forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Вто Сеп 16, 2025 12:36 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 1:49 pm 
Аватар

BSG написа:
ГейБанда14-1=13 написа:
За бензина ако не се лъжа май даваме по 1,2лв на литър.Пиенето нямам против да е цифра,за да се ограничи потреблението от децата ама не може по 3лв на кутия цигари и по 1лв на литър нафта да ми отиват в държавата.Или при мен горе долу излиза ,че давам по 6лв от цигари и по 5лв на ден от бензин.Демек днеска са ми взели 11лв грубо ,че бачкам и живея.А петък като седна да пия...тогава сигурно отивам на 20лв данък.Ебати прокажената държава :lol:

Е правиш си сметка и така... Не мога да разбера две неща - първо що за децата пиенето е ок да се огранични, ама пушенето не и второ - що секи си мисли, че е задължително да се пуши, пие и кара кола???

И алкохола и цигарите трябва да са ограничени.Въпроса е ,че хората като нас могат без пиене но без цигари не могат.И при положение ,че минималната заплата е 280лв е грубо цигарите да са 5лв.А по второто ти питане...еми въпрос на избор и възможности е.Без кола и алкохол мога но без цигари не.Друг може без алкохол и цигари ама без кола не.Кура е ,че като сметнеш колко те цакат и после излизат да ти кажат криза е и нЕма парЕ и ти идва да псуваш. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 1:53 pm 
Аватар

Седем:Едно написа:
Що говорите глупости? Тези 10% данък са някаква смешка и никой не си прави труда да го укрива. Ако се увеличи, тогава и това ще стане, а постъпленията ще намалеят драстично. Големият кур от корпоративния данък е, че го плащаш авансово на база печалбата ти от миналата година. Така в кризата си еба майката, защото всеки месец цакаш авансово данък на база печалби отпреди кризата. Накрая на годината няма да ти върнат парите, а ще ти ги приспаднат от следващата годиа. Да, обаче след като си бил на загуба предишната, то не плащаш данък следващата и така ти приспадат кур. Ядеш лайна за да могат да се дават пари на търтеи като Търговище, който си чеше мъдята за 1000 ойро на месец :bigok
Но в крайна сметка гусин Смит е прав - големия хуй ядем от косвените данъци, осигуровките и акцизите. Там си отиват едно 30-40% на месец и те боли шпека за мизерните 10% годишно.

Това за 1000-та евра си прав, ако можеше да ми плащат тока и да дадат някой ваучер за дърва, би било идеалка. :loser2 А сега разчитам само на консервите и бутилка олио, давани в края на месеца от социалното министерство. :bigok

