forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Сря Сеп 10, 2025 6:26 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Фев 03, 2010 3:58 pm 
Аватар

STALKER написа:
Бойо, нали не си въобразяваш, че ако се закрият всички болници, освен тази която ползваш ти и семейството ти, здравните услуги ще се подобрят :lol:

ако това е проблема , да закрият всички в софия , пък аз ще ходя и до гоце делчев, стига да е качествена

с парите , които влизат в здравната каса могат да се поддържат 20-30 качествени болници или 300 мизерни - аз съм за първия вариант, а ти?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 03, 2010 4:07 pm 
Аватар

SZ_FEN написа:

Пазарната икономика изисква ..... пазар (място където потребители и производители търгуват свободно от държавна намеса, като с действията си да определят пазарната цена и оптималното за произвеждане количество от всеки продукт/услуга). Пазарите са физически и виртуални (като "E-bay" примерно).

В рамките на пазарната икономика държавата се намесва за да предпазва от потребителски измами, криминални актове, разрешаване на спорове и предлагане на услуги там където пазарът е неразработен.

Кaжи ми в България:
- къде ми е свободния избор между частни и държавни осигурителни дружества
- къде са конкуриращите се здравно-осигурителни дружества
- къде е борсата за здравни услуги чрез която всеки самоосигуряващ се може да си ги закупи на пазарни цени
- къде ми е разнообразието от здравно-осигурителни продукти
- кои са пазарните механизми, които определят заплатите на доставчиците на здравни услуги (и това кои от тях да имат работа и кои не)?

Ако имахме пазарна икономика сега ти и STALKER нямаше да обсъждате какво ще става с хората от Гоце Делчев, а тази пазарна ниша щеше вече да е запълнена.

не виждам какъв е проблемът да има само един основен осигурител, в лицето на държавата - в много държави така се гарантира, че всички ще имат равни права и условия, а държавата е по-ангажирана да следи дали всички се осигуряват. пазаарЪТ е този на здравни услуги. всеки може да направи частна болница където си иска, но логично е тези,които се субсидират от държавата да се определят на базата на брой хора,които покриват (примерно една на 200 хиляди души), а субсидията им да се определя от осигуровките , които тези конкретни 200 хиляди плащат - това е някакъв вариант соц измишльотината "солидарно осигуряване" да работи. Останалото единствено мотивира умните и работливите да се махат от БГ и тук да остават само орките... но да имат 300 болници, където трябва да си носиш даже пижама и вода, щото пари нема за нищо...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 03, 2010 4:12 pm 
Аватар

Mr.Smith написа:
ЧовекО ти каза дреме му на куро за другите :smt006

точно така,като става въпрос за семейството ми , разни хора, с които ме свързва единствено паспорта, са ми наистина през хуя

и не бих повярвал на никой тук,който каже, че при него не е така

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 03, 2010 5:24 pm 
Аватар

Boyo написа:
STALKER написа:
Бойо, нали не си въобразяваш, че ако се закрият всички болници, освен тази която ползваш ти и семейството ти, здравните услуги ще се подобрят :lol:

с парите , които влизат в здравната каса могат да се поддържат 20-30 качествени болници или 300 мизерни - аз съм за първия вариант, а ти?

А бе нещата са по средата. Не може и другата крайност - да ти се налага да пътуваш повече от 50 км, ако в района ти няма болница...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 03, 2010 6:10 pm 
Boyo написа:
Mr.Smith написа:

точно така,като става въпрос за семейството ми , разни хора, с които ме свързва единствено паспорта, са ми наистина през хуя

Ако погледнеш малко по-глобално и сам ще стигнеш до извода,че съществуването на теб и на твоето семейство без тия,за които те боли хуя и с които имаш общо само един паспорт,е НЕМИСЛИМО И НЕОСЪЩЕСТВИМО :smt002 Що,досещай се сам...

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Фев 03, 2010 9:43 pm 

Boyo написа:
SZ_FEN написа:

Пазарната икономика изисква ..... пазар (място където потребители и производители търгуват свободно от държавна намеса, като с действията си да определят пазарната цена и оптималното за произвеждане количество от всеки продукт/услуга). Пазарите са физически и виртуални (като "E-bay" примерно).

В рамките на пазарната икономика държавата се намесва за да предпазва от потребителски измами, криминални актове, разрешаване на спорове и предлагане на услуги там където пазарът е неразработен.

