forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Чет Сеп 11, 2025 12:30 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 3:03 pm 

soleta написа:
E taq pa dobre 4e ne se Osra do O6ite... :lol: :smt005 :smt005

:smt005 Аз говорех за кабинета по принцип. Желева мисля, че е извън всякакви класации :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 3:32 pm 
Желева най-много докарва на рептил обаче :lol: Обаче явно в европейската комисия са били гормити всичките,затва я хранеха толкова и не искаха и да чуят да влезе в парламента им :lol:
Рептили vs Гормити,тва е сблъсъкът на цивилизации днес

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 5:18 pm 
Аватар

ДипломатО написа:
Ама и вие дето сте много социални изпадате в крайности.Май искате като в Куба, безплатно здравеопазване за всички(нищо че нивото ще е от 50'те години). :smt006
Истината е някъде по средата както винаги.Под болница ми е много интересно к'во разбирате? За мен е такова с легла и операционни зали а не такова дето отива човек като настине примерно.Верно че народът е бая застаряващ ама чак пък толкова?!И пак никой не зацепва Бойо за к'во говори.По-добре да са малко по-малко болниците ама да са по-качествени.Някой от вас влизал ли е в инфекциозна болница в София?Аз, ходих един път по работа, щех да се инфектирам още на входа...А в Горна Баня ортопедичната дето ми правиха операцията на коляното(ем ми ги хвалеха като най-добрите).Оставиха ме да спя на количка от линейка, чак ми обесняваха как трябвало да седя още 3 дена там.Понеже тогава работех в друга болница ми беше пределно ясно защо - за да вземат повече кинти от касата за мене.Пък в тая връзка да не ви обяснявам как се надписват диагнози само и само да се изцоца некой лев отгоре :lol: Май може пък и да се окаже реално че не сме чак толкова болнав народ :smt006

Значи по логиката на НАнев е редно инфекциозна болница в София и тая в горна баня да се закрият, те също не осигуряват качественото обслужване на пациентите! Бойо малко по-напред сподели неволите на семейството му при раждането, според мен не толкова болницата като болница е виновна,колкото лекарите там , все пак зависи на какви ще попаднеш, примерно моята жена като ражда нито един лев не ни поиска никой, лекаря и си имаше ехограф и всеки месец гледаше плода, ако не се лъжа касата плаща 3 пъти по време на бременноста, после при самото раждане пак нищо, даже ни подариха некакви книжки :smt003 Е аз им дадох някои неща след изписването, ама немаше как най-малкото щото ме пуснаха в родилна зала веднага сле раждането, а по примцип е забранено :smt006 Та както и да е, със Змея ревем не толкова да се върне комунистическото здравеопазване,а за липста на алтернатива пред която хората ще са поставени ! Ако ще се закриват болници , да се закрият наистина губещите, без значение къде ще са -София, Пловдив, Варна, Брусарци !

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 5:36 pm 
Аватар

В София е изключено да се закриват, защото болните вече са по двама на легло :? По-скоро да им разследват ръководствата как харчат

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 5:40 pm 
Аватар

За съжаление животът е жесток и неблагодарен :smt006 Съмтаймс уин, съмтаймс люн :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 7:40 pm 
Аватар

STALKER написа:
Никъде на съм казал, че искам болниците да си останат в сегашния вид. Очевидно е, че трябва да се преструктурират в спешни центрове, очевидно е, че трябва да се снабдят с модерни линейки, а където е наложително - и хеликоптери.Още по-очевидно е, че сегашната власт няма да направи нищо от това.
Много ясно, че никой няма да иска да постъпи за планово лечение в Берковица, говорим за спешните случаи, които едва ли са толкова малко в прогресивно застаряващите градчета

спешни случаи и болница са различни неща - не всички болници предоставят "спешна помощ" (примерно в София през ноща спешна помощ има в Пирогов, ВМА, ИСУЛ и Майчин дом само - останалите десетки болници са затворени), а много ДКЦ-та също имат спешна помощ (някои дневно, други денонощно). Не бъркай понятията! В болница се ходи след направление от джипи или друг специалист, а не болен съм и хоп отивам директно в болницата.

Последна промяна Boyo на Чет Фев 04, 2010 7:45 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 7:45 pm 
Аватар

Mr.Smith написа:
Значи по логиката на НАнев е редно инфекциозна болница в София и тая в горна баня да се закрият, те също не осигуряват качественото обслужване на пациентите! Бойо малко по-напред сподели неволите на семейството му при раждането, според мен не толкова болницата като болница е виновна,колкото лекарите там , все пак зависи на какви ще попаднеш, примерно моята жена като ражда нито един лев не ни поиска никой, лекаря и си имаше ехограф и всеки месец гледаше плода, ако не се лъжа касата плаща 3 пъти по време на бременноста, после при самото раждане пак нищо, даже ни подариха некакви книжки :smt003 Е аз им дадох някои неща след изписването, ама немаше как най-малкото щото ме пуснаха в родилна зала веднага сле раждането, а по примцип е забранено :smt006 Та както и да е, със Змея ревем не толкова да се върне комунистическото здравеопазване,а за липста на алтернатива пред която хората ще са поставени ! Ако ще се закриват болници , да се закрият наистина губещите, без значение къде ще са -София, Пловдив, Варна, Брусарци !