Тука повечето говорите за нашата страна, за това как е в другите страни, къде съществува данъчен рай.Няма такова понятие, има просто работещи икономики и неработещи, такава, като нашата- българската.
Най-големият проблем в България за несъбераемостта на данъците е липсата въобще на икономика, високото равнище на корупция, ниската данъчна култура на населението и въобще непукизма ни.
Естествено в момента данъчната ни система е една от най-либералните в Европа, но както всичкие виждаме това не води до голяма събираемост на данъците,а напротив, постигаме много ниско равнище на събираемост, дори, както казва 7:1, фирмите продължават да изпитват големи трудности с плащането на задълженията си и междуфирмената задлъжнялост продължава да расте с бесни темпове, което е основния показател, че има нещо сбъркано, като цяло в икономиката ни.
И когато държавата се откаже от преразпределителната си функция, поради разни корпоративни интереси или просто от липсата, на какво да разпределя, става страшното.Данъчната събираемост продължава да пада, караме на външни дългове, фирмите продължават да обедняват, а контрабадните канали действат с пълна сила.В момента гледаме този сценарий.
Да вземем един пример с цигарите.Акциза скочи доволно много в последните години, особено на фона на жизнения стандарт на българина.Продавачите на цигари, бяха задължени да се регистрират по закона за ДДС.И каква тенденция мислите се наблюдава?Търговците станаха с 30% по-малко, продажбите им паднаха средно с 40%.Оказва се, че вече пушим почти със 100% по-малко, да ама не.Просто контрабандата се увеличи двойно, тройно и при липсата на контрол, в хазната ще влизат два пъти по-малко левчета.
При липсата на контрол, каквито и данъци да плащаме, все ще сме на минус като държава.Иначе лично аз съм за връщане на скалата за подоходното облагане.Не може големите корпорации, идващи в България единствено с намерението бързо да направят големи печалби и след това да изнесат бързо парите зад граница, да плащат колкото 7:1, който се бъхти да продава компютри, реално създава работни места и всичките му инвестиции остават у нас.Какво направиха големите търговски вериги.Дойдоха, направиха инвестиции с чужди пари, обявиха създаването на работни места, за сметка на фалиралите много търговци след тяхното идване, продължават да плащат ниски заплати, а печалбите отиват извън България.Освен това продължават да работят с нашите пари, извиват ръцете на производителите, въведоха хиляди такси, за да влезеш в пробитите им магазини.Ето за това, за тях не 10%, а 30% би следвало да е данъка.
Ще ви дам още един сравнителен пример, пък вие си направете сами извода, къде как е.Понеже имам две фирми в България и в Русия, мога да направя следните заключения.И двете страни започнахме прехода по едно и също време, започнахме от почти еднакви позиции, сменихме системата и в резултат, какво се получи.
В България ДДС-то е 20%, осигурителната тежест е 37% или 39%, корпоративното подоходно облагане е 10%, имаме сравнително ниски мита и акцизи и много либерален режим на внос.В резултат имаме ниска данъчна събираемост, голям дял на сивия сектор, висока корупция, никакви социални продобивки, ниски пенсии и мизерно съществуване.
В Русия има два режима на регистрация и водене на счетоводната отчетност- опростен и общ.Ако си чужда компания или лице си задължен да се регистрираш по втория режим, който съм описал по-надолу.
Та за какво иде реч, ДДС-то в Русия за всички е 7% процента, за основните хранителни продукти, за останалите стоки и услуги е 18%.
Ако си руски субект и имаш годишен доход до 15 милиона рубли, това грубо е почти 1 милион лева, можеш да избираш между така наречената "упрощенка"- упрощенная система налогообложения, тоест опростена система на водене на счетоводството и "общ режим"- нещо като нашето корпоративното подоходно облагане.Ако приемем тези критерии у нас, то в първия режим биха попаднали 60...70% от българските фирми.И тука идва интересният момент, данъците са забележете, можеш да избираш 6% от приходите или 15% от /приходите-разходите/.Не водиш никакви месечни отчети, подаваш единствено годишна декларация.Здравното и пенсионното осигуряване са доста по високи от наще, 34% от дохода, разпределен, както у нас 60:40, работодател:работник.Данъкът вържу доходите е 13% за резидентите и 30% за нерезидентите, разбирай грубо чужденците.Отчетите се подават веднъж на три месеца.
Общия режим включва малко по-висока осигурителна тежест, с около 3...4% и 20% данък върху печалбата.Тук влизат всички чуждестранни компании и руски предприятия с над 150 или 200 работника, не си спомням в момента.
Два процента от данъците остават за регионите забележете, останалото отива в бюджета.
Направете си сами извода, къде са защитени по-добре интересите на малкия и средния бизнес.Доходите надвишават нашите с 5 до 10 пъти грубо.Режима им на внос е абсолютно дестриктен и затегнат.
Големите търговски вериги са изключително руски, като изключим "Метро" с два магазина в Санкт-Петербург и 3...4 в Москва, плюс "Икеа" и няколко дребни финландски вериги.
Мога да ви кажа, че като изключим по-високата корупция, която е просто в кръвта им, всичко останало е на по-високо ниво от при нас и пенсии, и зравоопазване, култура и образование, пък нека ги обявяваме блядовете за подхора и нечовеци.....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 1:57 pm 

Винаги ме е кефело как се сравнява България с Русия, САЩ, Германия или в най-лошия случай Австрия ахаххаа... А как е в некви по-сходни държавки като Чехия, Словакия, Словения, Кипър и Малта не се взима предвид никога :-)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 2:04 pm 
Аватар

Ми там нещата са още по фрапантни и в наш ущърб. :wink:
И както виждаш, аз сравнявам субектите, а не държавите, нищо не съм написал, че бензина им е 1 лв, а борото 2 лв. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 2:40 pm 
Аватар

търговище е подменен, няма многоточия......................................................

