forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Вто Сеп 16, 2025 8:47 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Фев 22, 2011 4:55 pm 
Аватар

Tzv Tzv :ohmygod О, колко си проС :ohmygod
http://www.capital.bg/blogove/pravo/2011/02/22/1048194_tzvtzv_ministur_na_vutreshnite_raboti/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 22, 2011 7:28 pm 
Аватар

Пакт за финансов пат

Министърът на финансите Симеон Дянков реши да изличи петното от досегашната си
работа в МФ и заедно с това да остане в историята, като наложи на България "пакт за
финансова стабилност". Този набор от правила цели финансовото ни дисциплиниране и
затова, Дянков смята, той ще бъде приет с овации от всеки здравомислещ икономист и
политик.

За политиците не знам, но здравомислието в икономиката изисква да не робуваме на
авторитети и теории. Като видим какво точно се предлага и какъв ще е ефектът за
България, ще заключим, че Симеон Дянков прави конкуренция на Милен Велчев за
наградата "най-пагубен финансов министър на десетилетието".

Пакт за финансова какво?

Три са предложенията на Симеон Дянков: да се ограничи преразпределителната роля
на държавата; промяната на преките данъци да става с квалифицирано мнозинство
(две трети от депутатите); ограничението за бюджетен дефицит за българските
правителства да е значително по-строго от Маастрихтския критерий 3% от БВП.

На пръв поглед тези три точки изглеждат оправдани. И като човек, и като икономист
аз съм против задлъжняването и съм за повече оперативна свобода за действие на
стопанските субекти. Но по-внимателен анализ показва, че аргументите на Дянков са
изкривени: да започнем отзад напред.

Предложението следващите български правителства да бъдат задължени да ограничат
дефицита до примерно 1.5% от БВП е лицемерно . Сам Дянков, две години по ред, допуска
по-високи дефицити. През 2010 г. дефицитът бе 3.6%, през 2011 г. се очаква да е 2.5%.

След като изяде забранения плод на задлъжняването: финансиране на държавата с
емисия нови ДЦК, бъркане във фискалния резерв и отлагане на дължими плащания на
бизнеса, Дянков иска строго да забрани на следващите финансови министри да правят
като него. Как да разбираме това?

Нещо повече, държавният бюджет, макар че това у нас най-често се забравя, е Закон.
Ако бюджетът още при съставянето му е реалистично балансиран, а законите се
уважават, то защо са ни ограничителни пактове?

Проблемите ни с дефицита идват не от друго, а от факта, че политиците по принцип
гледат лековато на законите. Политиците в България са свикнали да своеволничат,
веднъж добрали се до властта. И против това не ще ни помогнат нови регламенти,
приемани от същте тези политици, в които е и статистиката, и ключът от хазната.

При това, бидейки член на Европейския съюз ние вече сме длъжни да не допускаме
дефицит над 3%. Но Дянков допусна дефицит над 3%. Затова предложението на министъра
за налагане на по-строги правила за бюджетните дефицити през следващите години не
само че е излишно; то на практика се оказва камък в неговата градина.

Бетонират плоския данък

Вторият стълб от предложенията на Дянков цели запазването на ниски преки данъци.
Аз не искам да дам и стотинка повече на тази държава, която драстично ме ощетява
откъм публични услуги. Но мисля, че министърът и тук стреля встрани от мишената.

Кой има интерес да се бетонира 10% плосък данък? Ефектът от този данък - както като
събираемост, така и като бизнес активност - досега не оправда очакванията. Данъкът
беше въведен от социалистическото правителство в угода на богаташите, а сега
т.нар. дясно - центристко управление се стреми да бетонира статуквото, че в
следващите години не се знае кой ще дойде на власт.

Всъщност за интересите на богаташите работи цялата ни администрация, цялата
държава. Защо иначе данъкът за едноличния търговец остава 15%, а за големите
корпорации е 10%?