Кaжи ми в България:
- къде ми е свободния избор между частни и държавни осигурителни дружества
- къде са конк.риращите се здравно-осигурителни дружества
- къде е борсата за здравни услуги чрез която всеки самоосигуряващ се може да си ги закупи на пазарни цени
- къде ми е разнообразието от здравно-осигурителни продукти
- кои са пазарните механизми, които определят заплатите на доставчиците на здравни услуги (и това кои от тях да имат работа и кои не)?

Ако имахме пазарна икономика сега ти и STALKER нямаше да обсъждате какво ще става с хората от Гоце Делчев, а тази пазарна ниша щеше вече да е запълнена.

не виждам какъв е проблемът да има само един основен осигурител, в лицето на държавата - в много държави така се гарантира, че всички ще имат равни права и условия, а държавата е по-ангажирана да следи дали всички се осигуряват. пазаарЪТ е този на здравни услуги. всеки може да направи частна болница където си иска, но логично е тези,които се субсидират от държавата да се определят на базата на брой хора,които покриват (примерно една на 200 хиляди души), а субсидията им да се определя от осигуровките , които тези конкретни 200 хиляди плащат - това е някакъв вариант соц измишльотината "солидарно осигуряване" да работи. Останалото единствено мотивира умните и работливите да се махат от БГ и тук да остават само орките... но да имат 300 болници, където трябва да си носиш даже пижама и вода, щото пари нема за нищо...

Не споря, че в много страни държавата е единствения или най-големия осигурител, нито пък твърдя, че предишния ми коментар изразява моето лично становище по въпроса. Как обаче се нарича пазарната структура при която имаш само един доставчик на услуга и много купувачи?

Пазарите за здравно осигуряване и здравни услуги са неразривно свързани. Никой няма да ти предостави здравна услуга ако не можеш да му заплатиш за нея (освен ако не иска да направи дарение).

Виж в момента как се финансират здравните услуги в България и сам ще си отговориш на въпроса защо много алтернативи на затворените болници няма да се появят в България, т.е. затварянето им няма да доведе до истински пазарни реформи в здравеопазването както ти твърдиш.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 03, 2010 9:45 pm 

Mr.Smith написа:
ЧовекО ти каза дреме му на к.ро за другите :smt006

Ами аз не искам да му дреме на тоягата за мен или за коготo и да било друг. Искам просто да живея в страна която няма да ми пречи да направя за себе си това което другите няма да направят мен. Нищо повече.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 03, 2010 11:31 pm 
Аватар

casual ot dete написа:
Boyo написа:
Mr.Smith написа:

Ако погледнеш малко по-глобално и сам ще стигнеш до извода,че съществуването на теб и на твоето семейство без тия,за които те боли хуя и с които имаш общо само един паспорт,е НЕМИСЛИМО И НЕОСЪЩЕСТВИМО :smt002 Що,досещай се сам...

ами не се досещам... сериозно го казвам това
ако някои от гоцето произвежда нещо качествено - аз си плащам за него, а ако не е от него има милиони други произовдители в ЕС, които са готови да ми го продадат... БВП ли правят там, че да е богата държавата? Ако БВП се правеше в кръчмата...
Теоритично може да си помагаме един друг за добър живот, но специално в БГ нема такъв филм.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 03, 2010 11:35 pm 
Аватар

Залиташ в крайности с твърдоглавието си да защитиш незащитима теза :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 03, 2010 11:46 pm 

Май вече е време да пазарните фундаменталисти и виждащите пазар във всяка обществена сфера да схванат, че образование и здравеопазване не могат да бъдат организирани на пазарен принцип - винаги тези дейности ще са на загуба, за качеството на частни здравни и образователни услуги може мнооого да спори. Образование и здравеопазване са важни в дългосрочен план, защото осигуряват необходими спойки в обществото. На всеки са му проблеми дупките в здравните и образователните бюджети, пенсиите. Никой обаче не прави въпрос за парите, с които се издържат мнозинството от циганите, особено след като от Нова година могат да цоцат помощи доживот - лошите са пенсионерите, които ако са късметлии ще оцеляват с мизерни пари 10-15 год., а не циганите, които ще живеят и правят чавета с пари, които вземат от вас и вашите деца (ако можете да си ги позволите след платени данъци, такси към ЧЧЧ (чисти, честни частници) като ЧЕЗ, Е.Офф, Софийска вода, Топлофикация и останалите по веригата), които ще я карат така 30-40 години.

