forum.levski.com

Форум на привържениците на ФК ЛЕВСКИ
Дата и час: Сря Сеп 10, 2025 3:08 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 774  Следваща

Харесва ли ви новото правителство
ПО-СКОРО ДА 65%  65%  [ 87 ]
ПО-СКОРО НЕ 35%  35%  [ 46 ]
Общо гласове : 133
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 9:47 pm 
Аватар

ами първо намерете парите и после си играйте на реформатори :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 10:03 pm 
Аватар

STALKER написа:
Няма полза, но каква реформа е просто да се закрият, а в момента нищо друго не се прави :) Защото при спешен случай е важно да получиш помощта бързо, а не доктора да е некъв супер квалифициран Хаус :lol:

Boyo написа:
Преди няколко месеца този берковчанин кандидатствал по ЕС програма за апаратура - преглеждащите документите неговите са ги изхвърлили на третата страница - лекар уж, а неграмотен, не може да изготви елементарни документи... И после ще разчиташ на такива хора да ти спасят живота?????

Никак не са елементарни за човек неспециалист, освен тва не виждам как от тва си вадиш извода, че не го бива като лекар :lol:

Аз не коментирам "реформата", просто мярката "закриване на болници в градове с две шепи хора и три болни годишно", за която съм твърдо ЗА. Освен това не обърквай нещата - говорим за болници - многопрофилни и специализирани. Спешна помощ дават и по поликлиниките, спешна помощ дава и селския лекар. Болниците са място за активно лечение, а не звена за спешна помощ. Излишните болници са от типа "болница за вътрешни болести в Годеч" - колко хора с вътрешни болести нуждаещи се от болница има в Годеч годишно, които отгоре на всичкото по някаква специална причина да не могат да отидат до София за лечението?

иначе за документите - в случая се кандидатства не към фондовете , а към вносител на апаратура, който е със спечелен проект и документацията наистина е елементарна. Освен това като шеф на болница би трябвало да има административни качества

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 10:11 pm 
Аватар

Гоце Делчев си е град 20 000 души, без да смятаме прилежащите села. Кво става зимата, когато некой закъса със сърце примерно, или дете с пневмония или некой се потроши, при положени, че пътя до Благоевград е поне 3 часа, а при зимни условия често е непроходим

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 10:16 pm 

Много силна статия, Каре. Откъде е?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 10:38 pm 
Аватар

Много голяма статия, браво.

Иначе, Змей, мислиш ли че примерно в една Австрия има болница във всяко градче? Да, в повечето има някви малки клиники или спешна помощ, на болниците са в по-големите градове :wink: Аз съм за тази реформа, но само ако стане по гореописаният от мен начин. И ти казах - в по-големите области нищо не пречи да има няква клиника в по-отдалечен край, но по принцип почти няма населено място, което да е по-далеч от 50км от областен център :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 11:09 pm 
Аватар

Morning Glory написа:
Найдене, неусетно се включваш в "жалния рев" на другарите и зеУените им другарки, чиято плоскост за точене на пари и от здравеопазването се посмалява. Разбираемо е комунягите отново да впускат в своя услуга демагогията - все пак 65 години точене на държавна пара си е сериозно хоби.

Явно няма да сме на едно мнение ,ама това не е от толкова голямо значение :wink: Аз се включвам в моя си рев, ще съжаляват жестоко , герберчетата ако го направят, обаче друго ми идва на ум. Навремето Мафиянски продаде и закри детските градини на София, сега София реве за детски градини :wink: Всяка една реформа в тази държава тръгва на думи, а на дела кръгла нула . Помниш ли 2000 година как стартира въвеждането на здравното осигуряване и създаването на Здравната каса. Цяла година строене на лъскави офиси и купуване на скъпи коли и това с нашите пари за здраве , сега няма град в който РЗОК да не е в лъскава сграда :wink: Десета година , точене,точене, крадене на нашите пари :wink: и сега веднъж се решава, че болниците в малките градове са главните виновници за източването на парите !

