forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Нед Сеп 14, 2025 1:38 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 29, 2010 4:03 pm 
Аватар

Goviado написа:
Mr. Smith написа:
Чета си аз вчера вестниците и попадам на заглавие "Мащабна акция срещу трафика с оръжие и културно-исторически ценности удари в 7 града направи МВР", иззети 3000 монети от Ямбол, 80 пушки и много ятагани, саби в Търново :wink: Викам си "Брех, мааму стара, тия взели та се разработили и свършили някаква работа ", отварям днешните вестници и какво да видя :ohmygod2 кого арестували :?: Председателя на клуб "Традиция" в града :ohmygod2 за това, че не регистирирал навреме всичките пушки на клуба :ohmygod2 и сега обвинен в трафик на антики :ohmygod2 Идиоти, милиционери, тъпанари, малоумници, завършени олигофрени :ohmygod2 :ohmygod2 :ohmygod2 :ohmygod2 Нали на всеки празник, точно тия хора правят възстановки на паметни сражения и битки за нашата история, точно с тези пушки :slap :slap :slap Когато ви трябваха ги използвахти, а сега са престъпници :ohmygod2 :ohmygod2 :ohmygod2 :ohmygod2 Господи, моля те слез най-накрая и си прибери вересийте, че вече не се издържа :ohmygod2

Ебати тъпите милицаи! :ohmygod2 Ама как очакваш сами да си спрат основния източник на пари. Както Баба Ванга е казала: "Ще газим върху злато, но ще сме бедни." Всичко се изнася, а в земята има килограми злато и антики...

Две години следих дейността на археолога на Гоце - Николай Овчаров , нищо общо с Козарев :bigok Копаха една църква под Царевец, предполагаше се, че след 1393 година е преместена патриаршеската църква и Патриарх Евтимий е служил там, намериха уникални накити и бижута, попаднаха на погребение на боляри, пръстени, злато, чудеса, един ден даже ги гледах как търсят, един юнак с металотърсач, търси и като намери примерно сребърна или медна монета си я прибира :ohmygod2 Питам го защо? А той ми отговори, че не била толкова ценна :ohmygod2 Както и да е разкопаха , прибраха златото и отебаха църквата, сега къде са находките, никой няма да каже !

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 5:41 pm 
Аватар

Сега обсъждат бутането на "Паметника на съветската армия" при Росенчо Милиционера.

За мен обаче бутането на каквото и да било е диващина и селяния. Л. Дилов предлага много умен начин да се опакова и скрие, за да му се махен смисъла, с който е построен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 5:47 pm 
Аватар

Да се срути! :losers Нека! Ще! :loser2 Аз съм за срутването на абсолютно всички безсмислени комунистически паметници!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 5:50 pm 
Аватар

soleta написа:
Да се срути! :losers Нека! Ще! :loser2 Аз съм за срутването на абсолютно всички безсмислени комунистически паметници!

Проблемът е че нали уж сме в ЕС, пък там никъде не си бутат паметниците, колкото и да мразят комунистите. В Чехия и Унгария хората са много по-големи антикомунисти от тук, но едва ли са бутали наред. Мавзолея приемрно, вместо да се бута, можеше да се използва за нещо друго, хубаво, а не спиртосан труп...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 5:58 pm 
Аватар

Епа да дигнем един паметник на :hitl5 като не се бутали. Да го махат и да сложат нещо руско (на Тотлебен примерно) да не мрънкат блядовете.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 6:03 pm 
Аватар

Goviado написа:
Мавзолея приемрно, вместо да се бута, можеше да се използва за нещо друго, хубаво, а не спиртосан труп...

Абе, и това е относително, но и да беше останал, нямаше да е грешка стига да се направи нещо умно с него. Само че вариантът с взривяването устрои еднакво и псевдоСДС, и БКП.

А каква е идеята на Любен Дилов?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 6:12 pm 
Аватар

Абе кво ше опаковаш,все едно увиваш кучешки лайна у найлон,да не те е срам. Махат се тримата въшливи копелдаци оттам,слагат един паметник на Левски или на Ботев или нещо патриотично и така.
Не трябвало да сриват мавзолея - аре бегай,сакам и чакам да се бутне по неколко кила тротил и на грозилището пред НДК.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 6:13 pm 

Според мене паметниците не трябва да се махат, щото историята трябва да се помни, а не да се забравя,за да не се повтаря! :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 6:15 pm 

Трудно ще го бутнат, защото блядовете ще скочат, иначе съм с 2 ръце ЗА. :idea: Трябва някой като Бъки, който да го бутне без да пита никой, а сега такъв няма. :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 6:17 pm 
Аватар

Great написа:
Не трябвало да сриват мавзолея - аре бегай,сакам и чакам да се бутне по неколко кила тротил и на грозилището пред НДК.