Свързаният само с паспорт с гоцеделчевци и застъпеното няколко страници мнение, че нежелаещите (за повечето по-скоро неможещи) да приемат наложената им глобализация, е нагледното доказателство за липсата на гражданско общество в БГ към настоящия момент и вероятната такава в бъдеще - карайте все така, на чужд гръб и 100 тояги да са малко, само на вашите деца да е добре, а чуждите да мрат по коф... селата с по 1000 жители, и пак се чудете после що ежедневието ви се определя от завършили селскостопанска авиция в Украйна, специалисти по гащите в РККА (Работническо-селската червена армия), жАлти и плеядата от местни дерибеи. :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 12:33 am 
Аватар

STALKER написа:
Залиташ в крайности с твърдоглавието си да защитиш незащитима теза :smt006

добре бе, ти как го виждаш това здравеопазване в БГ? А господин Смит как го вижда? Ясно, не искате да се затваря нито една болница, откъде пари? За да се издържа всичко това трябва примерно ВСЕКИ българин да плаща по 1000 лева годишно за здравноосигуряване - съгласен ли си? ами в Брезник с болницата с 1 пациент и трима лекари , там съгласни ли са да плащат по 1000 лева годишно , за да продължи да я има?

Или сегашното състояние ви харесва?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 3:42 am 
Аватар

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 8:40 am 
Аватар

Ама и вие дето сте много социални изпадате в крайности.Май искате като в Куба, безплатно здравеопазване за всички(нищо че нивото ще е от 50'те години). :smt006
Истината е някъде по средата както винаги.Под болница ми е много интересно к'во разбирате? За мен е такова с легла и операционни зали а не такова дето отива човек като настине примерно.Верно че народът е бая застаряващ ама чак пък толкова?!И пак никой не зацепва Бойо за к'во говори.По-добре да са малко по-малко болниците ама да са по-качествени.Някой от вас влизал ли е в инфекциозна болница в София?Аз, ходих един път по работа, щех да се инфектирам още на входа...А в Горна Баня ортопедичната дето ми правиха операцията на коляното(ем ми ги хвалеха като най-добрите).Оставиха ме да спя на количка от линейка, чак ми обесняваха как трябвало да седя още 3 дена там.Понеже тогава работех в друга болница ми беше пределно ясно защо - за да вземат повече кинти от касата за мене.Пък в тая връзка да не ви обяснявам как се надписват диагнози само и само да се изцоца некой лев отгоре :lol: Май може пък и да се окаже реално че не сме чак толкова болнав народ :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 10:24 am 
Аватар

Здравната система е мощно прогнила, определено. Аз се занимавам с медицински софтуер от 2002г. в доболничната помощ...като малък карах менингит :arrow: 2г в болницата в Плд. прекарал съм достатъчно време и като клиент на системата и като поддръжка за системата. Пълен въз е навсякъде, проблема като цяло, според мен е малко по-далеч...нямаме инфраструктура, в малките населени места...Примерно в Австрия или Германия беше, говоря малко наизуст си има закон, че ако има голяма болница като да кажем университетската в Плд на 100км или 80км беше границата, то за какво да има в Асеновград и в Раковски да речем, като са на по 20км от Плд. Населените им места имат право само на мед. заведения като нашите поликлиники, спешни кабинети, но пък имат емнайси колко линейки, въртикоплер и хубави пътища, по които да те закарат бързо до модерната и добра болница с апаратура и т.н. и т.н.
От друга страна, ако толкова приритва народа в даден по-голям град, който не отговаря на стандарта в дадедно отделение, да има 2-ма специалисти от една практика и еди каква си апаратура, може кмета да обяви примерно, че към местните данъци и такси ще събират и по 20лв за болницата и да си я самоиздържат. Щото искаме да имаме болница, да въртим едни клинични пътеки и да цоцаме пари, обаче не да ги даваме ние, ами държавата - демек всички, вклч. и ония баба и дядо затънтени там някъде, дето даже и лекар нямат в село.
Тая реформа яко закъсня, ама трябва да се направи, както тряя да наложат стандарти и за университетите...не може да има нзн колко са точно ама са много висши завдения, и все някъде да те приемат ако си кухо парче, ама има кой да плати, да се насираш от ядене, пиене, курви и накрая да ти дадат и званието вишист...та да се излагаш под път и над път....а.ка г-жа Желева (която може да не е толкова тъпа, ама яко се осра и се издруса на в'сите титли и постове дето имаше и заемаше )

