плама, соди, моди са си загубена кауза отсекъде... и винаги са били... да не говорим за кремиковци... При всичко положения по-добра приватизация от таа на ндсв... особено бтк, което си беше престъпление отсекъде :cry:

Аххаха, иначе тея сдс/дсб нема ли да извадят некой нормален президент бе, тоя Малинов е една идея по-малко зле от Беронов... Ебаси ташака... Да дигнат КомандирО, веднага ще гласувам... Ама некви безлични послушковци кариеристи... не мерси :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 10:15 am 
Аватар

По логиката на Кико, най-добрата партия е БСП, защото винаги са в политиката едни и същи муцуни и винаги се връщат на власт и то само 1-2 години след като са ограбили и разорили държавата. Ето и сега - преди една година имаха 12%, вече имат 23%, а догодина пак ще ни управляват. В държава, пълна с орки, това заслужаваме. И лошото е, че уж интелигентни момчета и момичета ( Sin, Кико, etc) разсъждават като пенсионери с партийни билети. Жалко, много жалко.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 10:58 am 
Аватар

BSG написа:
nazional написа:
Brannik написа:

Е зависи кво значи ГОЛЯМО предприятие за браникъ :loser2 Което е имало логика да го има си беше купено ОК май - фармация, лека промишленост... Разни химко, плама, соди, моди са си загубена кауза отсекъде... и винаги са били... да не говорим за кремиковци... При всичко положения по-добра приватизация от таа на ндсв... особено бтк, което си беше престъпление отсекъде :cry:

Аххаха, иначе тея сдс/дсб нема ли да извадят некой нормален президент бе, тоя Малинов е една идея по-малко зле от Беронов... Ебаси ташака... Да дигнат КомандирО, веднага ще гласувам... Ама некви безлични послушковци кариеристи... не мерси :smt006

Ей, пенсионер :lol: , Светльо Малинов е високо образован ерудит. Много симпатичен и адекватен. Вози се с градския транспорт. Една вечер се качи на 280 на Софийския университет, без да искам го плеснах с ръка по чантата му :loser2 . Погледнах към него, за да се извиня, познах го и ми стана криво.

Мощно на 12-ти гласуваме за Светльо Малинов и Прошко Прошков. Ще черпя с парите на Бранника :lol: .

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 10:59 am 

Ти ще черпиш, той ще плаща, аз ще ви сера в устите :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 11:01 am 
Аватар

Да не ти направим засечка в "АрабИята" :loser2 . Нема ти се верва :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 11:16 am 
Аватар

И Прошко и Кисьов са доста силни кандидатури за кмет. Чета им биографиите и малко се чудя за кого да гласувам. Иначе за президент за малинов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 2:30 pm 
Аватар

Аз тука много - много не пиша, но да си кажа какво мисля.
Първо - у нас "десни" и "леви" в общоприетия смисъл на думата няма. Ако властта се държи от комунистите това изобщо не означава, че имаме ляво управление. СерГей се въведе т. нар. "плосък данък", с което действое би се фукало всяко дясно управление и което действие би накарало кой да е правоверен левичар да се върти в гроба си до самозапалване от триене.
Обратното - как да взема Костов за десен, след като в качеството си на опозиция той не се е разделял с популистка левичарска риторика?
Второ - абсолютно фалшиво е разделението "комунисти - антикомунисти". Антикомунисти могат да се нарекат оцелелите по чудо и до днес някогашни горяни, личности от някогашните опозиционни партии изтезавани по лагерите и пр. Т. е. - хора, които с оръжие и слово са се противопоставяли на еднопартийната тоталитарна просъветска диктатура, установена у нас. Антикомунисти не могат да бъдат нито бившият член на БКП банкянската тиква, нито някогашният преподавател по икономика на марксизма Иван Костов, нито сключилият съюз с комунистите "цар", нито "агент Сава".
В заключение - България продължава без прекъсване да се управлява от комунисти независимо дали се пишат тъмносини, центристи, герберасти и пр. Зад техните марионетни правителства седят хората с истинска власт - назначените още от Луканов "бизнесмени" и наследилите ги в хода на кървавото преразпределение на капитала. В този смисъл един Валентин Златев държи и упражнява много по - голяма и реална власт, отколкото Б. Б. или някой друг изкуствено създаден месия.
Изходът от всичко това може да дойде и ще дойде (ако изобщо се случи подобно избавление) само и единствено по пътя на преврат, някаква форма на военна диктатура и масова чистка не толкова сред редовете на партийци и политици, колкото именно сред днешните ни крупни бизнесмени като Ковачки и сие. Разбира се, едно силово управление на тяхно място ще постави свои хора и не може да се очаква някаква илюзорна всеобща справедливост. Но хората, издигнати от нищото от една силна власт и отговорни денонощно и пряко пред нея поне няма да се разпасват като башибозуци и току - виж съблюдавали едни що - годе нормални правила за правене на бизнес и управление на държавата.
Знам, че сега мнозина ще ме погнат с аргумента че в това няма никаква демокрация. Хора, демокрация не сме имали и ден след 10.11.1989 г. така или иначе. Това, което имаме като свобода на словото няма почти никаква стойност, ако не води и до свобода на инициативата, свобода в медиите и създаване на отговорна управляваща класа. Сами виждате - ако ще утре да излезе не флашка, ами живо предаване в което се вижда как примерно Б. Б. лично застрелва някого две трети от народонаселението вместо възмущение и погнуса ще изпитат умилителна радост от типа "Ама па как го гръмна бате Бойко, те това е мъж на място".
В заключение - поради гореизложеното не виждам смисъл да гласувам изобщо, доколкото никой кандидат и никоя партия не са се доказали с нещо, че се различават от досегашните и че могат и искат да разбият този монопол във властта. Задайте си само въпроса - що не отваряме досиетата вече толкова години? Ами защото хората, от които зависи това до един са бивши доносници, слуги на антинародната власт и омазани в какви ли не лайна докато са и слугували. И аз да взема да ги кача на власт? Мерси, без мен.
Това ми мнение може да коментирате, отричате, псувате - както ви хареса. Ще се помъча да отговоря на всяка реплика. Така ил иначе, нямам претенции да съм безгрешен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 2:51 pm 
Аватар

