forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Съб Сеп 13, 2025 6:01 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 12:34 am 
Аватар

ние така или иначе ще го ядем...ако до края на годината не започне строежа....само неустойките...които ще платим на руската атомстрой...е от порядъка на няколко милиарда лева....кото прибавим и вече заровените милиарди на строителната площадка...става ясно...че работата е изцяло но нашенски скалъпена....
плюс това всички комисионни вече са раздадени още при подписването на договора...и сега на бат Бойко единствено му остава да плаща и строи централата....без да вземе и стотинка както е прието у нас...
а основния проблем е...че никой не си направил труда да сметне колко ще струва тока от тази централа....четох някъде...че цената ще е почти два пъти по-висока от тази на АЕЦ Козлодуй...смЕтайте...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 12:41 am 

E неустойката май е 600-800 милиона лева, нещо такова. Не е милиарди, поне така съм чел. Инвестицията е доста заробваща и не съм убеден, че ще има полза от тоя АЕЦ.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 12:42 am 
Аватар

Почваме да се молим да има повече чинии в Европа ,че тука скоро тока и газта ще станат като за олигарси...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 12:43 am 
Аватар

Преди малко доволно обливане на Гоце по ТВ Европа :bigok, после продължиха пак с некакви комунисти и завършиха с нациоАналният ни отбор по футбол :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 1:07 am 
Аватар

Semper_Fidelis написа:
E неустойката май е 600-800 милиона лева, нещо такова. Не е милиарди, поне така съм чел. Инвестицията е доста заробваща и не съм убеден, че ще има полза от тоя АЕЦ.

смятай и парите...които са дадени до момента...без да са вложени в строителството реално...под формата на консултации...проучвания....документация

Цитат:
“В момента не съм готов да правя дори догадки за неустойките при спиране на “Белене“, каза министърът. По думите му в сключените контракти са записвани много обтекаеми като формулировка условия за неустойки при неизпълнението на ангажиментите на страните.

Ще се направи правен анализ, за да се прецени възможно ли е публикуване на всички договори.

Платените досега над 440 млн. евро за консултанти, за изработването на проекта от руската “Атомстройекспорт“, за поръчано оборудване и разрушаване на съществуващото на площадката, са пари, които биха стигнали да се приложат мерки за енергийна ефективност на сградите в София, посочи министър Трайков.

Ако това беше станало, щеше да отпадне необходимостта от изграждането на един от двата планирани 1000 мегаватови реактори в “Белене“.

Цитат:
До края на юни 2009 г. по договора за изграждане на АЕЦ Белене между НЕК ЕАД и ЗАО „Атомстройекспорт” са платени 244 149 186,56 евро, се казва в резюме на доклад на временната Анкетна комисия за проверка на разходите, назначенията и сделките, извършени в последната една година от мандата на правителството на Сергей Станишев.
За демонтажни работи на площадката са платени 76 207 517,77 евро. Общо разходи на НЕК ЕАД по проект АЕЦ „Белене” изплатени за същия период са 395 227 887 евро, а реализираните приходи от продажба на оборудване са 87 612 525 евро.
За консултантски услуги са изплатени 74 809 356,83 евро.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 1:30 am 
Аватар

STALKER написа:
А ако се окаже по на далавера да внасяме ток от турската или румънската АЕЦ, вместо да строим Белене? Сърбите и албанците също казаха,че ще строят. Накрая пазара ще се насити, цните ше паднат, а ние за пореден път ше ядем руския хуй

При темповете на икономическо развитие на Турция едва ли ще имат много ток за износ, румънската АЕЦ е няква смешна технология и ше го ядат (освен тва май не беше много мощна), а при сърбите и албанците между "казаха че ще строят" и "строят" разликата е огромна, остава и една гърция. При нас вече имаме готов проект, имаме вложени суми на място, имаме договор, имаме всичко и можем да изпреварим с много сърбия и албания.