Делио Роси:
"Футболистите, които са тук са взети от Левски, не са взети нито от треньора, нито от президента...те са взети от Левски"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 10:33 am 
Аватар

Аз съм забелязал че в тоя форум масата народ се хвърля сляпо на секви популистки каузи.Предното беше с клането на Поляци пред посолството :smt005 сега дайте болница във всяко село и винаги когато некой изкаже различно мнение бива облян. :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 10:57 am 

Според мен максимум 50 добри болници са напълно достатъчни, като над 90 % от населението трябва да е на до 50 -60 км. от болница. В по-малките градове - джипита и спешен център с необходимата техника за бързо транспортиране при нужда.
Дори в момента голяма част от хората не ходят в местните болници, а се ориентират към по-голям град или София. Малките болници в момента лекуват основно най-бедните - възрастни хора и цигани. Те ще са най-потърпевши, защото на всички ни е ясно че надали ще бъдат осигурени условия те да бъдат транспортирани по спешност до най-близката болница, ако е нужно.

Изобщо истината е някъде по средата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 11:05 am 

Преди 3 седмици всички хейтъри тук се надпреварвахме да плюем Румяна Желева, а сега нито дума за доброто представяне Кристалина Георгиева :lol:
Аз гледах 20-тина минути и смятам, че наистина стоеше много стабилнo и излъчваше голяма начетеност, ерудиция и опит.
Бойко вчера грееше от щастие, докато я гледаше и даваше поредното култово интервю.
Цитат:
Много. Сега ще е смешно още повече да казвам, но така, като се говори бавно, разбирам какво казват. Или най-малкото веднага ми се наострят ушите. Но за тези, които биха искали да чуя, да им кажа. Чуя ли “Congratulation, Borisov”, не слушам нататък. И това го помня още, знам в МВР особено като шефовете на други служби идваха и казваха за дадена операция “Congratulation, general”, знам, че нататък няма какво да слушам.

:smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 11:47 am 
Аватар

ДипломатО написа:
Ама и вие дето сте много социални изпадате в крайности.Май искате като в Куба, безплатно здравеопазване за всички(нищо че нивото ще е от 50'те години). :smt006
Истината е някъде по средата както винаги.Под болница ми е много интересно к'во разбирате? За мен е такова с легла и операционни зали а не такова дето отива човек като настине примерно.Верно че народът е бая застаряващ ама чак пък толкова?!И пак никой не зацепва Бойо за к'во говори.По-добре да са малко по-малко болниците ама да са по-качествени.Някой от вас влизал ли е в инфекциозна болница в София?Аз, ходих един път по работа, щех да се инфектирам още на входа...А в Горна Баня ортопедичната дето ми правиха операцията на коляното(ем ми ги хвалеха като най-добрите).Оставиха ме да спя на количка от линейка, чак ми обесняваха как трябвало да седя още 3 дена там.Понеже тогава работех в друга болница ми беше пределно ясно защо - за да вземат повече кинти от касата за мене.Пък в тая връзка да не ви обяснявам как се надписват диагнози само и само да се изцоца некой лев отгоре :lol: Май може пък и да се окаже реално че не сме чак толкова болнав народ :smt006

летото бех в Марсилия и спах в некъв хотел в една огромна бетонна сграда на Corbusier от 50-те години. Та тоя хотел е некъв супер хит там, щото са запазили оригиналните мебели от 50-те и все едно се връщаш 50 години назад като отсядаш там...
Майчин дом, което е най-важната АГ болница в България (щото е университетската и там са най-добрите лекари и там карат най-тежките случаи от цяла БГ) може спокойно да рекламира в Европа услугата "елата да родите детето си в 70-те" - абсолютно всичко е точно както е било при построяването на сградата. На някои етажи има по един нов латекс, но родилния етаж не е пипан никога!!! Уникално!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 11:56 am 
Аватар

Omraz написа:
Дори в момента голяма част от хората не ходят в местните болници, а се ориентират към по-голям град или София.