Смятам, че чак когато построиш една-единствена сграда ще имаш право да даваш акъл дали някоя друга да се бута или не. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 6:19 pm 
Аватар

Строил съм кучешка колиба,тва числи ли се към сградите :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 6:21 pm 
Аватар

Goviado написа:
soleta написа:

Проблемът е че нали уж сме в ЕС, пък там никъде не си бутат паметниците, колкото и да мразят комунистите. В Чехия и Унгария хората са много по-големи антикомунисти от тук, но едва ли са бутали наред. Мавзолея приемрно, вместо да се бута, можеше да се използва за нещо друго, хубаво, а не спиртосан труп...

А не, бе, всички ги искат :bigok
http://blogs.wsj.com/new-europe/2010/09 ... morabilia/

http://waz.euobserver.com/887/30410
Цитат:
Romania is probably the country which tried the most to liquidate the visual heritage of Communism, in spite of the tourist popularity of Ceausescu's palace (today the seat of the Parliament).

Statues were melted down to make new ones, while the stone from many of the former monuments was used for construction work, or, at least in one case, for building a church (in the Transylvanian town of Oradea).

Е тва е за мене, претопяват се статуите и се правят нови. :bigok :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 6:21 pm 

south написа:
Great написа:

Смятам, че чак когато построиш една-единствена сграда ще имаш право да даваш акъл дали някоя друга да се бута или не. :wink:

Да разбирам ли, че считаш, че петохуйника не трябва да се махне?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 6:25 pm 
Аватар

Great написа:

Много смешно, наистина. Жалко, че поне веднъж не можем да вземем пример от предците ни от Царска България за това, че нещо трябва да се гради. Вместо това сме наследили комунистическото желание за разруха, промяна и забвение, макар и в друга насока. Та как едно време са преустроили конака на дворец? Как са преустроили Черната джамия в църква?

Omraz, петохуйникът е друг вид постройка; обаче е изпълнен некадърно и времето досега го е доказало. Смятам, че трябва да се срине до основи и да се даде шанс на нови творци свободно да измислят нещо достойно за мястото, на което се намира сега. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 6:31 pm 

south написа:
Omraz, петохуйникът е друг вид постройка; обаче е изпълнен некадърно и времето досега го е доказало. Смятам, че трябва да се срине до основи и да се даде шанс на нови творци свободно да измислят нещо достойно за мястото, на което се намира сега. :wink:

:smt023
Aз мисля същото.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 6:37 pm 
Аватар

Окей,явно имаш идея какво да се прави с паметника на блядската армия.Сподели я,може би трябва да сложим на тримата "освободители", по един калпак и да направим автомата като сурвачка ?
Мнението ми е,че тоя глупав монумент символизира как и днес подчовеците край урал диктуват какво да се прави в България,и че на хора прости,но за сметка на това алчни не трябва да се доверяваш,защото веднъж паднеш ли духом пред тях,цял живот духаш паднал.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 6:45 pm 
Аватар

Ставаше въпрос за така наречения "мавзолей". Аз лично смятам, че и двата варианта бяха приемливи, тъй като можеше да се направи примерно на галерия, изложбена зала или нещо със смисъл. От друга страна обаче тази сграда е специално правена за мавзолей, тук вече не й знам вътрешната структура, ама ако не е можела да се преправи, то явно срутването е било правилното решение. Но поне да се беше направило нещо на нейното място, сега има само празно пространство.

Ако наистина те интересува и мнението ми по въпроса за паметника на антибългарската армия - като българин (тоест със сърцето) смятам, че най-малкото трябва да се демонтира, претопи и да няма повече такива чуждопоклоннически изцепки. От гледната точка пък на човек, който е избрал строителството за насока в живота си, смятам (това е акълната ми мисъл), че ако не да се унищожи, то поне трябва да се демонтира и премести някъде. Най-естественото му развитие трябва да е да последва Мемориала "Паметни плочи" (които пък от своя страна да бъдат възстановени). Тоест, да хваща бурени по музеи, хранилища и складове.

Последна промяна south на Нед Окт 03, 2010 6:51 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 6:50 pm 

Е те ако демонтират паметниците от конструкцията или трябва да го реновират по някакъв начин или да го гръмнат. Ако остане само бетонът би било леко безумно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 6:52 pm 
Аватар

Или да се гърми, или да се монтира паметника на Шести полк на негово място. :wink: Варианти има толкова, колкото архитекти има в България, че дори и малко отгоре.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 6:58 pm 
Аватар

Great написа:

Гриша, ти ли си? :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 7:01 pm 
Аватар

south написа:
Ставаше въпрос за така наречения "мавзолей". Аз лично смятам, че и двата варианта бяха приемливи, тъй като можеше да се направи примерно на галерия, изложбена зала или нещо със смисъл. От друга страна обаче тази сграда е специално правена за мавзолей, тук вече не й знам вътрешната структура, ама ако не е можела да се преправи, то явно срутването е било правилното решение. Но поне да се беше направило нещо на нейното място, сега има само празно пространство.