Колкото до инфото дали Белене ше произвежда два пъти по-скъп ток от Козлодуй не съм запознат и ще разуча, обаче тва гръмовно "два пъти" според мен ще се окаже нещо нищожно, хипотетично - от 2 стотинки на 4, при 20 на останалите източници :wink:

Пак казвам - единствения проблем на Бойко в момента е, че не е откраднал пари и май няма и как да открадне и за тва спира проекта, бави го, гледа как да го оскъпи и да се подписват някви нови договори. А единствената полза от евентуално саниране за същите пари ще е за банката на Цветелина Бориславова, защото познайте откъде ще минават парите :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 1:41 am 
Аватар

Всичко хубаво с цените ама има и такива като мен дето са против ядрената енергетика....без значение от цената.Ако плащам реалната такава разбира се а не с 500% отгоре за да цоцат некви боклуци.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 1:52 am 
Аватар

Brannik написа:
STALKER написа:
А ако се окаже по на далавера да внасяме ток от турската или румънската АЕЦ, вместо да строим Белене? Сърбите и албанците също казаха,че ще строят. Накрая пазара ще се насити, цните ше паднат, а ние за пореден път ше ядем руския хуй

При темповете на икономическо развитие на Турция едва ли ще имат много ток за износ, румънската АЕЦ е няква смешна технология и ше го ядат (освен тва май не беше много мощна), а при сърбите и албанците между "казаха че ще строят" и "строят" разликата е огромна, остава и една гърция. При нас вече имаме готов проект, имаме вложени суми на място, имаме договор, имаме всичко и можем да изпреварим с много сърбия и албания.

Колкото до инфото дали Белене ше произвежда два пъти по-скъп ток от Козлодуй не съм запознат и ще разуча, обаче тва гръмовно "два пъти" според мен ще се окаже нещо нищожно, хипотетично - от 2 стотинки на 4, при 20 на останалите източници :wink:

Пак казвам - единствения проблем на Бойко в момента е, че не е откраднал пари и май няма и как да открадне и за тва спира проекта, бави го, гледа как да го оскъпи и да се подписват някви нови договори. А единствената полза от евентуално саниране за същите пари ще е за банката на Цветелина Бориславова, защото познайте откъде ще минават парите :smt006

е при средна цена в момента на тока за износ три цента...дали не е важно? :smt047

Цецка не си ли продаде основния пакет акции на някакви скандинавци?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 9:55 am 
Аватар

ТуристО написа:
Всичко хубаво с цените ама има и такива като мен дето са против ядрената енергетика....без значение от цената.Ако плащам реалната такава разбира се а не с 500% отгоре за да цоцат некви боклуци.

Защо си против ядрената енергетика :smt017
Иначе по темата Белене и на мен ми се иска да си имаме още един АЕЦ, ама в тая криза ще ни дойде доста остро. А, че е заробващ проект, да така е, няма блок на електроцентрала, който да не се изплаща поне 20 години. Иначе АЕЦ Козлодуй си продава електроенергията на 4 ст. максимум.

ПП. решил съм да си купувам дозиметър, да меря радиацията, само, че съм бедняче и ми трябва човек с кредитна карта, щото мойте са дебитни за поръчка по нета

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 10:44 am 
Аватар

Браннико, точно щото цената на всяка една продукция скача много заради енергийната ни несъстоятелност, точно заради това трябва да се подобри ефективноста. Защото и 8 АЕЦа да построим, ще имаме нужния ток, но когато колата ти харчи 30/100 все ще ти е скъпо, независимо колко бензин имаш.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 12:48 pm 
Аватар

for0mho0l_sf написа:
ТуристО написа:

Защо си против ядрената енергетика :smt017

Защото ме е страх от една страна(това напълно сериозно :smt006 ) и предпочитам ВЕЦ-ове и всички други начини да се докарва ел.енергия чрез природата.За мен бъдещето е в това...а не в АЕЦ дето ще си зависим за марЯл от братушките и после за прибиране на боклука от АЕЦ пак да го караме на братушките.Аре не мерси...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 1:02 pm 
Аватар

Проданов, остава да намериш едни 30 милиарда и ще подобрим ефективността :wink: Но ги намирай бързо, защото вече в дадени моменти България внася ток, представи си като спре Козлодуй. Най-добрия вариант е да се построи Белене и паралелно каквито други пари има да се дават за ефективност.

Търговище, Цецка запази 22% в Сибанк и е изпълнителен директор.

ТуристО, при технологията на АЕЦ Белене просто няма вариант тя да гръмне :wink: Атомната енергия е най-евтината и е абсолютно зелена, даже си мисля, че след време ще я признаят като такава.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 1:02 pm 
Аватар

" Вече се наблюдава тенденция за превръщане на зелените партии в представители на мюсюлманските емигранти. Съвпадението на еко-зеленото със знамето на Пророка може да се окаже зловеща ирония. "

Змея - комуниС :smt028 Змея - ислямиС :smt027

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 1:10 pm 
Аватар

Brannik написа:
ТуристО, при технологията на АЕЦ Белене просто няма вариант тя да гръмне :wink: Атомната енергия е най-евтината и е абсолютно зелена, даже си мисля, че след време ще я признаят като такава.

