forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Съб Сеп 13, 2025 6:29 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 12:40 am 
Аватар

Ми 5% си мисля, че вече са постигнати или скоро ще бъдат достигнати. Иначе си имаше твърда тарифа, не знам ГЕРБ дали я отмениха или не, изпуснал съм събитията. Но по принцип аз съм по-скоро против тези "зелени възобновяеми източници", не и при тези цени за построяването им и съответно тези изкуствено високи тарифи за изкупуването на тока дет произвеждат, защото огромната част (99%) от тези проекти се правят от чужди компании и съответно тва си е чисто изтичане на капитал от България към чужди държави, платен пак от обикновения човек в следствие на тези високи фиксирани тарифи. Така че към този момент тази възобновяема енергия не е в интерес на България - трябва да се изчака още някво време докато цените на съоръженията за този тип енергия паднат още.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 8:30 am 
Аватар

това с възобновяемите източници в нашата страна е вятър и мъгла :smt003 нито вятърът ни е като вятър, нито слънцето като слънце :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 8:50 am 
Аватар

Руснаците ще обявят Белене за руска територия, с особена степен на важност и значение, което респ. означава военно присъствие и денонощна охрана със самолети - в държава, членка на НАТО :smt031 Повече не казвам, щото трябва да ви застрелям :smt035 Ще ви застрелям :smt035

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 1:52 pm 
Аватар

А да им серем на братушките?Кур за АЕЦ !!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 1:55 pm 
Аватар

как така ще го обевят за руска територия :smt017

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 2:05 pm 
Аватар

Галвно ше си сереме на нас самите ако кажем кур за АЕЦ. В днешния свят всичко е до бизнес, пари, качество на продукта без голямо значение кой ти го предлага. След като руснаците ни предлагат добра технология на ниска цена защо да не предпочетем тяхната оферта, пред някоя западна със същата технология на двойна цена? Не е само България да си кара горивото в Русия, а и доста западни страни. Някои хора отказват да разберат, че в днешния свят почти всичко е въпрос на интереси..

Иначе Първолет нека обясни как ще го обявят за руска територия, че стана интересно :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 2:08 pm 
Аватар

Абе само мене ли ме побърква самата идея да сме обвързани политически и финансово със Русия? "По-евтиното винаги излиза по-скъпо"...това на всеки баща му му го е казвал...еми тука си е точно на място.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 2:16 pm 
Аватар

Е то не е задължително да сме обвързани по какъвто и да е начин с тях, въпрос на политика и решения - вече тук зависи от управляващите дали проектът ще е добър или лош.

Иначе като по поръчка в следствие на разговора ни тук излезна и една добра статия и позиция по въпроса:
http://www.vmro.bg/index.php?option=com ... latestnews

Между другото ако Бургас - Александруполис се предоговори за вместо сегашните "от 30 до 50" милиона долара годишно на примерно 200 милиона годишно вече везните за мен ще се наклонят в полза на проекта.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 2:19 pm 
Аватар

Brannik написа:
Галвно ше си сереме на нас самите ако кажем к.р за АЕЦ. В днешния свят всичко е до бизнес, пари, качество на продукта без голямо значение кой ти го предлага. След като руснаците ни предлагат добра технология на ниска цена защо да не предпочетем тяхната оферта, пред някоя западна със същата технология на двойна цена? Не е само България да си кара горивото в Русия, а и доста западни страни. Някои хора отказват да разберат, че в днешния свят почти всичко е въпрос на интереси..

Иначе Първолет нека обясни как ще го обявят за руска територия, че стана интересно :smt003

Добре,

казваш, че всичко е бизнес и пари, че имаме голям финансов и икономически интерес от АЕЦ-а, но аз не мога да си обясня един прост факт: Ако този проект беше толкова изгоден, защо не се намери 1 (един) частен инвеститор? Въпросът е реторичен - отговорът е защото никой не вижда икономическа изтода в този проект. Ако той беше рентабилен, повярвай, щяха да се тълпят чужди компании да участват в него.
Мераците на Русия са ясни....

Иначе съм ЗА атомната енергия.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 4:56 pm 
Аватар

Brannik написа:
Галвно ше си сереме на нас самите ако кажем кур за АЕЦ. В днешния свят всичко е до бизнес, пари, качество на продукта без голямо значение кой ти го предлага. След като руснаците ни предлагат добра технология на ниска цена защо да не предпочетем тяхната оферта, пред някоя западна със същата технология на двойна цена? Не е само България да си кара горивото в Русия, а и доста западни страни. Някои хора отказват да разберат, че в днешния свят почти всичко е въпрос на интереси..