Ето с този въпрос, с изравняването на данъка за ЕТ с останалите, а не с
конституционни промени следва да се заеме министърът. Ако предложението му се
приеме, в необозримо бъдеще богатите ще плащат малко, а останалите повече.

Какво говори фактът, че сред всички европейски страни единствено България го
прилага? Но за да бъде абсурдът пълен, ние се хвалим с това, и то не само на външния,
а и на вътрешния „медиен пазар". Както и с факта, че българският работодател дава
най-ниски заплати в целия регион.

Всичко това се прави, за да дойдат безценните чужди инвеститори - които не дават
парите си даром, а на заем, и то с „добра" лихва. Фрапантният спад на преките
чуждестранни инвестиции през 2010 г. накара МФ бързо да забрави, че през първите 11
месеца на 2010 г. банките са погасили външен дълг (тоест са изнесли пари от страната
в чужбина) в размер на 3.3. млрд. евро, а предприятията - собственост на чужденци са
ни освободили от грижата за други почти 2 млрд. евро.

Колкото повече се увеличават външните инвестиции у нас, толкова повече ще се
задълбочава тази тенденция. В страната ще се правят пари, но те няма да остават в
България. Ако приемем, че извън държавния секотр у нас се създава продукция за
грубо 50 млрд. лв. годишно, над една пета от труда ни излиза в чужбина.

В миналото губернаторите на колонниите са плащали "кралска петина"; и днес същото.
Иди после приемай в парламента "пакт за неувеличаване на преките данъци". Но къде
останаха косвените? Едва 17% от данъчните приходи за 2011 г. се формират от преки
данъци. Занимават ни с дреболии, докато източването на ДДС върви с пълен ход.

Седем мършави крави

Сега да кажем нещо и за ограничаването на преразпределителната роля на държавата.
Всички, предполагам, са чували историята на патриарха Йосиф. Как фараонът сънувал
седем тлъсти и седем мършави крави. Впрочем, успешни фондови мениджъри в САЩ
градят инвестиционната си стратегия буквално на тази притча.

Освен че разтълкувал съня на фараона за задаващия се икономически цикъл, Йосиф
предложил следното: докато годините са богати, държавата да събира данък зърно в
складове. Когато дойдат лошите години, държавата да отпуска от събраното зърно на
народа.

Днес в Европейския съюз правителствените разходи надхвърлят 50% от БВП. Според
последните данни, публикувани в Евростат, преразпределителната роля на държавата
в ЕС е 50.8% през 2009 г. За България обаче - 40.6%. (За сравнение: Франция 56%;
Великобритания 51.7%, Германия 47.5%).

Дянков обаче настоява, че моделът на Европейския съюз е погрешен. Социалната
подкрепа, държавните инвестиции, стратегическите разходи - всичко това, което
обяснява удоволствието да се живее в Западна Европа - са зло според Дянков.

В богати години стопанството и населението могат да се справят сами. Но
исторически държавата е възникнала именно затова, защото със системните
колебания сам човек не може да се справи; нужно е обединение на силите на
домакинствата. Обичайният размер на държавните разходи на нашия континент е
около 40%. Когато настъпят икономически затруднения, държавата отчасти компенсира
свиването на частния сектор.

Дянков обаче не само че се хвали как държавата се е оттеглила до 33%
преразпределяне през 2010 г., но и настоява държавните разходи вече да се ограничат
със закон. Какво ще прави България по време на кризата през 2015 г. е въпрос, който
очевидно не го вълнува. Следователно той или иска да ни убеди, че икономически
трудности в бъдеще не се очакват, или да ни каже ясно: „държавата беше дотук".

ОК, дотук беше любовната ни история с държавата. Но тогава защо тя продължава да
изземва официално една трета от заплатата ми под формата на данък и осигуровки? А
неофициално още една пета с помощта на ДДС и още не знам си колко с помощта на
акцизи и такси?

