DirtyDog написа:
Да, не се интересувам от политика и кой какъв бил. А ти не си по-малък ташак с опитите си да наложиш мнение. Обаче претендирам, че имам поне малко акъл да виждам кога някой се опитва елементарно да ме манипулира. За това какъв бил Танов, ББ и т.н. изобщо не коментирам. Коментирал съм само смешните записи, които излезнаха. И не видях в тях нещо, което поне малко мислещ човек, не е знаел. Че има политически чадър над определени фигури, че се назначават разни лайньовци от шуробаджанащина.... Преди тези записи не си го знаел това? Смяташ, че преди това правителство това не го е имало? Всичките ни политици ги поставям под един к.р, но това не ми пречи да се съмнявам в достовереността на някакви записи, изкарани от вестничето на Трактора. Предвид, че знам доста добре какви позиции има той в ДАНС.
И наистина ли смяташ, че участниците в тези разговори са толкова тъпи да говорят всичко това по телефона, когато са наясно, че Гоце и сие само това чакат? И да, смятам, че м/у Трактора и ББ няма никаква разлика. И, ако чакаш някой, който не е мафиот (по твоите думи) да дойде да ни управлява... Айде, чакай си със здраве.
Така, значи признаваш, че Мутрата и Танов от тези записи излиза, че разпъват политически чадър над "бизнесмен". Както и признаваш, че каквото е било по време на предишните управления, съвсем същото е и сега при гербаджиите - политическа закрила на контрабандата, шуробаджанащина и изобщо липса на ясна демаркационна линия между държава и мафия. И това всеки с малко акъл в главата го знае и вижда, казваш. Е, какво следва да си направим като извод от тези реалности? Щом няма разлика в морала и практиките между гербаджиите и тройната коалиция, примерно, което аз твърдях през цялото време и се опитвах да доказвам, а ти също си убеден в това, значи излиза, че сме на едно мнение за настоящата власт, само че ти смяташ, че е неизбежно мафиоти да управляват България. И пак, на мене не ми трябваха изтеклите СРС-та, които компрометират Мутрата и Танов, за да им стана опозиция. На тия съм им опозиция още от 2006 г., а на Мутрата още когато беше главен секретар на МВР. СРС-тата обаче много се надявам да помогнат на вярващите на Мутрата и гласувалите за него да го погледнат в истинската му мутренска светлина. И много издиша аргументът, че понеже Мутрата и Танов нямало как да бъдат толкова тъпи парчета и да говорят такива работи по телефона, значи записите са манипулирани. Да напомня пак обстоятелството, че елитната френска лаборатория "Липсадон" определи записите като автентични, т.е. нищо не е монтирано, не са натаманявани думички, взети от различни разговори, за да се получи тоя разговор между Мутрата и Танов. Т.е. независимо от нездравите цели и липсата на морал у пусналите записите в публичността (Гоце, Трактора, Дачков, Патрашкова), тези разговори между Мутрата и Танов са реален факт, истински са. И истинността на записите и реалността на разговора между Мутрата и Танов са безотносителни към боклуците, които са ги направали публично достояние. Тази аргументация я привеждам най-вече за Омраз, който просто сиктирдосва Гоце, Трактора и Дачков като подчовеци и манипулатори и спира дотам. Хубаво, и аз ги анатемосвам тези, но и си давам сметка, че разговорите между Мутрата и Танов са автентични. И казвам, че Мутрата и Танов са същите боклуци като Трактора и компания.