ами тази в горна баня е единствена такава и нема как да се закрие, щото обслужва цялата страна
инфекциозна също за някои болести

иначе за бремеността - никой не ни е искал пари и на нас, въпросът е, че както казваш има три ехографа за цялата бременност, а в ДКЦ-то ехографът им е на 40 години. Тоест ,ако искаш по-качествен отиваш при частен лекар.
Също така тестовете за културелни растежи, а ние искахме днк (pcr) защото първият вариант има около 60% точност, а вторият 99%.
Фетална морфология в цял свят задължително се прави поне два пъти + един днк кръвен тест за риск от синдром на даун и други неща - нито едно от тези не се покрива от здравната каса

иначе при раждането също не са ни искали нищо извън ценоразписа (лекар по избор) и от самият персонал сме много доволни, лекарят беше супер, но условията в болницата са ужасна мизерия и така е във всички държавни (иначе токуда има добри условия , но си има други проблеми)

като цяло - след като всичко дето по нормалния свят се прави от осигуровката, в БГ не се и трябва да го плащаме допълнително - то тогава за какво се осигуряваме въобще???

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 7:52 pm 

ебати диспута :smt001

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 7:57 pm 
Аватар

Що, какво му е :?: Хора на различни позиции изказват мнения без да се псуват :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 7:58 pm 
Аватар

И аз т'ва обяснявам ама не зацепват като че ли :smt003

За инфекциозна боМба директно и да се строи на ново :smt006

.Малоумие да седят некви сгради с огромен капацитет празни щото нема кой да отиде там а на други места да се спи по колички от линейки понеже няма място.Тоест тия паметници на добре развития комунизъм се затварят и се разширяват препълнените :smt006 Или се строят нови в близост до тях.Демек на едно място разхищение на ресурс на друго недостиг.Животът е динамичен не сме 76та София е 2 пъти по-голяма от тогава, с по-застаряло население следователно трябват поне два пъти повече легла.А некви кочини на 30 км от София седят празни.Къде е смисълът?!Некой си върти неква кокошкарска далаверка.Пълна ревизия на цялото здравеопазване, по възможност директно от ЕС.
Другото е да се спре с малоумията с минималното осигуряване.И задължително минимум още едно осигурително дружество.Тука са 3.

Т'ва е университетската болница тука.Предното крило го построиха миналата година.
http://www.panoramio.com/photos/original/5045124.jpg

За губещите е друг въпрос, зависещ най-вече от политиката на държавата как ще определи дефиницията губеща болница.Щото на печалба сигурно е само някоя клиника за пластична хирургия в Холивуд.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 8:00 pm 
Аватар

Boyo написа:
STALKER написа:
Никъде на съм казал, че искам болниците да си останат в сегашния вид. Очевидно е, че трябва да се преструктурират в спешни центрове, очевидно е, че трябва да се снабдят с модерни линейки, а където е наложително - и хеликоптери.Още по-очевидно е, че сегашната власт няма да направи нищо от това.
Много ясно, че никой няма да иска да постъпи за планово лечение в Берковица, говорим за спешните случаи, които едва ли са толкова малко в прогресивно застаряващите градчета

спешни случаи и болница са различни неща - не всички болници предоставят "спешна помощ" (примерно в София през ноща спешна помощ има в Пирогов, ВМА, ИСУЛ и Майчин дом само - останалите десетки болници са затворени), а много ДКЦ-та също имат спешна помощ (някои дневно, други денонощно). Не бъркай понятията! В болница се ходи след направление от джипи или друг специалист, а не болен съм и хоп отивам директно в болницата.

Така е в София и по-големите градове, в по-малките "болница" е синоним на здравна помощ :idea:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 8:03 pm 
Аватар

:lol: :lol: :lol: Кура ми янко.и там си имат Джи Пита и от там ги пращат по болници спокойно :smt006 Някъде може и да са в една сграда.