Защо имаме дузина министри, обитаващи най-представителните сгради на столицата?
Защо имаме 240 депутати, недосегаеми за закона? Защо имаме президент със собствен
самолет? Ако ще се свиват държавните услуги в полза на частпрома, тогава, моля,
освободете и сградата на „Раковски". Но мисля, че българите не желаят това. Имаме
нужда от интелигентно и съпричастно правителство, включително финансов министър.

Дянков, защо го направи?

Много интересно е защо Симеон Дянков предприе този ход: да иска пакт за финансова
стабилност, използвайки ключовите думи „промяна в Конституцията" и „референдум
за преките данъци". Наистина, впоследствие от идеята за референдума той се отказа.
Но мен не ме интересува как Дянков предвижда да го направи и какви точно
дисциплиниращи проценти смята да ни наложи. Аз съм против самата идея. Дянков,
защо?

Имам три отоговора и половина. Първият е: защото досегашният резултат от работата
на Дянков е неудовлетворителен. Защото дефицитът нараства, докато състоянието на
личните финанси на домакинства и фирми се влошава. С този ход министърът иска да
заличи част от натрупалото се сред народа негативно впечатление и да си направи
дългосрочен пиар. Както видяхме в началото, има защо да го упрекнем в лицемерие.

Вторият отговор е, че Дянков наистина вярва в икономическата полза от
предложенията си. Те са изцяло според така наречения Вашингтонски консенсус:
икономиката на страната в преход да се развива според модела ниски данъци, малко
държава, реверанс към чуждия капитал.

Не е чудно, че Дянков предлага това: той е образователен продукт на Вашингтонската
система. Но след 2000 г., откогато е дянковият интелектуален хоризонт, а особено след
2008 г., светът на икономическата мисъл претърпя големи промени. Все по-близо сме до
признаване, поне теоретично, че парите трябва да служат на хората, а не хората на
парите.

От тази гледна точка предложенията на Дянков са отживелица. Да, логично е те да
намерят подкрепа сред някои кръгове, включително на икономисти, за които те са
доктринално изгодни. Но сам по себе си „пактът" е излишна бюрокрация, тъй като в
родното и европейското законодателство има достатъчно механизми, които
регламентират държавната икономическа политика. Не нови правила, а спазване на
съществуващите (включително от страна на самия Дянков) е това, от което имаме
нужда в момента.

Не на последно място, както и сам министърът посочва, пактът служи да изпрати
сигнал към прословутите чужди инвеститори. Но ще дойде ли Ватиканът в една страна,
за която приказват, че се старае да бъде по-голям католик и от папата?

Третият отговор, политическият, е доста груб, но не трябва да го отхвърляме с лека
ръка. Виждайки близостта на своя политически провал, Дянков (защо не по поръчка на
ГЕРБ) иска да извие ръцете на следващите правителства. Така ГЕРБ може би мисли, че
дори да прескочи един мандат, в по-следващия ще има добри аргументи да обвинява
наследниците си. „Ние въведохме пакт за стабилност, който вие наруишихте".

Евентуално „пактът" може би се предлага в настоящия момент също и за да запази
данъците в България ниски на фона на набиращо скорост движение за координиране на
данъчната политика в Европа. Тоест, докато е време, с Конституцията да си
гарантираме, че ще станем новата Ирландия. На това мога да отговоря само едно:
който много хитрува, свършва като Гърция и Ирландия.