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 11:10 pm 
Аватар

Нещо се обърка :smt006 Има доста такива места. Дадох пример с Гоце Делчев, който е на 100 от Благоевград. Да не говорим, че и 50 км. в планината се изминават за над час и то когато наличният път е проходим. Нямам нищо против да бъде като в Австрия, но и пътищата да са ни като техните, както и оборудването на спешните центрове :smt002

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 11:13 pm 
Аватар

И аз да си кажа кво мисля сбитичко, тъй като съм съгласен с доста от гореспоменатите неща. Обаче съм доста раздвоен - както винаги има и черно, има и бяло. От една страна наистина няма смисъл да има болници във всеки град и причините бяха изброени (хората така или иначе си ходят по болниците в големите градове, болниците в малките градове функционират в повечето случаи зле и т.н.) Същата е историята и с обратния довод и пак бяха дадени като пример доводи, които са убийствено верни - като се има предвид каква ни е инфраструктурата, особено при лошо време, как винаги примерно снегът ни изненадва, не винаги е възможно достатъчно бързото и навременно придвижване от едно малко населено място до друго. Друг е въпросът, че малко от болниците, подлежащи на закриване се използват при тежки случаи, което пък дава предимство на първата теза.

За мен е по-важно друго нещо - че цялото здравеопазване ни е трагедия. От най-големите. Всички знаем как за уж безплатни прегледи, изследвания и т.н. се искат пари на ръка, знаем за огромното количество безкадърни лекари и т.н.

Всичко това го казвам от позицията на човек, който живее предимно в град(толкова и е град) без болница, ходим понякога до болница (подлежаща на закриване) в град на 25 километра (около 40 минути път). Иначе в София (около час и половина път в перфектни условия). Пловдив ни е на горе-долу същото време.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 11:22 pm 
Ето я статията,дето я е дал MG,който я искаше :wink:
http://templar.blog.bg/politika/2010/02 ... shi.484255

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 11:50 pm 
Аватар

STALKER написа:
ами първо намерете парите и после си играйте на реформатори :wink:

Ако това 2 л., мн. ч., е безлична форма на обръщение - парите няма как да ги намерят, щото вече ги "вложиха" - справка с написаното от Найден. Или пък дори и някои средства действително да не са били отклонени, а вложени в здравеопазване, то това е било извършено нерационално.

Ако пък 2 л., мн. ч., е обръщение към мен, в което се съмнявам, нещо си се объркал, щото аз реформирам единствено ежедневието си и то рядко, и моят бюджет е постна пица. От време на време ми се намира и "Марги с шунка" в "народното кръчме" до Герена :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 11:58 pm 
Аватар

Mr.Smith написа:
Morning Glory написа:
Найдене, неусетно се включваш в "жалния рев" на другарите и зеУените им другарки, чиято плоскост за точене на пари и от здравеопазването се посмалява. Разбираемо е комунягите отново да впускат в своя услуга демагогията - все пак 65 години точене на държавна пара си е сериозно хоби.

Явно няма да сме на едно мнение ,ама това не е от толкова голямо значение :wink: Аз се включвам в моя си рев, ще съжаляват жестоко , герберчетата ако го направят, обаче друго ми идва на ум. Навремето Мафиянски продаде и закри детските градини на София, сега София реве за детски градини :wink: Всяка една реформа в тази държава тръгва на думи, а на дела кръгла нула . Помниш ли 2000 година как стартира въвеждането на здравното осигуряване и създаването на Здравната каса. Цяла година строене на лъскави офиси и купуване на скъпи коли и това с нашите пари за здраве , сега няма град в който РЗОК да не е в лъскава сграда :wink: Десета година , точене,точене, крадене на нашите пари :wink: и сега веднъж се решава, че болниците в малките градове са главните виновници за източването на парите !

Това е, което имах предвид под източване. Така че явно сме на едно мнение, не бързай със заключенията :lol:

Не ги мисли герберчетата, мисли ни нас. Ние имаме проблеми, те нямат.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 01, 2010 11:59 pm 
Аватар

така го написах, понеже го играеш защитник на тва жалко подобие на здравна реформа :lol:
а пари напрекъснато постъпват, нали не са спрели да ни скубят за осигуровки, че даже и частни фондове ше въвеждат :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 02, 2010 12:11 am 

Brannik написа:
Много голяма статия, браво.