Щото не си виждал договора, който е подписал долната свиня-комунист Сергей :smt006 АЕЦ-а става собственост на руснаците за определен период от време, а когато е собственост на русите, се третира като тяхна територия :smt031 Така е по договорът, подписан от Станишев. Друго ще питаш ли?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 4:57 pm 
Аватар

Да, дали приеха правото на небългарски граждани и институция да придобиват земя в България, че имаше забрана преди години.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 5:03 pm 
Аватар

:lol: Абе вие от Марс ли падате? Тук става дума за стратегически обект с ядрена енергия :ohmygod Какви закони за чужди граждани :ohmygod Междуправителствен договор с други клаузи в него, противоречащи на всички закони по света и у нас :idea: :idea: :idea: ПОДПИСАН и ПОДПЕЧАТАН. Точка. Край. Нагъзени сме :!: :!: :!: Е, има неустойка, за да се развали, и тя е от порядкъка на над 600 млн. евро, да не конкретизирам, че много вече ви казах.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 5:16 pm 
Аватар

razvaliame dogovora s komitata. Neustoikata koga imame v izli6uk 6e im j platim :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 5:18 pm 
Аватар

Значи първо, ПАрволете, няма нищо такова и тва са пълни глупости - кръчмарски легенди и митове бих ги нарекъл, нямащи нищо общо с реалността.

Второ, peccatum7, понякога нещата не са само на икономическа основа, особено при проекти то такъв ранг, а са свързани - при големите проекти играе голяма роля и политиката. Много е трудно да намериш инвеститори когато ти самият не искаш да ги намериш. Бойко не иска инвеститори, за да оправдае проекта като неизгоден и да го спре, не вярвайте на всичко дет пишат медиите. Напоследък ЦРУ се разхождат по улиците ни ебаси и ни определят политиката и икономиката каква да бъде и може би някои от вас на пръв поглед ще го приемат тва за нещо положително, но не, не е - всеки си гледа интереса, включително и те. Не е в техен интерес да има такава атомна електроцентрала след като те не участват в нея. В момента един вид сме загубили независимост и ни се мешат много, което е доста зле. Просто няма създаден климат, за да има инвеститори. Все пак тук става въпрос за милиарди - проектът е икономически оправдан и изгоден, но бизнес климатът не е. Управляващата партия иска да спре проекта - кой ще си рискува милиардите при тва положение, особено в условията на криза? Иначе по принцип такива инвеститори твърдо НЕ ни трябват и ще е най-изгодно ние сами да си го финансираме тоя проект :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 5:29 pm 
Аватар

въпросът е, дали някой е навит да му ползвам кредитната карта за едно от двете у-ва
http://cgi.ebay.com/NEW-RADIATION-DOSIM ... 5ad5825a5f

http://cgi.ebay.com/RADIATION-DOSIMETER ... 5ad4f25d72

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 5:32 pm 

Бранника пак е слънчасал и за никъв хуй не става :smt006

Може ли на 21г да те интересуват електроцентрали и ебан костоф,а не разни пиченца и милфоци :ohmygod :ohmygod :ohmygod

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 5:34 pm 
Аватар

А не може ли всичко да ме интересува :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 5:35 pm 

Не може :smt003

Само футбол,курви и простотия-иначе те презирам и наричам пут....чорбар :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 8:42 pm 
Аватар

Вас ви е лесно тоя кафев АЕЦ да го обсъждате, мен обаче не е като да не ми е до гъза като съм си във България, и КАТО гръмне(все пак ще го правят рускитата) нема ми се верва :bigok .

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 9:09 pm 
Аватар

Жорка, продължаваш да пишеш колко мега-хипер успешен ще е тоя проект, като си го финансираме сами? Как? Първо, че не можем, и, второ, както Пържолет ти пише от няколко поста насам, всичко е вече подписано и подпечатано. Блядска собственост и/или заем от тях е единственият начин този проект да се случи. Това никога не са били БЪЛГАРСКИ икономически интереси.

Ако се предоговорело това, ако се предоговело онова. Няма такъв филм. Филмът, за съжаление, е руски (не хубав, както в стария виц от соца, който бай Иван, Пържолет и Седем:Едно да разкажат пак - вкупом :smt003 ). Блядовете се разпореждат както искат и с каквото си поискат в своята "задунайская губерния". А колко "ползотворно" е тяхното влияние знае цяла Източна Европа. И откакто "агенти на ЦРУ почнаха да бродят" из улиците на бившите соц страни, много го закъсаха там, да знаеш :lsfc1 Затва ходим да мием чинии Унгария и Чехия, примерно. Така че - по-добре ЦРУ, отколкото КГБ. Нали всичко е до интереси. Аз и всеки българин, който иска да живее като бял човек, имаме интерес да сме като Чехия или Словакия, не като Беларус.