:smt038 :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 3:23 pm 
Аватар

Само дет по времето на Костов се приема закон, осъждащ комунизма, но всички лустрационни текстове са отменени от конституционния съд, където до един са агенти. Пък и Костов е бил разработван са идеи, които били против коми икономиката. Интересно човек, който е искал да се занимава с икономика какъв избор е имал тогава?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 3:32 pm 
Аватар

Anarion написа:
...

Жалко, че вече има все по-малко хора които мислят като теб.
Много рядко го правя вече, но когато се зачета в коментарите под някоя новина независимо в кой информационен сайт се убеждавам, че умните, можещи и искащи да се развиват хора тук, остават все по-малко... И май няма да има тенденция скоро това да се промени, докато нещата са така както си ги описал.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 09, 2011 3:35 pm 

Brannik написа:
Само дет по времето на Костов се приема закон, осъждащ комунизма, но всички лустрационни текстове са отменени от конституционния съд, където до един са агенти.

Toва не е вярно. Въпросният "закон" представлява нещо като декларация и не е пипан от Конституционния съд. То няма и какво да му гледат, защото реално не е закон.

Цитат:
ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН

Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.

Чл. 1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.
(2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа.

Чл. 2. (1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:
1. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация;
2. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи;
3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения "Народен съд";
4. моралния и икономическия упадък на държавата;
5. установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха;
6. погазването и отмяната на традиционни принципи на правото на собственост;
7. рушенето на моралните ценности на народа и посегателството срещу религиозните му свободи;
8. провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението;
9. злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идеологически цели, включително мотивиране и оправдаване на изброените по-горе действия;
10. безогледното унищожаване на природата.
(2) Комунистическият режим е отговорен за това, че:
1. отнемаше на гражданите всяка възможност за свободна изява на политическата воля, като ги принуждаваше да крият своята преценка за положението в страната и ги принуждаваше да изразяват публично съгласие за факти и обстоятелства с пълното съзнание за тяхната невярност и дори това, че те представляват престъпления; това то постигаше чрез преследване и заплахи от преследване към отделната личност, нейното семейство и близки;
2. системно нарушаваше основните човешки права, като потискаше и цели групи от населението, обособени по политически, социален, религиозен или етнически признак, въпреки че Народна република България още през 1970 г. се присъедини към международни актове по правата на човека;
3. нарушаваше основните принципи на демократичната и правова държава, международните договори и действащите закони, като с това поставяше интересите на комунистическата партия и нейните представители над закона;
4. при преследванията срещу гражданите използваше всички възможности на властта, като:
а) екзекуции, нечовешки затворнически режим, лагери за принудителен труд, мъчения, подлагане на жестоки насилия;
б) освидетелстване или настаняване в психиатрични заведения, като средство за политически репресии;
в) лишаване от право на собственост;
г) възпрепятстване и забрана за получаване на образование и упражняване на професия;
д) възпрепятстване на свободното движение във и извън страната;
е) лишаване от гражданство;
5. безнаказано се извършваха престъпления и се предоставяха незаконни предимства на лица, които вземаха участие в престъпления и преследвания на други лица;
6. подчиняваше интересите на страната на чужда държава до степен на обезличаване на националното достойнство и практическа загуба на държавен суверенитет.

Чл. 3. (1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен.
(2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.

Чл. 4. Всички действия на лица, които през посочения период са били насочени към съпротива и отхвърляне на комунистическия режим и неговата идеология, са справедливи, морално оправдани и достойни за почит.
-------------------------
Законът е приет от ХХХVIII Народно събрание на 26 април 2000 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]