Иначе, Змей, мислиш ли че примерно в една Австрия има болница във всяко градче? Да, в повечето има някви малки клиники или спешна помощ, на болниците са в по-големите градове :wink: Аз съм за тази реформа, но само ако стане по гореописаният от мен начин. И ти казах - в по-големите области нищо не пречи да има няква клиника в по-отдалечен край, но по принцип почти няма населено място, което да е по-далеч от 50км от областен център :wink:

Pазстоянията в Щатите са големи, а не всички щати са гъcтонаселени.

Целта не една здравна система е да оказва на населението медицинските услуги от които то има нужда.

Значи в американския Гоце Делчев може би ще има болница, но в американското Шивачево (8000-10000) ще има клиника като най-близката до нея болница ще има хеликоптер за бързо пренасяне на пациент със спешен проблем.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 02, 2010 12:14 am 
Аватар

Защо да няма пари за парно в едно училище в голям град а да има за парно,ток,вода и консумативи в 4-5 етажна болница в град дето по документи е 70-80хил а реално е 40-50?Ако махнем София,Пловдив,Варна,Бургас,Русе,Видин,Шумен,Велико Търново,Благоевград,Монтана,Ловеч и Кърджали надали има нужда от повече от 3-4 големи болници в останалата част от страната.Нека в малките градове да има ДКЦ-та и ДжиПи-та,да раждат хората и да имат по един ренген и да се разкарат празните етажи където 98% от леглата и кабинетите стоят празни но гълтат пари.Малки клиники където да се оказва първа помощ.Па ако трябва се дава направление за болница.Много тъпо журналистите обясниха цялата ситуация и излиза ,че дет се вика оставят хората без лекар.На малък град или село не му е нужна болница а клиника.А всеки дето му се е налагало да си прави изследвания или някакви по-сериозни лекарски манипулации е ходил до голям град.А че пътищата са зле и може да е проблем...еми в София бърза помощ идва след 40 мин поне...ако е час пик да не говорим.Еми предпочитам да съм на село и да карам със 140 ама след 20 мин да съм в най-близката клиника и там да стабилизират положението.Па ако се наложи те да закарат болния до големия град.Тая схема не сме я измизлили ние и ако успеят да я наложат и изпълнят дори на 50% пак ще е добре.Та в малкия град не си мислите ,че в София като ни стане нещо и след 5 мин. сме в болницата въпреки ,че има (по памет ще ги карам цифрите) над 40 поликлиники в София,няколко центъра големи за спешна помощ и не ми се мисли за частните клиники и секви други такива.Не сте чакали линейка в София за да кажете ,че 30км са много по празно шосе :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 02, 2010 12:16 am 
Аватар

STALKER написа:
така го написах, понеже го играеш защитник на тва жалко подобие на здравна реформа :lol:
а пари напрекъснато постъпват, нали не са спрели да ни скубят за осигуровки, че даже и частни фондове ше въвеждат :)

Не съм сигурен кво постъпва. Касата едва връзва двата края всеки месец, бави плащания. С толкова много работещи "на тъмно" не е нелогично. Със социалните осигуровки е още по-зле положението, но тва е друга тема.

Защитавам затварянето на вече фалиралите болници в най-малките населени места. Но с това не се изчерпва т.нар. "здравна реформа". Ако мислех, че със закриване на болници въпросът приключва, най-вероятно щях да съм гласувал за ГЕРБ лятото, което не е факт.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 02, 2010 12:20 am 
Аватар

Morning Glory написа:
Ако мислех, че със закриване на болници въпросът приключва, най-вероятно щях да съм гласувал за ГЕРБ лятото, което не е факт.
Не съм убеден, че Божидар Нанев е на твоето мнение, там е проблема :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 02, 2010 12:23 am 
Аватар

Съгласен съм с Туристо, но не смятате ли, че първо трябва да се изградят тези нови и модерни клиники, а след тва да се закриват старите болници, за да не се отвори дупка, в която нема никаква здравна помощ :wink:

П.П> Впрочем, не знам защо винаги в тая лайняна държава всичко започва с бастисване и закриване, пък после я нещо по-добро се появи,я не :?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 02, 2010 12:29 am 

Morning Glory написа:

Защитавам затварянето на вече фалиралите болници в най-малките населени места. Но с това не се изчерпва т.нар. "здравна реформа".