Аз за това му се чудя на Смит (той Stalker е от зелените, на него му прощавам :lol: ) - защо се връзват на приказките на няколко лекаря, а не видят какво правят реално хората.

Защото на мен жена ми е от Берковица и знам перфектно там какво се случва. Който може ходи до София, останалите - Монтана. В местната болница НЕ ХОДИ никой, защото е адски зле... Болницата нема пациенти, но харчи бая пари да поддържа сграда, персонал , ала бала. Единственият , който вдига врява, е шефчето там, защото ще му сецнат далаверките...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 12:26 pm 
Аватар

Никъде на съм казал, че искам болниците да си останат в сегашния вид. Очевидно е, че трябва да се преструктурират в спешни центрове, очевидно е, че трябва да се снабдят с модерни линейки, а където е наложително - и хеликоптери.Още по-очевидно е, че сегашната власт няма да направи нищо от това.
Много ясно, че никой няма да иска да постъпи за планово лечение в Берковица, говорим за спешните случаи, които едва ли са толкова малко в прогресивно застаряващите градчета

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 1:08 pm 

Верно покрай тая здравна реформа пропуснахме прекрасното представяне на К. Георгиева.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 1:18 pm 
Аватар

А защо трябваше изобщо да е вариант Б тва? За да може между капките да мине ония рептил цайсат! :smt003 Бахти тъпите майна!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 1:45 pm 
Аватар

soleta написа:
А защо трябваше изобщо да е вариант Б тва? За да може между капките да мине ония рептил цайсат! :smt003 Бахти тъпите майна!

Бойко го каза - Кристалина е била вариант за вицепремиер,а не за еврокомисар.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 2:07 pm 
Аватар

v.b.p. написа:
soleta написа:

Къв вицепремиер, то правителството одавна го сформираха. И идеята ми е защо треаше да се излагаме за пореден път пред белите хора? :) :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 2:28 pm 

soleta написа:
v.b.p. написа:
soleta написа:

Къв вицепремиер, то правителството одавна го сформираха. И идеята ми е защо треаше да се излагаме за пореден път пред белите хора? :) :smt006

Е къде са го сформирали, през две седмици сменят министри, председатели на комисии и т.н. Както четох в някаква статия (в Дневник май) - това не е кабинетът с най-ранни промени, а най-късно сформираният кабинет. А промени ще има още много и то в близките месеци.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 2:38 pm 

soleta написа:
v.b.p. написа:
soleta написа:

Беше вариант за вице още преди С. Дянков :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 2:39 pm 
Аватар

STALKER написа:
Много ясно, че никой няма да иска да постъпи за планово лечение в Берковица, говорим за спешните случаи, които едва ли са толкова малко в прогресивно застаряващите градчета

Ти май никога не си стъпвал в болница ми се струва?!Тая в която работех е Кардиологична.Като си счупиш крак или получиш астматичен пристъп няма да те приемат в нея.А е голяма.Няма такова чудо дето да примат секви болни само щото било спешно.Т'ва за което си мислиш се казва многопрофилна болница и в България не са толкова много.Много сте гледали Спешно Отделение ми се струва. :smt006
Много по-важно е да се изгради добре организирана спешна помощ.И колкото и да са скапани пътищата от окръжен град до село поне няма задръствания.
При всички случаи ще бъде по-добре от колкото да отдиде човечеца в местната болница дето цел месец седи празна и да му кажат да изчака щото в момента нямат еди кви си консумативи или няма специалист който да го погледне в момента :smt006
Само че от т'ва нема да има толкова далавера.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 2:40 pm 

Eдинствената промяна е свързана с оттеглянето на Румяна Желева :smt006
Освен това какво лошо има в промените? :roll: Предпочитам ако някой се издъни - да си заминава. Доскоро не се процедираше така.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 3:01 pm 

Omraz написа:
Eдинствената промяна е свързана с оттеглянето на Румяна Желева :smt006
Освен това какво лошо има в промените? :roll: Предпочитам ако някой се издъни - да си заминава. Доскоро не се процедираше така.

Никой не е казал, че е лошо. даже е добре. Досега се чакаше някой да се осере до ушите, за да го сменят, което ктаваше естествено към края на мандата, когато от смяната му нищо не се променяше.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 3:02 pm 
Аватар

E taq pa dobre 4e ne se Osra do O6ite... :lol: :smt005 :smt005

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]