Винаги има някаква опастност. Преди две години в Козлодуй при инцидент защитата не можа да се задейства и прътите не паднаха автоматично, та си имаха ядове, няколко часа не можаха да изключат реактора

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 1:20 pm 
Аватар

Особено в България...Предпочитам да плащам 10ст. повече ама да спя спокойно.Лично мое мнение ,което може и да е абсурдно, но си се знаеме българите...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 1:34 pm 
Аватар

Brannik написа:
STALKER написа:

А какво правим с отработеното гориво и зависимостта от Русия? http://www.struma.com/bulgariya/rusiya-ni-vrushta-otraboteno-gorivo-tryabva-ni-speshno-hranilishte_6274/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 9:15 pm 
Аватар

Изнасяме го във ФИРОМ :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 9:21 pm 
Аватар

Браннико, а какви са предимствата на Белене пред два нови хилядника в Козлудуй?
Пък и тоя аец, да не мислиш, че ще излезе по-малко от 30млрд? Дали ще ги дадем за АЕЦ или ефективност, ей богу - ефективност е редното решение според мен, останалото е безумие.

Пък и има още други въпроси - отработеното гориво кво го правим, копаме го на кочината? Охраната кой ще я осъществи, единия ни МИГ 29? Кво правим и като с нов АЕЦ се качи общата ни енергийна мощност, това води до автоматично увеличаване два пъти на възобновяемите мощности, които трябва да построим, и при които не сме стигнали и до половината на сегашната квота...

Последна промяна tprodanov на Нед Юни 13, 2010 9:24 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 9:22 pm 
Аватар

Ей богу а от къде тия 30 милиарда :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 10:30 pm 
Аватар

tprodanov написа:
Пък и тоя аец, да не мислиш, че ще излезе по-малко от 30млрд?

:shock:

За другото сега нямам желание да пиша, само ще кажа, че Козлодуй рано или късно ще го спрем и общата ни мощност няма да се качи :wink: Пък и тия проценти дет треа постигнем са препоръчителни.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 10:38 pm 
Аватар

Спорите за маловажни неща. Белене ще го има, и това е въпрос на ПОЛИТИКА. Истината, която знам, не е за форумите :smt006 и е много, много ЛОША за България.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 10:49 pm 

за 30 млрд трее да има 10 блока :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 10:52 pm 
Аватар

Brannik написа:
tprodanov написа:

За другото сега нямам желание да пиша, само ще кажа, че Козлодуй рано или късно ще го спрем и общата ни мощност няма да се качи :wink: Пък и тия проценти дет треа постигнем са препоръчителни.

А, не. 20% възобновяеми източници е задължение. Не казваш, какъв е проблема да направим два мегаватника в Козлудуй, вместо Белене?
Иначе Пържи е прав - въпрос на политика. Дали ще го има или не, идея нямам.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 11:03 pm 
Аватар

Като е въпрос на политика - да си го плащат политиците :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 11:04 pm 
Аватар

0 tolerance написа:
Спорите за маловажни неща. Белене ще го има, и това е въпрос на ПОЛИТИКА. Истината, която знам, не е за форумите :smt006 и е много, много ЛОША за България.

И ако дойдем в кафето, бихме я научили, нали? :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 11:05 pm 
Аватар

STALKER написа:
Това ли е позицията на трите групи :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 11:13 pm 
Аватар

Mr. Smith написа:
STALKER написа:
Това ли е позицията на трите групи :bigok

Р.Овч, Доган, и Цецка Бойкова нема да имат грижи да съберат 12-13 милярда :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 13, 2010 11:15 pm 
Аватар

И наш Ганя да е посредник на сделката :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 12:27 am 
Аватар

tprodanov написа:
Brannik написа:
tprodanov написа:

А, не. 20% възобновяеми източници е задължение. Не казваш, какъв е проблема да направим два мегаватника в Козлудуй, вместо Белене?
Иначе Пържи е прав - въпрос на политика. Дали ще го има или не, идея нямам.

Първо, за България е 16% и второ - за нас е препоръка към този момент :wink:

По принцип треа се направят и тия в Козлодуй и тия в Белене, като втория проект вече е започнал и далеч не е в толкова начална фаза.

А Пържи да каже квот има да казва, а не само с недомлъвки :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 14, 2010 12:29 am 
Аватар

А как ги виждаш да направят и 5% от възобновяемите, ако изключим перачите на кинти, след като закона за енергетиката не защитава инвеститора с твърда цена :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]