Звучи добре, но каква алтернатива предлагаш на хората от тези места, които имат нужда от здравни услуги (спешни такива)?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 02, 2010 12:30 am 
Аватар

Нека малко да спре теча към нефукциониращи(ебаси гадната дума) болници и да се спестят пари и ще почнат да ги оправят.В смисъл нема да се бутат болниците а част от тях ще бъде ремонтирана и пригодена за работа.Останалата се прави част от някаква администрация или се дават под наем кабинетите като си имат отделен вход и нема да имат нищо общо с клиниката.То цялата процедоура е супер тегава и много неща могат да се направят ама трябва време.Не може днес да се закрие болницата и от утре да се премести всичко в клиника.За мен от тия 400 болници ако се закрият 200 и още 150 се направят на клиники ще е супер.Остналите 50 си продължават със същия статут. :smt006

SZ_FEN написа:
Morning Glory написа:

Защитавам затварянето на вече фалиралите болници в най-малките населени места. Но с това не се изчерпва т.нар. "здравна реформа".

Звучи добре, но каква алтернатива предлагаш на хората от тези места, които имат нужда от здравни услуги (спешни такива)?

Аз съм му адвокат на Каренцето :mrgreen:

Алтернативата е да не се поддават на евтини глупости подхвърлени от комунистите,защото съм сигурен ,че никой няма да бъде лишен от спешна лекарска помощ.И без да съм юрист съм сигурен ,че лишаването от първа лекарска помощ е незаконно и няма как да стане :smt006

Последна промяна ТуристО на Вто Фев 02, 2010 12:33 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 02, 2010 12:32 am 

кви частни кабинети в дулово и никопол бе братче :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 02, 2010 4:02 am 
Аватар

Като зачетох тоя форум преди години бях доста впечатлен от Stalkerа... и неговата точна преценка. Сега обаче бих желал публично да го порицая, защото вече не се ограничава със зеленото точно дотам, докъдето е необходимо да се спре :smt028... ами си позволява да бъде хуманен и благ до грахово зелено, което си е едно гнусно зелено... както и да го погледнеш! Еволюционно вървим тъкмо в обратната посока - започваме хуманни и благи и после обливаме хуманните и благите...

Единственият аргумент против реофрмата е, че няма какво да се направи, ако някой има нужда от спешна помощ. Идеално, но както Boyo разясни - закриването на болници по никакъв начин не влияе на нуждаещите се от спешна помощ. Това, което селският лекар в Злокучене ще направи при инфаркт е горе-долу същото, което ще направят в местния Уши-Нос-Гърло... превръзката, която мед.сестрата от Русе (от много време съм в чужбина и това не го знам дали е достатъчно малък град и има отношение към реформата, но не ми харесва и ще го използвам за целите на примера) ще сложи на прорезна рана е същата, която ще му сложат
в русенската болница по белодробни заболявания. И в двата случая - пострадалият получава спешна помощ и е необходимо да отиде до най-близката болница, разполагаща с адекватно оборудване и адекватни специалисти. Тая реформа не само, че има позитиви... ми и нема негативи :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 02, 2010 10:47 am 
Аватар

Напред с реформата

Цитат:
В Бобов дол здравният министър Божидар Нанев ще открие един от първите спешни кабинети, които министерството на здравеопазването създава. В кабинета ще работят двама лекари и един фелдшер. Те ще оказват медицинска помощ на близо 12 хиляди жители в 18 населени места в община Бобов дол.

Евала , Нанев :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 02, 2010 11:56 pm 
Аватар

STALKER написа:
Съгласен съм с Туристо, но не смятате ли, че първо трябва да се изградят тези нови и модерни клиники, а след тва да се закриват старите болници, за да не се отвори дупка, в която нема никаква здравна помощ :wink:

П.П> Впрочем, не знам защо винаги в тая лайняна държава всичко започва с бастисване и закриване, пък после я нещо по-добро се появи,я не :?

