echoes написа:
Цитат:
Ще говоря конкретно и без емоции.
Този мач показа, че Ясен има още какво да учи в тактическо отношение и успехите които постигнахме до тук ги дължим по-скоро на здравата ни селекция.
Загубихме мача с този резултат главно заради треньора:
1. Не можа да налучка състава.
- Играхме само с един действащ халф (Сержиньо) срещу отбор играещ с 5 халфа. Казвах, че имаме проблем с халфовата линия преди мача с Гент, казах го и преди този мач, но някои хора ме взеха на подбив. Заради липсaта на халфовa линия допуснахме тези тъпи голове и създадохме само 2-3 опасни положения пред вратата на Спортинг. Срещу Гент холандците, Жо и Гарра имаха ден и проблемите с халфовата линия не ни попречиха много.
- Дарко е инертен футболист, който не играе с топката много често, не може да отнеме и една топка без нарушение и често греши в пасовете си когато трябва да изнесе топката напред.
- На Бок Йовов му натежават годинките, контузиите, умората и непривичния пост на който играе.
- Ясен трябваше още след мача с Гент да провери дали "Макаби" Херцлия не се нуждае от трети вратар за да пенсионира Гошо по подходящ начин. Гошо e дал много на Левски и не заслужава това мъчение.
2. При 2:0 за съперника Ясен не реагира. Отборът му пада, той не вижда нужда да промени нещо. Прави първата смяна при 3:0 (когато мачът е свършил). Вади дясното ни крило при положение, че беше един от най-добрите в отбора ни. Замени го с играч на когото това му е втория мач за Левски и още не е свикнал с отбора.
Колкото и странно да звучи, днешното развитие на мачовете пак докара нещата в наша полза. Спортинг ще трябва да си осигури класирането срещу Гент, а ние нашето срещу Лил. Ако не паднем от Лил има голям шанс да преминем групите.
За целта Ясен трябва да направи промени в халфовата линия. Най-малкото един измежду Дарко и БоК Йовов трябва да седне на резервната скамейка, а Божката и Акалски би трябвало да получат повече шанс за изява.
Толкова от мен.
ето го въпросно мнение. и кво? гледаме точка едно - тоя не става, оня не става, нямало халфове на терена. за 89743789534893897897437893 път повтарям - в нашия отбор има двама души на тоя пост - сержиньо грийн и владимир гаджев. първия беше на терена, втория е контузен. когато е контузен един от двамата, се налага некой от другите ни халфове - кривия, дарко, йовов, огнянов или балтанов да играе там. кривия също беше контузен, а огнянов и балтанов са очевидно безкадърни. останалите бяха на терена. и докъде стигаме отново? до твоето твърдение, че там трябва да играе бензукан! не знам дявол ли съм, не знам евангелието ли чета, но аз поне ДРУГО НЕ ВИЖДАМ в това мнение? друго решение на въпроса.
това е по първа точка, а по втората - също не мисля, че имало кой знае какво да се направи, а и в крайна сметка аз се заяждам главно за постоянно ти дуднене за тая прословута халфова линия, при положение че нещата са толкова прости там, че нема накъде. като са здрави владо и грийн - те са. като некой е контузен - си ебава майката срещу сериозен отбор, тва е.
Очевидно ориста ми е да превеждам от български на български.
Най-главното нещо което казвам във въпросното съобщение е "
Загубихме мача с този резултат главно заради треньора" (третото изречение от горе на долу).
Мисля, че подробно изброявам причините защо мисля така.
Ще се абстрахирам от факта, че Ясен и Гонзо са тръгнали да играят в ЛЕ, А група и Купата на страна с 2 дефанзивни халфа, при положение, че схемата ни изисква и двамата да са на терена едновременно.
Както сам казваш, най-подготвените да играят на този пост са Гаджев, Сержиньо Грийн и може би евентуално (с много уговорки) Балтанов.
При наличието на един от тях само, най-подходящия човек от наличните футболисти по мое мнение е Бензукан, още повече, че успешно е играл на този пост в младежкия национален на Мароко.
Защо е това цялото "дуднене" за халфовата линия? Ами човек трябва да е гледал мача за да му стане ясно.
Спортинг ни натиснаха, халфовата ни линия я нямаше никаква и не можа да спре напъните им (нито пък да създаде голови положения), защитата ни се прибра, за да не стане дупка между халфовете и защитниците същото стори и халфовата линия и в резултат на това цялото второ полувреме се игра предимно в нашата половина на терена.
Това е. Не държа никой да се съгласява с мен.