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 2:45 pm 
Аватар

Форон.левски.цом отново решава всички проблеми, Монката Дянков да чете :sm_cigar
Ако искаме да си отговорим защо Българите сме такива бедняци, трябва да пишем за поне 20-тина фактора, които оказват влияние на икономиката: от манталитета и мързела на мнозинството, през тромавата, неефективна и надута администрация, та се стигне до фактът, че прекалено малка част от населението реално работи и допринася за икономиката и т.н.
Иначе, аз съм твърдо ЗА въвеждането на образователен ценз за гласуване (средно образование), но за съжаление в момента няма партия, която да го въведе, големите партии са силно зависими от гласовете на манго и айшето :(

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 2:52 pm 

Забравяте, че сме в ЕС и целта е постепенно националното законодателство да бъде заменено от общностното.
Примерно в митническaта материя, за много неща няма национално законодателство и се кара директно на общностно. Дори и съдиите често гледат като телета, като им се наложи да четат и прилагат директно регламенти на ЕС. :blass

Не знам дали специално за образователен ценз има някаква забрана, но е твърде вероятно да е така. Няма как да стане.
Не може да имаме закони, които противоречат на общностното законодателство, защото то има предимство пред националното и в такива случаи се прилага с предимство.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 3:31 pm 
Аватар

Аз си признавам най-чистосърдечно, че близо 30% от приходите на фирмата ми всеки месец отиват в държавата. Не правя далавери, не крада, но за сметка на това ако закъснея само с един ден да платя осигуровките, веднага ми начисляват лихва. Докато на тези, които въобще не плащат (цдна например) никой нищо не им прави. Ето това ме вбесява зверски. Ама много зверски. Сега тегля фирмен кредит и ми искат от банката удостоверение, че не дължа данъци. Отидох да го вадя и ми намериха един куп задължения от 2007 и 2008 година за крупната сума от 400-500 лв. Разбира се, аз съм ги платил и това е грешка на некадърния НАП, но АЗ ТРЯБВА ДА ГО ДОКАЖА. И вече втори месец ровя и търся платежни нареждания и ги мъкна в НАП. Щях да кажа, че грешки стават, но абсолютно същото го изживях преди само 6 месеца. Тогава от НАП ми казаха, че им дължа 50 бона данъци и пак им носих платежни нареждания за 100 години назад, след което ми изададоха удостоверение, че НЕ ДЪЛЖА данъци. Това беше през октомври. Хайде сега ми обяснете как така октомври не съм дължал нищо и имам удостоверение за това, а февруари вече дължа данъци за 2007 и 2008? Не е ли подигравка с бизнеса цялата тази работа? Аз не мога да получа кредита вече 2 месеца, а той ми е жизнено необходим за да реализирам някакъв бизнес проект и да платя купища нови данъци на същата тази кирлива държава. Бях решил да съдя НАП за пропуснати ползи, но е безумие да съдиш данъчни в България. Това значи да ми правят ревизии и проверки всеки ден, до края на живота ми. Пея кур за най-гнусната държава в Европа, в която съм имал нещастието да се родя.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 3:34 pm 
Аватар

albionecO написа:
Форон.левски.цом отново решава всички проблеми, Монката Дянков да чете :sm_cigar
Ако искаме да си отговорим защо Българите сме такива бедняци, трябва да пишем за поне 20-тина фактора, които оказват влияние на икономиката: от манталитета и мързела на мнозинството, през тромавата, неефективна и надута администрация, та се стигне до фактът, че прекалено малка част от населението реално работи и допринася за икономиката и т.н.
Иначе, аз съм твърдо ЗА въвеждането на образователен ценз за гласуване (средно образование), но за съжаление в момента няма партия, която да го въведе, големите партии са силно зависими от гласовете на манго и айшето :(