Тези от Гоце Делчев дето толкова ги жалите, според вас плащат ли здравни осигуровки? Щото по селата и малките градове 90% от хората са "самоосигуряващи се" , некви ЕТ-та с ебалосимайката счетоводството, пари под масата и т.н. Срещу 12 лева на месец каква болница очакват да имат? Откъде накъде некой ще дава по над 100 лева здравни осигуровки НА МЕСЕЦ и като се разболее ще ходи в мизерия, щото парите му отишли да има болница във всеки село над 1000 жители...

Аз съм честен човек, обаче съм на един милиметър от това да спра И АЗ да си плащам здравните , да си направя една застраховка в частна фирма и да кажа на държавата да цунка пинко! Ей сега покрай детето - за 9-те месеца бременност сме дали четирицифрена сума само по лекари , това дето ЗК покрива е смешно малко и е с толкова остаряли методи, че въобще няма смисъл да си го правиш... Ако искаш свестен ехограф си плащаш сам, ако искаш PCR тестове си ги плащаш сам, ако искаш фетална морфология си плащаш сам, ако искаш преглед по-често от веднъж месечно - плащаш си, накрая и за самото раждане си плащаш... Честно казано ми е през хуя за Гоце Делчев - или държавата ще ме постави мен и гоцеделчевеца при равни условия, или и аз ще си бия камшика от тая система, пък в Гоцето ако искат и втора болница да си вдигнат.

Между другото главната причина за всички тези болници по села и паланки е, че дълги години медицински университети бълваха хиляди лекари годишно и партията требваше да им намира работа... Неслучайно самите лекари вдигат голяма врява, а не жителите. Обаче, Stalker, не мислиш ли , че е време да решим комунизъм ли ще строим или искаме пазарна икономика?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 03, 2010 12:01 am 
Аватар

Кажи едно село с 1000 човека с болница :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 03, 2010 12:08 am 
Аватар

Бойо, нали не си въобразяваш, че ако се закрият всички болници, освен тази която ползваш ти и семейството ти, здравните услуги ще се подобрят :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 03, 2010 12:10 am 
Аватар

ЧовекО ти каза дреме му на куро за другите :smt006

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 03, 2010 12:35 am 
Аватар

Boyo написа:
...не мислиш ли , че е време да решим комунизъм ли ще строим или искаме пазарна икономика?

Национал-социализъм :smt003

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 03, 2010 12:48 am 

Boyo написа:

Между другото главната причина за всички тези болници по села и паланки е, че дълги години медицински университети бълваха хиляди лекари годишно и партията требваше да им намира работа... Неслучайно самите лекари вдигат голяма врява, а не жителите. Обаче, Stalker, не мислиш ли , че е време да решим комунизъм ли ще строим или искаме пазарна икономика?

Пазарната икономика изисква ..... пазар (място където потребители и производители търгуват свободно от държавна намеса, като с действията си да определят пазарната цена и оптималното за произвеждане количество от всеки продукт/услуга). Пазарите са физически и виртуални (като "E-bay" примерно).

В рамките на пазарната икономика държавата се намесва за да предпазва от потребителски измами, криминални актове, разрешаване на спорове и предлагане на услуги там където пазарът е неразработен.

Кaжи ми в България:
- къде ми е свободния избор между частни и държавни осигурителни дружества
- къде са конкуриращите се здравно-осигурителни дружества
- къде е борсата за здравни услуги чрез която всеки самоосигуряващ се може да си ги закупи на пазарни цени
- къде ми е разнообразието от здравно-осигурителни продукти
- кои са пазарните механизми, които определят заплатите на доставчиците на здравни услуги (и това кои от тях да имат работа и кои не)?

Ако имахме пазарна икономика сега ти и STALKER нямаше да обсъждате какво ще става с хората от Гоце Делчев, а тази пазарна ниша щеше вече да е запълнена.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 03, 2010 3:16 pm 

Некой гледа ли изслушването на Кристалина Георгиева?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 03, 2010 3:25 pm 
Аватар

Ако не друго, говори доста по-добре от кравата.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23198 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 774  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]