Аз лично си обяснявам проблема с първия и отчасти с втория отговор. Постиженията
на Дянков действително са неудовлетворителни, а арсеналът му е ограничен до
формулата „ниски данъци, малка държава, чужди пари". Според мен докато
събираемостта остава ниска, административните разхищения високи, народът
уплашен, а финансовите политики безплодни (освен за увеличаване на сивия сектор),
да се мисли за финансовата дисциплина на следващите правителства е някак
извратено.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 22, 2011 9:38 pm 
Аватар

Не съм икономист, но не виждам какво пречи 10% данък, май някой хора забравиха кога плщаха по 24% или искат пак :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 12:44 am 
Аватар

значи нищо не си разбрал... :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 12:45 am 
Аватар

Бате Серго щял да става баща, деба. Забременил е неква пача, разбира се ин витро, защото все пак е педераст. Деби и комунягите долни, ако трябва и чрез деление ще се размножават. Смърт, бе.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 12:53 am 
Аватар

Седем:Едно написа:
Бате Серго щял да става майка, деба. Забременил е неква пача, разбира се ин витро, защото все пак е педераст.

:bigok Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 12:59 am 
Аватар

targovishte написа:

Сигурно, но все пак предпочитам 10 пред 24 :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 1:13 am 
Аватар

Mr. Smith написа:
targovishte написа:

Сигурно, но все пак предпочитам 10 пред 24 :bigok

сЯ ще ти обясня с две думи....вземаме за пример мен и...седем:едно....накратко 7:1
значи....ква е далаверата за държавата и двамата да плащаме по 10 %...след като той е хилядер...а аз един прост зарзаватчия да кажем....той вади чисто по 200...300 000 ойро на година...аз по 1000...и той пак нищо няма да даде на държавата...щото я ще си купи фирмен Жип...дето харчи по 50 на 100...я ще си организира служебно обучение на Бахамите...дето ще му е пак разход на фирмата...щото просто има средства....пък аз ща не ща...ще си дам мойте 100 ойро....щото нищо не мога да си купя....
затова...не само преките...но и косвените данъци трябва да се увеличат за новобогаташите....щото първо всички знаем как са забогатели...второ...толкова са алчни...че нищо не ни плащат като отидем да работим при тях...и трето тая държава ще се оправи само с гърч и терор.... :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 1:20 am 
Аватар

По твойта логика ако Седемдесет и седем :едно му кажат, че вместо 10% ще трябва да плати 24% не черен Жип ами совалката Колумбия ще си вземе и ние двамата абдали с тебе пак ще си цъкаме данъчетата, само че този път не 10 а по 24% :smt047 щото някой умен чиновник ни е сложил в графата - БОГАТИ :smt047 Аз доколкото знам бюджета от повече от 10 години се пълни от ДДС, акциз, мита и други такива путки майни и ако върви алъш-вериша има пари, като сме в криза няма :wink: иначе за другите неща дефицити, инфлации, сметкопланове и другите простотии не се обаждам, защото не ги разбирам, а и да се напъва някой да ми ги обеснява пак няма да разбера :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 1:29 am 
Аватар

е то логиката беше 7:1 да плаща 24%....пък ние 10% :bigok
пък ако реши да си купи совалката...после сметни какви пари ще дава всяка година за винетка...данък собственост....ддс за горивото...пари дето все в държавата влизат....
ако зависеше от мене...освен тия 24% ДОД...бих му направил и ддс-то 40 %.....мин. праг на който се осигурява...не 850 лв както е сега....а 8500 ойро....осигуровките да се плащат не 60:40 както е сега...а той сам да плаща 110%.....само така ще се оправим...на гърба на богатите.... :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 2:39 am 
Аватар

Що говорите глупости? Тези 10% данък са някаква смешка и никой не си прави труда да го укрива. Ако се увеличи, тогава и това ще стане, а постъпленията ще намалеят драстично. Големият кур от корпоративния данък е, че го плащаш авансово на база печалбата ти от миналата година. Така в кризата си еба майката, защото всеки месец цакаш авансово данък на база печалби отпреди кризата. Накрая на годината няма да ти върнат парите, а ще ти ги приспаднат от следващата годиа. Да, обаче след като си бил на загуба предишната, то не плащаш данък следващата и така ти приспадат кур. Ядеш лайна за да могат да се дават пари на търтеи като Търговище, който си чеше мъдята за 1000 ойро на месец :bigok
Но в крайна сметка гусин Смит е прав - големия хуй ядем от косвените данъци, осигуровките и акцизите. Там си отиват едно 30-40% на месец и те боли шпека за мизерните 10% годишно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 3:55 am 
Аватар