Глупостите за надутата администрация и аз ги приказвах до едно време! Истината е, че бизнесът в БГ си е ебал майката! Всички са овързани с политическите карикатури и оттам правят пари, чрез прословутите държавни поръчки, натиск върху независими бизнесмени, каквито вече няма и т.н.
Оня ден исках да прехвърля едни номера от една фирма на друга във виваком и се оказа, че няма никакви проблеми, ама ебем ти и процедурите през които трябва да се мине. На всичкото отгоре се правят някакви тройни завъртания и трябва все да си плащаш за всяко, а накрая всичките пари за тези идитои от виваком, да не говорим какво е положението в останалите оператори!
Що се отнася до така наречения бизнес, ама еба ми се майката от мошеници дето само се чудят как да извъртят общините и да прилапат европейски пари. Така че пълен кур от мен за клишетата като раздута администрация, за мързела и т.н.
Мързи ги една определена група хора дето ги дават редовно по телевизията, а останалият народ, какво да прави! Помня времето, когато много хора се втурнаха да правят земеделие и ред подобни бачкаторски бизнеси, ама татко карло и червените мърди мислеха по друг начин! Виж за глупостта, че си избираме едни и същи олигофрени в парламента и за кметове съм съгласен!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 4:35 pm 

Че бизнесът си е ебал майката е верно, пълно е с червени фирми, дето никога, ама никога нема да пуснат кокъла, а друг не може да влезе вместо тях, щото едни се предпочитат, а други се измъчват... Не е равностойно и тва е основния проблем... И тва е първото, дето треа се оправи...

Обаче администрацията са си ебали майката на куб, некви лелки на по 50+ години без никво разбиране, отвратително отношение и кур КПД... Аз мога да говоря за тея в НАП, тва е некъв абсурд там, когато и да гги затрият ще е късно... Никога нищо не им излиза, винаги те спъват с некви глупости заради техни грешки, които ти треа им показваш, че са ОК... Освен тва са нагли, крещят и се държат непристойно... Да не говорим за колосалните им процедури - примерно за копие на годишан декларация се подава заявление и след 10 дена отиваш да си земеш хартията, която лелката пред теб принтира и подпечатва със ЗЕЛЕН печат ахахахах... Но ти си чакал 10 дена... Или удостоверение за липса на задължения - по електронен път подаваш заявление, казва ти се в следващите 3 дена да отидеш едикъдеси... Отиваш на 2рия, където ти се скарват, че си дошъл ПРЕКАЛЕНО рано и не са готови... Кликат 3 пъти и го принтират... Тва за мен са абурдни неща...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 4:43 pm 
Аватар

Трябваше да се уточня за министерствата и НАП, ама...От две години гледам как разни фирмички се мъчат да преебават правилата, то не, че има правила де! Администрацията е яко раздута в областните структури и на централно равнище!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 4:59 pm 
Аватар

Първият признак за ефективна държавна администрация е да не ти иска документи, която самата тя трябва да издаде! Сами преценете дали това се случва у нас.

И второ - както някой каза, при еднакво население с Швейцария, храним три пъти повече администрация.. Явно сме по-богати от тЕх... :?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 5:03 pm 
Аватар

Тук все още лелката в администрацията е по-сигурна от компютър.За тва ги храниме тия убавци :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 6:42 pm 
Аватар

BSG написа:
Че бизнесът си е ебал майката е верно, пълно е с червени фирми, дето никога, ама никога нема да пуснат кокъла, а друг не може да влезе вместо тях, щото едни се предпочитат, а други се измъчват... Не е равностойно и тва е основния проблем... И тва е първото, дето треа се оправи...

Обаче администрацията са си ебали майката на куб, некви лелки на по 50+ години без никво разбиране, отвратително отношение и кур КПД... Аз мога да говоря за тея в НАП, тва е некъв абсурд там, когато и да гги затрият ще е късно... Никога нищо не им излиза, винаги те спъват с некви глупости заради техни грешки, които ти треа им показваш, че са ОК... Освен тва са нагли, крещят и се държат непристойно... Да не говорим за колосалните им процедури - примерно за копие на годишан декларация се подава заявление и след 10 дена отиваш да си земеш хартията, която лелката пред теб принтира и подпечатва със ЗЕЛЕН печат ахахахах... Но ти си чакал 10 дена... Или удостоверение за липса на задължения - по електронен път подаваш заявление, казва ти се в следващите 3 дена да отидеш едикъдеси... Отиваш на 2рия, където ти се скарват, че си дошъл ПРЕКАЛЕНО рано и не са готови... Кликат 3 пъти и го принтират... Тва за мен са абурдни неща...