А колкото до митовете - за мен пък е мит "страхотната" руска технология в производството на атомна електроенергия.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 9:27 pm 
Аватар

Тва с блядска собственост или заем от тях като задължение никъде го няма. Аз затова и казах, че е най-добре да се замрази временно този проект и да си го финансираме сами после, щото само парите от излишъците допреди кризата стигат за това. А колкото до спорът КГБ или ЦРУ - нито едно от двете, това е Българският интерес. Струва ми се, че смесвате неща, които нямат нищо общо, но как и да е - всеки си има виждания.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 9:28 pm 
Аватар

Brannik написа:
Тва с блядска собственост или заем от тях като задължение никъде го няма. Аз затова и казах, че е най-добре да се замрази временно този проект и да си го финансираме сами после, щото само парите от излишъците допреди кризата стигат за това. А колкото до спорът КГБ или ЦРУ - нито едно от двете, това е Българският интерес. Струва ми се, че смесвате неща, които нямат нищо общо, но как и да е - всеки си има виждания.

България дълго време няма да има излишъци.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 9:39 pm 

Brannika uj si e v Bulgaria,a pak e izpadnal v negovia si romantichen film che sme v nachaloto na minalia vek :ohmygod Chovek bez rabota :smt003

Poneje si mi priatelche,ti predlagam slednia eksperiment-za tia oshte 3 meseca v koito shte si v BG,ti predlagam maika ti da ti spre totalno parite i da se opitash sam da se izdurjash,ta belkim poluchish malko realnost deeba shtoto mi omruzna da ti chetem glupostite kak Bulgaria trealo da bude nezavisima ot CIA/KGB i kak sami sme shteli da stroim AEC i kvi li ne oshte tashaci :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 9:47 pm 
Аватар

Ми може би щом ги пиша тия неща значи имам някъв по-задълбочен поглед върху нещата точно с тоя проект. Излишъци ще има пак 2012та-2013та.
Иначе тва с майка ми и мен не виждам кво общо има с останалата част, тва ти е вечния аргумент, но ок - няма да пиша нищо повече тук щом дразни.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 9:49 pm 

Ideita e che nemash poniatie ot tva kak stavat neshtata v BG,a kato se ponabutash malko,shte razberesh che romantikata v koiato jiveesh,ne sujestvuva v segashnata BG :wink:

Sega zacepi li za kvo namesvam maika ti? :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 9:59 pm 
Аватар

Гражданина с голфа е прав :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 10:01 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
А колкото до митовете - за мен пък е мит "страхотната" руска технология в производството на атомна електроенергия.

относно това, не си прав. Но за икономическата страна на нещата, лично аз не разбирам нищо и приемам твойте думи за верни. А и най-големият противник на АЕЦ Белене Георги Касчиев говори само за икономическата страна на нещата... А той е един от бащите на ядрената енергетика у нас
Има и един друг момент. В България няма голям консуматор на ел. енергия. Кремиковци го затвориха. Според мен може да бъде удължен живота на 5 и 6 блок на АЕЦ Козлодуй и така да се реши проблема. :bigok Технологиите го позволяват.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 10:07 pm 
Аватар

jsno e, 4e niamame nuzda ot 2 aez daze i sega si iznasiame tok, mai. Ne iznasiame li?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 10:10 pm 

I za da zavurshim po temata s nasheto momche-nabii si v glavata che BG nema kak da bude nezavisima,nema veche takuv film :smt006 I 100000% puti po-dobre s amerikanci otkolkoto s horata ancuzi-kojeno iake :idea:

Chalgaria edna magistrala ne moe izgradi,shtela AEC da pravi :ohmygod :ohmygod :ohmygod Sichko hubavo v taia kleta durjava e razdadeno veche,a malkoto kvoto e ostanalo-shte se razdade naburzo :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 10:17 pm 
Аватар

След като официално стана ясно, че потребителите на форум.левски.ком разбират и от всичко свързано с АЕЦ (разбирай: най-безопасна технология, най-изгодна цена за киловатчас, най-изгоден инвеститор, най-добро ниво на възобновяеми източници на енергия, най-добро сключване на договорите, с минимални неустойки и др.), то някой може ли да ми каже една единствена тема, по която форума няма да е компетентен? :bigok
Майтапа настрани - Citizen_Kein е 100% прав - не е нормално 20+ годишни момчета да говорят за АЕЦ, при това супер убедено и едва ли не в качеството си на минимум експерти по темата, да развиват теории кое колко е изгодно и т.н. Дори и това да го учите в университета за мен пак не е нормално да се говори с такава убеденост, все едно сте най-добрите стратези и само вие знаете истината за това коя АЕЦ е най-добрата и изгодна за България. Толкова работи не са ни ясни на нас 20+ годишните, че наистина е по-добре да обсъждаме дори и сериозните теми с лека ирония, отколкото да пишем, все едно на нас всичко ни е ясно, и едва ли не сме единствените разбирачи в страната. То ако беше така лесно... :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]