Търговище говори малко като комуниС :smt028
Разбира се, че е по-добре данъците да са ниски. Тогава остават повече пари във фирмите/потребителите и следователно те имат по-голяма покупателна способност. Така, фирмите/потребителите ще харчат повече и реално ще раздвижат икономиката, а оттам би трябвало да се вдигне БВП и да се подобри стандарта на живот (в идеалния случай).
Другият вариант е да се увеличат данъците и да станем като скандинавските страни - до 50% облагане върху заплати, високо ДДС и т.н., за сметка на социални придобивки като пенсии, безплатно здравеопазване и образование (в Дания и Швеция следването е без парЕ). Ама тоя вариант е неприложим за държави като нашата - където мисленето на средно статистическия орк е как да мине тънко и да спести някой лев - я от осигуровки, я от данъци, я от някоя дребна далаверка...
Като цяло в България няма от какво да се оплакваме от данъците, особено в сравнение с другите в ЕС. А бюджетО се пълни най-много от ДДС, мита и акцизи на горива, цигари и алкохол. Друга е темата, че горивата са изкуствено завишени заради монопола на Лукойл, а заради контрабанда изтичат може би милиарди :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 10:32 am 
Аватар

Освен изброените причини от бат Найден, Серем:Лайно и Албионския, има и една причина, важаща с особена сила за бизнес климат като сегашния и за страни като нашата - всякакво повишение на данъците на фирмите ще доведе до моментален фалит на 2/3 от малките и средните предприятия, а останалата 1/3 ще карат на надежди и надъхване. По данни на Евростат през 2009-та на МСП се падат 40% от активите в корпоративния сектор, 66% от заетостта и 46% от всички инвестиции.

В общи линии е разбираемо първосигнално да се недолюбват собствениците на фирми (за българина - "чорбаджиите"), щото те правят големите пари. Но е важно да се разбере и че свиването на техните финансови потоци рефлектира върху доходите на техните служители.

Серем:Лайно, ще почерпиш три кюфтета за моето хвърляне на амбразурата :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 10:45 am 

Българинът най-много мрази чорбаджиите. Винаги се прави сметка колко пари изкарва шефа ти и се мрънка колко малко получаваш, което естествено е много несправедливо, защото трябва да делите. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 10:48 am 
Аватар

И да не забравяме, че с администрация като нашата, не е много добра идея да се вдигат данъците, помним добре за какво се харчеше в "тлъстите години" с излишъците. Хората и фирмите според мен знаят една идея по-добре как да ги използват тези ресурси.

П.С. Тука все крупни икономистЕ и бизнесменЕ, очаквам контраудара на Змея КомуниС :smt031

в сърцата ни разпръсква светлина

Един Апостол, свето име – Левски

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 10:54 am 
Аватар

Цитат:
Ето с този въпрос, с изравняването на данъка за ЕТ с останалите, а не с
конституционни промени следва да се заеме министърът. Ако предложението му се
приеме, в необозримо бъдеще богатите ще плащат малко, а останалите повече.

:lol: няма да се сдържа и ще кажа - ебати глупостите!

Цялата статия е пълен боклук.. И ако някой соцЯлист си мисли, че "останалите", плащащи 10% на 1000 лв. плащат повече от "богаташ", плащащ 10% от 20 000, трябва да ходи да се прегледа..