Друг е въпросът ти какво разбираш под здравна помощ.Щото все повече се убеждавам че си мислиш че влизаш в един кабинет и казваш тука ме боли оправете ме :lol: Което от своя страна значи че не си ходил да се разправяш за което само мога да ти завиждам.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 8:05 pm 

радвам се на дискусията бе :)
тряя ли с всяко мнение да се карам с някой :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 8:06 pm 
Аватар

Не :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 8:06 pm 
Аватар

Те Джи Питата освен да дават направлвние, друго правят ли? Шото аз от мойто само рецепти и бележки съм взимал. Тва по нашата здравна система е по-скотро чиновник на касата, а не лекар :smt006 Да не говорим, че в извънраборно време е невъзможно да го намериш

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 8:10 pm 
Аватар

STALKER написа:
Те Джи Питата освен да дават направлвние, друго правят ли? Шото аз от мойто само рецепти и бележки съм взимал. Тва по нашата здравна система е по-скотро чиновник на касата, а не лекар :smt006 Да не говорим, че в извънраборно време е невъзможно да го намериш

Как може така да говориш за ЖиПи-тата, все пак те се появиха след голямата реформа от правителството знаеш на кого :wink: Мпля без рептилски заговори :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 8:15 pm 
Аватар

Цитат:
Димитър Абаджиев напусна РЗС
:smt005 :smt005 :smt005 :smt005
Кой извърши рептилския атентат срещу ВоУен :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 8:21 pm 

Абаджиев щял да си гледа децата нямало да ходи в други партии :smt001

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 8:23 pm 
Аватар

Че кой ще го вземе тоя рептил :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 8:24 pm 
Аватар

STALKER написа:
Те Джи Питата освен да дават направлвние, друго правят ли?

Искаш да те оперира ли :smt003 Аз лично не бих искал :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 8:26 pm 
Аватар

Ми не, да ме прегледа и да ми предпише лечение :smt006 квото би трябвало да правят лекарите, или нещо пак греша и съм живял в дълбока заблуда :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 8:27 pm 
Аватар

ДипломатО написа:
STALKER написа:
Те Джи Питата освен да дават направлвние, друго правят ли?

Искаш да те оперира ли :smt003 Аз лично не бих искал :lol:

Няма разлика между тях и участъковите лекари навремето, даже повечето джи пи-та са такива , всъщност има сега те закат с много повече пари :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 8:36 pm 
Аватар

STALKER написа:
Ми не, да ме прегледа и да ми предпише лечение :smt006 квото би трябвало да правят лекарите, или нещо пак греша и съм живял в дълбока заблуда :roll:

А сега сам си отговори защо толкова ти обръщат внимание :lol: щото системата им позволява да си запишат по некви хиляди пациенти и става цирк пълен.Чака се по не знам колко часа накрая влизаш и почти те изгонват :smt003

Найдене, участъковите не бяха ли по-скоро на районен принцип?В смисъл според адресната ти регистрация(каквато 1/2 от "софиянци" нямат) директно те пишеха при еди кой си.
Демек заради големото преселение на народите е измислено т'ва с джи-питата(и пак не се смогва с наплива).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 8:38 pm 
Аватар

Така е ,ама ти как мислиш ,че се избитат джи-пи тата :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 8:40 pm 
Аватар

Ми в Търново може и да няма разлика ама в София има :smt003 Гената с голфа джи-пито му е в моя квартал нищо че на личната му карта пише Мало Бучино.На едно приятелче му е в Младост а не в бившата 3та градска дето му е до блока.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 8:46 pm 
Аватар

Не бе ти имаш избор, аз мога и в Горна да си избера, ама кай друг лекар познаваш освен участъковия, така е с много хора :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 9:30 pm 
Аватар

И при нас бившите участъкови си поеха контингента като ДжПи, а мойто си е падиатъра, при който ходих и преди 15 г. :lol: Преди костовата здравна реформа се чакаше по-малко и не ми събираше такса ВХОД :smt003 иначе кабинета си е същата кочина

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 9:48 pm 

Пак Костов е виновен :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 10:02 pm 
Аватар

Няма нищо такова :bigok

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 10:11 pm 
Аватар

Има и още нещо, в БГ абсолютно яко се сере на т.нар профилактика... щото лекуваме следствия, а не причини. Ако имаше норамлни болници, примерно при жените в по-малките населени места да ходят на мамограф, половината от тях нямаше да имат рак на млечните, или пък на шийката, хванати в началото се лекуват супер успешно. Отдруга страна в малктие население е пълно със застаряващи хора, които имат много често хронични заболявания, от които са болни до края..., а и още нещо учудващо, в тез места умират по-рядко възрастни хора, отколкото млади в големите градове. На хората им е нужно да има едни спешни кабинети и лекарите, демек ГП-тата или там каквито измислят допълнително, да им обръщат внимание и да ги поглеждат ... и старците си живеят, те много често имат нужда от внимание и да поговорят с някой млад човек, а не толкова да са в болницата или да им изпишат хапчета. Просто трябва да се вложи в инфраструктура, профилактика (за да не се разболяваме, дявол го взел) и високочкачествена апаратура и специалисти...тва е. А половината болници лапат ток, парно и лекуват ЛОШО навсичкото отгоре. Така един път отиват пари за клинична пътека и като не могат да се справят, хоп в голямата болница със същата пътека, ама втори път...

Делио Роси:
"Футболистите, които са тук са взети от Левски, не са взети нито от треньора, нито от президента...те са взети от Левски"

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]