Ако наистина те интересува и мнението ми по въпроса за паметника на антибългарската армия - като българин (тоест със сърцето) смятам, че най-малкото трябва да се демонтира, претопи и да няма повече такива чуждопоклоннически изцепки. От гледната точка пък на човек, който е избрал строителството за насока в живота си, смятам (това е акълната ми мисъл), че ако не да се унищожи, то поне трябва да се демонтира и премести някъде. Най-естественото му развитие трябва да е да последва Мемориала "Паметни плочи" (които пък от своя страна да бъдат възстановени). Тоест, да хваща бурени по музеи, хранилища и складове.

Има много яка градинка на мястото на мавзолея. Иначе аз съм на мнението, както казах и по-горе, да ги претопяват всички такива соц паметници, и да се прави нещо смислено :) :smt023

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 7:11 pm 
Аватар

Не бива да се рушат паметници,колкото и да ни боли от тях,дори и да ни е срам,иначе колко хубаво би било да се демонтират всичките паметници посветени на червения поробител и да се съберат на едно място,в някой парк,алея на поробителя,хем бизнес,хем няма и историята да се забравя.
ПП.Мавзолея не беше паметник,беше гробище в центъра и затова смятам,че беше естествено да се гръмне,а какви ли коридори има под него,така и никой не ни казва

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 8:04 pm 
Аватар

Паметника е от мрамор или гранит нали, значи спокойно може да се преработи намясто :bigok Имам две предложения
- първото е да се проустрои на паметник на Гошо от почивка и политологнула - двама успели в живота българи, единият в политиката, другият в музиката :bigok
- второто ми предложение да се натроши на камъни с размери 30-20-10, че имам да довършвам оградата ва вилата в Арбанаси :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 8:37 pm 
Аватар

Mr. Smith написа:
Паметника е от мрамор или гранит нали, значи спокойно може да се преработи намясто :bigok Имам две предложения
- първото е да се проустрои на паметник на Гошо от почивка и политологнула - двама успели в живота българи, единият в политиката, другият в музиката :bigok
- второто ми предложение да се натроши на камъни с размери 30-20-10, че имам да довършвам оградата ва вилата в Арбанаси :bigok

Има ли значение кой точно от двамата е успял в политиката и кой в музиката, или е все едно :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 8:49 pm 
Аватар

Omraz написа:
Трудно ще го бутнат, защото блядовете ще скочат, иначе съм с 2 ръце ЗА. :idea: Трябва някой като Бъки, който да го бутне без да пита никой, а сега такъв няма. :loser2

Бъки Валяка, големия умник, не можа да го бутне това туловище маса време. А нямаше ли да е по-умно да се направи някакъв музей, че да се използва здравата и иначе нелоша сграда? Не стига, че сме посрани и се случва на високосна година да бъде открита някаква масивна и по-голяма държавна сграда, ами и бутаме като последните цигани...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 8:52 pm 
Аватар

Бай Торе & Бай Джери написа:
Mr. Smith написа:

Има ли значение кой точно от двамата е успял в политиката и кой в музиката, или е все едно :loser2

Няма абсолютно никакво значение, отдолу ще се поставят масички и пейки и табели "Място за бръскане ", като след това всеки ще има право да Оринира върху двамата :loser2

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 8:55 pm 
Аватар

Goviado написа:

:losers Да ти кажа нема много :smt031 Или поне не са на централни места в Прага, Бърно, Олумунц, Острава и Ческе Будовице.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 9:01 pm 
Аватар

ДипломатО написа:
Goviado написа:

:losers Да ти кажа нема много :smt031 Или поне не са на централни места в Прага, Бърно, Олумунц, Острава и Ческе Будовице.

В Чехия е нормално да очакваме да няма много просто, защото не са позволявали. Там е друго. Въпросът е, че едвали поголовно се бута всичко като тук. Добри, лоши - паметници са и седят, за да ни показват нещо. По-дразнещите се преустройват и така...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 9:15 pm 

Е батка, тотално си в грешка, в Будапеща има САМО един комунистически паметник оставен (статуята горе на цитаделата, щото била се превърнала в символ на града, отделно, че таа статуя е правена не от комунистите, а само те са я дигнали в техна си чест)... Всичко друго е демонтирано и засилено в некъв парк некъде си, та да хоят разни туристи и да се кефят на трабантчетата...

Са не знам дали местене у Кумарица примерно е съшото като бутане, ама нали :smt031

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 9:16 pm 
Аватар

ГоВядото както винаги се изказва остро и след това всичко го опикават и серат в устата му :loser2 :smt005 :smt005 :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]