Отдавна си мисля, че най-справедливо е при избори тежестта на гласа на отделните хора да зависи от това колко данъци са платили, т.е какъв принос са дали за това общество. Т.е. тези, които имат по-голям принос трябва да имат и по-голяма тежест на мнението как тези пари да се използват. Защото в крайна сметка основната функция на държавата е преразпределението. Но тази идея е невъзможна по просстата причина, че има прекалено много социални паразити в обществото..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 10:59 am 

Трябва да има и образователен ценз при гласуване, но за съжаление няма как да стане.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 11:44 am 
Аватар

Omraz написа:
Трябва да има и образователен ценз при гласуване, но за съжаление няма как да стане.

Защо да не може да стане?Без средно не можеш да гласуваш и точка.Къв е проблема и кой може ни каже "Не бе пичове,така не може,не е демократично". А що се отнася до ДДС-то вие хубаво си говорите сладки приказки но какво значение има дали ще е 10% или 24% при положение ,че не се плаща и няма контрол на събираемостта.Няма ясно изразени законови разпоредби като се уловат ,че правиш шменти-капели да ти ебат майката и на бизнес и све.Няма събираемост и без да гледам цифри съм сигурен ,че тя не е повече от 70%.От тях като извадиме тия дето точат по ДДС и кво става? :loser2 За тва първо да си оправят законите,след това да се стегне контрола над малките и средните предприятия,нон-стоп проверки и контрол за големите такива и всичко ще си дойде по местата.Чак след това нека мине 1 година и да се види резултата и може пак да се говори.И за да не сме капо столичани и ние да изпъкнеме като пиШове разбираш ли...една такса от 5лв за влизане в София за автомобили,10 лв за бусове и 20лв за ТИР-ове, та да може общината да лапка и да се оправя столицата.Като имаме подредена столица с работещи пришълци ще станем апетитни за инвеститори.Като барнат и магистралите малко от малко да направим като сърбите(ега пукат докато ги споменавам) и да сложим такса за магистрала Тракия от София до Бургас и да прибираме свежи пари за икономиката.Ония искат(ако не ме лъже паметта) към 10 евро за 250км магистрала.Ние що да не можем?И за тия с годишни винетки примерно да е безплатно по АМ Тракия.Свежи пари за икономиката идват от курви,мито,пътни такси,акциз и горива.Курви имаме,митото да се събира като хората и стягане на контрола( и среден за контрабандата),пътни такси като хората за да цоцаме от всичко турчоля дето минава през България за да ходи при Тучката да го шиба :loser2 ,намаляване на акциза за цигари и вдигане на този за алкохол и да се финтира Лукойл(не знам как ама е наложително) за да не ми вдигат с 40ст. дизела щото днеска някой педал е станал и така е решил. :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 11:55 am 

Цигарите, алкохола, горивата и ел.енергията, няма как да не са акцизни докато сме в ЕС. Акциза няма как да се намали, защото и в момента сме под минималните нива в ЕС и имаме преходен период, за да ги достигнем. Ще вървят само нагоре, а за специално за цигарите от 2014 акциза ще се увеличи драстично и на ниво ЕС.

ДДС може да се намали до 15 % /това е минималната ставка в ЕС/, но това надали ще доведе до повече събираемост специално при този данък.

Всякакви такси, които да се плащат от едни, а да не се плащат от други, са дискримационни и няма как да бъдат въведени. Или ако се въведат ще паднат бързо.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 12:02 pm 
Аватар

Е точно за акциза на цигарите не можеш да ме убедиш ,че е нормален. Аз давам по 10,4лв на ден за цигари бе момче...къде отиваш ти.Кур за акциза :loser2

Я некой запознат да ми каже колко от тия 10,4лв прибира държавата за тва ,че се тровя като куче :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 12:04 pm 

Акцизите са наричани още "данъци на греха". :loser2 Като си грешен, ще плащаш. :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 12:06 pm 
Аватар

А да им еба майката прокажена а?Са остава и акциз на белото да сложат и ще си ебе майката :bigok :loser2

Дянков: Ще разбием гаражните производители на белО.Купувайте само такова с бандерол :blass