Точно това бях обяснил по-горе. Тъпото е, че няма как да се защитиш. Тръгнеш ли с лошо - пръскат ти гъза.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 8:45 pm 

Седем:Едно написа:
Пея кур за най-гнусната държава в Европа, в която съм имал нещастието да се родя.

Сега ще се появи някой истински бръснат патриот, който на принципа на болен сидеров ще тръгне да ти обяснява какъв плужек си, как не зачиташ историята, как ние нямаме нужда от такива като теб, как щом не ти харесва тук - събирай си багажа и ходи зад граница да миеш чинии, че е по-лесно :bigok :bigok :bigok

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2011 10:36 pm 
Аватар

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2011 10:41 pm 
Аватар

Жалко само, че снимката е на 8-9 години и днес такива графити не биха се забелязали..

Иначе от същата фотогалерия:

Изображение

Дон Мутреоне :smt028

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 25, 2011 3:48 am 
Аватар

Brannik написа:
Жалко само, че снимката е на 8-9 години и днес такива графити не биха се забелязали..

В Лагера на сградата на ГУСВ още седи от много години и ако случайно я задраскат ще мина да я оправя :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 03, 2011 1:16 am 
Аватар

http://meto76.blog.bg/politika/2010/03/ ... -a-.503424

Проф. Пламен Цветков: Изучаваме историята си с русофилски, а това означава противобългарски поглед

Mного силно интервю. Заслужава си ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 03, 2011 2:26 am 
Аватар

soleta написа:
Mного силно интервю. Заслужава си ;)

Напълно вярно, както и другите линкове по същата тема(под статията). :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 03, 2011 2:40 am 
Аватар

има доста верни неща...но аз само не разбрах...защо аджеба...навремето западът не прояви своя русофобски поглед и не дойде да ни освободи....каквито и да са били подбудите на Русия...ако не бяха дошли те...може би до сега щяхме да се чудим...през чий поглед да си напишем историята....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 03, 2011 3:06 am 
Аватар

targovishte написа:
има доста верни неща...но аз само не разбрах...защо аджеба...навремето западът не прояви своя русофобски поглед и не дойде да ни освободи....каквито и да са били подбудите на Русия...ако не бяха дошли те...може би до сега щяхме да се чудим...през чий поглед да си напишем историята....

:smt023 Винаги съм бил на това мнение - какво значение има какви са били подбудите на Русия, важен е резултата. Отделно, че за обикновения войник това е била война за освобождението на братски народ.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 03, 2011 3:10 am 
Аватар

Тва дето руснаците направиха за 45 години турците за 500 не го направиха !!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 03, 2011 3:24 am 
Аватар

^Като цяло не бих се съгласил.
Единствено в аспект промивине на мозъци СССР действа по-агресивно и нанася по-трайни щети. Но все пак и времената са други, използват се нови методи за унищожаване на съпротивителните сили. Но робския манталитет, благодарение на който и СССР ни става господар, е именно наследство от османската империя. Общо взето сравнението между двете събития е все едно да сравниш кое е по-лошо: да изнасилят майка ти или да изнасилят сестра ти.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 03, 2011 3:39 am 
Аватар

http://vbox7.com/play:6e2c2fea :smt006

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 03, 2011 11:21 am 
Аватар

БижутерО написа:
targovishte написа:

:smt023 Винаги съм бил на това мнение - какво значение има какви са били подбудите на Русия, важен е резултата. Отделно, че за обикновения войник това е била война за освобождението на братски народ.

