Kryten написа:
е това затъпяване на подрастващите ако не е целенасочена политика, не знам какво е
Какви подрастващи, те голяма част от възрастните са тъпи като неделна проповед
Подрастващите са ясни, но от такива като нас зависи доколкото можем да им наливаме акъл
Те още сума ти народ си плямпат: "виж демокрацията докъде ни докара", "тия ваште костов-мостов, царя и не знам си кой ни съсипаха", "добре беше едно време, възпитание имаше", "не плащах такива сметки" и дрън-дрън
Основният проблем в момента е, че в България просто не се чете достатъчно. Дори нормални книги, изключваме историческа литература. По-важни са биг брадъри и Шоуто на бръснатия, където струи неудържим патриотизъм... Другият много голям проблем, е че 95% от българите са запознати примерно с Новата българска история (1878-1944) колкото аз с тайните програми на НАСА. Щото там най-ясно личи колко са ни "братушки" руснаците...
Леле, а преди няколко седмици влиза един скандален зидаро-мазач в магазина (никога не бих се подиграла с професията му, ако не се беше изцепил впоследствие) и се обажда на дъщеря си да ми диктува по телефона още по-скандални тениски на групи, които изобщо нямат произведени, камо ли в България. После взима телефона обратно и вика:
-Нещо друго? Ейййй, да ги питам ли дали имат нещо със сърп и чук, на нашите приятели руснаците!
При което колегата само ме погледна и си седна кротко в ъгъла, а аз търпеливо изчаквах да ми зададе въпроса:
-Имате ли нещо на ссср...?
Отговор:
-На нас руснаците не са ни приятели.
-Ееее ама вие що така...
-Ако ви интересуват парцали и боклуци, проверете в магазин за домашни потреби или за по-бързо - в кофата.
И оня

И си излезе...
Лошото е, че са много такива индивиди... Сред младите да не започвам, още се чудя какви хора съм имала нещастието да познавам и да наричам приятели някога...
Затова - акъл наливно на стари и млади около нас, това зависи от нас...
За хАмериката ще кажа само, че все пак там са някои (някои!) от най-добрите университети в света и за да са една от най-силно развитите страни, значи надали са чак толкова зле

Не казвам, че са супер умни

Щото то верно може да не се знае де е България, ама ние като знаем всичките Щати наизуст от филмите, та сме цъфналЕ и вързалЕ
Те от гимназията не излизат с обща култура като нашата, ама после в университетите излизат специалисти по нещо, докато ние с раждането сме специалисти по всичко и с диплома от СУ вече се имаме за конкурентноспособни на целия свят

....И аз докато го напиша това последното, те ме изпреварили