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 12:11 pm 

Акциза ти е 23 на 100 от продажната цена пропорционален + 101 лева за 1000 цигари специфичен, но не по-малко от 148 лева за 1000 цигари. :loser2

Т.е. за една кутия с 20 цигари, която струва 5 лева, по мои сметки акциза е 3,22 лева. :loser2
Всеки ден плащаш на държавата около 6,50. :blass

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 12:22 pm 
Аватар

Omraz написа:
Акциза ти е 23 на 100 от продажната цена пропорционален + 101 лева за 1000 цигари специфичен, но не по-малко от 148 лева за 1000 цигари. :loser2

Т.е. за една кутия с 20 цигари, която струва 5 лева, по мои сметки акциза е 3,22 лева. :loser2

Е как хем 101 лева, хем не по-малко от 148 :smt017 Това малко като схема на Сашо Апашо - чорбароубиец (да се свети името му) ми звучи :bigok

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 12:22 pm 
Аватар

Omraz написа:

Т.е. да им е б а майката.И тия имат очи да ми искат данъци да плащам.Че аз съм поп бе...плащам си всичко мама им деба прокажена.И после нямало пари в бюджета ама всеки ден от пушачите взимат по 3лв.През уя са ми минимумите и максимумите на ЕС. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 12:27 pm 
Аватар

То затова държавата всъщност се дърпа толкова да ограничава пушенето :loser2 Като добавим, че с мизерията, наречена здравна система в България, дори и да има успешно намаляване на броя пушачи, няма да се усети много откъм спестени кинти, мотивацията съвсем пада.
ТуристО, ако си сметнеш и кинтите, дето ги даваш на държавата покрай бензина и пиенето съвсем ще ти стане лошо :smt031

Идея, Пример и Борба!“

Димчо Дебелянов

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 12:30 pm 
Аватар

За бензина ако не се лъжа май даваме по 1,2лв на литър.Пиенето нямам против да е цифра,за да се ограничи потреблението от децата ама не може по 3лв на кутия цигари и по 1лв на литър нафта да ми отиват в държавата.Или при мен горе долу излиза ,че давам по 6лв от цигари и по 5лв на ден от бензин.Демек днеска са ми взели 11лв грубо ,че бачкам и живея.А петък като седна да пия...тогава сигурно отивам на 20лв данък.Ебати прокажената държава :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 12:49 pm 
Аватар

и като имаш предвид, че от тези пари после ще се субсидират тютюнопроизводителите, защото според тях това било много изгоден бизнес, нищо че без субсидии ще загине...т.е. ние им плащаме за да могат те да работят на загуба :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 12:53 pm 

ГейБанда14-1=13 написа:
За бензина ако не се лъжа май даваме по 1,2лв на литър.Пиенето нямам против да е цифра,за да се ограничи потреблението от децата ама не може по 3лв на кутия цигари и по 1лв на литър нафта да ми отиват в държавата.Или при мен горе долу излиза ,че давам по 6лв от цигари и по 5лв на ден от бензин.Демек днеска са ми взели 11лв грубо ,че бачкам и живея.А петък като седна да пия...тогава сигурно отивам на 20лв данък.Ебати прокажената държава :lol:

Е правиш си сметка и така... Не мога да разбера две неща - първо що за децата пиенето е ок да се огранични, ама пушенето не и второ - що секи си мисли, че е задължително да се пуши, пие и кара кола???

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 1:20 pm 

nazional написа:
Omraz написа:

Е как хем 101 лева, хем не по-малко от 148 :smt017 Това малко като схема на Сашо Апашо - чорбароубиец (да се свети името му) ми звучи :bigok

Зле съм се изразил. Като събереш тези 101 лева с 23 % от продажната цена, не трябва да се получават по- малко от 148 лева за 1000 цигари.

Изводът е, че който пуши яде говна. :blass

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]