Да бе, няма никакво значение "какви са били подбудите на Русия", още повече когато това въобще, ама хич даже, не се използва за вече почти век и половина пропаганда, промиване на български мозъци от страна на определени кръгове с цел държане в политическа и икономическа зависимост от СССР/Русия, водещи до неизбежен упадък, или това, което сме в момента. Ако някой каже, че България не е най-клошарската, най-кирливата държава е Европа, с най-изпростялото и изродено население, да си ебава путката лелина. Разбира се, за въпросните определени кръгове това хич не е "упадък", те добре си прекарват времето и никак не ги засяга какво е нивото на гражданското общество, каква е културата на редовия българин, дали си хвърля боклука от цигарите на земята, вместо в кошчето, дали не се къпе по седмица и половина, дали го интересува нещо различно от пиенето и яденето, дали не пести от данъци и т.н., както и дали сферата на обществените услуги функционира нормално, дали държавният апарат си гледа работата по контрола над спазването на законите и т.н. Всичко опира до културата, която ти се предава или отнема, както е в случая с България, от тези, които те включват в сферата си на влияние. Политическият модел на България е едно умалено копие на руския, българите са същите орки като блядовете. Това е положението.

И стига вече с тия лъжи за състрадателната матушка, дошла да освободи българските си братя и сестри. От добро възпитание всяка година пропускам тия глупости около ушите си, но тази година май няма да се сдържа. Русия има своите отколешни имперски цели, които не се оповават на глупости за любов и братство, в които блее българският народ. Четете история бе. Всичко е там.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 03, 2011 12:11 pm 
Аватар

Абсолютно си прав. Щом доста интелигентни момчета - студенти - не излизат от Биад, нема по-големи орки от нас :bigok
Иначе ако трябва да сравняваме турското робство с руското, то аз бих приложил много примери в подкрепа кое е било по-лошо:
1. Руснаците са разрушил повече църкви и храмове от резаците. Особено в Русия. Религията беше неофициално забранена, демек и ходенето на църква дори за Великден
2. През турското робство никой не е бил ограничаван да напуска страната, да живее в чужбина, да учи в Кеймбридж или да ходи на море в Испания. Стига да е имал средства, разбира се
3. През турското робство никой не е бил ограничаван да има собствен бизнес. Плаща си данъка и толкова.
4. През турското робство не си можел да бъдеш осъден на смърт по политически причини. Точно затова Апостола е обесен заради убийството на чирачето

Мога да напиша още доста точки, но полза няма. Като заключение мога да кажа, че и двете робства са нанесли непоправими щети на психиката на българина и затова пожелавам смърт на Турция и Русия.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 03, 2011 12:38 pm 
За всеки войник, прежалил себе си за Освбождението на родината само поклон, признателност, уважение и нищо друго...
За имперските и завладенчески интереси е ясно. Но поне днес да уважим жертвата на всички българи, руснаци, украинци, финландци, румънци, молодвани и бесараби и да не говорим за политика!

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Чет Мар 03, 2011 1:01 pm 

България реално е едно умалено копие на Русия с всичките лайна произлизащи оттам като се почне от пренаселване със селяни на столицата (и в по-малка степен тва се отнася до Петербург/Варна) шото реално работата е в Москва/София,постоянни трагедии заради корупция и неспазване на елементарни правила (Индиго/оная дискотека в Перм дето изгоряха 130 човека), ужасна инфраструктура, държавни служители-хрантутници, оркско население с промити мозъци и неква чалга култура както и шанс и ние и те да загубим част от територията си заради тотална липса на държавна политика :wink: И докато за Родопите не съм убеден,то далечния изток на Русия с сека година става все по-китайски и рано или късно блядовете ше го загубят :smt023 Има и още хиляди неща ама ме мързи да пишем :blass

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 03, 2011 1:15 pm 
Аватар

Каре, не ми се спори, всеки си има гледна точка. Лично на мен ми е през к*ро какво са крояли в имперския двор. Ясно, е че не са подели тая война за да се тупаме в гърдите, че сме сЛободни. Важното е, че в резултат на тая война сме се Освободили, до колкото можем да се наречем свободни де. Същата работа и с Третия райх - може в списъка на Фюрера след евреите и руснаците да сме били ние :smt003 , ама важното е че за няколко години Македония е била под българска администрация. Какво е щяло да стане след войната при евентуална немска победа - никой никога не може да каже, също както никой не може да каже какво е щяло да се случи, ако Русия не е започнала Руско-турската война.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]